Puncte fierbinți pe câini

Câine de zgârieturi de câine

Dacă observați că câinele dvs. are o zonă umedă, mâncărime, dureroasă în haina sa, ar putea avea doar un punct fierbinte. Aceste patch-uri inflamate pot crește rapid într-o zi și ar trebui tratate cât mai curând posibil pentru a preveni infecția și disconfortul ulterioară.

Ce sunt puncte fierbinți?

A punct fierbinte este o zonă localizată de inflamație și infecție a pielii care apare pe un câine. Infecția poate apărea oriunde pe corp, dar aceste pete sunt cele mai frecvente pe cap, șold sau zonă toracică. În timp ce infecția este superficială, ea poate crește destul de mare și poate fi foarte dureroasă. Alte nume comune pentru această afecțiune includ dermatită umedă și dermatită umedă acută. De asemenea cunoscut ca si "Dermatită piotraumatic,"Aceste leziuni comune ale pielii sunt de obicei cauzate și se înrăutățesc, de mușcătura câinelui, lins sau zgârierea la piele.

Semne de puncte fierbinți la câini

Roșeață, oozing, durere și mâncărime sunt semne distinctive ale unui punct fierbinte. Pierderea părului este frecvent prezentă. Uneori părul se poate covora în leziune, ascunderea dimensiunii și a gradului problemei. Aceste leziuni pot apărea brusc și cresc rapid în câteva ore, deoarece un câine poate continua să lingă, să zgârie sau să mestece zona afectată.

Este obișnuit ca un proprietar să observe o mică zonă de piele inflamată dimineața (poate un centimetru sau cu câțiva centimetri în diametru) și să vină acasă de la locul de muncă pentru a fi întâlnit cu o zonă mare, dimensiunea palmei unei mâini. Câinele este, de obicei, foarte agitat și nu va părăsi zona singură. Unii câini vor mârâit chiar dacă zona este atinsă.

Cauze de pete fierbinți

Există, de obicei, un factor de incitare pentru a iniția un comportament extrem de lins și zgârieturi.

  • Cauta Fleas, acarieni, Alți paraziți externi, o insectă sau o mușcătură, alergii (alimente, inhalant, contact) sau vătămări (rană de piele, zgârieturi etc.).
  • Unele animale au fost cunoscute ca "să înceapă" un punct fierbinte din probleme psihologice legate de plictiseală sau de stres.
  • Câinii care sunt rar îngrijiți sau au blănuri foarte maturi sunt, de asemenea, predispuse la puncte fierbinți. Este mai frecvent pentru rasele cu părul lung și grosolan pentru a dezvolta puncte fierbinți, deși se poate întâmpla cu orice rasă de câine.

Tratament

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vorbiți cu medicul veterinar. Datorită cât de repede crește și se răspândește spoturile fierbinți și posibilitatea unei infecții mai profunde ale pielii, este înțelept să începeți tratamentul cu medicul veterinar.

Avertizare

Există câțiva pași pentru a lua acasă, dar urmați mai întâi sfatul medicului veterinar. Atenție este recomandată deoarece punctele fierbinți sunt adesea foarte dureroase, iar câinele dvs. nu poate aprecia că este atins. Utilizați un bot dacă este necesar, pentru protecția dvs.

Primul tratament pentru punctele fierbinți este să le uscați și să obțineți aerul în zonă. Pierderea părului este o caracteristică a petelor fierbinți, dar părul poate fi, de asemenea, peste zona inflamată, acoperind o problemă potențial mult mai severă și mai mare. VET dvs. va rade probabil zona ca primul pas spre vindecare, dar acest lucru este rareori recomandat ca un pas de tratament la domiciliu datorat cat de dureros poate fi. Curățați zona cu apă rece și o curățare ușoară a pielii. Cool comprimați zona de două până la patru ori pe zi, cu o cârpă umedă rece.

În funcție de severitatea și dimensiunea locului fierbinte, medicul veterinar poate prescrie antibiotice orale, spray-uri de uscare topice sau medicamente sau șampoane speciale. Veterinarul dvs. va recomanda, de asemenea, prevenirea câinelui să lingă, mușcă și zgârierea zonei expuse. Acest lucru este deosebit de important dacă medicamentele au fost aplicate la fața locului fierbinte. Puteți găsi un Elizabethan guler (e-guler) sau ceva similar este de ajutor până la vindecarea la fața locului.

Remedii la domiciliu

În timp ce așteptați numirea dvs., unele dintre aceste remedii pot lucra pentru a atenua disconfortul. Este mai bine să verificați cu VET-ul dvs. despre aceste tratamente înainte de a le administra:

  1. Încercați un spray-ul topic sigur, cum ar fi Vetericen, care promovează vindecarea rapidă, nu se aprinde și este complet sigur dacă este ingerat dacă câinele dvs. continuă să lingă zona afectată.
  2. Componentele sacului de ceai (ceai negru sau verde) pot ajuta la uscarea zonei. Ceaiul poate fi folosit ca o spălare sau ca o compresă.
  3. Soluția DOMOREBORO (BUROW) este fabricată din acetat de aluminiu și este disponibilă supra-the-contor la farmacii. Acest lucru va ajuta la uscarea pielii și poate fi folosită ca o compresă sau ca un spray.
  4. Unii oameni susțin utilizarea unui film subțire de cremă de hidrocortizon supra-the-counter. Discutați cu veterinarul dvs. înainte de a utiliza acest lucru. În general, cremele și unguentele servesc numai la "gunk în sus" zona și să împiedice uscarea corectă dacă sunt utilizate incorect. De asemenea, dacă animalul îl linge, doriți să vă asigurați că nu este toxic.

Cum de a preveni punctele fierbinți

Petele fierbinți nu sunt în întregime prevenite. Există o serie de recomandări de îngrijire pe care le puteți urma pentru a ajuta câinele să evite puncte fierbinți, inclusiv:

  • Îngrijirea regulată
  • Bărbierit sau tăiat de haine lungi, în special în lunile de vară
  • Un regim strict de control al puricii
  • Un mediu fără stres
  • Jucării, exercițiu, și să se joace pentru a evita plictiseala
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Puncte fierbinți pe câini