Ceea ce este dermatita pisicii? Ce puteți face despre asta?

ceea ce este dermatita pisica

Pielea este una dintre cele mai mari organe ale corpului unei pisici, dar este ignorată în mare măsură până când ceva nu merge bine cu ea. Pielea unui animal efectuează unele funcții esențiale, incluzând o barieră fizică în calea infecției, reglarea temperaturii și producția de secreții.

Există o serie de tulburări ale pielii pe care pisicile le pot suferi și una este dermatita felină (pisică). Dermatita este un termen general utilizat de medici și veterinari pentru a descrie o inflamație a pielii. Poate avea multe cauze și a afla exact ceea ce declanșează dermatita pisicii dvs. este importantă. Iată câteva informații utile despre această condiție de felină necorespunzătoare.

Dermatita miliară de feline - aspect și simptome

Cel mai frecvent tip de dermatită la pisici se numește dermatită miliară felină. Se găsește de obicei în jurul capului și gâtului, dar poate să se extindă în spate. De asemenea, ar putea fi localizat doar la un singur loc. Puteți auzi că este denumită "eczema miliarică", "dermatită de papulocrusting" sau chiar "boală CAT"! Seamănă cu semințe mici pe suprafața pielii și este de obicei roșie în culoare.

Simptomele pe care le puteți vedea pot include:

  • Bulgări foarte mici, care sunt roșii și crude.
  • Semne de pierdere a părului și patch-uri chel.
  • Piele întunecată, care este un semn că pielea este îngroșată în această zonă.
  • Graziile multiple cauzate de zgârierea persistentă.
  • Soare circulare mai mari - posibil cauzate de infecțiile cutanate care se pot dezvolta în ulcere.
  • Iritație evidentă și inflamație - piele roșie și umflată.
  • Puncte fierbinți de iritație intensă, care sunt foarte roșii și dureroase.
  • Scobitor, cruste sau degustare a zonei afectate.
  • Producția excesivă de petrol.
  • Patch-uri de păr mat.
  • Schimbări anormale la gheare, paturi de unghii sau tampoane.
  • Infecții secundare ale urechii cu o descărcare mirositoare.

De asemenea, puteți observa modificări ale comportamentului PUS. Dermatita îi va face să se simtă foarte inconfortabil și se irită intens pentru ei, dar nu vă pot spune! Cu toate acestea, este posibil să observați că se îngrijesc excesiv, zgârierea frenetic și chiar și se mișcă foarte mult. Puteți să le vedeți la pawing la zonele afectate sau să-și agită capul. Pe de altă parte, unele pisici pot fi foarte secrete despre acest lucru și puteți observa schimbările fizice ale pielii, dar niciodată le prinde zgârierea. Trebuie să vă amintiți că pisicile pot fi foarte mascate și doar pentru că nu vedeți că se întâmplă acest lucru, nu înseamnă că nu o fac!

CAT cu dermatită

Cauzele dermatitei de pisica

Când pielea unei pisici dezvoltă dermatită, reacționează la ceva. De cele mai multe ori, aceasta este o reacție alergică. O sursă evidentă a iritantului este o infecție sau o infestare. Dermatita poate fi declanșată de o infestație de purici, acarieni de urechi sau de păduchi și aceasta este cea mai frecventă cauză unică a dermatitei CAT. "Dermatita alergiei de purici" este o condiție recunoscută a pielii feline. Ar putea fi, de asemenea, o reacție la o infecție bacteriană sau la o infecție fungică (e.G. pecingine). Unele infecții virale, inclusiv cowpox, pot provoca dermatită și în pisici.

Cu toate acestea, există și o mulțime de surse neinfecțioase. Alimentele pot declanșa alergii care provoacă dermatită ca și alte substanțe chimice de mediu, inclusiv produse chimice și medicamente de uz casnic.

Câteva afecțiuni medicale se pot manifesta ca un tip de dermatită, astfel încât este important să excludeți tulburările sistemului imunitar, în special complexul de granulom eozinofilic felină, care determină o supra-producție de eozinofiluri (un tip de celule sanguine) și provoacă mâncărime și deteriorarea pielii. Dermatita generală ar putea fi, de asemenea, cauzată de hipertiroidismul, boala hepatică, diabetul sau FIV și FELV. Întrucât, tumorile, inclusiv carcinoamele de celule scuamoase și sarcoamele la injecții, pot provoca dermatită localizată.

În unele pisici, dermatita este legată de modul în care se sfătuiesc. Dacă nu sunt capabili să se mireze în mod natural, poate din cauza obezitate, problemele de sănătate dentare sau artrită, Poate declanșa dermatita. Dimpotrivă, depășirea suprafeței ca reacție la stres sau la o problemă a tractului urinar poate duce, de asemenea, la iritații și dermatită.

Dermatita ar putea fi o reacție la deteriorarea cauzată de expunerea la soare, dar acest lucru este cel mai adesea văzut în pisici și pisoi albe și este cel mai adesea văzut pe urechi, pleoape sau nas. Orice formă de traume cauzată într-o luptă sau un accident sau dintr-un guler slab sau un corp străin poate declanșa de asemenea dermatita.

Obținerea unui diagnostic de dermatită de pisici

Identificarea stării pielii Kitty ca dermatită este destul de simplă, dar stabilind cauza care este la rădăcina problemei poate dura ceva timp. Va implica dvs. și veterinarul dvs. de lucru îndeaproape împreună.

Primul pas este să vizitați medicul veterinar de îndată ce vă dați seama că există o problemă. Ei vor face o examinare fizică aprofundată și vă vor pune o mulțime de întrebări. În timpul examinării fizice, medicul veterinar va căuta cauze evidente, cum ar fi o infestație de purici sau acarieni. Pot exista unele teste fizice care vor oferi mai multe informații despre o cauză suspectată. VET dvs. poate efectua o examinare microscopică a unei eșanții fecale (poop) sau a unui tampon în ureche pentru a verifica acarienii. De asemenea, aceștia pot lua scrapii de piele pentru a căuta paraziți ai pielii sau pentru a privi zona cu o lampă a lemnului pentru a verifica pentru viermii de apel. Diferitele teste de sânge pot fi utilizate pentru a diagnostica bolile sistemice subiacente, cum ar fi boala autoimună.

De asemenea, vă vor întreba despre dieta și stilul de viață al pisicilor și vor dori să afle mai multe despre simptome. Această etapă a diagnosticului este adesea un proces de eliminare și, eventual, cauza potențială care nu a fost exclusă este cea care este problema subiacentă!

Dacă totul a fost exclus, este probabil ca să aveți de-a face cu o reacție de hipersensibilitate la ceva în mediul înconjurător sau în dieta pisicii tale. Acesta este doar un mod științific de a spune că au o alergie.

Intoleranța alimentară este una dintre cele mai frecvente cauze ale dermatitei alergice la pisici. Va trebui să lucrați cu medicul veterinar pentru a rezolva această problemă.

pisica cu boala pielii

Tratarea dermatitei CAT

Există câteva tratamente care pot ajuta la iritarea dermatitei, dar este vitală să se găsească cauza înainte ca un tratament eficient să poată fi introdus. Orice infestări ale infecțiilor trebuie abordate cu tratamentul adecvat și condițiile subiacente tratate cu medicamentele corecte.

Între timp, există o mulțime care poate fi făcută pentru a face pisicile dvs. sărace să se simtă mai confortabil. VET-ul dvs. vă poate oferi mai multe medicamente care pot ajuta. Acestea includ:

  • Corticosteroizi - pentru a reduce inflamația.
  • Antihistamine - pentru a controla reacțiile alergice.
  • Antibiotice - pentru a trata infecțiile cutanate secundare bacteriene.
  • Suplimentele de acid gras (înlocuitori de ulei de piele) - Acizii grași Omega-3 sunt excelenți pentru reducerea inflamației oriunde pe corp, inclusiv pielea. Puteți mări aportul alimentar al omega-3 prin adăugarea de ulei de krill, ulei de ton, ulei de somon, ulei de hamsie sau ulei de sardine la dieta lor.
  • Unguente topice - pentru a calma și a reduce iritarea.
  • Șampon special pentru a opri inflamația și mâncărimea - Urmați instrucțiunile pentru șampon medical și nu utilizați dacă va cauza stres la pisica dvs.

Poate fi necesar să se prevină ca pisica dvs. să lingă o zonă de piele care este deosebit de inflamată ca o lingură excesivă poate interfera cu procesul de vindecare. Unele veterinarii pot recomanda un guler care împiedică fizic pisica dvs. să ajungă la pielea deteriorată. Acest lucru este adesea suficient pentru a rupe ciclul de zgârieturi. Alți proprietari găsesc că un bandaj non-stick sau chiar noile bandaje lichide care sunt acum disponibile pot ajuta. Există câțiva proprietari care au folosit cu succes tricoul unui copil, dar acest lucru nu va fi tolerat de toate pisicile!

Este esențial ca zona să fie păstrată mai ales dacă există infecții secundare sub formă de ulcere a pielii. Unii proprietari au descoperit că betadina (povidone-iod) este un produs bun pentru a realiza acest lucru. Dacă este posibil, scăldați zona de două ori pe zi.

Există diverse tratamente naturale topice și remedii care pot sau nu pot funcționa, dar este vital să le discutați cu medicul veterinar înainte de a le încerca. Unii proprietari au avut o mulțime de succes cu produse naturale, cum ar fi Miere Manuka, argint coloidal sau Willard Apa care promovează vindecarea și pentru a ajuta la prevenirea infecțiilor secundare datorită unui efect natural natural antiseptic. Alții au folosit crema de calendula esențială, ulei de lavandă cu adăugat ulei de cocos sau hypericum. Este esențial ca pisica dvs. să nu lingă zona când acestea sunt aplicate unui guler este esențială. Dacă o altă pisică din casă este probabil să o lingă, va trebui să le despărțiți până când dermatita este vindecată.

Dermatita de pisica si dieta

Dacă medicul veterinar a ajuns la concluzia că dermatita pisicii dvs. este cauzată de un alergen în dieta lor, ei pot recomanda să începeți o dietă de eliminare pentru a afla ce cauzează problema. Este important să obțineți sfaturi veterinare în timp ce faceți acest lucru pentru că nu doriți ca pisica dvs. să devină deficitară în orice grup de produse alimentare.

Ca punct de plecare, veterinarul dvs. poate recomanda ca pisicile dvs. să pornească pe o dietă fără cereale, deoarece boabele din alimentele de pisică conserve comerciale sunt adesea vinovați. Orice dietă care este bogată în carbohidrați, tinde să agraveze dermatita, astfel încât să fiți recomandat să încercați o dietă cu conținut scăzut de carburi pentru pisicile dvs.

Alte veterinarii vă pot recomanda să vă porniți pisica pe o dietă comercială hidrolizată de prescripție medicală veterinară. Acest lucru vă va implica cumpărarea unei alimente de pisică în care proteinele au fost "hidrolizate", ceea ce înseamnă că au fost defalcate în fragmente mici. Fragmentele sunt atât de mici încât nu pot declanșa un răspuns imun.

Când încercați noua dietă, trebuie să faceți treptat comutatorul la noul aliment. Ar trebui să dureze aproximativ două săptămâni pentru a finaliza tranziția. În acel moment, înlocuiți treptat o porțiune mai mare și mai mare a mâncării vechi cu noua mâncare. Pisica dvs. poate fi necesară să fie pe noua dietă timp de 12 săptămâni înainte de detectarea unei schimbări în starea pielii lor.

În acest timp, este esențial ca pisicile dvs. să nu primească mâncare de oriunde altundeva! Ultimul lucru pe care îl doriți este vecinul dvs., oferindu-le alt tip de mâncare. Deci, va trebui să le limitați în interiorul casei dvs., în timp ce încercați noua dietă. De asemenea, amintiți-vă că nu le puteți da resturi de la masă, tratează sau chiar tratamente de viermi sau pur și simplu. Într-o gospodărie multi-pisică, cea mai simplă opțiune este să le puneți pe toate pe aceeași dietă!

Dermatită în felină

Ce se întâmplă în continuare?

Când proprietarii de pisici și veterinarii lucrează împreună, prognosticul de dermatită pentru pisici este foarte bun. Există toate șansele ca pisicile tale să fie complet vindecate și să se simtă în curând mult mai confortabil. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu se poate întoarce!

Pentru ao păstra la Bay, va trebui să țineți pasul cu orice dietă lucrează pentru ei și acest lucru poate fi costisitor. Puteți decide că faceți propriile mese proaspete pentru pisica dvs. este mai viabilă din punct de vedere financiar. Obțineți câteva sfaturi (și idei de rețetă) de la veterinarul dvs. mai întâi. Dacă ați fi trebuit să eliminați alte substanțe din mediul de acasă (e.G. Placa de coliere), amintiți-vă că reintroducerea acestora este probabil să declanșeze un alt baiat de dermatită.

Curând pielea pisicii tale se va vindeca și va arăta sănătoasă și vă puteți aștepta ca blana să crească înapoi. Trebuie să fiți vigilenți pentru viitoarele infestări de purici și acarieni. PUS-ul dvs. poate avea nevoie de viitoare tratamente de corticosteroizi dacă există alte flare-up-uri.

Acesta este un lucru pe care va trebui să păstrați un ochi pe măsură ce pisicile dvs. devine mai în vârstă, deoarece alergiile tind să se înrăutățească în pisici, pe măsură ce îmbătrânesc.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ceea ce este dermatita pisicii? Ce puteți face despre asta?