De ce câinii își înclină capul?

Black Lab Dog cu înclinare cap

V-ați văzut vreodată câinele înclinat capul spre partea și se întreba de ce? Capul înclinat este unul dintre acele lucruri pe care le găsim adesea destul de adorabile. Este normal ca câinii să-și încleșteze capul? În general, cocoșul de cap de câine ocazional este normal și inofensiv. Cu toate acestea, uneori o înclinare a capului unui câine poate indica o problemă de sănătate. Aflați cum să spuneți diferența.

Capul normal al capului de câine

Puppies sunt cunoscute în special pentru înclinarea capetelor, mai ales atunci când aud cuvinte sau sunete noi sau interesante. Ei pot face, de asemenea, atunci când văd ceva ce găsesc ciudat și fascinant. Când un câine își înclină capul la ceva, este ca și cum ar spune "Huh?"Sau" Ce este asta?"El își va cocoli capul într-o singură parte, apoi își va întoarce capul în poziția normală. El ar putea alterna înclinarea în fiecare parte. Deși comportamentul este cel mai frecvent în pui, este considerat normal pentru câinii de toate vârstele.

Capul de înclinare a capului la câini nu este pe deplin înțeles. Știm că oamenii încurajează uneori această acțiune cu răspunsuri favorabile. Câinii noștri învață că ne place și găsim drăguț pentru că avem tendința de a zâmbi și de a le acorda o atenție pozitivă. Câinii vor repeta comportamentul și continuăm să-l consolidăm, să le conducem pentru ao face mai des. De fapt, puteți chiar Antrenează-ți câinele să-și înclinați capul pe Cue.

Există teorii care, prin înclinarea capului, câinele încearcă să-și ia urechile într-un unghi diferit pentru a auzi ceva sau schimbarea poziției ochilor să vadă mai bine. S-ar putea să încerce să audă de unde vine un sunet sau să privească ceva dintr-un unghi ușor diferit. Un scurt studiu indică faptul că câinii își pot înclina capul într-un efort pentru a vedea mai bine expresiile noastre faciale anterioare obstrucționărilor vizuale ale populelor lor.

Puii își pot înclina capul mai des decât câinii adulți, deoarece atât de multe dintre atracțiile și sunetele din jurul lor sunt noi. Încercați să spuneți un cuvânt amuzant pentru catelul dvs. sau făcând un sunet prostie. Există o șansă bună să obțineți o înclinare a capului de la el.

În timp ce aceste teorii au sens, nu putem ști niciodată sigur de ce câinii își înclină capul. Ceea ce știm este că acest tip de comportament este comun, normal și adorabil!

Când o înclinare a capului indică o problemă de sănătate

Câinele dvs. nu-și înclină capul ca răspuns la un sunet sau o vedere. Din păcate, o înclinare a capului poate fi uneori un semn al unei probleme grave de sănătate. În majoritatea cazurilor, înclinarea capului de sănătate este involuntară. Înclinarea capului va apărea probabil în mod constant. Aceasta diferă de înclinarea normală a capului, care este intermitentă și are loc ca răspuns la stimuli. O înclinare a capului anormal poate fi însoțită de alții semne de boală cum ar fi mișcarea involuntară a ochilor (Nystagmus), amețeli, mersul beat (ataxie), slăbiciunea, greața și / sau letargia.

O înclinare a capului anormal este de obicei cauzată de un anumit disfuncție vestibulară. Situat în urechea mijlocie / interioară și tulpina creierului, sistemul vestibular este responsabil pentru echilibru și coordonare. Inflamația urechii sau a problemelor din creier poate afecta nervii și structurile sistemului vestibular. Această inflamație poate duce la înclinarea capului și la alte semne de vertij. Câteva probleme de sănătate diferite pot perturba sistemul vestibular, unele mai frecvente decât altele.

Este important să nu ignorați acest tip de înclinare a capului, deoarece problema subiacentă poate deveni mai gravă în timp și poate provoca daune permanente. Contactați-vă medicul veterinar imediat dacă observați o înclinare a capului în câinele dvs., care pare anormală.

Uita-te acum: De ce unele pui mănâncă poop?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii își înclină capul?