Cum să-ți iei temperatura catelului

Veterinarul feminin care deține un termometru cu un câine

Ta temperatura câinelui se referă la căldura corpului măsurată printr-un termometru. O temperatură normală a catelusului este la câțiva grade mai mici decât cea a unui câine adult până la vârsta de patru săptămâni. Aflați cum să luați o temperatură a catelului și când să vă preocupați de faptul că este ridicată sau scăzută.

Temperatura normală a corpului în puii

A Puppy nou-născuți nu poate regla temperatura corpului și are nevoie de căldura mamei sale și a littermatilor să rămână la o temperatură stabilă. Temperatura normală pentru un pui nou-născut este între 95 și 99 f. O temperatură mai mică de 92 F sau mai mare de 106 F poate indica o problemă de sănătate.

În cea de-a doua și a treia săptămână, o temperatură a corpului catelusului va varia de la 97 la 100 f. În a patra săptămână, un catelus va avea temperatura normală obișnuită a corpului unui câine adult, de la 99.5 până la 102.5 grade F.

Deoarece temperatura normală a corpului variază între puii individuali, este o idee bună să știți ce reprezintă "Normal"."Luând temperatura câinelui tău la domiciliu, de asemenea, devine câinele folosit pentru a fi manipulat, astfel încât atunci când medicul veterinar face acest lucru, catelul tău nu va fi speriat sau obiect la această parte normală a rutinei sale de îngrijire a catelusului.

Febră în puii

Temperaturile mai mari decât cele normale sunt menționate ca febră. Febra este mecanismul normal de apărare al corpului pentru a combate infecția, deoarece o temperatură corporală mai mare decât cea normală ajută la combaterea virușilor și a bacteriilor.

Feburile asociate cu infecția pot fi cauzate de o mare varietate de boli, cum ar fi parvovirusul și distemper. Infecții ale pielii de la o rană de mușcătură care provoacă un abces sau un punct fierbinte dureros poate provoca, de asemenea, o febră.

O temperatură corporală mai mare decât cea normală poate fi, de asemenea, datorată supraîncălzirii în timpul exercițiilor fizice sau la expunerea la temperaturi ridicate. Puppies care primesc arsuri sau care suferă de hipertermie /Cursa de căldură va avea o temperatură anormal de ridicată.

Ar trebui să căutați o grijă veterinară atunci când temperatura câinelui dvs. este 106 F sau mai mare. La acel nivel, o febră mare poate deteriora organele interne ale câinelui și se poate dovedi chiar a fi fatală. Puteți ajuta la reducerea febrei unui câine prin plasarea unui prosop răcit în apa în jurul labelor și urechilor câinelui. Nu oferiți câinelui dvs. orice medicamente care reduc febră umană decât dacă este indicat de medicul veterinar.

Temperatura scăzută a corpului în puii

Hipotermia este temperatura corpului care scade mai mică decât cea normală. Puii nou-născuți care se învârteau de la vârful lor sau mama pot întâmpina o scădere care pune viața în pericol a temperaturii corpului. Un catelus nou-născut orfan ar trebui să fie păstrat într-un mediu de 85 până la 90 F în primele zile, 80 F până în ziua 10 și 72 F după a patra săptămână.

Șocul poate provoca hipotermie datorită unei răniri bruște. O cădere, fiind lovită de o mașină sau răni mușcătoare sunt cauze comune de șoc.

O scădere a temperaturii corpului se întâmplă și cu Expunerea prelungită la frigul extrem. Hipotermia poate ucide câțiva rapid dacă nu li se oferă protecție împotriva vremii la rece, care poate provoca, de asemenea, degeraturi. Dacă câinele dvs. are o temperatură scăzută, reintroduceți-vă animalul încet pe parcursul unei ore.

Cum să-ți iei temperatura catelului

Veți avea nevoie de un termometru rectal uman pentru a obține o lectură bună. Temperatura urechii este nesigură la câini, iar verificarea nasului este pur și simplu un mit vechi.

  1. Utilizați un termometru rectal, fie digital, fie bec, pentru a lua temperatura puilor. Cele mai multe pui nu deranjează procedura, dar dacă protestele dvs. de câine, fiți blânzi și fermi pentru a obține treaba.
  2. Pentru termometrele de bec, scuturați termometrul până când citește aproximativ 96 f. Un termometru digital nu va avea nevoie de acest lucru, dar ar trebui să fie pornit.
  3. Utilizați ulei de copil, ulei mineral sau jeleu petrolier pentru a lubrifia vârful termometrului.
  4. Puiul dvs. va trebui să rămână încă timp de cel puțin un minut, deci permiteți ca câinele să aleagă o poziție confortabilă sau în înclinare.
  5. Utilizați o mână și înțelegeți ferm și ridicați coada câinelui pentru a expune anusul. Cealaltă mână introduce ușor capătul unsos al termometrului aproximativ un centimetru în rect.
  6. Nu eliberați termometrul în timp ce luați temperatura sau ar putea cădea. În unele cazuri, poate fi tras prea departe în anusul puilor.
  7. Vorbiți calm puilor și oferiți o jucărie de mestecat sau accidentați ușor câinele, astfel încât să nu se îndepărteze. După termometrul rămâne în poziție pentru timpul specificat, scoateți-l, ștergeți-l curat și citiți temperatura.
  8. Curățați și dezinfectați termometrul după fiecare utilizare cu alcool de frecare sau un dezinfectant comparabil.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să-ți iei temperatura catelului