Noua vaccin de gripă canină dezvoltat după oprirea majoră a adăposturilor animalelor

Gripa canină se oprește în jos Shelter Chicago major - dar a fost dezvoltat un nou vaccin

Un adăpost major din Chicago a trebuit să oprească adopții pentru a-și trata populația de câine bolnavă. Din fericire, sunt disponibile vaccinuri.

Societatea Anti-cruzty a lui Chicago, unul dintre cele mai mari și mai mari adăposturi ale animalelor, a fost forțat să-și închidă ușile către adoptat după o nouă tulpină de virus gripal canin (CIV) și-a făcut apariția în instalație.

În martie 2015, o nouă tulpină de CIV a lovit zona din Chicago, și a dus la mai multe focare la adăposturi din oraș. În decembrie, focaria a fost considerată o epidemie din Chicago.

Gripa canină se oprește în jos Shelter Chicago major - dar a fost dezvoltat un nou vaccin

Pe 6 februariea, Societatea anti-cruzime (ACS) a descoperit o mână de câini care a avut virusul în diferite zone pe tot parcursul adăpostului. Deoarece mulți câini din zonă nu au fost expuși virusului, ei nu au imunitate și, prin urmare, se răspândește foarte ușor.

Aceasta este catastrofală pentru adăposturi ca ACS, care au populații ridicate de animale închise în spații mici. Dacă un câine primește virusul, potențial toți câinii pot obține foarte repede după aceea.

ACS este un adăpost de acces deschis, ceea ce înseamnă că nu transformă nicio admitere. Dar pentru a obține un control asupra răspândirii CIV în oraș, au fost forțați să oprească adopții. Acest lucru îi va permite să trateze animalele afectate, minimizând răspândirea și impactul CIV asupra restului comunității canine din Chicago.

Această gripă de câine este o boală respiratorie contagioasă cauzată de un virus de gripă canină de tip A canin. Există două tipuri de CIV: H3N8 (prima diagnosticare în 2004), iar cel mai recent H3N2, care și-a prins rădăcinile în Asia în 2006. A fost descoperit în u.S. în 2015. Ambele sunt specifice caninei și nu sunt transmisibile oamenilor.

Simptomele la câini sunt o tuse, nasul curgător și febră. Unii câini nu prezintă simptome, unele au simptome moderate, iar unele chiar mor după ce se confruntă cu boli caracterizate de pneumonie. Această gripă se manifestă în diferite niveluri de severitate în fiecare caz.

LEGATE DE: Adevărul despre gripa caninei

Boala se răspândește ca o gripă umană - prin contact direct și prin secreții respiratorii din aer (tuse, strănut etc.). Boala poate fi detectată și diagnosticată de un medic veterinar.

Tratamentul constă în cea mai mare parte a îngrijirii paliative; pot fi administrate medicamente pentru confort și fluide pentru hidratare. În unele cazuri, pot fi utilizate antibiotice.

Din fericire, a vaccin nou a fost dezvoltată care protejează împotriva ambelor tulpini ale civilor. Dr. Luis Martinez-Sobrido de rochester, n.Y. a condus recent un experiment care a dus la crearea vaccinului. Acest vaccin va ajuta la câini, cât și oameni, dar cel mai mare impact va fi pe câinii de adăpost.

Vaccinurile curente trebuie să fie date la 2-4 săptămâni, nu sunt imediat eficiente și nu sunt eficiente la câinii care au deja boala. În cazuri rare, Câinii pot prezenta alergii la vaccinuri, deci du-te înapoi la veterinar dacă observi orice umflare sau efecte secundare adverse.

LEGATE DE: O uncie de prevenire merită o kilogram de vindecare - pentru câini

Veterinarul dvs. vă va sfătui dacă ar trebui sau nu să vă vaccinați pentru această boală. În mod obișnuit, vaccinul este utilizat pe câinii "sociali" (cei care frecventează demersuri sau parcuri Doggy) și cei care intră într-o facilitate de îmbarcare. Câinii pot fi vaccinați la vârsta de 6 săptămâni.

Societatea Anti-cruzty ar trebui să se deschidă în următoarele săptămâni pentru adopțiile de câini. Deoarece această boală afectează doar câinii, rămâne deschisă pentru adopțiile de pisici.

Pentru a ajuta la donarea la ACS pentru tratamentul CIV în populația sa de câine, vă rog Donați aici.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Noua vaccin de gripă canină dezvoltat după oprirea majoră a adăposturilor animalelor