Câinii și pisicile apreciază o zgârietură diferită

Cum și de ce câinii și pisicile apreciază o zgârietură a capului diferit
Știința explică motivele interesante câinii și pisicile iubesc o zgârietură a capului și de ce se bucură altfel.

Majoritatea câinilor iubesc un șanț bun la fel de mult ca pisicile și chiar cer pentru acest lucru de la proprietarii lor. Cu toate acestea, câinii ar putea să nu aibă același motiv pentru a iubi o zgârietură a capului în comparație cu pisicile. Potrivit Dr. Nicholas Dodman de Școala Cummings a Universității de Tufts Universitatea de Medicină Veterinară, există mult mai mult pentru a cap de zgârieturi pentru pisici decât un gest îndeplinit.

Mami simte!

Pentru pisici, obtinerea unui scarpant de la proprietarii lor de fapt, le aminteste de mamele lor. Dodman a spus că, în calitate de pisoi, au primit îngrijirea și îngrijirea de la mamele lor care și-au lins în mod constant capetele și zonele de gât până când erau destul de bătrâni pentru a se îngriji de ei înșiși.

Odată ce aceste pisoi au fost adoptate sau administrate oamenilor ca animale de companie, ei consideră oamenii lor ca mama lor. Dacă oamenii lor își fac un obicei să-și zgâriească și să-și petreci capul, creează o legătură care consolidează modul în care își văd proprietarii ca noi mame.

Pisicile emit, de asemenea, mirosuri foarte concentrate atunci când capetele lor sunt zgâriate. Acest miros se răspândește prin aer pentru a-și marca teritoriul. Dar pentru că zgârierea capului este o astfel de limbă non-verbală unică pentru pisoi, Dodman a declarat că nu este surprins că există markeri de mirosuri.

Acest lucru explică, de asemenea, de ce pisicile iubesc să-și frece capul, obrajii și bărbia pe cineva pe care îl iubesc. Ei fac acest lucru pentru a lăsa un miros și pentru a-și exprima sentimentele prietenoase și iubitoare pentru acel om.

Câinii, pe de altă parte, iubesc o lovitură bună a capului pur și simplu pentru că proprietarii lor îi dau atenție și iubire - este "Conectăm și lipire și # 8221; o parte din ea. Și dacă asta nu este suficient, câinii iubesc, de asemenea, să-și facă urechile zgâriate și mângâiate, dar acest lucru pentru un motiv mai fizic decât zgârierea capului. Câinii au centrele nervoase sensibile în zonele capului lor lângă urechi. Când proprietarii lor ating ușor această parte cu o ușoară presiune, trimite un efect calmant și liniștitor.

Unde la câini de companie

Experții afirmă că nu toți câinii sunt confortabili cu capul zgâriat sau bătut, sau urechile lor mângâiate. Este o problemă de spațiu personal că câinii se asociază cu stres sau disconfort.

De fapt, chiar și în casele iubitoare, unii câini ar putea chiar să încerce să rapeze și să evite mâna proprietarilor lor care ajung să-și atingă capul. Majoritatea formatorilor sfătuiesc chiar împotriva bătăilor unui cap de câine, iar părinții cu copii mici trebuie să-i învețe pe acest lucru copiilor lor pentru a evita declanșarea câinelui în agresivitate.

Cum să pui în mod corespunzător un câine

Cum să pui în mod corespunzător un câineCâinii sunt cei mai confortabili dacă atingeți și masați-le pe burtă, gâtul sau spatele lor. În mod ideal, câinii îi plac mai bine dacă le abordezi cu blândețe. Îmbrăcăminte puternică și atingeri greu ar putea să-i agită sau să provoace reacții nervoase de la câini.

Pentru a petrece un câine în mod corespunzător, puneți-vă încet mâna în zonele cele mai confortabile și dați mânărilor dvs. de mângâiere ușoară în timp ce mergeți în aceeași direcție. Dacă câinele îi place ceea ce faci, el se va culca încet și vă va permite să vă bateți și să mângâiați alte părți ale corpului său. Dacă se rostogolește pe spate pentru a-și arăta burta, este un semn de supunere și la mila voastră, cerându-vă mai multe zgârieturi, masaje și freacă.

Câinii ciudați au nevoie de prudență. Nu vă apropiați niciodată de un câine pentru o îmbrățișare sau sărutări cu fața direct pe fața lui. Acest tip de interacțiune declanșează, de asemenea, o reacție nervoasă la câinii necunoscuți. Dacă nu sunteți atent, câinele ar putea mușca de fapt pentru că se simte amenințat.

În același mod, nu încercați să îmbrățișați, să strângeți sau să mângâiați un câine dacă este literalmente împins într-un colț. Un câine s-ar putea simți prins în acest scenariu și să facă ceva agresiv pentru a se proteja. Dacă nu sunteți familiarizat cu câinele, întrebați întotdeauna proprietarul dacă îl puteți alătura sau atinge mai întâi. Acest lucru arată maniere bune din partea dvs. și este și pentru siguranța dvs.

Citiți următorul: 12 moduri distractive de a lega cu câinele dvs

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii și pisicile apreciază o zgârietură diferită