Puteți vaccina câinii însărcinați?

Puteți vaccina câinii gravide?

Vaccinarea câinilor gravide este întotdeauna descurajată deoarece injectarea unei boli slabe într-un câine gravid prezintă riscuri mari pentru puii in uter. Prin urmare, nu se recomandă să dați fotografii unui câine însărcinat. În unele cazuri foarte rare în care beneficiile potențiale depășesc riscurile, cum ar fi în adăposturi, atunci trebuie administrate vaccinurile.

În rasele planificate organizate de doi crescători de câini etici, ambii câini ar trebui să fie vaccinați, sănătoși și curățați condițiile medicale moștenite sau structurale. În mod realist, problema dacă puteți sau nu să vă vaccinați un câine însărcinat se întâmplă numai cu Ridicații accidentale. Acest articol răspunde la aceste întrebări factual, fără judecata bazată pe opinie.

Cum funcționează vaccinurile?

Toti stim asta vaccinuri ar trebui să ne protejeze și animalele noastre de la boli și viruși, dar puțini oameni știu cum funcționează de fapt! Adevărul va fi spus, vaccinurile canine și cele umane lucrează de obicei în același mod. Câinele dvs. vizitează veterinarul unde va fi injectat cu a Slăbiciune slabă, modificată a unui virus sau a unei boli; Doza nu este suficientă pentru ca el să devină grav bolnav. Valoarea tulpinii declanșează un răspuns imun la câinele dvs, ceea ce înseamnă că va produce anticorpi care pot lupta împotriva bacteriilor cauzate de boală. În consecință, atunci când puii dvs. este mai târziu expus acestor boli sau viruși, el va fi deja echipat cu anticorpii necesari necesare pentru a distruge bacteriile și pentru a-i împiedica să se îmbolnăvească.

Puii sunt, în general, vaccinați de două ori la 8 săptămâni distemper, parainfluenza și pojar, la 10-12 săptămâni pentru hepatită, adenovirus, parainfluenza și parvovirus și la 12-24 săptămâni pentru Rabies. Ei nu vor primi o protecție completă față de primul set de boli menționate până la două săptămâni după jabii lor de 10-12 săptămâni. Boostrele anuale sunt recomandate pentru a-și completa imunitatea pe tot parcursul vieții adulte, deși există multe controverse asupra faptului dacă boosterele sunt în întregime necesare. Puii trebuie să meargă în siguranță până când vaccinurile au lovit pe deplin.

Poți să dai fotografii câinilor gravide?

Ca o regula, Nu trebuie să vă vaccinați niciodată câinele însărcinată cu A & # 8220; Live & # 8221; sau # 8220; vaccinul, deoarece acestea nu sunt considerate sigure în nici o etapă a sarcinii. Deși tulpina de boală sau virus folosită într-un vaccin viu este slabă, ea are încă potențialul de a provoca complicații subiacente în utero și poate declanșa a avort spontan. Pot exista circumstanțe excepționale în care riscul barajului dvs. contractarea unei boli sau virusuri și trecerea acestuia pe așternut este mult mai mare și mai periculos decât un vaccin însuși - veterinarul dvs. este cel mai bine plasat pentru a vă sfătui în acest caz, dacă este necesar.

Experții sugerează că Puteți încă să vă vaccinați câinele gravid cu vaccinuri "ucise" sau "inactive"; Bacteriile din acestea au fost ucise folosind căldură sau substanțe chimice și, prin urmare, nu declanșează un astfel de răspuns imun puternic. Cu toate acestea, acest lucru nu este încă recomandat ca puii în utero sunt extrem de fragili.

Oferind unui vaccin unui câine însărcinat declanșează o creștere a anticorpului care este transferată pe puii ei. Ulterior, puii vor primi un nivel mai mare de imunitate decât altfel. Majoritatea ar presupune că acest lucru este un lucru bun. Cu toate acestea, de obicei, atunci când se naște un pui, are imunitatea mamei sale pentru anumite boli până la 8 săptămâni, după care imunitatea poartă (motiv pentru care puii primesc primul lor set de vaccinuri în acest moment). Prin urmare, puii care au fost în uter când mama lor au fost vaccinați încă mai au o imunitate mai puternică decât de obicei până când vaccinurile lor de 8 săptămâni se rostogolesc, negând eficiența vaccinurilor după aceea (și compromiterea sistemului lor imunitar).

Din păcate, decizia de a vă vaccina câinele în timpul sarcinii poate fi una dură. Dacă decideți să nu vă vaccinați barajul, Ar trebui să vă asigurați că mediul său imediat este cât mai curat posibil, fără rapoarte de virus sau focare de boală care să le afecteze pe ea sau pe gunoi. Ea va experimenta un anumit grad de deficiență de nutrienți, deoarece o cantitate mare de energie și resursele vor fi implicate în creșterea hehelps.

Stresul pe care sarcina le pune pe corpul ei va compromite, de asemenea, capacitatea ei de a lupta împotriva bacteriilor naturale prezente în mediul înconjurător (cum ar fi parvovirusul), astfel are un risc mai mare de a contracta o infecție. De asemenea, trebuie să vă asigurați că puii (e) al unui baraj nevacinat nu se află în interior și nu se întâlnesc cu alți câini până când nu au avut primul și cel de-al doilea set de vaccinări primare. Riscul lor de infecție va fi, de asemenea, ridicat, deoarece nu și-au moștenit imunitatea mamei lor pentru anumite boli și viruși.

Dacă decideți să vă vaccinați barajul, asigurați-vă că discutați despre riscurile de pe lungime cu veterinarul dvs. și asigurați-vă că vaccinul potrivit este administrat în condițiile corecte. Dacă încă mai ezitați, este posibil să meritați să căutăm oa doua opinie pentru a vă ajuta să atingeți un nivel de confort în decizia dvs.

Este sigur să vă vaccinați un câine de îngrijire medicală?

Este cea mai bună practică pentru a evita vaccinarea unui câine care alăptează dacă nu se află într-un mediu deosebit de risc ridicat, De exemplu, ei ajung la un adăpost, iar istoria lor anterioară de vaccinare este necunoscută. Chiar și atunci, câinele adăpostului ar fi dat vaccinările primare pe care le-au ratat ca un pui, oferindu-le o imunitate de bază - nu li se va da boosters. Boala se poate răspândi ca focul sălbatic în adăposturi sau caniști, deoarece există un volum mare de câini într-un singur loc, astfel încât riscul de a contracta mama o boală gravă ar fi de obicei mai mare decât de obicei.

[Pulcquote-dreapta] Nu administrezi niciodată un câine însărcinată cu a Trăi sau activ vaccin.[/ Pulcquote-dreapta]

În orice altă situație, este recomandabil să așteptați până când puii au fost înțărcați de pe baraj. Dacă tocmai a dat naștere, corpul ei va lucra ore suplimentare pentru a oferi noua ei familie, astfel încât ea va avea nevoie de toată puterea și energia ei. Injectarea ei cu un vaccin viu are potențialul de a-și face să se simtă sub vreme de câteva zile, în timp ce corpul ei produce anticorpi corespunzători. Punându-și corpul sub tulpină ca aceasta ar putea face mai multă rău decât bine și poate afecta capacitatea ei de a-și îngriji puiul (ei) care vor suferi ca rezultat.

Vaccinurile nu vor oferi, de asemenea, beneficii la puii unui baraj de lactare. În primele 12-24 ore de viață, Whels primesc anticorpi de la mama lor prin colostru și lapte, dar după aceea, sunt pe cont propriu! Ar fi nevoie de cel puțin o săptămână pentru ca mama să producă un răspuns imun complet la vaccin și, în acest moment, puii nu vor mai putea să le absoarbă din laptele ei.

În cel mai bun caz, vaccinarea va oferi o anumită imunitate pentru mamă, dar nu va face nimic pentru descendenții ei. Dacă sunteți chiar de la distanță, gândiți-vă la reproducerea câinelui dvs. de sex feminin, asigurați-vă că vaccinările sale sunt actualizate pentru a evita să facă o astfel de decizie încărcată în primul rând. Este deasemenea o mare controversă peste frecvență sau vaccinuri și dacă boosters anual oferă imunitate suplimentară sau doar provoacă havoc cu un sistem imunitar al caninului, provocând efecte adverse asupra corpului. Cercetările recente au găsit chiar a Legătura dintre supra-vaccinare și cancer. Merită să vorbim cu veterinarul dvs., precum și cu propria dvs. cercetare. Faceți întotdeauna o decizie informată - cunoașterea este esențială!

Când trebuie să vaccinim un câine de reproducere?

Atât bolțurile, cât și barajele ar trebui să fie actualizate cu vaccinatele lor înainte de a fi crescute. Dacă reproducerea este făcută prin intermediul serviciului Stud, de obicei, proprietarii de baraj și baraj nu vor permite ca câinii să participe la serviciu până când un veterinar a verificat că câinele este complet vaccinat și în stare bună de sănătate. În acest fel, ele nu pot trece anumite boli sau viruși unul altuia sau gunoi.

Cel mai bine este să nu vă vaccinați câinele prea aproape de coitus Deoarece vaccinurile pot determina câinele dvs. să se simtă ușor rău și letargic pentru câteva zile. Coitus este obositor și ambii câini vor avea nevoie cât mai multă energie posibilă. Cercetările sugerează, de asemenea, că vaccinarea prea apropiată de sarcină poate împiedica fetușii să moștenească o parte din imunitatea naturală a barajului pe care o primește de la expunerea regulată la mediul înconjurător, ceea ce limitează imunitatea lor.

Dacă cumva câinele de sex feminin nevaccinat alunecă sub radar și rămâne gravidă, Căutați sfaturi de la un veterinar. Dacă vi se recomandă să continuați cu un vaccin, luați în considerare etapa la care este administrată. A patra săptămână de sarcină este atunci când pupurile sunt cele mai predispuse la deteriorarea și defectele de dezvoltare, Deci, ar putea fi cel mai bine să întârzieți până la mai târziu în timpul sarcinii. Dacă continuați cu vaccinul, asigurați-vă că vă asigurați că oricine se îngrijește de cățeluși este conștient de faptul că mama a fost vaccinată cu cățeluși în uter. Vaccinurile lor în săptămâna a opta ar trebui să fie împinse înapoi pentru a evita compromisul imunității lor.

Dacă câinele dvs. de sex feminin a avut toate vaccinările primare și a avut boostere regulate până la un an sau două înainte de a fi conceput, apoi discutați acest lucru cu VET dvs. Imunitatea ei poate fi încă suficient de puternică pentru ao vedea și așternutul prin sarcină și perioada inițială după naștere. În acest caz, puteți aștepta până după ce a fost gunoiul de pui livrat și Weaned înainte de a-i da un rapel.

Este important să se ia în considerare și Partea financiară a deciziilor de vaccinare. Mulți Companiile de asigurări de câine nu va plăti pentru un anumit tratament pentru canin (gravidă sau nu) dacă nu a avut vaccinările primare și boosters la curent. Deși riscul Dacă sunteți mic, dacă vă decideți să vă confruntați cu sfaturi profesionale, ar trebui să luați în considerare ceea ce veți face în cazul în care aveți un câine foarte bolnav și nici o modalitate de a plăti pentru îngrijirea ei veterinară. Verificați imprimarea fină a contractului dvs. de asigurare pentru animale de companie și asigurați-vă că aveți o modalitate de a avea grijă de câinele dvs., indiferent de rezultatul.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Puteți vaccina câinii însărcinați?