De ce câinii își înclină capul?

De ce câinii își înclină capul

Capul de înclinare este ușor unul dintre cele mai adorabile lucruri pe care le fac câinii. Ei își înclină adesea capul într-un fel sau celălalt ca răspuns la vocea proprietarului lor, dar ei fac, de asemenea, ca răspuns la o varietate de alte stimuli.

Întrebarea este: De ce o fac?

Din păcate, nu există un răspuns clar. Nimeni nu știe exact de ce puii noștri își înclină capul în acest fel sau asta.

Dar există câteva ipoteze destul de bune care pot explica comportamentul. Vom vorbi despre câteva dintre cele mai probabile explicații de mai jos!

Câine de înclinare a capului în acțiune

Dacă sunteți un nou proprietar de câine, care nu este familiarizat cu comportamentul înclinat la cap, urmăriți următorul videoclip.

Fi avertizat, acest lucru nu este doar adorabil, ci și isteric, deci nu încercați să îl urmăriți pe jos, dacă sunteți la serviciu și șeful dvs. este ascuns. Am chicotit cu voce tare!

Explicații probabil: Cinci motive potențiale pe care câinele tău îl înclină capul

Până când câinii evoluează capacitatea de a vorbi, probabil că nu vom ști niciodată exact de ce își înclină capul, dar probabil se datorează unul sau mai multe dintre următoarele motive.

1. Obținerea unui aspect mai bun

Pentru că câinii au un bot lung ieșind din fața fața lor, ei nu au un câmp de vedere complet neobstrucționat. Înclinarea capului poate apărea ca o modalitate pentru a obține o viziune mai bună de lucruri.

Puteți vedea comportamente analogice în mai multe tipuri de animale, inclusiv șopârle și păsări. Cu toate acestea, în aceste cazuri, animalul își mișcă de obicei capul de la o parte la alta, mai degrabă decât să o înclină.

Unele dintre cele mai bune dovezi care susțin această teorie provine dintr-un internet Ancheta efectuată de către Stanley Coren - un profesor emerit în Departamentul de Psihologie de la Universitatea din British Columbia și un contribuitor pentru Psihologie astăzi.

Studiul a încercat pur și simplu Determinați cât de predominant este comportamentul de înclinare a capului și dacă este corelat cu lungimea bastoane a câinelui.

Teoria din spatele sondajului este că câinii cu mușchi mai lungi au probleme cu privire la întreaga față a proprietarului (în special secția gurii, care este responsabilă pentru o mulțime de semnale vizuale Monitorul câinilor când se uită la noi).

Dar prin rotirea capului lor un pic, câinii își pot mișca botul din cale și văd fața proprietarului lor mai complet.

Dacă câinii își înclină capul pentru a vă ajuta să vedeți în jurul botului lor, ați aștepta ca câinii cu boturi mai lungi să facă acest lucru mai des, iar cei cu boturi mai scurte pentru a face acest lucru mai puțin frecvent. De fapt, exact ceea ce sugerează datele COREN.

A găsit asta 71% dintre câinii cu muzică medii și lungi și-au înclinat frecvent capetele, în timp ce doar 52% din câinii braciocefali (Cei cu fețe scurte și muzicale) au făcut acest lucru.

2. Colectarea mai multor date Sonic

Câinii aud destul de bine în cele mai multe privințe. De fapt, ei pot auzi a o gamă mult mai largă de frecvențe decât oamenii pot.

Dar auzul lor nu este perfect și Câinii au adesea dificultăți în determinarea originii sunetelor.

În consecinţă, Unii câini își pot înclina capul pentru a ajuta la identificarea locului în care vine un sunet. Anumiți câini pot efectua acest comportament mai mult sau mai puțin în funcție de ei Tipul de formă a urechii.

Personal, am observat asta pooch cel mai frecvent înclină capul ca răspuns la sunete neobișnuite sau ciudate. De exemplu, ea își înclină adesea capul și colegii curios la ferestrele de putere ori de câte ori le ridic sau le cobor.

3. Curiozitate simplă

Câteva autorități au sugerat acest lucru comportamentul de înclinare a capului poate să indice pur și simplu acest lucru Pupul tău este curios despre ceva.

Dacă acest lucru este adevărat, înseamnă că dong-urile nu își înclină capul pentru un anumit motiv; in schimb, Ar însemna doar că comportamentul de înclinare a capului este doar un Quirk comportamental care apare atunci când pooch-ul dvs. încearcă să-și dea seama ceva.

4. Învățat comportamentul

Deoarece comportamentul de înclinare a capului este în afara graficelor drăguțe, Proprietarii se termină probabil consolidarea comportamentului(fie accidental, fie asupra scopului).

Cu alte cuvinte, Dacă vă dați dragostea câinelui, laudă, tratează sau atenție când își înclină capul, va fi mai probabil să facă din nou în viitor.

Aceasta este, în esență, filosofia din spatele utilizării armăturii pozitive pentru formarea cu ascultare.

5. Probleme medicale

din pacate, Comportamentul de înclinare a capului poate semnala, de asemenea, prezența unei probleme medicale.

Câteva dintre cele mai frecvente condiții care pot provoca comportamente de înclinare a capului includ:

  • Infecții ale urechii
  • Rănirea urechii
  • Tulburări neurologice
  • Deficitul de tiamină
  • Ingestie de medicamente sau substanțe toxice

Doar asigurați-vă că contactați medicul veterinar dacă suspectați că comportamentul de înclinare a capului dvs. este legat de boală sau rănire.

Acest lucru este deosebit de important dacă câinele dvs. începe să prezinte orice alte simptome, cum ar fi febra, amețeli aparent sau modificări ale nivelului de energie sau a apetitului.

Un alt lucru important de căutat este mișcări de ochi neobișnuite - în special mișcări repetate, aparent incontrolabile (o afecțiune numită Nystagmus).

Combinația dintre Nystagmus și comportamentul înclinat la cap este adesea asociată cu bolile vestibulare.

Puteți vedea un exemplu de nystagmus în videoclipul de mai jos.

Cum să-ți faci ca câinele să-și încleșteze capul

Așa cum ați știut, fără îndoială, comportamentul la înclinare a capului este destul de drăguț drăguț. Dar este posibil să nu știți asta Unii câini pot învăța să efectueze comportamentul la comandă - Ca un truc.

Cu siguranță nu este o comandă ușoară de a vă învăța animalul de companie, iar câțiva câini vor primi probabil ideea mai ușor decât altele, dar există un rău în încercarea.

Dacă nimic altceva, vă va da încă o ocazie de a lega cu câinele dvs. - și asta e întotdeauna un lucru bun.

In esenta, Veți folosi același tip de tehnică de armare pozitivă pe care doriți să o învățați câinele dvs. orice altă comandă:

  1. Strângeți câteva Formarea preferată a câinelui dvs. tratează (sau jucăria ei preferată, dacă utilizați acest lucru ca o armare pozitivă în schimb).
  2. Încercați să obțineți comportamentul la înclinarea capului spunând "înclinare!"(Sau orice cuvânt pe care doriți) la câinele dvs. Probabil că va ajuta să utilizați o voce amuzantă, ciudată sau înaltă în timp ce faceți acest lucru.
  3. Când își înclină capul, laudă-o ("Fata bună!") Și dă-i un tratament (sau jucărie).
  4. Spumă, clătiți și repetați pentru a conduce lecția acasă.

***

Din nou, nimeni nu știe exact de ce câinii își înclină capul. De fapt, Este posibil (poate chiar probabil) că câinii fac acest lucru pentru o combinație de motive.

Personal, găsesc explicațiile orientate spre audiere cele mai convingătoare, dar ca și cu multe alte lucruri, este probabil mai complicat decât pare.

Câinele tău înclinat foarte mult capul?

Ați observat ceva ce o face să facă acest lucru?

Spuneți-ne despre experiențele dvs. - precum și despre orice teorii pe care le aveți despre fenomen - în comentariile de mai jos!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii își înclină capul?