De ce dozele de vaccin sunt aceleași pentru toate dimensiunile animalelor de companie

Chihuahua pe mare Dane

Destul de simplu, un pic merge un drum lung când vine vorba de vaccinuri. Modul în care munca vaccinurilor este prin declanșarea sistemului imunitar al animalului de a lovi cu piciorul unelte pentru a lupta împotriva unei substanțe dăunătoare la care este expusă. Acest lucru nu este ceva măsurat în greutate. Câinii și pisicile de toate dimensiunile primesc aceeași doză, dar animalele mult mai mari ca caii și elefanții vor obține mai mult, deoarece dimensiunile animalelor sunt mult mai mari cu mai multe ordine de mărime

Motivul de greutate contează cu antibiotice este că antibioticul trebuie să atingă un nivel eficient în sânge și țesut pentru a lupta împotriva infecției. Cu cât este mai mare animalul, cu atât mai mult suprafața de a acoperi.

Dimensiuni de dozare a animalelor

În cele mai multe cazuri, o doză de vaccin este de 1 mililitru și este administrată printr-o seringă subcutanată, intramuscular sau în nările sau gura (vaccinul Bordatella Tusea canisei).

Vaccinurile sunt administrate puii și pisicilor cu cel puțin șase până la opt săptămâni de vârstă și câini adulți și pisici de toate dimensiunile. Rabias este dată mai târziu, de obicei la 3 luni pentru câini și 12 până la 16 săptămâni pentru pisici.

Specii de animale mult mai mari primesc doze mai mari de vaccinuri. De exemplu, câinii și pisicile pot obține o doză de 1 ml, caii și bovinele vor avea 2 ml, iar elefanții pot obține două până la patru ml.

Reacții de vaccinuri

Orice animal de orice dimensiune poate avea a Reacția la un vaccin, și dacă da, efectele secundare ușoare încep în mod obișnuit în câteva ore de vaccinare. Câinii mici (sub aproximativ 20 delbs) sunt puțin mai susceptibili de a avea o reacție la vaccinuri, mai ales când vaccinurile multiple sunt administrate împreună. Din acest motiv, este de obicei recomandat ca animalele foarte tinere sau mici, ar trebui să se răspândească vaccinurile. De exemplu, ați putea dori să dați vaccinarea de dezamăgire, așteptați două până la patru săptămâni, apoi dați vaccinarea rabiei. Acest lucru este în prezent în practica veterinară. Punctele normale de cățeluș și kitten de vaccinare de bază sunt de obicei date la intervale de trei până la patru săptămâni până la vârsta de 16 până la 18 săptămâni. Puteți vorbi cu medicul veterinar despre protocolul de vaccinare specific al animalelor de companie.

O lucrare de doză de vaccin?

Într-un cuvânt, nu. O doză de vaccin jumătate nu este fiabilă. Protecția - și anume răspunsul imun pe care organismul dvs. de companie era necesar - este puțin probabil să fi fost suficient pentru ao proteja împotriva expunerii viitoare la această substanță. Și, de-a lungul aceleiași linii, producătorul de vaccin crede că nivelul de protecție al unui vaccin nu este adecvat dacă nu este dat în conformitate cu orientările stabilite.

Doze multiple și fotografii de rapel

Animalele (precum și oamenii) primesc mai multe doze de același vaccin în timp. După imunizarea inițială, o injecție de rapel este o reexaminare la substanță. Un rapel este destinat să crească imunitatea împotriva acelui antigen înapoi la nivelurile de protecție după memorie împotriva acelui antigen a fost controlată de timp. Frecvența revaccinării necesară depinde de tipul de vaccin administrat.

De exemplu, câinii și pisicile sunt mai întâi vaccinate pentru rabie între patru și șase luni de vârstă. Ei au nevoie de un rapel la un an de la acea dată. Acestea sunt apoi vaccinate la fiecare trei ani, deși unele state încă mai solicită vaccinări anuale de rabie pentru câini și / sau pisici.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Croitoria vaccinurilor la pacienții individuali. American Animal Hospital Association

  2. Ce se așteaptă după vaccinarea animaluluiAsociația medicală veterinară americană

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce dozele de vaccin sunt aceleași pentru toate dimensiunile animalelor de companie