Câinii vorbesc cu oamenii în 19 moduri diferite, dezvăluie studiul

Surprinzător de unii, câinii trimit semnale proprietarilor lor dacă vor să mănânce și să bea, să meargă afară pentru a juca, sau lungi pentru o frecare de burtă și au modalități diferite de a comunica acest lucru.

Ca proprietar de animale de companie, credeți cu tărie că câinele dvs. încearcă să vorbească cu dvs? Aveți conversații cu puii și simțiți un răspuns?

Cei mai frecvenți câini câini fac folosind semnale învățate sunt "Dă-mi mâncare / băutură", "Deschide ușa," "Obțineți jucăria / oasele mele" și "mă zgârie", spun oamenii de știință.& # 8221;

Deși câinii sunt puțin probabil să vă dau în mod verbal sfaturi liniștitoare atunci când sunteți trist, nici nu se pot sparge o glumă sau să bată citate de viață, nu ești greșit în privința că câinii credincioși pot vorbi cu oamenii. Există experți pe animale care spun că fac de fapt.

O gamă de limbi corporale

În A Studiu nou, Oamenii de știință de la Universitatea din Salford din Regatul Unit au decodificat cel puțin 19 moduri pe care câinii comunică cu oamenii. Experții numesc aceste gesturi referențiale sau abilități de comunicare derivate din limba corpului.

Conform National Geographic, Marele maimuțe, ca și oamenii, folosesc semnale referențiale pentru a vorbi unul cu celălalt și aceste gesturi se manifestă cu o intenție sau o cerere. Cu toate acestea, nu este obișnuit să găsim această abilitate în non-primate, cum ar fi câinii.

Punându-și gândurile împreună

Treizeci și șapte de câini au fost observate și video înregistrat în timp ce au interacționat cu oamenii în timpul studiului. Experții au analizat cu atenție mai mult de 1.000 de videoclipuri și au văzut inițial 49 de semnale potențiale referențiale.

Cu toate acestea, experții au observat, de asemenea, că aceste semnale au fost livrate în combinație cu alte acțiuni, restricționând astfel semnalele referențiale la 19. Câinii se pare că știu cum să pună aceste semnale împreună pentru a transmite un mesaj real oamenilor lor.

Potrivit experților, combinația de semnale câini transmite poate fi grupată în patru tipuri diferite:

  • Dați câinii hrană sau băutură
  • Dați câinilor o jucărie sau jucați
  • Deschideți ușa câinilor
  • PET câinii

Unele dintre cele mai frecvente semnale includ deplasarea labei (cerând alimente sau băuturi), răsturnarea (cererea unei zgârieturi de burtă) și ascunderea capului (inițierea timpului de redare). Câinii ar putea, de asemenea, să stea pe piciorul lor din spate sau să-și pună piciorul din spate sau să se topească pentru a indica oricare dintre aceste patru mesaje.

Experții au aflat în plus că câinii care au interacționat îndeaproape cu oamenii lor de mai mulți ani au arătat o gamă mai puternică și mai largă de semnale referențiale sau abilități de comunicare. Câinii de familie care trăiesc cu mai mulți o persoană au aparent o mulțime de oportunități de învățare, ceea ce explică de ce abilitățile lor non-verbale sunt mai largi.

Acest studiu a arătat claritatea modului în care câinii gândesc. În afară de cunoașterea gesturilor, câinii păreau conștienți de faptul că semnalele lor trebuie să aibă sens oamenilor. În plus, în timp ce maimuțele utilizează semnale referențiale pentru a comunica între ele, câinii au demonstrat o abilitate superioară de comunicare, deoarece utilizează semnale referențiale pentru a vorbi cu o altă specie (oameni).

Faimosul doggy cap-înclinat

Faimosul doggy cap-înclinatOamenii de stiinta au inregistrat, de asemenea, cainii fac faimoasa înclinare a capului de cel putin 400 de ori in timpul studiului si a venit ca nici o surpriza sa descopere acest gest. Cu toate acestea, semnificația din spatele capului este destul de ambiguă, deoarece subiecții de testare au folosit aparent acest semnal pentru a comunica nevoia de hrană sau jucării, pentru a ieși, pentru a juca sau dacă doresc o zgârietură de burtă.

Dr. Stanley Coren a declarat anterior prin intermediul Psihologie astăzi că câinii folosesc înclinarea capului pentru a comunica cu proprietarii lor. Ei fac acest lucru pentru că ei caută indicii vizuale, nu indicii auditivi, de la persoana care vorbește cu ei. Ei își înclină capul spre stânga sau la dreapta pentru a găsi o perspectivă pentru a vedea aceste indicii.

Între timp, experții Salford urmăresc să desfășoare mai multe studii ca o urmărire. Mai ales, ei vor să știe cum câinii comunică cu oamenii pe care au știut-o puțin sub cinci luni pentru a arunca mai multă lumină asupra modului în care aceste animale folosesc semnale referențiale.

Citiți următorul: Câinele vorbește îi ajută pe proprietari să construiască relații cu câinii lor

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii vorbesc cu oamenii în 19 moduri diferite, dezvăluie studiul