Câinii de vaccinare peste - când este prea mult și care sunt riscurile?

Câinii de vaccinare de peste vaccinare - când este prea mult și care sunt riscurile?

Câinii de vaccinare peste este o preocupare tot mai mare pentru proprietari. Vrei ceea ce este cel mai bun pentru animalul dvs. de companie, deci este natural pentru tine să întrebați ce este potrivit pentru sănătatea lor. Cercetările mai recente sugerează că reevaluarea anuală a câinilor este inutilă și ar putea expune animalele noastre la un risc mai mare de efecte adverse.

În schimb, studiile arată acum că vaccinarea la fiecare trei ani este mai potrivită pentru câinii adulți. În ciuda acestor informații noi, unele practici veterinare continuă vaccinați câini anual.

Efectele revaccinării
Revaccinarea este inutilă și ar putea să-și expună creanțele mai mari.

Este posibil ca câinii de pre-vaccinare?

Poate fi posibil ca câinii de vaccinare suprasolicitată. Asociația Americana de Spitalul Animal (Aaha) recomandă ca veterinarii să vaccineze câinii adulți la fiecare trei ani. Acest lucru este în contrast cu orientările mai vechi, care afirmă că animalele de companie ar trebui să primească Vaccinări anual. În ciuda acestei noi informații, unele practici veterinare continuă să vaccineze câinii anual.

Câine peste-vaccinare a fost controversat în industria veterinară pentru multi ani. Încă din 1995, au fost organizate studii pentru a investiga efectele revaccinării. Articolul, intitulat & # 8220; suntem vaccinând prea mult?& # 8221; Preocupările evidențiate cu privire la lipsa documentației științifice pentru a crea retragerea etichetei care solicită revaccinării anuale. Acest articol a fost catalizatorul pentru schimbarea protocoalelor de reevaluare învechite.

Toate vaccinurile de câine au fost inițial licențiate de către USDA. Vaccinurile au fost comercializate pe baza studiilor pe termen scurt. Aceste studii au fost completate doar câteva săptămâni sau luni după vaccinarea inițială. Datorită acestui fapt, toate vaccinurile au inclus Disclaimer & # 8220; Revaccinarea anuală recomandată & # 8221; Fără cunoștințe aprofundate dacă durata imunității (DOI) a fost de un an sau o viață. Acum, veterinari au mai multă înțelegere în DOI de vaccinuri.

Vaccinuri de bază pentru câini

Vaccinuri de bază Protejați animalele de companie împotriva bolilor care amenință viața cu o distribuție globală. Bolile au o rată semnificativă a mortalității fără vaccinuri. În general, vaccinarea are ca rezultat o bună protecție față de aceste boli. Potrivit AAHA, Vaccinurile de bază sunt necesare pentru fiecare catelus între 8 - 16 săptămâni.

Cele patru vaccinuri de bază sunt pentru canin distemper, canin parvovirus, canin adenovirus, și canin parainfluenza. Aceste vaccinuri alcătuiesc vaccinul DHPP. Pentru vaccinarea inițială a catelului (<16 săptămâni), se recomandă o doză DHPP la fiecare 3-4 săptămâni, cu un rapel final dat la vârsta de 16 săptămâni. După aceasta, vaccinul este necesar la fiecare 3 ani.

Rabies vaccinul este un alt vaccin de bază, dar nu toate țările consideră necesar. Acest lucru se datorează faptului că rabia nu este o amenințare în țări precum Marea Britanie. În SUA, vaccinurile rabie sunt singurele vaccinuri care trebuie date de lege. Unele state din SUA necesită mai frecvent vaccinări rabie decât la fiecare trei ani datorită prevalenței sale, deci Verificați legile locale.

Vaccinuri non-core pentru câini

Vaccinuri non-core pentru câini sunt Opțional sau necesar în circumstanțe specifice. Un veterinar va folosi un vaccin non-core, în funcție de riscul de expunere al câinelui. Riscul se bazează pe stilul de viață al câinelui și pe distribuția geografică a bolii. În plus, mai multe dintre bolile implicate în vaccinurile non-core sunt auto-limitative sau răspund bine la tratament.

Vaccinurile considerate a fi non-miez includ virusul gripal canin (H3N8), combinația de distemper-rujeolă și Bordetella Bronchiseptica, și Borrelia Burgodorferi. Aceste vaccinări sunt în general Mai puțin eficiente decât vaccinurile de bază. Canin parainfluenza nu este întotdeauna considerată un vaccin de bază. Indiferent, este inclus în cele mai multe vaccinuri combinate, cum ar fi DHPP.

Un exemplu proeminent al unui vaccin non-core este vaccinul de virus gripal canin. Virusul gripal canin (H3N8) a apărut în SUA în 2003. Virusul este enzootic în Florida, Colorado, New Jersey, New York și Pennsylvania. O altă tulpină, H3N2, a apărut în 2015 în Illinois și sa răspândit în mai multe state. Vaccinările sunt disponibile în comerț pentru ambele tulpini. O combinație de H3N8 și H3N2 este de asemenea disponibilă. Acest vaccin non-core poate fi necesar pentru unii câini care sunt în contact strâns cu alții în mod regulat, cum ar fi cei care se îmbarcă în canițe. În timp ce aceste vaccinuri nu împiedică integral boala, acestea pot reduce semnele clinice și vărsarea virusului.

Riscurile câinilor de vaccinare peste

Riscul principal asociat cu câinii de vaccinare este expunerea la efectele secundare adverse. Cu fiecare doză, un câine este în pericol de a contracta efecte secundare, deci este cel mai bine să vă vaccinați doar câinele, după cum este necesar pentru a reduce riscurile.

Unele studii sugerează că Riscul de reacție adversă crește semnificativ, deoarece numărul de doze crește. În plus, riscul pentru câini care cântărește mai puțin de 5 kg este de 4 ori mai mult risc decât câinii care cântăresc peste 45 kg. Această revendicare susține Alte studii. Riscul de reacție adversă este invers legat de greutatea câinelui. Aceasta înseamnă că rasele mai mici au reacții adverse semnificativ mai multe decât altele. Tinerii, câinii de rasă mică care primesc vaccinuri multiple pe vizită VET sunt cel mai mare risc de efecte secundare, în special în termen de 72 de ore de vaccinare.

Dar care sunt reacțiile adverse? În scenariul cel mai rău caz, o vaccinare de rutină ar putea incita oricare dintre aceste reacții: o bucată sau o umflare la locul de vaccinare, umflarea facială, urticarie generalizată, febră, vărsături, diaree, anafilaxie, șoc sau colaps. Cele mai frecvente reacții adverse sunt durerea, durerea și rigiditatea la locul injectării. Din fericire, efectele adverse severe sunt rare.

Schimbarea nivelurilor de rezistență la câini
Nivelurile de rezistență ale puilor se pot schimba din cauza stresului.

Testul titerului

Testul titerului este un test de laborator măsoară nivelul de anticorpi din sânge. Anticorpii sunt produse de celulele plasmatice. Sistemul imunitar utilizează anticorpi pentru a neutraliza agenții patogeni. Anticorpul funcționează prin recunoașterea antigenelor. Un antigen este o moleculă unică aparținând unui agent patogen. Folosind un mecanism de legare, un anticorp etichetează un agent patogen pentru atac de alte părți ale sistemului imunitar. Acest răspuns imun poate proveni din vaccinare sau expunere naturală. Pentru cei care vă faceți griji cu privire la vaccinarea câinilor lor, un test de titer poate ajuta. Acesta oferă dovezi dacă PET dvs. are încă anticorpi împotriva unei boli specifice din vaccinarea anterioară.

Avantajele testului titerului

Cele mai recomandate testul titerului examinează Anticorpi pentru parvovirus, dezintegrare și rabie. Pentru majoritatea câinilor, testele pentru alte boli nu sunt necesare. În teorie, testul titerului ajută la determinarea dacă câinele dvs. necesită vaccinare suplimentară. Este, de asemenea, util atunci când luați o decizie cu privire la vaccinarea unui câine cu o istorie necunoscută de vaccinare.

Dezavantaje ale testului titerului

Pe partea negativă, testele titerului nu sunt întotdeauna corecte. Nu există nici o modalitate de a prezice în mod fiabil nivelurile de anticorpi de trei sau șase luni în jos. Nivelurile de rezistență ale câinelui se pot schimba, de asemenea, datorită mai multor factori. Acestea includ stresul, medicamentele și boala. Ca atare, nivelurile de anticorpi ar putea să nu fie consecvente în timp. În plus, unele nave de îmbarcare nu acceptă un test de titer ca dovadă a imunității. De asemenea, nu există nici un test de titer pentru bolile cum ar fi Bordetella.

Unde intră legea

Chiar dacă un test de titer vă spune că câinele dvs. nu are nevoie de un vaccin de rabie, veți avea nevoie să obțineți unul în conformitate cu legile dvs. locale. Nici un stat nu va accepta un test de titer al rabiei ca măsură de imunitate în loc de vaccinare completă. Ca atare, este important să țineți pasul cu vaccinarea cu rabie a animalelor de companie, indiferent de rezultatele testului lor de titer. Eșecul de vaccinare a animalelor de companie împotriva rabiei este ilegal în SUA. Frecvența acestei vaccinări variază în funcție de stat așa că este vital să verificați cât de des trebuie să vă vaccinați animalul de companie.

Câinii de vaccinare de peste vaccinare - FAQ-uri

Au mai multe întrebări despre câinii de vaccinare peste? Simțiți-vă liber să consultați secțiunea Întrebări frecvente pentru mai multe detalii.

La ce vârstă ar trebui să nu mai vacciți câinele?

Veterinarul dvs. va trebui să discute despre acest lucru cu dvs. În cele din urmă, veterinarul știe istoricul medical complet al câinelui dvs. Ei pot decide dacă este încă sigur pentru animalul dvs. de companie senior pentru a primi vaccinuri sau nu. De obicei, Animale de companie superioare Primiți cele mai multe vaccinuri la fiecare trei ani, cu excepția cazului în care nu mai este sigur să faceți acest lucru. Indiferent de vârsta de animale de companie, acestea vor mai solicita un vaccin de rabie în conformitate cu legile locale, cu excepția cazului în care sunt scutite din alte motive.

Câinii au nevoie de vaccinuri în fiecare an?

Câinii nu necesită vaccinări anuale. În schimb, recomandarea este că un câine ar trebui să primească vaccinuri la fiecare trei ani. Revaccinarea ar trebui să includă cele patru vaccinuri de bază: canin distemper, canin parvovirus, canin adenovirus, și canin parainfluenza. DHPP este numele dat acestei combinații de vaccinuri de bază.

Pentru vaccinarea inițială a catelului (<16 săptămâni de vârstă), O doză este recomandată la fiecare 3-4 săptămâni, cu un rapel final dat la vârsta de aproximativ 16 săptămâni. Un rapel este necesar la vârsta de 6 luni la un an. După aceasta, vaccinurile de bază sunt necesare numai la fiecare 3 ani.

Vaccinarea dvs. de rabie a animalelor dvs. ar trebui să fie dată în conformitate cu legile dvs. locale. Unele state vă solicită să vă vaccinați anual pentru rabie. Alții cere doar să vă vaccinați la fiecare trei ani.

Ce vaccinuri are nevoie de câinele meu?

Ceea ce are nevoie de câine ca individ ar putea varia în funcție de istoricul și locația lor medicală. in orice caz, Vaccinurile de bază sunt recomandarea pentru toți câinii. Aceasta se aplică, cu excepția cazului în care o condiție medicală îi face pe cei care nu pot primi un vaccin. Vaccinurile de bază sunt pentru canin distemper, canin parvovirus, și canin adenovirus (Cav). Canina Parainfluenza este, de asemenea, uneori o includere în vaccinurile combinate de bază. Vaccinurile din rabie sunt nuclee în unele țări, dar în altele, sunt considerate inutile. Acest lucru se datorează faptului că rabia nu este comună în unele țări precum Marea Britanie.

Parvovirusul este mort
Puii sunt mai expuși riscului de a obține parvovirus.

Este necesar vaccinul DHPP necesar?

Vaccinul DHPP este esențial pentru protejarea câinelui de bolile care pun viața în pericol. Tvaccinul său vă protejează câinele de la distemperul canin, hepatita infecțioasă, parainfluenza și parvovirus. Protecția împotriva acestor boli este vitală pentru sănătatea animalului dvs. de companie. În același timp, unii veterinari nu consideră că parainfluenza este un vaccin de bază din cauza ratei scăzute a mortalității.

Pentru a aprecia necesitatea vaccinului DHPP, este important să înțelegeți ce boli vă protejează animalul de companie.

  • D în DHPP reprezintă distematorul. Distemperul este o boală de la viruși ai Paramyoviridae familie. Înainte de vaccinul devenind disponibil, dezintegrarea a fost principala cauză a morții de boală infecțioasă la câini
  • H din DHPP reprezintă hepatita canină infecțioasă. Aceasta este o condiție foarte gravă cu o rată de mortalitate între 10 și 30%. Mortalitatea este de obicei cea mai mare la câinii tineri
  • Primul p din DHPP reprezintă virusul parainfluenza. În timp ce acest virus nu este la fel de mortal ca și ceilalți, este încă extrem de contagioasă. Boala se răspândește rapid în adăposturi și canioane. Vaccinul parainfluenza nu este întotdeauna considerat un vaccin de bază. Chiar și așa, este folosit în majoritatea vaccinurilor combinate. Includerea acestui vaccin este discutabilă printre veterinari
  • Final P din DHPP reprezintă parvovirus. Această boală virală este mortală dacă nu este tratată. În timp ce 85 până la 90% dintre câinii tratați au supraviețuit parvovirusului, câinii netratați se confruntă cu o rată de mortalitate care depășește 90%. Puii sunt cel mai expus riscului de deces din parvovirus Acest lucru îl face și mai vital să vă vaccinați animalul cât mai curând posibil

De ce nu ar trebui să vă vaccinați câinele?

Singura dată când nu trebuie să vă vaccinați animalul de companie este în cazul în care vaccinul ar cauza efecte adverse care pun viața în pericol dacă este dată. Este deosebit de important ca animalul dvs. de companie să primească vaccinurile de bază necesare. Acest lucru asigură că au protecție împotriva unor boli fatale.

În anumite circumstanțe, câinele dvs. ar putea fi scutit de vaccinul rabiei. Circumstanțele de exceptare includ o reacție anafilactică la scurt timp după un vaccin de rabie, anemie hemolitică mediată de imunitate, polhradiculoneuropatie, dacă câinele dvs. este în prezent pe terapie imunosupresivă sau dacă câinele dvs. are un prognostic terminal. Numai în aceste circumstanțe, câinele dvs. nu trebuie să primească vaccinul rabiei.

În concluzie, câinii de vaccinare peste pot expune câinii la efecte secundare adverse. În timp ce vaccinurile de bază sunt, fără îndoială, importante, este, de asemenea, important să se evalueze cât de des ar trebui să fie administrate din cauza riscurilor implicate. Cercetările actuale sugerează că reevaluarea anuală este inutilă. În schimb, revaccinarea la fiecare trei ani este mai potrivită și mai sigură pentru animalele de companie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii de vaccinare peste - când este prea mult și care sunt riscurile?