De ce tusea mea de câine după apă potabilă?

tuse de câine la apă potabilă

Un câine care tuse chiar după ce apa potabilă poate însemna că un contaminant a fost prezent în apa care a declanșat cumva reflexul tusei câinelui. Sau ar putea fi datorată unei probleme mai grave de sănătate. Oricare ar fi cauza, o excursie la veterinar nu ar trebui să rănească, dar vă va da pacea minții în cunoașterea a ceea ce ar putea fi în neregulă cu animalul dvs. de companie.

Trahea

O tuse canină după apa potabilă este aproape întotdeauna asociată cu o problemă în traheea câinelui. Traheea este, de asemenea, numită de vânt, deoarece transmite aer din nas și gura câinelui până la plămâni adânc în piept.

Traheea este în general compusă din mușchi și țesuturi cartilagoice. Mușchii sunt acolo pentru a furniza forța contractilă necesară pentru a expulza orice contaminant care poate fi măturat în vânt. Țesuturile cartilagoice oferă o structură semi-rigidă pentru trecerea aerului din gâtul câinelui la plămâni. Fără acest cartilaj, vântul se poate prăbuși în sine, deoarece nu va mai fi nimic de ținut în poziție verticală. Țesuturile cartilajului sunt aranjate în inele, așezate unul deasupra celeilalte și conectate unul la altul prin țesuturi conjunctive, inclusiv mușchii.

Câine de apă potabilă

The Windpipe are o deschidere în gât cu esofagul, tubul care transmite alimente la stomac. Deschiderea vine cu o clapetă cunoscută sub numele de epiglottis care închide efectiv deschiderea spre trahee ca hrană și apă treceți în jos în gât. Puteți spune că epiglottisul este ceea ce împiedică intrarea apei și a alimentelor sau a oricărei alte substanțe în vânt. Dacă oricare dintre aceste resturi sau particule își găsește drumul în trahee, atunci contracțiile musculare forte vor fi inițiate pentru a expulza corpul străin. Aceasta este o tuse.

Orice problemă cu traheea poate, prin urmare, duce la tuse. Printre cățeluși, este posibil ca traheea să nu se dezvolte corect din cauza unor anomalii genetice. De exemplu, câțiva câini ca Yorkshire Terrier sunt predispuși la o boală progresivă cronică cunoscută sub numele de colaps traheal, prin care inelelor cartilagoice ale traheei își pierd încet integritatea structurală, determinând că devin neobișnuit de moi și foarte slabi. Problemele din trahee pot fi, de asemenea, prezente în rândul câinilor mai în vârstă, care pot avea deja structuri traheale substanțial slăbite din cauza vârstei avansate.

Să aruncăm o privire la unele dintre cele mai frecvente probleme cu trahee de câini și cum pot declanșa potențial mecanismul de tuse după băut.

Tusea canisei

Un motiv potențial pentru care câinii tuse după alcool este prezența traheobronchitei canine sau a unei infecții în traheea câinelui și copacul bronșic. Canina traheobronchită este o boală foarte infecțioasă pe care câinii îl pot obține de la câini colegi, precum și articole sau suprafețe pe care le expusesează. Se numește tuse de canisa tocmai pentru că este foarte frecventă printre câinii care trăiesc cu colegii canini în sferturi relativ apropiate, cum ar fi o canisa sau o cușcă mare. Bacteria principală care provoacă o tuse de canisa este Bordetella Bronchiseptica, în timp ce agentul viral principal este virusul parainfluenza, deși Coronavirusul canin poate reprezenta, de asemenea, mai puțin de 10% din toate cazurile.

Manifestările tusei de canisa la câini sunt în esență aceleași cu colapsul traheal, deși simptomul principal este tipul de gâscă de la o tuse. Dacă aveți o gospodărie cu mai multe câini, împărtășind un singur Fântâna de apă de câine, Este adesea cel mai bine să cumpărați o stație de băut separată pentru câinele bolnav. În caz contrar, alți câini pot fi infectați, de asemenea. Se poate folosi și individual Sticle de apă de câine Pentru a ajuta la hidratarea câinelui bolnav în timp ce împiedicați răspândirea infecției la alți câini.

De ce câinii tuse după apa potabilă dacă au tuse de canisa? Acest lucru are legătură cu inflamația și iritarea arborelui traheobronchial. Pe măsură ce băuturile câinelui și înghitele, trecerea apei în jos, esofagul poate exercita presiune asupra vântului deja hipersensibil în fața acestuia. În mod normal, în timp ce câinele înghite, nu există tuse, deoarece nu există inflamație. Dar, deoarece se umflă pe vânt, gulping apa poate crea presiune asupra vântului adiacent. Acestea fiind spuse, vă puteți aștepta, de asemenea, câinii cu traheobronchită pentru tuse după masă.

beagle apă potabilă

Colapsul traheal

După cum am menționat mai sus, există câini care sunt în mod special predispuși la colapsul traheal. Exemple ale acestora includ câini de jucărie, cum ar fi Terrier Yorkshire, Chihuahuas, Poodle de jucărie, Apsurile Lhasa, Pugs și Pomeranii, printre altele. Ar trebui să fie clar că câinii cu această afecțiune sunt predispuși genetic la ea. Ca puii, ei nu pot arăta manifestările clinice ale bolii încă. Cu toate acestea, pe măsură ce câinele crește, de obicei până la vârsta de 6 până la 7 ani, boala clinică devine mai evidentă.

Într-o colaps traheal sau colaps trahee, principala problemă este în dezvoltarea inelelor cartilajelor. Amintiți-vă ceea ce am spus despre această structură care oferă suport pentru vânt? Problema este că inelele cartilajului se dezvoltă așa cum era de așteptat. Din păcate, aceasta tinde să piardă integritatea țesuturilor cartilagoice în timp. Devine extra-moale încât nu este capabil să susțină pe deplin structura de vânt. Pe parcursul câtorva ani, diametrul traheei scade încet. Această vânt îngustată face ca luarea aerului insuficient, extra-dificil pentru câine.

Așa cum face acest factor în tusea câinelui după ce a băut? Este destul de dificil să se stabilească mecanismul real al simptomului. Cu toate acestea, se crede că câteva picături de apă intră în eventual la vânt și stimulează mușchii să se contracteze cu forța. Din moment ce traheea se află într-o stare slăbită, este posibil să nu fie complet acoperită de epiglottis de fiecare dată când câinele beau sau mănâncă. Alimentele nu declanșează în mod normal reflexul tusei, deoarece este mai mare, astfel încât nu poate trece prin deschiderea foarte mică pe interfața epiglottis-trahee. Este ca și cum ai avea o epiglottis scurgeri care să permită cantități scante de apă să intre în traheea câinelui.

Identificarea traheei care se prăbușesc la câini poate fi destul de ușoară, deoarece tusea lor este adesea descrisă ca un zgomot de vânătoare, similar cu cel al unei gâscă. În plus, câinele poate arăta ca și cum ar fi gagging. De asemenea, puteți observa o reducere substanțială a activității câinelui și a nivelului de energie sau că acum sevește foarte ușor.

Traheea hipoplastică

Știm că o trahee colapsă este o boală genetică care se va manifesta doar după câțiva ani. Cu toate acestea, dacă aveți aproape aceleași manifestări, cum ar fi o tuse de gâscă-honking într-un cățel tânăr, sunteți cel mai probabil în privința unei condiții numite trahee hipoplastică. Întrucât traheea care se prăbușește rezultă într-o înmuiere treptată și slăbirea inelelor cartilaj ale traheei câinelui, în traheea hipoplastică, inelelor cartilajului nu se dezvoltă pe deplin. De aceea această condiție este văzută cu ușurință în puii.

Rase de câine care au muzzule relativ scurte - un termen numit Brachycefalică - sunt mai susceptibile la dezvoltarea traheei hipoplazice. PUG, Bulldogul English, și Boston Terrier Puppies vor sfărâma, de obicei, în mod greu, și chiar snort din cauza trecerii căilor respiratorii îngustate. Aceste manifestări sunt evidente în momentul în care aceste pui brahycefalic ajung la vârsta de 5 până la 6 luni. Ei au, de asemenea, tind să câștige în greutate foarte rapid datorită nivelului relativ scăzut al activității fizice secundare la oxigenul insuficient furnizat celulelor și țesuturilor. Cu alte cuvinte, acești câini nu vor dura cu adevărat acea joc lung sau exerciții pe măsură ce se obosesc prea ușor.

Vestea bună despre traheea hipoplastică este că este de obicei ușoară. În cele mai multe cazuri, acest lucru nu este chiar diagnosticat deoarece majoritatea medicilor veterinari vor considera acest lucru ca parte și parcelă de sindromul căilor respiratorii brahycefalice.

Ca câinii cu trachee colaps, puppies o tuse după a bea din cauza scăderii integrității structurale a traheei. Inelele de cartilaj traheal nu sunt suficient de puternice pentru a ține traheea împreună, provocând un spațiu relativ mic la intersecția traheei și epiglottis.

Ce ar trebui sa faci

În cazul în care câinele dvs. tuse după alcool, ar putea însemna că are oricare dintre aceste condiții posibile de trachee. Dacă este încă un cățeluș, cel mai bun pariu este o trachea hipoplastică, mai ales dacă catelul dvs. are un bot scurt. Dacă câinele dvs. se întâmplă să trăiască într-o canisa împreună cu alți câini sau s-ar fi putut interacționa cu alți câini la parc, clinica Vet și alte sferturi apropiate, atunci există o probabilitate de a vă uita la traheobronchita canin sau o tuse de canisa Ca principal vinovat. Dacă aveți o rasă de jucării, care este deja de cel puțin 4 ani, există o șansă ca aceasta să fie afectată de trackele.

Pooch Apă potabilă

Singurul mod în care puteți fi sigur despre astfel de lucruri este prin faptul că aveți un medic veterinar să vă vedeți animalul de companie. Traheea colapsantă poate fi tratată din punct de vedere medical sau, dacă este severă, traheea poate fi consolidată chirurgical pentru a-și îmbunătăți permanența. Dacă problema este tusea de canisa, pot fi administrate antibiotice adecvate împreună cu tratamentul de susținere. Traheea hipoplastică rareori necesită intervenție veterinară. Dar asta este de până la veterinar să decidă.

O tuse nu este o boală, ci mai degrabă un semn că ceva este greșit. Cunoașterea posibilelor cauze ale tusei imediat după ce câinele dvs. este făcut de băut vă poate ajuta să determinați cel mai bun mod posibil.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce tusea mea de câine după apă potabilă?