Cat de respirație greu: tipuri, motive și tratament

Cat de respirație greu: Tipuri, motive și tratament

Ne iubim pisicile noastre și nu vrem să le vedem în nici un disconfort. Deci, veți fi în mod evident supărat, observați respirația grea sau lucrată în pisicile voastre. Adevărul este că există o serie de cauze posibile diferite care merită luate în considerare. Ar putea fi o problemă fizică ca o obstrucție a căilor respiratorii sau ceva psihologic, cum ar fi o tulburare de anxietate. Înțelegerea unor cauze comune ale respirației grele vă vor pune în cea mai bună poziție pentru a înțelege ce se întâmplă și tratați-o în consecință. Unele situații sunt în mod inevitabil mai serioase și vor avea nevoie de acțiune instantanee. Deci, să ne uităm mai aproape de respirația umană sau rapidă în pisici.

Pisică mincinoasă și căscându-se

Pisica mea este o respirație foarte mare?

În primul rând, trebuie să știți cum arată respirația obișnuită a pisicii. Ei bine, dacă v-ați observat îndeaproape pisicile, veți vedea că respiră mai repede decât oamenii. Respirația tipică de odihnă pentru un om este între 12 și 16 respirații pe minut, în timp ce felinele pot dura între 20 și 30 respirații în fiecare minut. Puteți măsura rata de respirație a pisicii în timp ce dormește. Amintiți-vă, fiecare respirație este definită ca inhalare și expirație. Dacă pisica ta ia mai mult de 30 de respirații pe minut, acest lucru este motiv de îngrijorare.

Pisicile respiră în mod normal cu mișcări mici ale pieptului lor, așa că dacă se mișcă mai mult decât acesta, ar putea fi un semn de respirație muncită. De asemenea, pisicile nu se pun în același mod în care câinii fac, deci nu ar trebui să vedeți o mare mișcare excesivă.

În unele pisici, veți vedea o respirație mai lucrată după ce au exercitat sau a avut loc o situație stresantă. Deci, dacă pisica ta a venit de la o sesiune de joc în afara sau sunt nerăbdători de călărie în mașină, acestea sunt câteva motive posibile pentru care respirația lor este mai multorată. În alte momente, puteți observa că pisica dvs. respiră cu gura deschisă, ceea ce este adesea un semn de congestie în nas sau sinusuri.

Tipuri de respirație grea în pisici

Există trei tipuri principale de respirație puternică în pisicile care merită discutate mai detaliat.

  • Dispnee - respirație lucrată

Dispneea este termenul tehnic pentru respirația muncită care poate fi clasificată pe măsură ce pisica dvs. este mai dificil să-și prindă respirația. Puteți observa că respirația mai zgomotoasă cu pisica dvs. uneori deschiderea gurii lor pentru a face acest lucru. Burta și pieptul lor se pot mișca mai mult decât de obicei, iar nările lor se pot aprinde. Pisicile cu această afecțiune pot avea probleme cu somnul și își vor extinde adesea capul și gâtul într-un efort de a lua mai mult oxigen.

Există mai multe cauze posibile ale acestei afecțiuni. Primele sunt tulburări ale traheei, care pot apărea atunci când obiectele străine sunt blocate în trahee, tumori sau un panou moale alungit. Tulburările nazale reprezintă o altă cauză comună, care poate apărea datorită infecțiilor, sângerării sau tumorilor. Alte posibilități includ boli ale plămânilor, tulburări în peretele toracic și burta.

Oricare ar fi motivul, pisica dvs. este probabil să fie în disconfort de respirația lor grea, deci este important să consultați un veterinar cât mai curând posibil.

  • Tachypneea - respirație rapidă și superficială

Al doilea tip de respirație neobișnuită în pisici implică respirații rapide și superficiale - altfel cunoscute sub numele de tahipnee. Adesea, pisica ta nu va observa nici măcar că orice este greșit. Alte simptome care vor însoți adesea această problemă includ oboseala, letargia și o nuanță albastră în jurul gingiilor lor, care semnifică oxidarea slabă.

Există o serie de afecțiuni medicale care pot duce la acest tip de respirație, cum ar fi hipoglicemia, anemia, pneumonia și insuficiența cardiacă. Poate fi un rezultat al unei afecțiuni pe termen scurt, cum ar fi o febră sau ceva mai mult pe anemie. În același timp, poate fi un rezultat al pisicii dvs. într-o situație care le face nervoase sau stresate.

Dacă respirația pisicii dvs. ridică peste 40 de respirații pe minut pentru o perioadă susținută de timp, acest lucru este motiv de îngrijorare, iar sfatul unui veterinar va fi necesar. Dacă există un declanșator clar, puteți lua pași pentru a vă liniști pisica. De exemplu, dacă un câine din cameră a provocat panică pisica dvs., le puteți elimina din această situație. Rata lor de respirație ar trebui să se întoarcă la normal, dar dacă nu, ar trebui să vă luați pisica la veterinar.

  • Puita - respirație rapidă cu gura deschisă

Similar cu tahipnea pe care am discutat mai sus; gâfâitul este același lucru, dar cu gura deschisă. În timp ce pisicile nu se pun la fel de des ca câini, acest lucru se poate întâmpla după ce s-au angajat într-o mulțime de exercițiu sau au fost în special în condiții calde. Un alt motiv posibil pentru gâfuire este condițiile subiacente în inimă sau plămâni.

Punerea în pisici poate fi pentru simplul motiv că sunt prea calde - ceva care le poate ajuta pur și simplu să-și gestioneze temperatura corpului. Entuziasmul sau supraexertarea sunt câteva din alte motive pentru gâfâi, și se pot întâmpla deoarece pisica dvs. poartă prea multă greutate. Stresul este un alt declanșator comun, astfel încât să puteți observa dvs Pisica de pisică când sunt pe drum spre veterinar sau în mașină. Și există încă câteva posibilități, inclusiv problema inimii și astmul.

Pisica situată pe pat și căscându-se

Pisicile pot obține astmul?

După cum am menționat doar, pisicile pot suferi de astm la fel ca oamenii pot. Cu această condiție, provoacă o constricție a căilor respiratorii ale plămânilor, care, la rândul lor, face să respire mai dificilă. Pe lângă respirația muncită pe care am discutat-o ​​deja, unele dintre celelalte semne comune că pisica dvs. suferă de astm, includ tuse după efort fizic, respirații superficiale, inactivitate crescută și panică.

Dacă bănuiți că dvs CAT are astm, VET dvs. va fi capabil să confirme dacă acest lucru este sau nu. Ei vor lucra apoi la un plan de tratament. Aceasta începe cu medicamentele de corticosteroizi, care pot fi administrate pe cale orală, prin inhalator sau prin injectare. Deși nu este un tratament, poate ajuta la menținerea stării sub control, care va permite pisicii dvs. să continue ca normal - cât mai mult posibil. Rețineți că utilizarea continuă a acestor medicamente poate duce la efecte secundare, cum ar fi pierderea energiei, obezitate, slăbiciune musculară și Probleme cutanate.

Ce să faci dacă pisica ta respiră foarte mult

Dacă puteți identifica motivul pentru care pisica dvs. respiră foarte mult, este mai puțin probabil ca trebuie să vă faceți griji. De exemplu, ar putea fi că tocmai ați avut o sesiune de joc epuizantă fizică sau ați întâmpinat o situație stresantă. În aceste situații, este mai puțin probabil să fie o urgență medicală și respirația pisicii dvs. ar trebui să se întoarcă la normal în curând. Unele apă și aer condiționat ar trebui să ajute la nivelul respirației lor. Cu toate acestea, dacă pisica dvs. este pur și simplu situată în jurul valorii de a nu face mult sau nu există alte motive discernabile pentru gâfuirea lor, atunci trebuie să fiți mai preocupați. De asemenea, ar trebui să vă uitați la orice alte efecte secundare ale garniturii care indică faptul că totul nu este bine cu pisicile tale. În aceste situații, este timpul să intrăm în contact cu veterinarul dvs. pentru a identifica este că există și altceva.

Tratarea și prevenirea respirației grele în pisici

Tratamentul respirației grele în pisici trebuie făcut de la caz la caz. Dacă problema este legate de anxietate, poate fi un caz de păstrare a pisicii departe de situații stresante. Cu toate acestea, dacă există o infecție care cauzează problema, poate fi necesar medicamentul. Luați sfatul dvs. din veterinarul dvs. În ceea ce privește prevenirea viitoarelor probleme de respirație grele, acest lucru vă cere să gestionați în mod corespunzător sănătatea pisicii. Asigurați-vă că le-ați verificat în mod regulat de către medicul veterinar, dar, de asemenea, cunoașteți pisica dvs. mai bună, ceea ce reprezintă comportamentul normal și ceea ce nu este obișnuit. Amintiți-vă, vă ocupați de gestionarea sănătății pisicilor dvs. și trebuie să vă luați în serios pisica.

Pisica la veterinar

Gândurile finale

De cele mai multe ori, nu observați cu adevărat dacă pisica dvs. atunci când respiră, deci dacă faceți acest lucru, este motivul de îngrijorare dacă nu există o explicație evidentă. De exemplu, dacă pisica dvs. sa angajat recent într-un exercițiu viguros sau au experimentat recent o situație înfricoșătoare sau stresantă, acestea sunt momentele în care este mai probabil că veți vedea respirația muncită în pisici, dar ar trebui să se întoarcă la normal destul de repede. Trebuie să fiți în mod special preocupați dacă pantalonii tăi pisici sau dacă pisica dvs. respiră foarte mult în timp ce se odihnește. În aceste ocazii, este important să vă consultați cu veterinarul dvs. pentru a afla ce trebuie să faceți în continuare și, eventual, să descoperiți o cauză fundamentală care are nevoie de tratament. Ca întotdeauna cu aceste situații, cu cât veți afla mai devreme ce se întâmplă, cu atât mai repede luați măsuri.

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Șampon de purici pentru pisici
Guler de purici pentru pisici
Cat calming sprays
Vitamine pentru pisici
Probiotice pentru pisica ta
Tratamente de purici pentru pisici
Dewremers pentru pisici

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cat de respirație greu: tipuri, motive și tratament