Cat snoring: este normal?

Cat snoring - este normal

Ați auzit deseori pisica? Poate un sunet mic care vine de la corpul curbat în sus? Deși sforăirea este mai puțin frecventă la pisici decât câinii, este încă răspândită și poate apărea din mai multe motive.

Să facem răspunsuri la toate întrebările legate de sforăitul CAT în acest articol.

De ce pisicile sforăie?

Când pisica ta doarme, căile respiratorii superioare, care este nasul, spatele gurii și gâtului, vibrează audibil. Uneori, acest sunet este mai profund și asta pentru că țesuturile din căile respiratorii superioare se relaxează când dorm.

pisicile sforăit

Există multe motive pentru care apare sforăitul:

  • Genetica

Cantitatea de sforăit depinde de cât de relaxați sunt mușchii.

Genetic, unele pisici sunt mai predispuse la sforăit decât altele. Rase persane iar cei cu nas scurt, fata plana sau rahocefalii au tind sa sforăie mai mult decat alte rase. Pisicile brahocefalice, în special, sunt mai predispuse la sforăitul, deoarece au scurtat oasele în fața și nasul lor, în plus față de nările mici care își strâng respirația.

  • Poziția de dormit

Poziția de dormit are, de asemenea, un rulment asupra modelelor de somn. Dacă pisica ta își mișcă corpul în jurul valorii și în cele din urmă, să ieșim un sforăie, înseamnă că ea și-a înclinat gâtul sau capul în așa fel încât să aibă respirația restrânsă. Deci, mutarea într-o poziție diferită poate aduce în jos sforăitul.

Nu este nimic prea mult pentru ca tu să faci ceva aici, deoarece pisica va găsi în mod automat poziția potrivită de dormit care i-ar da cel mai bun aer posibil.

  • Supraponderal

Una dintre cauzele fundamentale ale sforării este supraponderală sau obezitate. Când pisicile tale sunt supraponderali, excesul de grăsime devine depus în țesuturile din jurul căilor respiratorii superioare și, la rândul lor, aceasta duce la sforăit. Acest model este văzut nu doar la pisici, ci și la câini și oameni.

În legătură cu o postare: Cele mai bune produse alimentare pentru pierderea în greutate

  • Infecții respiratorii superioare

Uneori, infecțiile respiratorii superioare pot provoca sforăița pisicii. Când sinusul congestează căile sau când există o acumulare a mucusului în căile respiratorii, există sunet de respirație audibil. Prezența infecțiilor bacteriene, fungice și virale face dificilă respirația pisicii dvs. și aceasta duce la sforăit.

În timp ce infecțiile bacteriene și virale se îndepărtează de ele însele sau vor fi mai bune cu medicamentele, este infecțiile fungice care sunt mult mai grave. Dacă pisica dvs. a început să sforăie brusc sau dacă există schimbări vizibile în modelele sale de respirație, aceasta ar putea suferi de o infecție respiratorie superioară.

  • Prezența obiectelor străine

Pisicile au o tendință naturală de a ingera diferite obiecte. Acest lucru se datorează faptului că părul mic prezent pe limba sa sunt formate în spate. Când pisica ta își folosește limba pentru a se curăța, toată praful și murdăria din limba ei tinde să intre înăuntru, deoarece pisica găsește greu să scuipă obiecte.

Uneori, prezența lamelor mici de iarbă prinsă în partea din spate a gurii sau a nasului poate duce la infecții și chiar la dificultăți de respirație.

  • Tumorile

Un alt motiv serios care ar putea provoca sforăitul este prezența tumorilor în zona de sine sau a zonei respiratorii superioare. Acestea ar putea duce la cancer, cum ar fi limfomul sau fibrosarcoma.

Este greu de identificat dacă sforăitul este cauzat de tumori sau congestii ușoare. Deci, va trebui să vă uitați și la alte aspecte ale sănătății pisicii dvs. Dacă ea a fost lGreutatea de ostare rapidă, inactivi sau prezintă semne de primejdie, ia-o la veterinar și ia-o verificată.

Dacă diagnozele veterinarului cancer, Vor exista o serie de tratamente care depind de vârsta pisicii și de mărimea tumorii.

Uneori, acestea ar putea fi și polipii benigni, caz în care nu este nimic de îngrijorat.

Feline sforăit

Astfel, acestea sunt câteva dintre motivele pentru ca pisica voastră să sforăiească. Deși majoritatea este normală, există anumite condiții specifice pentru care ar trebui să urmăriți și dacă vedeți oricare dintre aceste simptome în pisica dvs., duceți-o la veterinar.

Este sforăit normal?

Este normal ca pisica ta să sforăie?

Da, este normal, dar, în unele cazuri, ar putea, de asemenea, să indice o problemă gravă de sănătate.

Unele simptome de vizionare includ:

  • Când sforăitul devine progresiv mai tare, înseamnă că există o anumită infecție care are ca impact asupra capacității pisicii tale de a respira.
  • Dacă sforăitul este însoțit de strănut și tuse, împreună cu schimbările în apetitul pisicii tale, ar putea indica faptul că pisica ta este bolnavă.
  • Când se produce sforăitul datorită unei boli respiratorii, este serios și are nevoie imediat de îngrijiri medicale. De fapt, orice formă de sforăire de la o boală respiratorie ar putea însemna că pisica dvs. este extrem de dificilă de respirație și poate chiar să fie fatală dacă nu primește imediat ajutor medical.
  • Dacă pisica dvs. este umflată și gâfâind prin ziua Deși nu face nicio activitate, ar putea, de asemenea, să indice o stare de sănătate gravă sau prezența unui obiect străin care împiedică respirația pisicii.
  • Descărcările nazale și tusele frecvente ar putea indica, de asemenea, o infecție gravă a respirației.

Când vedeți unul sau mai multe dintre aceste simptome împreună cu sforăitul, este timpul să vă luați pisica în veterinar.

În afară de vizionarea simptomelor, aici sunt câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă face ca pisica să se simtă mai bine în curând.

Ce poti face?

După cum sa menționat mai sus, sforăitul este destul de normal și este mai predispus la unele rase decât altele. Cu toate acestea, există, de asemenea, unele probleme de sănătate care duc la sforăit și aceasta este ceea ce aveți nevoie pentru a vă adresa.

  • Exercițiu

Una dintre cele mai frecvente cauze ale sforăitului este supraponderal. Dacă credeți că pisica dvs. devine grăsime, duceți-o la veterinar pentru a verifica dacă totul este bun.

Cat snores

Dacă vitalele pisicilor sunt bune, tot ceea ce este necesar este un exercițiu. Dar acest lucru nu poate fi atât de ușor, deoarece pisicile tind să fie încăpățânate și sunt adesea leneși. Va trebui să veniți cu moduri diferite și poate chiar să oferiți diferite tratamente pentru a vă face pisica să-și exercite.

Ia pisica ta pe o plimbare sau să te joci cu ea, așa că pisica ta primește un exercițiu.

  • Alimente

Alimentele sunt o altă zonă pe care ar trebui să o urmăriți dacă pisica dvs. este obeză.

Pisicile nu pot procesa arome ca dulce. limba de pisici are structuri mici de păr numite barbe care ajută pisica să proceseze gustul. Spre deosebire de oameni, pisicile nu pot procesa multe arome, iar dulceul este unul dintre ei.

Acesta este motivul pentru care este mai bine că stați departe de hrănirea oricăror obiecte de alimente sau grasime la pisica ta. Lipiți de o dietă echilibrată, care vă va oferi pisicilor suficienți nutrienți fără ao ajuta să se grăbească greutatea inutilă.

  • Excursie la veterinar

Va trebui să faceți o excursie la veterinar în cazul în care pisica dvs. suferă de probleme respiratorii superioare, cum ar fi infecțiile bacteriene, fungice sau virale. Simptomele pentru aceste infecții vor fi vizibile atunci când vedeți modul în care pisica sufocă. Va avea o anumită dificultate în timp ce respiră și este mai probabil să dea un sunet cu zgârietură.

Când identificați o infecție, luați-vă pisica la veterinar cel mai devreme, deoarece infecțiile fungice tind să fie mult mai grave decât infecțiile bacteriene sau virale. Când sunteți acasă, este dificil să distingeți fungice de celelalte două, deci este mai bine să lăsați acest lucru la veterinarul să decidă.

  • Îndepărtați obiectele străine

Când observați orice obiect străin în gura pisicii voastre, scoateți-l imediat cu o pereche de mănuși. Alternativ, puteți să o duceți la veterinar, dacă nu puteți elimina sau dacă pisica nu cooperează bine.

Oricum, asigurați-vă că eliminați obiectele străine din corpul ei, deoarece acest lucru ar putea provoca chiar să se sufocă, mai ales dacă obiectul este mare.

  • Înțelegerea cauzelor

Mulți proprietari de pisici tind să creadă că este normal ca pisicile să sforăie și abia chiar să-i acorde nici o atenție. Deși este adevărat că sforăitul este normal, în unele cazuri, ar putea indica o problemă de sănătate mai profundă.

Deci, fii atent și Rămâi pe partea de sus a sănătății pisicii tale. Nu toate sforăirile pot fi naturale.

Tratament pentru sforăitul

Dacă nu există afecțiuni asociate, nu este nevoie să se trateze sforăitul.

În cazul condițiilor medicale, VET va decide cursul corect al acțiunilor. Tumorile sau polipii pot necesita intervenția chirurgicală, în timp ce boala respiratorie poate fi tratată cu medicamente. Există, de asemenea, câteva sugestii non-medicale pe care Vet-ul dvs. le va da ca un umidificator lângă patul pisicii dvs. sau de a-și îmbunătăți dieta.

În total, sforăitul este normal și ar putea fi doar o parte din genetica pisicii tale. Cu toate acestea, există și momente în care ar putea indica o condiție gravă care necesită intervenție medicală. Vizionarea pentru alte simptome împreună cu sforăitul este o modalitate bună de a rămâne pe partea de sus a sănătății pisicii dvs.

Dacă aveți îndoieli sau aveți preocupări, contactați-vă imediat medicul veterinar și obțineți-l clarificat.

În legătură cu o postare: Cele mai bune paturi de pisici

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cat snoring: este normal?