Un caz împotriva tăierii câinilor și a urechilor

Cu entuziasmul de a aduce Acasă Un catelus de rasă pură, mulți proprietari noi primesc opțiunea că probabil că nu s-au gândit niciodată înainte - dacă pot supune animalele de companie la cultura urechilor sau andocarea coada. Înainte de a avea o intervenție chirurgicală efectuată pe câinele dvs., luați în considerare riscurile și trauma din tăierea câinilor cozi și urechile în primul rând. Gândiți-vă dacă beneficiile depășesc durerea pe care o va face ca catelul dvs.

Un caz împotriva tăierii câinilor și a urechilorCultura urechii și andocarea coada a fost o dată o intervenție chirurgicală populară printre numeroasele rase care au intrat recent sub foc. Deși unii afirmă că ambele sunt necesare pentru a preveni infecțiile urechilor și, respectiv, a vătămărilor potențiale, alții susțin că nu există nicio justificare pentru intervenții chirurgicale și că acestea se ridică la cruzimea animalelor.

De fapt, multe țări au început să interzică practica de cozile de decupare și tăiere a câinelui, cu excepția anumitor situații (cum ar fi anumiți câini de lucru sau când un câine are o deformare sau un prejudiciu semnificativ). Cu toate acestea, ambele sunt încă nereglementate în Statele Unite, deși unele state au încercat fără succes să introducă legislația pentru interzicerea acestuia.

Deși nu există o lege oficială care interzice aceste intervenții chirurgicale, multe asociații americane de câini au vorbit împotriva acestuia și recomandă ca proprietarii să oprească cultura urechilor și andocarea coada. Asociația medicală veterinară americană se opune ferm intervențiilor chirurgicale și recomandă ca proprietarii să nu le preformeze, spunând că acestea prezintă riscuri inutile. Asociația Americană Humane se opune, de asemenea, culturii urechii Din motive estetice și recomandă numai dacă este considerat necesar de către un medic veterinar licențiat.

Un caz împotriva tăierii câinilor și a urechilor

Tăierea câinilor cozi

Există, de asemenea, spitale de animale care interzic în prezent tăierea cozilor de câini și tăierea urechilor. Banfield Pet Hospital, una dintre cele mai mari rețele de spitale din națiune, nu mai permite culturile urechii sau andocarea coada.

Deși Clubul American Kennel (AKC) nu se opune oficial decuparea urechii sau andocarea coada (aceștia afirmă că sunt "integriți la definirea și conservarea caracterului de rasă"), ei spun că nici nu sunt necesare pentru a câștiga concursuri. Acest lucru este semnificativ, deoarece mulți proprietari care aleg să aibă intervențiile chirurgicale, pentru că ei cred că sunt necesare pentru a fi câini competitivi.

Istoria culturii urechii și andocarea coada

Ambele proceduri au rădăcini istorice profunde. Multe dintre miturile care înconjoară cultivarea urechilor și tăierea câinilor au circulat pentru sute, unele chiar și mii de ani.

Tăierea câinilor coziCoada de andocare (PDF) este o procedură extrem de veche și cea mai timpurie înregistrări datează la epoca romană. A fost considerată necesară pentru cei care dețin câini de vânătoare, dar nu au fost permise legal să vâneze (majoritatea membrilor claselor inferioare).

Coada a fost considerată necesară pentru viteza și agilitatea unui câine, așa că atunci când un câine nu a fost lăsat să vâneze coada a fost îndepărtată. Paradoxal, cozile câinilor de vânătoare de vânătoare vor fi eliminate în exact motivul exact.

Din punct de vedere istoric, cozile au fost scoase de la câini de lucru pentru a preveni rănile. Sa crezut că cozile lor ar putea fi prinse sau lovite și cel mai bine era să-l îndepărteze înainte, în timp ce câinele era încă tânăr. A fost considerată atent, deoarece un tânăr cățeluș nu și-ar aminti durerea, în timp ce un câine mai în vârstă ar putea suferi foarte mult de la un prejudiciu.

Tăierea câinilor coziCultură pentru urechi (PDF) este puțin mai recent, dar încă mai a fost efectuată de sute de ani. A fost inițial efectuată pe câini de vânătoare și de gardă. Urechile au fost considerate o țintă ușoară pentru animalele sălbatice, astfel încât acestea au fost îndepărtate pe puii.

Ei au crezut că va face un câine un adversar mai puternic să rătăcească urșii sau lupi care ar putea ataca și să poată aduce un câine în jos sau să le rănească serios de urechi.

Ei au fost, de asemenea, eliminați din același motiv de la combaterea câinilor. Ei au crezut că alți câini din inel ar putea să-și aducă câinele în jos de urechile lor. Cea mai veche versiune a culturilor urechii a trăit cu cruzime urechile de pe puii în timp ce erau încă extrem de tineri.

Odată cu trecerea timpului, au fost efectuate recoltarea urechii și andocarea coada pentru estetică. Cele mai multe înregistrări ale intervențiilor chirurgicale în ultimii sute de ani se referă la ele ca fiind dărui câinilor un aspect mai plăcut.

Până la anii 1950, decuparea urechii și andocarea coastei au fost extrem de frecvente printre anumite rase, dar până în anii 1970 a început o preocupare tot mai mare cu privire la proceduri. De atunci, au crescut din ce în ce mai nepopulare.

LEGATE DE: Prevenirea vaccinării la câini

Tăierea câinilor cozi

Cum se efectuează andocarea și cultura urechii

Prima procedură Un câine cu rasă pură va fi supus coapsei. Se efectuează în mod obișnuit pe un catelus în primele câteva zile de viață (sub 10 până la 14 zile). Deși este o procedură extrem de dureroasă, nici o anestezie nu este dată puii, deoarece nu-i vor aminti. in orice caz, cercetarile au demonstrat a traumatism asupra nervilor catelusului, provocând cainele să proceseze durerea diferit chiar și fără amintiri.

Docking-ul de coadă nu este întotdeauna efectuat în mod necesar de către veterinari într-un cadru steril. Este uneori realizată de crescători, în special la fabrici infamoși cateluri. Deoarece acestea sunt doar preocupate de a face un profit, catelul nu este de acord cu nimic pentru a ușura durerea de traumatizare și a riscurilor prin lipsa unui cadru sterilizat.

Decuparea urechii, cunoscută și în cercurile veterinare ca fiind "cosmetică otoplastie", se efectuează pe puii între 7 și 12 săptămâni. Este semnificativ mai dureros pentru câini după vârsta de 16 săptămâni, iar câinele este mai probabil să-și amintească. Până la două treimi din ureche este îndepărtată în procedură, iar apoi rana deschisă este cusută aproape.

Tăierea câinilor coziDe acolo, urechile câinelui sunt tăiate pentru a le antrena cum să se ridice direct în forma potrivită. Câinii sunt plasați sub anestezie, dar durerea postoperatorie este încă semnificativă pentru tinerii puii.

Cercetarea urechii și andocarea coastei nu sunt predate în școala veterinară, iar veterinarii trebuie să învețe la locul de muncă. De obicei, ei învață de la veterinari mai experimentați, dar fără un curs oficial să le învețe, nu există nici un proces raționalizat pentru andocarea coada sau cultura urechii.

De asemenea, cum ar fi andocarea coada, cultivarea urechii este uneori efectuată de către crescători în loc de veterinarii licențiați. În încercarea de a economisi bani, mulți câini au fost mutilați dincolo de reparații de un amator.

Există, de asemenea probleme cu cultivarea urechii nu "luarea". În ciuda faptului că este realizat de către veterinarul de tren, urechile nu pot rezista în mai multe motive. Proprietarii se găsesc uneori cu un catelus cu urechi mutilate și o factură mare de VET pentru o procedură care nu a funcționat. De fapt, unii medicii veterinari nu vor efectua recoltarea urechii, deoarece nu vor să fie trași răspunzători dacă urechile unui câine nu se vor ridica.

RECOMANDAT: Adevărul - este anestezia în siguranță pentru câini?

De ce ar trebui să regândiți tăierea urechii și andocarea coada

Tăierea câinilor coziExistă un motiv pentru care practica este interzisă în 36 de țări: este o practică crudă care este destinată doar să sporească estetica unui câine.

Există, de asemenea 19 state americane care reglează andocarea coada într-o anumită formă. Deși există diferite motive ca anumiți proponenți ai procedurilor să explice de ce sunt necesare, nu există dovezi concrete că fie tăierea urechii sau andocarea coada ar trebui efectuate în mod obișnuit pe orice rasă.

Primul motiv pentru care o tăietură de apărare a urechii este care ajută la prevenirea infecțiilor urechii la câini. Cu toate acestea, este important să rețineți că cele două rase care sunt cele mai predispuse la infecții ale urechii, spanielii de cocker și la pudelii, nu au tăierea urechii. De asemenea, nu există nicio cercetare care să sprijine afirmația că împiedică infecțiile urechii și 80% dintre câini nu vor primi niciodată infecții ale urechii în primul rând.

De asemenea, motivul pentru care majoritatea proprietarilor Alegeți în mod electiv să aveți coada câinelui și că doresc să evite rănirea coada. Cele mai moderne câini, totuși, nu funcționează ca în trecut, în cazul în care ar putea răni coada lor. De asemenea, este mai probabil ca tăierea coada lor să provoace mai multe răni la câini. Cozile oferă stabilitate Pentru câini și tăierea echilibrului lor natural va provoca, probabil, o să fie clumsier, adăugând la rănire.

De asemenea, există o mulțime de câini de lucru care nu sunt în mod tradițional andocați. Spanioli și de preluare, de exemplu, sunt adesea câini de lucru. Ei sunt în afara vânătorii și în pericol pentru rănire, dar din punct de vedere istoric nu au avut niciodată cozile lor.

Chiar și cu lipsa lor răspândită de andocare, rănile din coadă printre aceste rase sunt rare. Pe baza leziunilor cozii printre aceste rase, se pare că andocarea provoacă alte rase mult mai multă durere decât riscul ușor de rănire a coastei lor.

Riscuri evidente pentru tăierea cozilor și urechilor câinilor

Tăierea câinilor coziPe lângă argumentele pentru modificarea chirurgicală a unui apariție a unui câine, lipsită de dovezi substanțiale concrete și chiar fiind oarecum contra-intuitivă, există, de asemenea, dezavantaje clare și riscuri în chirurgie pentru câinele dvs.

Primul risc evident este procedura în sine. Există riscul de infecție în orice intervenție chirurgicală. Mai ales dacă nu este efectuată de un medic veterinar de licență, un câine ar putea fi bolnav sau mai rău de la o infecție chirurgicală.

Un alt risc de tăiere a cozilor de tăiere este leziuni ale nervilor. Deși un pui tânăr nu-și amintește de intervenția chirurgicală, creierul lor continuă să facă calea și să încerce să înțeleagă mediul. Prin crearea unei astfel de experiențe de traumatizare, poate provoca daune permanente atât fizic cât și emoțional.

Un alt risc în andocarea coapsei este cantitatea de câini de emoție afișează prin cozile lor. Dacă un câine nu poate arăta emoții (cum ar fi entuziasmul, depunerea, frica sau furia), există unele dovezi că un câine va deveni mai agresiv. Fiind capabil să arate emoții prin coada lor este o calitate instinctuală într-un câine, iar incapacitatea de a se exprima va duce la comportamente negative.

De asemenea, câinii își arată, de asemenea, emoția lor prin urechile lor. Fie că sunt supuși, speriat, sau fericiți, câinii își mișcă urechile în jurul lor pentru a transmite emoția. Doar ca și cum ai avea o coadă legată, fără a putea arăta emoție va face probabil un câine mai agresiv.

De asemenea, Cazurile câinilor de tăiere pot duce la tumori. Tumora care se poate dezvolta într-o coadă de fixare, numit neuroma, este o tumoare nervoasă. Poate deveni extrem de sensibil și un câine se poate fixa dacă este atins. Rezultatul unei vătămări traumatice, Neuroma este o tumoare prevenită care va determina câinele dvs. și mai multă durere inutilă.

Similar: Etichete de piele pe câini - 8 moduri de a preveni și trata

Cercetarea urechii și andocarea coada: proceduri depășite

Cultura urechii și andocarea coada a devenit din ce în ce mai nepopulară printre proprietarii de câini moderni. Cel mai mult nu ar dori să-și pună câinele prin o astfel de durere inutilă și să cheltuiască bani pe chirurgie doar pentru estetică. Ca rezultat, intervențiile chirurgicale nu mai sunt la modă între proprietarii de câini.

Grupul principal care utilizează în mod regulat intervențiile chirurgicale sunt câinii de concurență. Deși Clubul American Kennel arată că urechile de recoltare a urechii și tăierea câinilor nu sunt necesare pentru concurență, cu toate acestea, statează în ghidul de notare pentru a penaliza puternic pe toți câinii care nu sunt tăiate sau dărâmați dacă rasa lor este în mod tradițional.

Pentru a pune practica în urmă pentru totdeauna, AKC trebuie să-și schimbe notarea și să înceapă să interzică câinii modificați chirurgical din spectacole. Aceasta este o practică comună în Marea Britanie, unde câinii cu o anumită vârstă nu mai sunt lăsați să concureze.

Actul de tăiere a cozilor și urechilor de tăiere este învechit, inutil și traumatizant. Nu are loc în societatea modernă și cu cât mai devreme este interzis mai bine câinii americani vor fi.

Citiți următorul: 20 de cărți de câine cele mai bune despre sănătatea și îngrijirea caninei

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Un caz împotriva tăierii câinilor și a urechilor