Studiul arată că câinii înțeleg cuvintele noastre nu doar vocile noastre

Studiul arată că câinii înțeleg cuvintele noastre nu doar vocile noastre

Mulți proprietari de câini ar spune că ei cred că tovarășii lor canini pot înțelege ceea ce spun ei, dar experții din domeniu au fost sceptici până când un studiu recent a aruncat o lumină asupra subiectului. Acest nou studiu demonstrează că câinii procesează discursul uman foarte asemănător cu modul în care facem noi.

Un candidat doctorat de la Universitatea din Sussex, Victoria Ratcliffe, și partenerul ei dr. David Reby a publicat un studiu în jurnal Biologia actuală care arată că percepția caninilor asupra discursului este foarte asemănătoare cu oamenii. Cu toate acestea, ei subliniază că cercetarea lor nu sugerează în nici un fel Câinii pot înțelege complexitatea completă a discursului uman.

LEGATE DE: 10 moduri de proprietari de câini pot merge verde și ecologic

Cercetările anterioare au arătat că oamenii folosesc în principal emisfera stângă a creierului lor pentru a procesa conținutul de vorbire, iar dreptul este folosit pentru a procesa caracteristicile diferitelor voci și conținutul emoțional al discursului. În mod similar, Studiile au fost făcute pe animalele sălbatice care susțin aceleași constatări, dar nu a existat niciodată un studiu făcut pe modul în care animalele domestice percep discursul uman.

Ratcliffe și Reby au folosit 250 de câini pentru experimentul lor. Pentru fiecare câine, un difuzor a fost plasat pe partea stângă a capului și un alt difuzor a fost plasat pe partea dreaptă a capului. În primul rând, au jucat comanda "să vină" din ambii difuzoare în același timp. Pentru câini, comanda a sunat normal; A avut indicii emoționale și cuvinte semnificative.

Studiul arată că câinii înțeleg cuvintele noastre nu doar vocile noastre

Apoi au început să manipuleze discursul. Uneori au scos inflexiunea în voce, iar alteori au părăsit inflexiunea, dar au transformat cuvintele la Gibberish. De fiecare dată când au schimbat sunetul comenzii, au înregistrat modul în care câinii și-au întors capul.

LEGATE DE: 21 Fapte neobișnuite pe câini

Deoarece urechea stângă trimite informații în partea dreaptă a creierului și invers, rezultatele au susținut teza. Aproximativ 80% dintre câini și-au întors capul spre dreapta când au auzit o comandă cu cuvinte semnificative în ea. Când au rămas doar indicii emoționale, majoritatea câinilor s-au întors spre stânga.

Acest lucru demonstrează că câinii sunt capabili să facă diferența între secvențele de sunet fără sens și cele cu semnificație în spatele lor. Această cercetare arată, de asemenea, că, La fel ca oamenii, câinii se descompun în două părți; semnificația cuvintelor și a indicii emoționale. Caninii au, de asemenea, capacitatea de a procesa cele două părți pe laturile opuse ale creierului.

Se pare că câinii proces de exprimare similar cu oamenii, dar experții cred că procesul uman este puțin mai complicat decât cel al unei canine. Această cercetare va fi folosită pentru a înțelege mai bine căile pe care le comunicăm cu câinii și cum putem face mai eficient.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Studiul arată că câinii înțeleg cuvintele noastre nu doar vocile noastre