Tumorile cerebrale la câini

Omul cu retriever de aur vechi afară

Simptomele asociate cu tumorile cerebrale la câini pot adesea imita pe cele legate de alte boli.

Proprietarii joacă un rol vital în a ajuta la identificarea schimbărilor la câinii lor care pot indica prezența unei tumori cerebrale, astfel încât să știe ce simptome de urmărire vă poate ajuta câinele dvs.

Ce sunt tumorile cerebrale la câini

O tumoare din creierul câinelui dvs. este atunci când există o creștere a celulelor anormale. Aceste creșteri sunt de obicei clasificate ca primare sau secundare.

Tumorile cerebrale primare sunt cele în care celulele anormale au provenit din creier sau în membrana sa.

Tumorile creierului secundar sunt de obicei cancere care s-au răspândit din alte părți ale corpului, cunoscute sub numele de metastaze. De asemenea, se poate referi la cancer într-o altă parte a corpului (cum ar fi cavitatea nazală) care impactă asupra creierului prin extensia locală.

Semne de tumori cerebrale la câini

  • Atrofia musculară
  • Convulsii
  • Depresie
  • Presa de presare
  • Capul înclinat
  • Pierderea echilibrului
  • Ochelari de ochi

Diferitele tipuri de tumori pot provoca simptome diferite.

Atrofia musculară

Unele tipuri de tumori cerebrale pot provoca mușchii în cap la contracție sau atrofie. Acest lucru poate apărea pe una sau pe ambele părți, dar va duce la o zonă scufundată pe cap. Este un simptom evident al unor tumori cum ar fi tumorile tehnic nervoase trigeminale, dar poate, de asemenea, să indice alte probleme cu mușchii care nu sunt legați de cancer.

Modificări neurologice

Tumorile din față pot afecta simțurile, precum și provocarea neregulată a informațiilor în creier. Acest lucru poate duce la Convulsii, durere percepută, confuzie, depresie, pasare sau circulare, uitare și alte simptome, inclusiv apăsarea capului.

Capul de presare a capului este unul dintre simptomele cele mai frecvent discutate ale tumorilor cerebrale și apare atunci când un câine își împinge capul pe perete, ușa sau bucata de mobilier pentru a aplica presiune.

Semne vestibulare

O înclinare a capului, răsucirea ochilor, căzând într-o parte, înclinându-se capul într-o parte, poziția anormală a ochilor și simțul unei pierderi de echilibru sunt denumite semne vestibulare. Aceste semne pot indica, de asemenea bolile vestibulare și nu o tumoare cerebrală.

Cauzele tumorilor cerebrale la câini

În prezent, cauzele exacte ale tumorilor cerebrale la câini nu sunt, în general, clare. Anumiți factori ar putea avea o influență, inclusiv dieta, mediul, genele, expunerea la anumiți viruși și chiar traume.

Diagnosticarea tumorilor cerebrale la câini

Primul pas în a afla dacă câinele dvs. are sau nu o tumoare cerebrală ia-o la veterinar. VET dvs. va discuta despre simptomele pe care le vedeți acasă, observați câinele dvs. și efectuați o examinare fizică aprofundată pentru a verifica anomaliile. Dacă este încă suspectată o tumoare cerebrală, o discuție cu privire la dacă doriți sau nu să rulați unele teste.

Unii proprietari de câini optează să conducă aceste teste de diagnosticare, astfel încât ei să poată ști exact ce are câinele lor și să ofere un curs de tratament, în timp ce alții nu opresc și se concentrează exclusiv pe asigurarea îngrijirii paliative.

X-razele pieptului pentru a căuta leziuni în plămâni care indică cancer A se răspândește, scanările CT sau scanările RMN ale capului pentru a căuta o tumoare, sângele de sânge pentru a analiza funcția de organe, precum și numărul de celule sanguine și trombocite, și potențial chiar chirurgie sau o biopsie pentru a obține o probă de tumoare pentru a testa recomandat.

Tratamentul tumorilor cerebrale la câini

Nu există nici un tratament pentru o tumoare cerebrală, dar unele tratamente pentru anumite tipuri vă pot cumpăra ceva timp suplimentar cu câinele dvs., întârziind creșterea și răspândirea tumorii.

Tumorile cerebrale primare tind să aibă mai multe opțiuni în ceea ce privește tratamentul în comparație cu tipurile secundare.

Chimioterapia, radiația și chirurgia pot fi opțiuni care sunt discutate pentru a trata tumora cerebrală specifică a câinelui. Chiar și fără a rula teste de diagnosticare, unele dintre aceste opțiuni pot fi în continuare disponibile.

Îngrijirea paliativă poate, de asemenea, ajuta la gestionarea simptomelor unei tumori cerebrale cât mai mult timp posibil. Scopul său este de a menține sau de a îmbunătăți calitatea vieții câinelui și poate include medicamente și steroizi de durere.

Veți dori să discutați opțiunile dvs. și ce implică cu familia și medicul veterinar pentru a alege pașii potriviți pentru dvs. și câinele dvs.

Nu fiecare câine este bine adaptat pentru chimioterapie, radiație sau chirurgie și multe opțiuni de droguri necesită îngrijiri speciale la domiciliu pentru îndepărtarea în siguranță a fecalelor, precum și un program strict de administrare a medicamentelor.

Monitorizarea calității vieții

Deși anumite opțiuni de tratament pot, cel puțin să ajute la îmbunătățirea calității vieții câinelui și poate încetini progresia bolii, există încă multe de învățat despre tumorile cerebrale la câini. Este important să fim conștienți de faptul că după diagnosticul unei tumori cerebrale, prognoza pe termen lung este de obicei păzită.

Cel mai important lucru de a monitoriza este calitatea vieții câinelui tău. Indiferent dacă este selectat sau nu tratamentul, trebuie să vă asigurați că câinele dvs. este încă confortabil și fericit.

Apetitul, programele de eliminare, socializarea, jucând cu Jucării preferate, și alte activități normale pentru câinele dvs. sunt lucruri de monitorizat. Când aceste lucruri încep să devină mai puțin o activitate normală, din păcate, poate fi timpul Discutați despre Eutanasia Cu medicul veterinar.

Timpii de supraviețuire pentru câinii cu tumori cerebrale variază drastic, dar timpul mediu de supraviețuire este de numai trei până la patru luni, cu îngrijiri paliative îndreptate spre păstrarea câinelui confortabil cât mai mult posibil.

Unele tipuri de tumori, cum ar fi tumorile cerebrale, pot purta un timp de supraviețuire de până la un an, dar alții, cum ar fi tumorile din Brainstem, din păcate, au un timp de supraviețuire chiar mai scurt.

Câinii care primesc chimioterapie, radiații și tratament chirurgical pot avea perioade de supraviețuire extinse, dar, din nou, este în întregime dependentă de tipul de tumoare.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tumorile cerebrale la câini