Recapitul de duminică: când și cum să vă vaccinați câinele

Top sfaturi de câine - cum și când să vă vaccinați câineleAm fost pe o lovitură de sănătate canină în ultima vreme. Săptămâna trecută am cercetat beneficiile și dezavantajele făcând propria dvs. mâncare de câine și tratează. De multe ori în discutarea problemelor de sănătate canine cu alți părinți de companie, subiectul vaccinatorului dvs. va veni. Sincer, nu știu o mulțime de vaccinuri canine, altele decât informațiile care mi-au fost furnizate de medicul veterinar. În această săptămână am decis să am o privire mai atentă.

Nu este un secret că vaccinările vă pot ajuta pe animalele de companie să dispară multe boli comune, dar sunt toate aceste vaccinări benefice pentru tovarășii noștri canini? Vaccinarea câinelui este considerată a fi una dintre cele mai simple căi de a-l ajuta să trăiască sănătos și viata lunga. Există vaccinuri diferite pentru diferite boli și există și combinații diferite și tipuri de vaccinuri.

Vaccinarea câinelui are beneficii și riscuri care trebuie să fie cântărite pentru fiecare animal individual în raport cu sănătatea și stilul său de viață.

Există vaccinuri de bază pe care majoritatea medicilor veterinari le vor recomanda și există și vaccinuri precauționale care nu sunt necesare. Calendarul și frecvența administrării vaccinărilor pot avea un efect asupra dvs Sănătatea câinelui, și ar trebui să vă consultați cu medicul veterinar pentru a determina programul potrivit pentru FIDO.

Cum și când să vă vaccinați câinele

Cum și când să vă vaccinați câinele pentru sănătatea câinilor

La fel ca părinții au un cuvânt de spus în ce vaccinuri sunt oferite copilul lor, aveți dreptul să spuneți care vaccinurile pe care le va primi câinele dvs. - în cea mai mare parte. Cele mai multe guverne locale și de stat au cerințe pentru vaccinuri, cum ar fi vaccinul rabiei, că toți câinii domesticiți trebuie să primească. Nu veți avea de ales despre aceste vaccinări, dar veți avea un cuvânt de spus în restul.

William R. PRITCHARD SPITALUL MEDICAL DE CREDIT SPITAL LA UC Davis a publicat a Mare articol Pe site-ul lor, care explică diferența dintre vaccinurile de bază, cele recomandate pentru toți câinii și puii, și non-miezul sau vaccinurile opționale. De asemenea, discută importanța consultării cu medicul veterinar despre nevoile individuale de câini la fiecare verificare anuală.

  • Acestea sunt doar orientări generale, deoarece tipurile de vaccinuri recomandate și frecvența vaccinării variază în funcție de stilul de viață al animalelor de companie vaccinate, i.E. Indoor vs Animale de companie exterioare, planuri de călătorie, planuri de canisare / îmbarcare și condiții de boală care stau la baza, cum ar fi bolile mediate imune sau infecțiile preexistente, cum ar fi infecția cu FIV. Deoarece acești factori se pot schimba în timp, recomandăm planul de vaccinare pentru fiecare animal de companie individual să fie decis de către proprietar la examene anuale de rutină, în urma unei discuții între medicul veterinar și client cu privire la stilul de viață al animalului în anul următor.

Critteradvocacy.Org include recomandările doctorului. Bob Rogers, DVM, în Acest articol care explică cel mai comun cale de vaccinare recomandat de majoritatea medicilor veterinari. Acest lucru vă va oferi o idee bună despre ceea ce vă puteți aștepta cu câinele dvs. și o bază pentru a vă pune întrebările VET dacă recomandările lor diferă de acestea.

Amintiți-vă, programele de vaccinare variază de la câine la câine și este imperativ să faceți cercetările dvs. înainte de a vorbi în veterinarul dvs. pentru a obține cea mai mare înțelegere a vaccinurilor necesare și care vaccinurile non-core ar fi adecvate pentru animalul dvs. de companie.

  • Este consensul imunologilor și experților că durata imunității este mult mai lungă și probabil viața pacientului. Acest interval de compromis de trei ani va reduce foarte mult numărul de antigeni administrați și, prin urmare, riscul de reacții adverse, oferind în același timp cele mai complete protecție împotriva bolilor prevenite.

Întrebarea principală pe care trebuie să o întrebați când luați în considerare un vaccin este dacă câinele dvs. are nevoie sau nu. De exemplu, puteți să vă vaccinați câinele împotriva bolii Lyme, dar dacă nu există o mare amenințare în regiunea dvs., nu aveți nevoie de. Michele Welton Scriere un articol pentru dvs.purebred.com care discută în detaliu această întrebare.

În articolul Welton citează numeroase studii care sunt pline de jargon științific și apoi sparge informațiile în limbă pe care o putem înțelege. Este un articol ușor de citit, care este plin de informații minunate pe care fiecare proprietar de câini ar trebui să le citească înainte de a cumpăra un catelus sau care vizitează veterinarul lor pentru verificarea anuală a Pooch.

  • Același articol de către DRS. Schultz și Phillips continuă să spună: și # 8220; în plus, reevaluarea nu stimulează un răspuns secundar ca urmare a interferenței anticorpilor existenți.& # 8221; Din nou, în limba engleză și # 8230;.Booster Shots nu funcționează Când sistemul câinelui are deja anticorpi din vaccinările anterioare. Anticorpi existenți neutraliza The Booster împușcat.

Există multe întrebări pe care trebuie să le cereți medicului veterinar atunci când discutați despre vaccinarea câinelui. Adevărul4pets oferă o listă minunată în Acest articol. Nu numai că enumeră unele dintre cele mai importante întrebări pe care ar trebui să le întrebați, dar ele explică, de asemenea, importanța întrebării și cunoașterea pe care o veți câștiga câteva.

  • Este medicul veterinar care recomandă un vaccin combinat?Un studiu Purdue de 1.2 milioane de câini arată că vaccinurile multiple date într-o singură vizită, în special atunci când sunt administrate unui câine de dimensiuni mici la mijloc, pot crește considerabil șansa unei reacții de vaccin. (Un al doilea studiu prezintă riscuri pentru pisici.), De asemenea, mai multe vaccinuri fac imposibilă determinarea care vaccinul a cauzat orice reacție ulterioară.

Puteți citi mai multe despre acel studiu Aici.

Toate aceste informații ridică întrebarea: suntem peste-vaccinând câinii noștri? Vaccinurile au transportat cu siguranță răspândirea numeroaselor boli mortale. Asta este un fapt, și ar trebui să fim cu siguranță recunoștință pentru asta. Cu toate acestea, celebrarea noastră trebuie să fie întreruptă să ia în considerare efectele adverse ale vaccinării câinelui.

Acest articol Pe site-ul Cagsprescue răspunde la această întrebare, iar scriitorul își rezervă declarațiile cu constatări din mai multe studii. Este un articol cuprinzător care explică pericolele de vaccinare peste.

  • Medicii trebuie să fie dispuși să aplice gândirea rațională și să renunțe la ipotezele lor false dacă vaccinurile trebuie să beneficieze cu adevărat la pacienții lor. Ei trebuie, de fapt, să onoreze înțelepciunea jurământului doctorului sacru: "În primul rând, nu faceți rău."Proprietarii de câini responsabili trebuie să înțeleagă acest lucru: sănătatea economică a companiilor de droguri și medicii pe care o seducă nu au loc în viața câinelui vostru!

Acest blog pe Angryvet.com discută creșterea mare a numărului de vaccinări oferite animalelor de companie în ultimii ani. Autorul consideră că unele vaccinări sunt necesare, dar avertizează despre numeroasele pericole de a oferi animalului dvs. un vaccin inutil. Articolul se concentrează pe furnizarea unui stil de viață sănătos pentru animalul dvs. de companie prin alimentație bună și un mediu curat, reducând astfel șansa de boală și boală.

  •  Boala mediată imună. Vaccinarea prin definiție stimulează un răspuns imun intens. De multe ori acest lucru poate duce la răspunsul imun al organismului care se întoarce împotriva ei înșiși. Creșterea stărilor mediate de imunitate, cum ar fi trombocitopenia (organismul care distrug propriile trombocite), anemia hemolitică (corpul distrugând propriile celule roșii din sânge), poliartrită, glomerulonefrită etc. au fost toate legate uneori la vaccinare. 

In acest postare pe blog de Catherine O`Driscoll Pentru câini în mod natural revista, autorul explică de ce nu-i vaccină deloc câinii ei. Unii părinți de companie pot crede că aceasta este o măsură extremă care ar face mai mult rău decât bine, dar o auzi afară. Vă puteți schimba mintea după ce ați citit ce are de spus.

  • Potrivit dr. Jean W Dodds, un eminent veterinar și cercetător, atât bolile alergice, cât și cele autoimune, au crescut de la introducerea vaccinurilor modificate de virusuri live. Bolile autoimune sunt în cazul în care organismul atacă sine; Acestea includ cancer, leucemie, boală tiroidiană, addisaje, boala gravei, anemia hemolitică autoimună, artrita reumatoidă, diabetul, lupusul, trombocitopenia, eșecul organelor, inflamațiile pielii și multe altele.

Unii părinți de companie au început să vă faceți griji cu privire la legătura dintre vaccinări și cancer. După cum am menționat mai devreme, numărul de vaccinuri oferite animalelor de companie a crescut în ultimii ani și rata de cancer are și ea. Dressler demian, DVM, a scris Acest articol Pentru blogul de cancer de câine care explică modul în care vaccinurile dăunătoare pot fi la câinii care au în prezent cancer.

Dar există vreo dovadă că vaccinările provoacă cancer? Dr. Dressler explică faptul că nu au fost efectuate prea multe cercetări pe această temă, dar există unele suspiciuni și steaguri roșii. Printre altele, el spune acest lucru:

  • Această schimbare de polaritate trage sistemul imunitar departe de supravegherea cancerului mai târziu în viață (prezentată în rozătoare oricum) și pare a fi o schimbare permanentă. Cu alte cuvinte, sistemul imunitar este pregătit pentru combaterea bolilor infecțioase, dar în detrimentul protejării sau screeningului corpului de la dezvoltarea celulelor canceroase.

Există niște proprietari de câini care s-au transformat în practici veterinare holistice atunci când vine vorba de vaccinarea animalelor de companie. Dr. Peter Dobias este un cunoscut veterinar holistic și a publicat el Acest blog Pe site-ul său care explică diferența în abordarea holistică de a vă vaccina câinele.

Dacă credeți că este ceva ce vă puteți interesa, acesta este un citit minunat pentru a vă oferi câteva informații de fundal scurte înainte de a vă decide dacă doriți sau nu cu un medic veterinar holistic.

  • 1. Anticorpii maternici protejează puii pe deplin până la vârsta de 10 - 16 săptămâni.

2. Când catelul dvs. are 12 săptămâni, obțineți un "Testul titerului anticorpului" făcut disponibil în majoritatea clinicilor veterinare.

3. Cele mai multe despre bolile sunt distemper, parvovirus și leptospiroză. Cele mai multe clinici rulează doar primele două teste.

4. Dacă este prezent un nivel de anticorp, retestat la vârsta de 5 luni și socializați-vă catelul dvs. pe o bază moderată cu alți câini.

5. Catelul tău va învăța "frânghiile", fiind în compania altor canini și voință să producă propriii anticorpi prin a fi expuși la ele în timp ce sunt protejate. Acesta este, de fapt, naturale "mod de vaccinare"

6. Deși nici o metodă nu vă poate oferi o garanție de 100%, nu am văzut câinii care au primit parvo sau distemper începând de la începerea de a folosi acest protocol la sfârșitul anilor `90.

Dacă vă decideți să vă vaccinați în vreun fel, trebuie să știți ce să vă așteptați după vaccinare. Fiecare vaccin vine cu propriile riscuri și efecte secundare. Ultima citire bună vă voi lăsa în această săptămână este de la Asociația medicală veterinară americană.

Acesta este un Mare citit Pentru orice proprietar de câine care va avea animalele de companie vaccinate în viitor. Veți învăța efectele secundare ușoare care sunt comune în mulți câini și pisici, și oferă, de asemenea, un sfat mare cu privire la efectele secundare mai grave pe care trebuie să le căutați.

Păstrați toate aceste lucruri în minte atunci când vă vaccinați câinele, și asigurați-vă că discutați cu medicul veterinar despre orice alte reacții adverse posibile pe care ar trebui să le cunoașteți.

  • Efectele secundare mai grave, dar mai puțin frecvente, cum ar fi reacțiile alergice, pot apărea în câteva minute la ore după vaccinare. Aceste reacții pot fi amenințătoare și sunt situații de urgență medicală. Căutați îngrijirea veterinară imediat dacă oricare dintre aceste semne dezvolta:
  • Vărsături persistente sau diaree
  • Pielea mâncărime care poate părea bumpy (& # 8220; Hive & # 8221;)
  • Umflarea botului și în jurul feței, gâtului sau ochilor
  • Tuse severă sau dificultăți de respirație
  • Colaps
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Recapitul de duminică: când și cum să vă vaccinați câinele