Pot cainii să-și piardă vocea

câine așezat în iarbă

Dacă aveți un câine care este la fel de vocal ca a Chihuahua, Un Pomeranian, sau chiar o beagle, veți ști că ceva este greșit dacă nu mai auziți la lătrat. Houndul tău își pierde vocea? Este chiar posibil? Ca orice altceva care este în afara obișnuit, un câine care își pierde vocea garantează cu siguranță o examinare mai atentă a medicului veterinar.

Corgi stă pe o canapea

Cum câinii își produc "vocea"

În timp ce nu suntem siguri dacă este adecvat să numim procesul de producere a sunetelor la câini ca fonație pentru simplul fapt că este strâns legată de capacitatea umană de a produce sunete inteligibile, procesele implicate sunt, în general, aceleași. Este important să examinăm modul în care sunetele sunt produse de câini, astfel încât vom putea înțelege cum își pot pierde "vocea".

În spatele gâtului câinilor este o regiune numită Larynx. Acest lucru este mult similar cu ceea ce avem ca oameni. Larynxul este, de asemenea, numit "caseta vocală" din cauza rolului său principal în producția de voce sau sunete. Dar laringele nu este implicată numai în producția de voce. De asemenea, servește ca un mecanism de protecție pentru căile respiratorii sau trahee, astfel încât alimentele nu vor intra prin acest tub și nu vor provoca probleme în respirație.

Larynxul este alcătuit din cordoane vocale, cartilaj, mușchi și alte țesuturi. Corzile vocale deschise pentru a permite aerului să intre în trahee câinelui și în plămâni. Se închide, de asemenea, când câinele își înghită mâncarea, astfel încât să nu intre în trahee. Cablurile vocale sunt importante în producția de voce. Vibrațiile pe care le produc sunt necesare pentru a face un sunet. Vibrațiile sunt create de mișcarea aerului din mediul exterior prin gură și faringe sau gâtul și din plămâni prin căile respiratorii. Presiunea aerului care se deplasează prin cutia de voce se deschide și închide cablurile vocale, producând sunet.

Cauze posibile ale pierderii vocii Doggie "

Deoarece vocea câinelui este în primul rând o funcție a casetei de voce sau a laringelui, orice problemă în acest organ de organism poate duce la pierderea capacității de a produce sunet. Alte probleme care provine din celelalte organe care transmit aerul prin cutia vocală pot, de asemenea, să aibă un impact negativ asupra producției de sunet. Să examinăm îndeaproape cauzele posibile ale câinelui tău să-și piardă "vocea".

  • Laringită

Câinii sau rasele brahycefalice care au muzzule scurte sunt destul de predispuse la inflamația laringelui. În timp ce o infecție a tractului respirator superior poate fi cauza numărul unu al laringitei, acesta poate fi, de asemenea, adus de alți factori, cum ar fi iritarea directă a căptușelii mucoasei casetei vocale. Se poate datora prezenței obiectelor străine, gazului iritant, prafului sau chiar fumului. Alergii, Tusea canisei, și distematorul canin poate produce, de asemenea, inflamație laringiană.

Într-o inflamație, umflarea și acumularea de fluide în laringele în sine și țesuturile înconjurătoare pot afecta negativ funcționalitatea completă a casetei vocale. Nu numai că câinele dvs. va pierde temporar "vocea", poate avea și probleme de respirație.

  • Paralizia laringelui

Anumite rase de câine sunt la un risc crescut de a dezvolta paralizie laringiană. Acestea pot include Labrador Retrieveri, Marele Danes, Retrieveri de aur, Câinii de munte Bernese și Weimaraners, printre altele. Se crede că această condiție este mai frecventă în rândul câinilor din anii lor de vârstă mijlocie și superioară, deși este posibil ca câinii mai tineri să aibă paralizie laringiană congenitală. Paralizia laringiană congenitală este comună printre dalmați, Rottweilers și chiar GSD-uri albe.

Problema în paralizia laringiană nu este cordonul vocal, ci mai degrabă nervii care alimentează mușchii care înconjoară cutia vocală. Dacă există deteriorări ale nervilor sau chiar o disfuncție generalizată, cum ar fi neuropatia periferică, atunci nu vor exista impulsuri electrice de deschidere și închidere a corzilor vocale. Deoarece producția de sunet se prezice pe deschiderea și închiderea foarte rapidă a corzilor vocale într-o manieră vibratorie, absența stimulării nervoase poate duce la pierderea vocii la câini. Paralizia laringiană poate apărea și la câinii cu hipotiroidism necontrolat sau prost gestionat, traume la nervul laringian sau chiar tumori în gâtul câinelui.

  • Colapsul laringelui

Colapsul laringal este o afecțiune care este mai frecventă printre rasele de scurtă durată, cum ar fi buldogii englezi și teritoriul Boston, printre altele. Ce se întâmplă este că cartilajul din caseta de voce câinilor își pierde rigiditatea. Cu alte cuvinte, nu mai putea să susțină laringele, făcându-l să se plieze și în cele din urmă să se prăbușească. Deoarece laringele nu este în orientarea și poziția anatomică normală, generarea de sunet este compromisă.

Din păcate, aceasta nu este într-adevăr o problemă serioasă. O preocupare de graver este obstrucția pe care o cauzează în trahee. Acest lucru poate duce la problemele căilor respiratorii care vor naște alte probleme, cum ar fi anomaliile respiratorii și cardiovasculare. Colapsul laringian poate fi adus de traume la gâtul câinelui sau chiar tulburările cronice ale căilor respiratorii superioare.

  • Suprasolicitarea corzilor vocale

Sunt câini care sunt atât de vocali încât latră toată ziua și toată noaptea. Din păcate, acest lucru pune, de asemenea, tulpina pe corzile vocale. Trebuie să ne amintim întotdeauna că "vocea" este produsă din cauza mișcării aerului și a aerului prin aceste corzi vocale.

În timp, țesuturile corzilor vocale, precum și diferitele structuri ale laringelui pot slăbi astfel încât să nu mai funcționeze la fel de eficient ca înainte. Acest lucru poate duce, de asemenea, la schimbări în cainii latra sau voce fără a determina în mod necesar câinele să-și piardă complet vocea.

  • Rănirea laringelui sau obstrucționării în căile respiratorii

Orice vătămare traumatică a gâtului câinelui, fie că este penetrată sau ne-penetrantă, are potențialul de a produce umflături în laringele câinelui. Orice umflare poate perturba mișcarea normală eficientă a aerului prin cordoanele vocale, rezultând pierderea vocii câinelui. Folosind un guler de pui de câine, de asemenea, are potențialul de a răni sau deteriora caseta vocală.

Orice obstrucție a căilor respiratorii, cum ar fi cele din copacul bronșic și traheea, poate duce, de asemenea, la o pierdere de voce la câine. Aceasta poate include tumori care cresc în trahee sau în laringele în sine. Câinele dvs. poate, de asemenea, să înghită un obiect suficient de mare care să se poată fi așezat în gât. Chiar și bucățile de câine tratează că sunt depuse la partea din spate a gâtului pot ajunge în calea mișcării aerului prin cablurile vocale.

  • Alte cauze

Tulburările musculare, tulburările autoimune și hipotiroidismul pot, de asemenea, să facă ca câțiva câini să-și piardă "vocea". În hipotiroidism, este posibil ca nervii care furnizeze laringele să poată fi, de asemenea, afectați, ceea ce duce la o pierdere de funcție în corzile vocale. Același lucru este valabil și cu anumite tulburări autoimune, prin care celulele sistemului imunitar al câinelui atacă alte celule ale corpului. În anumite cazuri, aceste celule de sistem imunitar hiperactivă atacă și deteriorează celulele nervoase care alimentează cutia de voce.

catelus în pat

Cum vă puteți ajuta câinele

Dacă ați observat câinele dvs. să fiți "tăcut" în ultima vreme, există o șansă corectă că poate necesita o atenție veterinară. Dar înainte de a-ți lua câinele la veterinar, este adesea înțelept să verifice și alte simptome.

Poate doriți să căutați semne de a fi lucrate sau dificultăți de respirație sau chiar un zgomot de respirație din respirație. Are sfoară? Ați văzut câinele dvs. având dificultăți în înghițirea alimentelor sale? Ați observat că câinele dvs. să-și piardă în mod constant nasul sau chiar gura? Ce zici de coada de tucking sau raspy gâfâind? Ați verificat gâtul câinelui dacă există un obiect străin care poate fi introdus înăuntru? Despre tine temperatura corpului câinelui? Febra este aproape întotdeauna un indicator bun al unui proces inflamator.

În legătură cu o postare: Cel mai bun termometru de câine

VET dvs. vă poate ajuta să determinați cauza exactă a pierderii vocii câinelui. El va conduce unele teste de diagnosticare și va ordona un număr de verificări de laborator pe câinele dvs. El va efectua, de asemenea, o evaluare amănunțită a dvs Sănătatea câinelui și istoricul medical, precum și o evaluare fizică concentrată a gâtului câinelui dvs. și a sistemelor asociate de organe.

În funcție de cauza exactă a problemei câinelui dvs., VET-ul dvs. poate recomanda antibioticele adecvate dacă există o infecție. Dacă nu există niciunul, atunci un medicament antiinflamator poate fi comandat pentru a ajuta la reducerea severității inflamației. Dacă există o obstrucție, acestea trebuie să fie eliminate fie prin intervenție chirurgicală, fie prin alte mijloace, în funcție de dimensiunea obiectului așezat. Dacă problema este legată de alte probleme de sănătate, cum ar fi tulburările autoimune, hipotiroidismul sau chiar tumorile, atunci acestea trebuie abordate mai întâi, deoarece pierderea vocii este doar un efect al oricăreia dintre aceste condiții.

Pierderea câinelui vostru vocea poate însemna pur și simplu că țesuturile din caseta vocii au atins limita și trebuie să se odihnească mai întâi. Cu toate acestea, ar putea semnala, de asemenea, prezența unei probleme de sănătate mult mai siniste. Având veterinarul dvs. verificați câinele dvs. va ajuta cu adevărat.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot cainii să-și piardă vocea