Bronșită la câini

bronșită la câini

Câinele dvs. are bronșită? Probabil ați auzit termenul bronșită, dar înțelegeți ce înseamnă? Bronșita este o boală a căilor respiratorii inferioare care cauzează un câine să tuse și să experimenteze alte simptome. Tratamentul bronșitei depinde adesea de cauza bolii, iar orice câine poate obține bronșită.

Ce este bronșita la câini?

Bronșita este un termen care descrie inflamația căilor respiratorii bronhiale (căile respiratorii inferioare din interiorul plămânilor). Deoarece aproape întotdeauna corespunde inflamației traheei (trahee), uneori se numește traheobronchită. Bronșita poate afecta, de asemenea, plămânii câinelui.

Bronșita poate apărea brusc și se poate îmbunătăți cu tratamentul dacă apare ca o problemă secundară unei boli infecțioase sau a unei alte tulburări ale căilor respiratorii. În multe cazuri, bronșita este o afecțiune cronică, pe termen lung datorită alergiilor sau hipersensibilității căilor respiratorii.

Semne de bronșită la câini

Există o serie de semne care pot însoți bronșita la câini, unele mai frecvente decât altele. Semnele devin, în general, mai severe, deoarece bronșita se înrăutățește.

Semne de bronșită la câini

  • Tuse
  • Recuperarea sau gagging-ul
  • Scuiparea materialului spumos sau mucus (acest lucru poate fi confundat pentru Vomit)
  • Strănut
  • Descărcarea nazală
  • Ochii răniți
  • Probleme de respirație
  • Febră
  • Exercitarea intoleranței sau agravarea simptomelor cu activitate fizică
  • Dificultatea respirației sau creșterea ratei de respirație
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Letargie

Tuse este de departe cel mai comun semn al bronșitei la câini. Semne precum strănutul, descărcarea nazală și ochii curgi apar adesea atunci când câinele are, de asemenea, o infecție respiratorie superioară. O febră indică adesea infecția.

Când bronșita este moderată până la severă, poate face ca câinele letargic și intolerant să-și exercite. De asemenea, poate apărea dificultăți de respirație sau respirație rapidă.

Apetitul este adesea scăzut când un câine se simte rău. Bolile respiratorii superioare pot afecta simțul mirosului câinelui, făcând alimente chiar mai puțin atrăgătoare. Nu mănâncă face ca un câine să se recupereze mai încet din boală, ceea ce duce la un ciclu de progresie a bolii.

Cauze de bronșită la câini

Bronșita poate fi acută sau cronică. Un câine care tuse din alte motive decât bronșita poate dezvolta bronșită datorită tusei de inflamație creează în căile respiratorii. Acest lucru este adesea cazul câinilor care tuse din cauza unei boli preexistente a căilor respiratorii sau a expunerii la toxinele inhalate, cum ar fi fumul sau substanțele chimice.

Există mai mulți factori care pot duce la bronșită la câini.

Canin bronșită cronică este suspectat atunci când un câine are o tuse persistentă care continuă timp de două sau mai multe luni și nu poate fi atribuită unei alte boli, iar razele X prezintă semne de inflamație în căile respirative inferioare. Un diagnostic definitiv se obține printr-o procedură cunoscută sub numele de spălare tranșară sau lavajul bronhoalveolar, unde câinele este sedat și probele de fluid sunt colectate din plămâni pentru a evalua sub microscopul. Acesta nu poate fi vindecat, dar poate fi gestionat din punct de vedere medical.

Tratamentul bronșitei la câini

Veterinarul dvs. va recomanda cursul corespunzător de tratament pentru bronșita câinelui dvs. În cazurile acute, tratamentul poate fi necesar doar pe termen scurt, până când câinele se recuperează. Bronșita cronică poate necesita tratament continuu și ajustarea frecventă a medicamentelor.

Avertizare

Nu folosiți niciodată medicamente deasupra contra-counter decât dacă este recomandat în mod specific de către VET dvs. Ele pot interacționa cu alte medicamente sau pot împiedica recuperarea.

Antibiotice pot fi prescrise dacă este suspectată sau trebuie exclusă o infecție.

Corticosteroizi sunt adesea folosite pentru a reduce umflarea și inflamația în căile respiratorii, minimizând tusea. Aceste medicamente pot fi administrate sistemic (prin gură sau injecție) sau, pentru o gestionare pe termen lung, ar putea fi prescrisă un inhalator.

Supresoare tuse poate reduce tusea și face ca câinele să fie mai confortabil. Deoarece tusea însăși poate crește inflamația căilor respiratorii, o reducere a tusei poate ajuta un câine să se recupereze din bronșită. Pe de altă parte, prea multă suprimare a tusei poate face dificilă ca câinele să expulbeze mucusul de la căile respiratorii. Veterinarii prescriu adesea supresoare de tuse, cum ar fi hidrocodona și butorfanolul.

Bronhodilatatoare pot relaxa mușchii în căile respiratorii, eventual ajuta la trecerea aerului mai liber. Aceste medicamente pot fi injectate, administrate pe cale orală sau administrate ca inhalant. Medicamentele obișnuite includ albuterolul, terbutalina și teofilina.

Nebulizarea și cuponul poate ajuta la subțire și să slăbească secrețiile în căile respiratorii. Nebulizarea implică utilizarea unei mașini care pune o ceață frumoasă de soluție salină pe care câinele poate respira. Este posibil sau nu poate avea medicamente adăugate la ea. Cupa este adesea făcută împreună cu nebulizarea. Aceasta implică pattarea și masarea pieptului pentru a sparge congestionarea și mucusul. Oficiul dvs. veterinar vă poate arăta cum să efectuați nebulizarea și cuplajul la domiciliu, dacă este necesar.

Cum de a preveni bronșita la câini

În funcție de cauza bronșitei câinelui, poate sau nu fi putut fi prevenită. Din fericire, există modalități de a minimiza riscul câinelui dvs. de a dezvolta bronșită. De asemenea, puteți lua măsurători pentru a reduce flare-up-urile bronșitei cronice.

  • Vă vaccinați câinele împotriva Bordetella Bronchiseptica, o bacterie care cauzează în mod obișnuit tuse de canisa la câini.
  • Gestionați greutatea câinelui Pentru a reduce excesul de grăsime corporală care poate pune presiune asupra pieptului și a căilor respiratorii și poate face mai dificil ca câinele să respire profund.
  • Reduceți expunerea la iritanți inhalatori Pentru a evita inflamația căilor respiratorii. Aceasta include fum, praf, polen, parfumuri, substanțe chimice, mucegaiuri, aerosoli și orice altceva care pot părea iritanți.

Orice câine poate dezvolta bronșită, inclusiv forma cronică. Cu toate acestea, rasele mici de câine par să fie la un risc mai mare de bronșită cronică. Dacă câinele dvs. tuse mai mult de câteva zile, asigurați-vă că vizitați veterinarul dvs. pentru ajutor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Bronșită la câini