Spune branza! Cum să-ți înveți câinele să zâmbească

Cum să înveți un câine să zâmbească

Instruirea câinelui dvs. pentru a zâmbi pe Cue este un truc de partid drăguț și distractiv pentru formatorul intermediar la avansat. S-ar putea să fi văzut câteva fotografii virale ale câinilor care își arată albușul peral pentru cameră, așa că să vorbim despre cum să intrați în distracție!

Tine minte, Un câine zâmbitor nu este întotdeauna un câine fericit!

Acest truc necesită o mulțime de confort cu limbajul corpului câinelui. Spre deosebire de oameni, câini Nu zâmbiți când sunt fericiți, De aceea este un truc ciudat pentru ca puștiul tău să învețe.

În general, când un câine își arată dinții, ea face una din cele două lucruri:

  1. Ea vă arată un "rânjet supus"
  2. E ciudat

Câinii vor fi supuși lui Grin când sunt nervoși și încearcă să demalate o situație stresantă. Este cam ca versiunea câinelui de a vă pune mâinile în sus. Un snarl va arăta, de asemenea, dinții câinelui tău, dar acest lucru nu este un comportament pe care vrei să-l antrenezi ca câinele să facă ca un truc de partid! În schimb, vă recomandăm să vă bucurați de câinele dvs. pentru a zâmbi cu o lovitură de mușchi. Vom vorbi mai mult despre asta mai târziu.

Limba corpului de câine Mini-lecție: zâmbete diferite cu semnificații diferite

Înainte de a continua cu acest truc, să vorbim limba corpului. Puteți vedea diferența dintre cele trei fotografii de mai jos? Unul este un zâmbet supus, unul este un snarl, și unul este un zâmbet cued. Să vorbim despre fiecare rând.

Învățați câinele să zâmbească

În prima fotografie din stânga, câinele este speriat și afișând un zâmbet supus. Stau, care este deja un "semnal calmant". Gândiți-vă la semnalele calme cum ar fi de-escaladarea câinilor folosiți. Urechile ei sunt fixate înapoi și nu se sprijină pe fotograf. Nu toți câinii vor folosi un zâmbet supus - unii preferă alte modalități de de-escaladare situații.

zâmbit speriat sapat

În contrast, câinele de mijloc este Snarling Întrucât un străin intră în casa lui. Urechile sale nu sunt fixate înapoi (de multe ori un câine de spargere care înseamnă afaceri va avea urechi redirecţiona) Și se uită greu la fotograf. Câinele este tensionat cu greutatea corporală înainte și o coadă medie-înaltă, mai multe semnale că acest câine nu se joacă în jur.

câine furios

Nu vrei să-ți antrenezi câinele pentru a face oricare dintre acestea ca un truc drăguț partid. Câinele tău este incomod și ca gardian, este treaba ta să o faci să se simtă în siguranță. Dacă nimic altceva, va face foarte greu să spui când câinele tău arată un comportament și când câinele tău este cu adevărat inconfortabil. Ați putea chiar să învățați în mod accidental prietenii sau familia că un snarl este ceva de râs!

Cel de-al treilea câine afișează a zâmbet cued. Da, arată puțin amuzant. Dar asta pentru că proprietarul său a fost atent să-și antreneze zâmbetul prin gâfind mușchii să-i facă să-și ridice buza. Corpul său este relaxat cu urechi neutre. Aceasta este tehnica pe care o vom trece astăzi. Dacă aveți noroc și diligent, veți putea să vă antrenați câinele pentru a face un zâmbet bilateral în locul zâmbetului de jumătate prezentat mai jos!

Smile de câine relaxat

Nu vreți să vă puneți în mod continuu câinele într-o situație în care ea este înfricoșătoare sau rânjenning supus. În schimb, încercați să găsiți un alt mod de a-ți arăta câinele să-și arate dinții fără să o pună într-o situație stresantă.

Copilăria mea labrador îi va ridica buza când i-am ghemuit mușchii. Încercați să găsiți o modalitate de a-ți obține câinele să-și arate dinții care nu sunt stresante pentru ea. Înainte de a încerca acest truc, Asigurați-vă că știți limba corpului câinelui!

Avem un mare Ghid aici despre semnalele de calmare a câinilor și cum să le recunoști - Verificați-l dacă aveți nevoie să vă spălați comunicarea canină!

Dacă vă faceți ca câinele să fie inconfortabil atunci când încercați acest truc, puteți fi mușcați. Siguranța în primul rând - și acest lucru înseamnă asigurarea că câinele dvs. este confortabil! Acest Little curat vorbește mai mult despre grinzile și zgomotele supuse. Verificați-l înainte de a continua. Dacă doriți să obțineți mai mult în limbajul corpului câinelui, recomand foarte mult această carte, o fotografie ilustrată manual de comportament câinelui.

Instruirea de bază Tidbite: 4 lucruri cheie de reținut

  • Păstrați-l. Formarea este o lucrare mentală grea pentru dvs. și câinele dvs., la fel ca clasa algebră. Evitați să vă purtați câinele prea repede, lucrând în bucăți de 5-10 minute, apoi luați o pauză. De multe ori voi rupe sesiunile de formare Redarea remorcării sau Fetch, mergând la o plimbare sau cuddling. Voi petrece aproximativ o oră cu câinele meu, dar doar jumătate din acel moment vor fi instruiți activ. Ea este epuizată până la sfârșit!
  • Lăsați-o pe o notă bună. Încercați să încheiați sesiuni de instruire pe o "notă mare."Este important ca câinele dvs. să se bucure de antrenament truc, așa că nu terminați sesiunea când toată lumea este frustrată! Dacă ați împins prea departe și câinele dvs. se luptă, încercați să vă reduceți puțin așteptările și să o dați câteva victorii ușoare. Sau puteți întotdeauna să o cereți să stea, în jos sau să se agită - ceva ușor, astfel încât să poată reuși înainte de ao numi!
  • Face distracție de antrenament! Aceasta este într-adevăr o regulă numărul unu de instruire truc. Dacă tu și câinele tău sunt frustrați, atunci nu reușești. Asigurați-vă că vă păstrați distracția și pozitivul. Nu folosiți pedeapsa, forța sau teama în formarea trucurilor. Vrei ca câinele tău să vrea să se antreneze și, dacă țipi, scuturați banii sau glasați gulerul când o face rău, nu va vrea să se antreneze din nou mâine! Pedepsirea greșelilor îl va face doar mai puțin încântați să învețe. Dacă începeți să vă frustrați, puteți încheia întotdeauna sesiunea dvs. devreme și mergeți să faceți ceva cu care vă bucurați.
  • Într-adevăr o rupeți. Dacă câinele dvs. are un timp greu, dați seama de modalități de a face comportamentul mai mic sau mai ușor. Puteți utiliza acești mini-pași pentru a vă oferi câinele mai mult din acele "victorii" menționate mai sus. Dacă puteți rupe trucul în pași mai mici, faceți-o. Eu scriu fiecare mișcare musculară mică și pas care trebuie să se întâmple pentru câinele meu să facă o sarcină, începând cu contactul cu ochii. Da, du-te mic! Fiecare pas mic este, de asemenea, o victorie pentru antrenamentul dvs!

De-a lungul acestor linii, gândiți-vă la comportamente în dificultate în creștere. Nu uitați că mediile fac lucrurile mai greu. Dacă doriți ca câinele să fie capabil să zâmbească pentru un străin la o petrecere de casă, va trebui să lucrați la el!

Când ați învățat mai întâi să multiplicați, probabil că nu ați putea recita mesele de multiplicare dacă un străin a cerut într-un mall aglomerat. Nu vă așteptați ca câinele dvs. să facă același lucru la început.

Cum să-ți înveți câinele să zâmbească

Dacă vă simțiți încrezători că veți putea să evitați forțarea câinelui dvs. să nu fie incomod, să vorbim despre pașii nititici de antrenament pentru a vă zâmbi câinele. Dacă încă nu sunteți sigur dacă veți putea spune diferența dintre un zâmbet supus, zâmbet și altceva, petreceți mai mult timp citirea pe limbajul corpului câinelui. Nu pot spune destul: Nu vrem să vă facem ca câinele să fie inconfortabil. Astfel încât să nu tăiați colțurile și să folosiți un zâmbet sau un zâmbet supus ca un "zâmbet."

Rețineți că fiecare pas de mai jos este important. Fiecare dintre acești pași este, de asemenea, cheia pentru orice instruire bună pentru câini - deci luați timp pentru a le stăpâni! Folosind aceleași abilități, veți putea să vă învățați câinele tot felul de trucuri.

Înainte de a începe, strângeți un clicker și o pungă mare de mici, drăguțe, gustoase. Poti sa vezi Postarea noastră Cu privire la cea mai bună pregătire tratează pentru o mulțime de idei de tratament!

Pasul 1: Încărcarea clicherului

Chiar acum câinele dvs. nu are nici o idee ce "faceți clic" din mijloacele de clicker. Primul nostru pas este să-l înveți! Trebuie să-i arătați că "faceți clic" de la un clicker prezice un tratament. Cu alte cuvinte, este o mică promisiune. Îți spui câinele "Da, câine bun. Acum ai un cookie."Dar mai întâi trebuie să-i învățăm câinele!

Formatorii numesc acest "încărcare" clocker, deoarece este ca și cum ați încărca un laptop - nu îl puteți folosi până când este taxat! Utilizarea clickerului este un proces foarte ușor, cu 3 pași.

  1. Faceți clic pe clicker.
  2. Apucați un tratament din sacul dvs.
  3. Da câinelui un tratament.

Începeți într-un loc liniștit și nu cereți câinelui dvs. să facă nimic. Doar repetați acești trei trepte peste și peste și din nou. Mai târziu, vom adăuga la pasul 0 - Câinele dvs. trebuie să facă ceva ce vă place! Dar, pentru moment, doar consoliderăm asociația de tratare a clicurilor. Destul de curând, clicul va fi ca Bell-ul lui Pavlov Pentru câinele dvs! Pentru mai multe informatii, Verificați articolul nostru privind formarea Clicker.

Veți ști că acest lucru funcționează când privirea câinelui dvs. merge direct la fața dvs. sau a sacului dvs. de tratament când faceți clic pe. Asta înseamnă că știe că clicul înseamnă că vine un tratament și anticipa tratamentul!

Când câinele tău știe că clocker înseamnă: "Câine bun, acum primești un tratament", ești gata să pleci! Puteți folosi un clicker pentru a instrui câinele dvs. pentru a face aproape orice, deci nu ezitați să experimentați! Doar amintiți-vă că "faceți clic" este o promisiune de a recompensa câinele pentru munca ei grea. Nu uitați să o dați salariul (tratează)!

Pasul 2: Cueing un comportament

De cele mai multe ori, pregătesc câini prin "capturarea" comportamentului. Puteți citi o descriere mai bună a acestui lucru în postarea noastră de formare Cum să-ți antrenezi câinele să spună că te iubesc, Dar vom trece cu adevărat pe scurt aici. Acest lucru va ajuta la ilustrarea de ce captarea unui comportament probabil nu va funcționa pentru acest truc!

Capturarea unui comportament înseamnă că veți face clic și tratați când câinele are comportamentul pe cont propriu. De exemplu, mi-am pregătit papagalul pentru a călugăr la Cue făcând clic pe ori de câte ori a căscat. Curând, el și-a dat seama că a trebuit căscat Pentru a obține o sămânță de floarea soarelui!

Acest lucru funcționează bine pentru comportamentele pe care animalele le pot face pe cont propriu, cum ar fi ședința, întinzându-se, urmărind coada sau mergând la patul lor. in orice caz, Câinii nu zâmbesc în mod natural. Acest lucru face lucrurile mai greu. În schimb, trebuie să facem ceva care face ca câinele nostru să-și nimici dinții la noi fără a speria, intimidarea sau agravarea ei. Se plimba într-adevăr o linie foarte fină!

Am antrenat Labrador-ul meu la "Zâmbet" folosind o lovitură de whisker, la fel ca câinele din a treia fotografie de mai sus. Când l-am zgâriat ușor în mușchi în jurul botului ei, își ridică buzele. Ne-am gâvodi mușchii, apoi să faceți clic și tratați când își ridică buzele. În cele din urmă, ea a luat-o și ar fi ridicat buzele fără gâdilă.

Din punct de vedere tehnic, acest lucru nu "captura" un comportament pentru că am folosit un stimul fizic pentru a forța câinele într-un zâmbet, mai degrabă decât să încurajeze un comportament natural. Cu toate acestea, mecanica clicului rămâne aceeași. Când vă vedeți câinele, ridicați buzele, faceți clic și tratați. În cele din urmă, ea va începe să-și ridice buzele ca o modalitate de a câștiga tratamente.

Fiți răbdători cu acest pas. În funcție de momentul "clicului" și de savura câinelui dvs., acest pas ar putea dura 5 minute sau 5 săptămâni. Este important să fiți precis cu ceea ce faceți clic pentru. Dacă sunteți off de un al doilea și câinele tău strănut la acel moment, ai putea confunda câinele tău! Ea nu va ști dacă ar trebui să-și ridice buzele, să zâmbească, să spargă contactul cu ochii sau ce!

Pasul 3: estomparea cugei fizice și adăugarea unei Cue verbale

Chiar acum, puteți fi în continuare gâdilând mușchii câinelui pentru lifturi de buze. Grozav! Acum, Să începem să adăugăm într-o cutie verbală și să declanșați una fizică. Cu alte cuvinte, vom renunța manual gâdilind câinele dvs. și vom începe să oferim o comandă că câinele dvs. trebuie să învețe să răspundă!

Începeți prin alegerea unui tac. Ar putea fi "spune brânză", "zâmbet" sau orice altcine verbal pe care doriți să îl utilizați pentru acest truc. Acum că câinele dvs. zâmbește în mod fiabil pentru biciclete de whisker, puteți adăuga în Cue chiar înainte de gâtlej. Deci, acum secvența va arăta astfel:

  1. Spune "spune brânză!"
  2. Ghiciți mușchii câinelui
  3. Câinele dvs. zâmbește, așa că faceți clic pe.
  4. Apucați un tratament din sacul dvs
  5. Dă-ți câine un tratament.

Noul obiectiv este de a elimina al doilea pas din proces. Vrem ca câinele dvs. să fie capabil să facă saltul mental din țara verbală la acțiune! Decolarea celui de-al doilea pas poate dura ceva timp, dar fiți răbdători! Începeți prin asocierea doar a Cueului verbal (spune brânza!) ca predictor pentru tâmpit de whisker și opriți-vă fără vâsle fără cue verbale.

Acum, începeți să faceți o lovitură de whisker mai puțin proeminentă. Dacă înainte de a trebui să vă zgâriați câinele timp de 2-3 secunde înainte de un zâmbet, începeți să zgâriați doar pentru 1-2 secunde. Dacă câinele dvs. nu are buze, nici o afacere mare. Încercați din nou în 30 de secunde. Câinele dvs. va fi plătit acum numai pentru ridicarea buzelor dacă o face cu o tactică fizică mai scurtă.

Dacă câinele dvs. va fi ridicat de buze după doar o secundă de gheață, acum dați doar tratamente dacă se lipeste de buze atunci când atingeți-o fără gâdilă. Apoi mișcați înapoi de acolo - mergeți de la o atingere la aproape. Du-te de la asta la extinderea degetului. Du-te de la extinderea degetului la nici un tactic fizic, dacă doriți. Dar amintiți-vă că Cue verbală rămâne aceeași!

Dacă acest lucru este confuz, amintiți-vă că pașii 1, 3, 4 și 5 stau exact la fel. Tot ce faci este încearcă să se estompeze pasul 2 făcându-l mai puțin și mai puțin proeminent. Dacă sunteți bine cu nevoie de un tactic fizic pentru acest truc, puteți săriți în totalitate acest pas! Asta am făcut cu laboratorul meu. Ea a zâmbit pe Cue, dar am ținut curajul ca o lovitură de mustrare!

Amintiți-vă că tratamentele sunt plata. Încercați să vă plătiți doar câinele pentru cea mai bună lucrare pe măsură ce faceți mai greu, în timp ce vă asigurați că nu se frământă. Odată ce sunteți mulțumit de rezultatele dvs., deși lucrați doar la practicarea comportamentului în situații mai provocatoare, cum ar fi oaspeții de peste sau la parc!

Dacă câinele meu îi împiedică dinții când se culcă?

O lovitură de mușchi nu va lucra pentru câțiva câini. Din moment ce nu doriți să vă antrenați câinele la Snarl sau să arătați speriat pentru camera, puteți încerca să vă antrenați câinele pentru a vă juca arcul sau pentru a-și da coada pe Cue. Într-adevăr, orice creativ va face valuri între prietenii tăi. Cred că un arc de joc curat este chiar mai drăguț decât un zâmbet curat, deoarece este limbajul caroseriei de câine neechivoc!

Fă o plecăciune

Câinele tău îți arată pe albii ei perle? Distribuiți povestirile, sfaturile și trucurile din comentarii!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Spune branza! Cum să-ți înveți câinele să zâmbească