Simptome de căldură în puii

Catelus pe un dig

În timp ce câinii și oamenii deopotrivă se bucură de petrecerea timpului în aer liber în lunile de vară, proprietarii ar trebui să aibă grijă: încălțămintea vă poate ucide catelul fără prim ajutor imediat. Când corpul nu-și poate păstra temperatura într-o gamă sigură, încălzirea de căldură ucide animale de companie în numai 15 minute.

Puii nu pot transpira la misto Off. Pantalizarea oferă un schimb rapid de aer exterior răcit și evaporarea din limbă menține temperatura câinilor normale. Puppies cu alb sau subțire blană de asemenea, poate suferi de arsuri solare. Dar atunci când aerul exterior este același sau mai mare decât temperatura PET (101 până la 102.5 f), se dezvoltă căldura.

Mașini și încălzire

Mașinile devin capcane de moarte, chiar și la temperaturi relativ ușoare. Într-o zi de 78 de grade, o mașină umbrită atinge temperaturi de 90 f. Dacă este parcată la soare, va ajunge la 160 F în câteva minute.

Lăsarea mașinii și a aerului condiționat nu este o garanție de siguranță. Chiar și o protecție suplimentară poate eșua. La 16 iulie 2003, o lucrare din Kansas City a raportat că ofițerul K-9 "Hondo", a Câine ciobănesc german, a murit de căpita de căldură după ce a fost lăsată în croazieră cu aer condiționat cu aer condiționat încă. "Sistemul Hotdog", un sistem de siguranță conceput pentru a proteja ofițerii K-9, nu a reușit să pornească sirenele, să deschidă ferestrele și să pornească ventilatorul când temperaturile din interiorul crucișului au atins niveluri periculoase.

Astăzi, una dintre cele mai moderne disponibile pentru siguranța câinilor de poliție este computerizata Hot-n-pop sistem, care este capabil să simtă atunci când interiorul vehiculului a devenit prea fierbinte pentru ofițerul K9. Când se întâmplă acest lucru, sistemul se rotește automat ferestrele din spate (ferestrele au ecrane metalice pentru a împiedica sărituri câinele) și activează ventilatoarele mari de ferestre care aduc aer curat pentru a ajuta la răcirea câinelui. Hot-n-POP activează, de asemenea, luminile de urgență ale mașinii și cornul, precum și trimiterea unui semnal către un pager purtat de manipulatorul canin.

Simptome

Simptomele de căpurină ușoară sunt o temperatură corporală de 104 până la 106 f, o limbă roșie strălucitoare și gume, saliva groasă lipicioasă și o garnitură rapidă. Când temperaturile corpului merg peste 106 f, gingiile animalului de animale devin palide, acționează amețit, sângerează din nas sau are sângeros vărsături și diaree, și în cele din urmă devine comatoză. Aceste animale de companie pot dezvolta coagularea intravasculară diseminată (DIC), unde celulele roșii din sânge aruncă în aer și nu pot transporta oxigen.

Tratament

Obținerea temperaturii până la 104 F sau mai puțin este mai importantă decât grăbimarea animalului de companie la clinica de urgență - dar cazurile severe necesită o atenție veterinară odată ce ați acordat prim ajutor. Termometre rectale De obicei, se înregistrează numai la fel de mare ca 108 f și animale de companie cu apă caldă severă poate avea o temperatură corporală care se stinge de la capăt și ajunge la 110 F sau mai mare.

Pentru căldura ușoară, aduceți-vă catelul într-un spațiu cu aer condiționat și întoarceți un ventilator, astfel încât temperatura exterioară este mai mică decât a acesteia temperatura corpului și gâfuirea poate funcționa. Oferă cuburi de gheață pentru a linge, sau gatorade rece sau pediayte sau apă pentru a bea, și înfășurați-l în prosoape umede la rece.

Pentru căldura severă, înmuiați animalul de companie în apă rece din furtun sau în cadă sau chiuvetă. Puneți pachete de gheață (pungi de mazăre congelate funcționează bine) în regiunea "Armpit" și Groin în cazul în care există vase de sânge majore. Frigul va răci sângele și, pe măsură ce circulă, răcește întregul corp din interior.

Animale de companie cu temperaturi la sau peste 107 F au nevoie de o clismă de apă rece pentru o răcire și mai rapidă. Utilizați un baster de curcan sau o sticlă de soluție de lentile de contact umplute cu apă cu gheață dacă nu aveți o geantă de clisme. Ungeți vârful cu jeleu de petrol, k-y sau ulei vegetal și introduceți vârful în rect și stoarce ușor pentru a umple cavitatea cu fluid. Odată ce temperatura sa scade la 104 f, înfășurați-l într-un prosop și duceți-l în camera de urgență.

Prevenirea este cheia

Este chiar mai bine Preveniți căldura în animale de companie, oferind umbra și o mulțime de apă rece sau pur și simplu păstrarea animalelor de companie în interior. Nu lăsați niciodată animalele de companie nesupravegheate în mașini - care doar cere dezastru.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Simptome de căldură în puii