Dermatita umedă la câini: acasă tratamente pentru puncte fierbinți

Dermatia umedă la câini

Cât de des l-ai văzut pe caninul tău gnawing? Într-o privire, acest comportament ar putea apărea ca și cum ar fi doar un proces simplu de îngrijire. Cu toate acestea, există mai mult și implicația ar putea să vă surprindă.

Ce face un câine GNAW?

Un obicei foarte comun, dar adorabil de câini este de a linge și mesteca labe sau alte părți ale corpului. Plictiseala este unul dintre principalele motive pentru care câinii recurg la această activitate. Dar ar putea exista o altă cauză vitală, și anume iritarea pielii.

Umed dermatiție

Motive ca mușcăturile de insecte (purici, muște), alergii cutanate și excesul de umiditate pe suprafață sunt unele cauze comune ale iritării pielii. Câinii care au o haină grea sau părul mat au adesea acumularea de saliva sub blană. Pe o perioadă de timp, acest lucru cauzează iritarea pielii și singura salvare este prin mestecare și lins.

Ceea ce este dermatita umedă la câini?

Dermatita umedă sau dermatita piotraumatic numită adesea pete fierbinți, este o afecțiune a pielii la câinii care ar putea fi cea mai bine descrisă ca contaminare superficială. Este una dintre cele mai frecvente tulburări ale pielii pentru câini. Când bacteria de piele traversează apărarea finală, provoacă daune. Acest tip de boală de piele se caracterizează prin infecții cu Stecky, Soggy, localizate care descărcau puroi.

Cum se formează spoturile fierbinți?

Petele fierbinți sunt provocate de sine și de multe ori câinele dvs. este propriul adversar în inducerea petelor fierbinți. Dacă observați câinele dvs. ca și zgârierea sau lingerea în mod constant, este timpul să vă pregătiți să întâlniți anumite condiții ale pielii.

Există și o traumă secundară. Coat de blană captează umiditatea, ducând la contaminare. Câinii sunt atât de zgârieni uneori că lingerea intensă pe o perioadă scurtă de timp ar putea duce la un punct fierbinte. Această contaminare face ca pielea zgâriet și inconfortabil.

Simptomele spoturilor fierbinți

Următoarele sunt simptomele progresive ale punctelor fierbinți, după cum se observă la câini -

  • Inițial, zona infectată devine umedă, roșie și abrazivă.
  • Pe măsură ce seturile de contaminare, Pus începe să iasă din zona infectată.
  • Treptat, puroiul uscat și pielea erodată formează împreună o scabdere strânsă și zona infectată lansează blană.
  • Odată ce infecția se aprinde, este urmată de un ciclu de mâncărime, zgâriere și mestecat, ceea ce duce la leziuni severe. Această etapă este deosebit de agonizantă. Atingerea zonei infectate poate provoca durerea câinelui care poate fi îngrozită uneori.

Factorii de risc ai punctelor fierbinți

De obicei câinii tineri sunt vulnerabili la condițiile de piele, cum ar fi puncte fierbinți. Câini care au un strat gros de blană ca Retrieveri de aur, Saint Bernard, ciobănesc german, Labrador Retrievers, și Rottweiler`s sunt mult mai susceptibile. Când este fierbinte și sufocantă în timpul verii, punctele fierbinți sunt o apariție comună între canini.

Acasă Remedii pentru spoturi fierbinți

Vestea bună despre această afecțiune a pielii nu este la fel de groaznică cum arată și poate fi vindecată numai de tratamentul topic. Deoarece este o infecție superficială, nu este nevoie să se grăbească medicului veterinar, mai ales dacă este încă în stadiul său preliminar.

Întotdeauna încercați cea mai simplă modalitate de a trata boala, ceea ce provoacă stres minim pentru animalul dvs. de companie.

Dacă locul fierbinte este mic și necomplicat, există diverse produse disponibile în magazinul de animale de companie pentru a preveni contaminarea ulterioară. O varietate de produse de siguranță pentru animale de companie, cum ar fi spray-urile topice, șampoanele medicinale și terapiile pe bază de plante pot fi utilizate pentru tratament.

Pașii de bază pentru tratarea punctelor fierbinți la domiciliu

Găsiți sursa - În primul rând, trebuie să identificați sursa fenomenului mâncărimi și zgârieturi. Până când găsiți, nu veți putea alege modul corect de tratament. Identificarea sursei nu numai că vă va ajuta în tratament, ci va împiedica, de asemenea, recurența aceluiași.

Dermatia umedă la câini

De exemplu, dacă infecția este de la mușcături de insecte sau purici, trebuie să optați pentru spray-urile topice anti-puric sau șampoane. Dacă se datorează unei alergii, trebuie să aveți grijă în timpul alegerii medicamentelor adecvate. Trebuie să recunoașteți mai întâi dacă durerea este mică și curabilă sau necesită supravegherea medicală.

Strângeți puroiul - Dacă locul fierbinte este mic și nu la fel de dureros, scoateți puroiul din rană cu ajutorul lenjeriei umede sau a tifonului medicamentos. Trebuie să fiți atenți în timp ce strângeți puroiul ca, în timp ce curățați partea superioară a plăgii pe care ați putea să le amestecați într-un puroi, ducând astfel la contaminare ulterioară. Utilizați un antiseptic pentru a curăța zona rămasă pentru a asigura sterilizarea.

Baie liniștitoare - Utilizați un șampon ușor la baieți animalul dvs. Acest lucru ar pacifica animalul dvs. de companie și ar ajuta, de asemenea, la îndepărtarea contagiunilor. Periajul ar ajuta la ruperea bucăților înfundate de păr, împiedicând astfel reapariția infecției. În animalele de companie blană, acumularea de saliva este împiedicată urmând aceeași procedură.

Ați putea dori, de asemenea: Șampon de câine

Îndepărtați blana - Trebuie să tăiați ușor blana în și în jurul zonei infectate. Clipul cel puțin câteva centimetri în jurul durerii. Acest lucru va ajuta la vindecarea rapidă, deoarece ar permite aerului și medicamentelor adecvate pentru a ajunge la rană. Ar trebui să se folosească mai degrabă mașini de îngrijire a îngrijirii adecvate decât foarfece, deoarece acestea din urmă ar putea duce la lacerarea accidentală.

Interzice lins - Nu permiteți animalului dvs. să lingă zona infectată. Utilizați un con pentru a vă menține câinele de lins. De asemenea, puteți utiliza un guler Elizabethan pentru același lucru. Spray-urile amare sunt un alt mijloc de a vă menține animalul de companie de la GNAWING în zonă.

Ați putea dori, de asemenea: Conuri de câine

Aplicați medicamente topice - De trei ori pe zi, trebuie să aplicați compresul umed fierbinte peste rană. Procesul poate dura cinci până la zece minute. Igiena adecvată trebuie menținută pentru a menține zona infectată curată, deoarece o zonă fără murdărie încurajează circulația adecvată și bună a sângelui. De asemenea, calmează țesuturile zonei contaminate. Ar trebui să lăsați zona să se usuce înainte de a aplica orice unguent sau spray topical.

Lăsați durerile deschise - Rana nu trebuie acoperită. Durerile necesare pentru a respira și a aplica orice tip de bandaje sau wraps va agrava doar situația.

Este întotdeauna mai bine să consultați medicul veterinar înainte de a începe orice tratament la domiciliu. Utilizați întotdeauna produse de companie de companie și în timp ce tratamentul este pornit, oferiți câinelui dvs. o jucărie pentru ao menține ocupată.

În legătură cu o postare: Bandaj lichid pentru câini

Cum de a preveni punctele fierbinți

Prevenirea este întotdeauna mai bună decât vindecarea. În acest sens, prevenirea punctelor fierbinți este cea mai bună modalitate de a vă scăpa câinele de mâncărime. Discutate după cum urmează sunt niște pași preventivi pe care îi puteți lua pentru a vă elibera câinele Mizeria de infecție a pielii:

  • Trebuie utilizat un șampon anti-puric. Controlul puricii pentru animalul dvs. este cel mai important pas în prevenirea dermatitei umede umede.
  • După o baie sau o baie, asigurați-vă că vă uscați câinele în timpul somnului, umed. Canini cu blană greu nevoie de îngrijire specială în timpul verii.
  • Îngrijindu-ți câinele în mod regulat este foarte important. Bateți-vă plictisitoarea câinelui prin includerea jocurilor și exerciții adecvate pentru ao menține motivat mental.
  • O dietă bună asigură o piele sănătoasă pentru canina. A Dieta RAW de carne și oase vă ajută pe cele mai bune prietene cu patru picioare să rămână în siguranță din spoturi fierbinți și alte afecțiuni ale pielii. Pentru antioxidanți suplimentari în dieta lor, puteți include câteva legume și fructe.
  • Ulei de cocos este un agent anti-alergic eficient. Ajută la ruperea ciclului de mâncărime de zgâriere al animalului dvs. de companie care duce la spoturi fierbinți. Uleiul de cocos are și proprietăți anti-bacteriene. Deoarece câinii au tendința de a linge ulei de cocos de pe straturile lor, cel mai bun mod de a utiliza este să se amestece despre o linguriță în masă zilnic.
  • Vitamina E acționează minuni în tratarea mâncării, a ciclului de gnawing al câinelui dvs. Aceste capsule pot fi adăugate la masa câinelui.
  • Omega-3 acizi grași asigură o haină sănătoasă și strălucitoare pentru animalul dvs. de companie. Acestea sunt cei mai scumpi acizi grași. Fiți atenți în timp ce cumpărați produse îmbogățite omega, deoarece cele mai multe dintre ele se constată că sunt deficitare. Introducerea uleiului de pește de bună calitate în dieta câinelui dvs. poate preveni spoturile fierbinți și alte infecții ale pielii.

În legătură cu o postare: Cele mai bune jucării puzzle pentru câini

Când este necesară intervenția veterinară?

Deși eczema canină este o tulburare simplă a pielii, există cazuri în care există ceva mai mult față de situație decât ceea ce vă îndeplinește ochiul și observarea. Ar putea fi o contaminare mai profundă a pielii, o rană de mușcătură sau un alt fel de traume pe care ați putea fi confundat pentru un loc fierbinte.

Când fața caldă devine mare și dureroasă, consultați imediat medicul veterinar. Ar putea necesita o terapie diferită pentru a vindeca. De exemplu, pot fi necesare medicamente antibiotice, antibiotice și medicamente anti-durere orale, în funcție de natura și cauza durerii.

Ultimul cuvânt

Din fericire, dermatita umedă sau eczema canină nu este o boală gravă care să se poată dovedi fatală pentru animalul dvs. de companie. Detectarea corectă și la timp în timpul etapelor inițiale se poate vindeca fără intervenție veterinară. Dar dacă nu vă puteți vindeca animalul de companie cu remedii acasă, nu întârziați să căutați sfatul VET. Acțiunea dvs. promptă vă va scuti câinele de agonie nedorită.

Surse:

  1. Ryan Llera, BSC, DVM, Primul ajutor pentru punctele fierbinți la câini, VCA
  2. Heather Hoffmann, DVM, Cum să tratați pete fierbinți pe câini, Petmd

îndrumare

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dermatita umedă la câini: acasă tratamente pentru puncte fierbinți