Pekingese: profil de rasa de caine

Câine pewingese care rulează afară

Inițial, cresc pentru a-și trăi viața în vechea redevență chineză în palate, Pekingese este un câine de jucărie independent și de alertă care face ca un companion fermecător lapdog. Această rasă este mai puternică și mai curajoasă decât aspectul lor compact ar putea sugera.

Printre caracteristicile preferate ale Pekingeze este personalitatea lor prietenoasă, socială și afectuoasă - și faptul că ele pot apărea atât de demnă, "amotat" și să meargă cu un mers aparent fără efort.

Adesea denumite "peke", sunt extrem de inteligenți și loiali și să dezvolte obligațiuni foarte puternice cu familiile lor. În timp ce aceștia fac lapdogii mari, această rasă nu poate fi ideală pentru familiile cu copii mici - vor tolera, în general, copiii, dar nu sunt suficient de activi pentru a se angaja în jocul extins cu copiii mai mari și pot fi înclinați să se apere atunci când sunt manipulați prea mult un copil mic.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Jucărie

Greutate: Până la 14 kilograme

Înălţime: 6 până la 9 inci

Palton: Haina dublă lungă, groasă

Culori: De obicei variații de aur, roșu sau snable, dar ocazional culori, inclusiv negru și bronz, alb, cremă, sâmbători și gri

Speranța de viață: 12 până la 14 ani

Caracteristicile Pekingezesei

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiScăzut
JucăușăMediu
Nivel de energieMediu
TrainitateScăzut
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareÎnalt

Istoria pegenei

Un bine echilibrat, compact Repere de jucărie, Pekingese este una dintre mai multe rase care au fost create pentru clasele de guvernământ din China antică. De fapt, o legendă chineză spune că Pekingese a fost creat de Buddha când a redus un leu până la dimensiunea unui câine mic. Un alt pic de folclorică arată că, pentru ca un leu să-și căsătorească iubitul - care sa întâmplat să fie un marmoset sau un tip de maimuță - a trebuit să ceară sfântul patron al animalelor, ah Chu, pentru a-l reduce la dimensiunea unui porc În timp ce păstrează încă inima și caracterul unui leu. Descendentul acelei uniri a fost spus că este câinele lui Fu Lin, sau câinele leului din China. De-a lungul istoriei, Pekingese s-au numit "câini de leu", "câini de soare" și chiar "câini de mâneci", deoarece au fost adesea depuse în mânecile voluminoase purtate de membrii gospodăriei imperiale.

Din cauza istoriei antice și a folclorului din jurul rasei, adevăratele sale începuturi sunt încă necunoscute, dar experții cred că Pekingesesesese probabil că a crescut la dimensiunea jucăriei de la un câine mai mare de către împărați chinezi. Cea mai veche înregistrare cunoscută a rasei poate fi urmărită înapoi în dinastia Tangului din secolul al optulea. Oamenii lor au cunoscut istoric acești câini regal, sofisticați pentru a fi veșnici loiali oamenilor și umblă cu un mers demn de rulare.

Noblele chinezești erau cunoscute pentru a reproduce lapogii cu fața în față de mai multe secole, inclusiv pekes, precum și Shih Tzu și Mops. Acești câini au fost tratați ca o redevență și chiar au avut slujitori de palat să tind la fiecare nevoie - care ar putea fi de ce Pekingeza de astăzi poate avea adesea un comportament independent, încăpățânat și auto-important. La vremea respectivă, furarea unuia dintre acești câini regal râvnit ar avea ca rezultat o pedeapsă prin moarte - cei mai originali câini de pegeză au fost ținute complet pur și considerate sacre.

Nu a fost până în anii 1860, când pekeii au făcut mai întâi debutul în jumătatea vestică a lumii. Atunci când trupele britanice au invadat Peking în timpul războaielor de opiu, familia regală a optat pentru a-și ucide pekes atunci când britanicii au luat-o pe Palatul de vară al împăratului. Britanicii intenționau să-l pradă pe palat și să-l pun pe foc, iar familia regală nu a vrut să-și vadă animalele iubite să cadă în mâinile inamice. Cu toate acestea, atunci când un căpitan britanic a descoperit mătușa împăratului mort de către suicid - a supraviețuit de cinci câini de pegeneză - au fost returnați în Anglia ca un cadou pentru Regina Victoria. Rasa a crescut rapid în popularitate printre subiecții ei, iar proprietatea asupra unui câine de la Pewingese a devenit un semn de privilegiu și avere în întreaga țară. În 1894, un câine pe nume pekin Petru a fost că prima peziune care urmează să fie expusă la un spectacol de câine britanic - la acel moment, rasa a fost adesea numită un pug chinezesc sau un spaniel de Pewingese.

Așa cum sa apropiat anul 1900, pekes începuseră să sosească în America - au fost inițial înregistrați de Clubul American Kennel (AKC) în 1906, iar Clubul Pekingeses din America a devenit primul membru KC în 1909. Rasa a făcut titluri cu câțiva ani mai târziu, când o peziune a fost una dintre cei trei câini care să supraviețuiască scufundarea titanicului.

Pekingsese Îngrijire

Acest câine de jucărie compact, Stocky este renumit pentru "Mane Lion`s Mane", iar haina ei necesită o cantitate echitabilă de întreținere. Cel mai lung la gât și umeri, stratul dublu gros al Pekingese va necesita cel puțin o periaj săptămânal mai mult pentru a ajuta la îndepărtarea firelor de păr și să împiedicați maturile, precum și o baie ocazională. Proprietarii pot alege, de asemenea, să păstreze haina lor de peke scurtă pentru a ușura povara îngrijirii. Pekingese scot sezonier, iar covoarele sau tangurile ar trebui să fie ușor de rezolvat ușor. Ca și în cazul tuturor raselor, unghiile lor ar trebui să fie tăiate în mod regulat.

Din punct de vedere istoric, pentru a oferi confort și distracție proprietarilor lor, Pekingese are doar cerințe modeste de exerciții zilnice și sunt potrivite pentru locurile de viață. Această rasă se bucură de participarea la jocuri și la sporturile canine, dar numai în ritmul lor. Ploile lor ar trebui să fie păstrate într-un ritm liniștit (și niciodată în căldură excesivă) pentru a preveni supraîncălzirea sau dificultatea respirației datorită structurii feței lor și pot fi, de asemenea, angajate în timpul de joc în interior.

Pe măsură ce câinii care au trăit în palate timp de secole, peke pot fi independenți de siguranță, la fel ca împărații care i-au deținut. În consecință, formarea acestora pot fi uneori o provocare, deoarece multe Pekingese se vor considera responsabile, astfel încât proprietarii Peke vor trebui să-i convingă pe câinii lor că fac ceva este de fapt ideea lor. Nu este surprinzător, ei nu răspund bine la nici o formă de aspru Instruire sau disciplină, deoarece aceste abordări pot duce la un comportament defensiv sau chiar agresiv. Cu toate acestea, această rasă este întotdeauna foarte atent și conștient de împrejurimile sale, și astfel poate face un supraveghetor foarte bun.

Socializarea timpurie va fi, de asemenea, necesară pentru a se asigura că Pekingese va ajunge împreună cu alte animale de companie din gospodărie, deoarece aceasta este o rasă care preferă să fie înconjurată de compania oamenilor (și alte peziune).

Probleme comune de sănătate

Deși Pekingese tinde să fie o rasă sănătoasă, robustă, există anumite condiții de sănătate și probleme asociate cu Pekingeza, nu cel puțin din care este sindromul brahycefalic care provoacă probleme de respirație (și sforăit). Deoarece Pekingese nu are un bot lung, nu există nici o barieră naturală pentru a-și proteja ochii rotunzi, bătuși, astfel încât acestea sunt susceptibile de a face probleme asemănătoare abraziunilor corneei. Rasa este, de asemenea, asociată cu unele probleme minore de sănătate care se învârt în jurul valorii de alergii alimentare și problemele din spate, iar cantitatea excesivă de riduri pe față poate provoca probleme cu dermatita de piele, precum și alte iritații și infecții, astfel încât pliurile ar trebui să fie întotdeauna păstrate Curățați și uscați.

Datorită stratului lor gros și a feței plate, ele au tendința de a prefera temperaturile răcitoare - prostituarea căldurii poate fi fatală pentru această rasă, deci este esențial ca Pekingese să fie păstrat în camere bine ventilate, cu aer condiționat, atunci când trăiește în climate mai calde și asta Plimbările sau timpul de joc în aer liber sunt foarte limitate când este excesiv de fierbinte.

Dieta și nutriția

Pekingese ar trebui să funcționeze bine cu orice alimente de câine de înaltă calitate. Ca o rasă mai puțin activă, această rasă poate fi susceptibilă la creșterea în greutate, deci este important să se asigure că nu sunt depășite și nu sunt oferite prea multe tratamente. Apă proaspătă, rece ar trebui să fie întotdeauna disponibile, în special pentru că această rasă nu tolerează bine căldura.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Când se determină dacă Pekingese este câinele drept pentru dvs., asigurați-vă că cercetați toate aspectele rasei și consultați alți proprietari de pewese, crescători și grupuri de salvare pentru a afla mai multe. Verificați aceste alte rase de câini similare.

Chin japonez

Shih Tzu

Chihuahua

Mops

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pekingese: profil de rasa de caine