Gumele palide la câini: ce înseamnă și ce să faceți

La fel cum puteți învăța ceva despre sănătatea unei persoane prin culoarea feței lor, puteți învăța multe despre sănătatea generală a unui câine prin culoarea gingiilor lor. Uitați de povestea veche despre nasul umed Fiind un indicator al sănătății câinelui dvs. - acordați atenție gingiilor câinilor dvs., deoarece gingiile palide la câini vă pot spune câteva lucruri.

Cum arată gingiile sănătoase?

Un câine sănătos are gingii care arată la fel ca gingiile unui om sănătos. Ar trebui să fie roz de somon și un pic strălucitor. Aici arată gingiile sănătoase la câini:

Gingii pentru câini sănătoși
Gingii sănătoase la câini (culoarea rozului de somon).

Când inspectați gingiile câinelui tău, poți apăsați-le și cele sănătoase Turn White pentru câteva secunde înainte de a se întoarce la culoarea lor obișnuită, roz. Dacă nu se întorc la culoarea normală, câinele dvs. poate avea unele probleme de sănătate.

Cu toate acestea, unii câini pot avea pigment pe gingiile lor. Dacă poochează-ți un astfel de pigment, uitându-se la gingiile sale nu vă va spune prea mult despre sănătatea animalului tău. În schimb, ar trebui să vă uitați la căptușeala de ochi a câinelui sau la pleoapa interioară. Pleoapa interioară a câinelui dvs. ar trebui să arate la fel ca a ta.

Cum să examinați gingiile câinelui

Înainte de a ajunge la orice concluzii despre sănătatea câinelui dvs. bazată pe culoarea gingiilor sale, trebuie mai întâi să învățați cum să le examinați în mod corespunzător.

Verificați gingiile când este sănătos - Primul pas este să aruncăm o privire la gingiile câinelui când animalul dvs. este sănătos. Ridicați buza superioară pentru a dezvălui gingiile și aruncați o privire la culoare.

Notează - Când te uiți la culoarea gingiilor câinelui tău, faci o notă mentală despre asta. Acest lucru vă va ajuta să observați orice diferențe de culoare dacă apar. Puteți chiar să faceți o fotografie pentru referințe ulterioare.

Verificați gingiile în mod regulat - Faceți un obicei din verificarea culorii gingiilor câinelui. Dacă faceți acest lucru în mod regulat, veți putea observa orice probleme potențiale de sănătate la timp. Uită-te la gingiile sale o dată sau de două ori pe lună ar trebui să fie suficientă.

Cea mai bună și mai ușoară modalitate de a monitoriza gingiile puilor este de a privi o privire rapidă ori de câte ori vă spălați dinții. În mod ideal, faceți acest lucru o dată pe zi sau de cel puțin câteva ori pe săptămână, ceea ce este un moment suficient de bun pentru a vă ține ochii pe culoarea gingiilor câinelui.

Gingii palide la câini - ceea ce înseamnă și ce să facă

Diferite culori ale gingiilor și semnificația lor

Înainte de a ne putea să ne concentrăm pe gingii palide la câini și pe ceea ce ar putea indica, să aruncăm o privire rapidă la unele culori de gumă pe care le puteți observa pe pooch și ce ar putea însemna.

Ușor gingii roșii - infectare, Gingivită, Iritarea topică

CHERRY RED GUMS - expunerea la toxine, otrăvirea cu monoxid de carbon, Cursa de căldură, Tensiune arterială crescută

Galben - anemie, probleme hepatice, deteriorarea celulelor roșii din sânge

Albastru sau violet - probleme de respirație (sufocare, astm), pneumonie, hipotermie, tensiune arterială scăzută, boli de inimă

Dacă ați făcut un obicei să vă verificați gingiile câinelui de fiecare dată când vă periați dinții, observând aceste culori diferite va fi rapidă și ușoară. De asemenea, puteți avea întotdeauna o fotografie a gingiilor sănătoase ale câinelui dvs. și pentru a compara.

Gingii palide la câini - ceea ce înseamnă și ce să facă

Gingii palide la câini și ceea ce înseamnă ei

Dacă observați că gingiile câinelui dvs. sunt roz pal sau alb, ar putea indica o mare varietate de probleme potențiale de sănătate. Iată câteva dintre cele mai frecvente probleme asociate cu gingiile palide la câini.

1. Anemie

Anemia este un număr redus de celule roșii roșii circulante, hemoglobină sau ambele. Alte simptome ale anemiei la câini includ slăbiciune, dificultăți de respirație, pierdere în greutate, rata cardiacă mai rapidă și semne de pierdere a sângelui, cum ar fi nasul sângeros sau sângele în scaun sau urină. Este important de observat că anemia nu este de fapt o boală în sine, dar este un semn comun al unei alte probleme medicale.

Ce să fac:

Dacă anemia câinelui dvs. este severă, poate fi necesar ca el să primească o transfuzie de sânge. Pentru orice tratament suplimentar, este necesar să se diagnosticheze cauza fundamentală la biroul VET și să elaboreze un plan de tratament adecvat.

2. Şoc

Șocul este cea mai frecventă cauză a morții pentru câini în accidente. Este o reacție extremă la orice vătămare gravă care afectează corpul câinelui, ca o rană exterioară mare sau sângerări interne.

Când se întâmplă acest lucru, corpul animalului dvs. va încerca să compenseze pierderea sângelui prin accelerarea ritmului cardiac pentru a preveni tensiunea arterială scăzută. Cu toate acestea, vasele de sânge ale câinelui vor deveni înguste în timpul șocului și gingiile câinelui dvs. nu vor primi suficientă sânge și astfel se rotesc palid sau alb.

În plus față de gingiile palide la câini, alte semne de șoc includ respirația rapidă, o bătăi de inimă rapidă sau o temperatură scăzută a corpului.

Ce să fac:

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă inspectați câinele pentru simptome. Dacă determinați că este în șoc, cel mai bun mod de acțiune este de a duce imediat la veterinar. Cu toate acestea, puteți face câteva lucruri pentru a oferi ajutor imediat la pooch, mai ales dacă șocul câinelui este cauzat de sângerări externe.

În primul rând, puneți-vă puiul pe partea lui și scoateți ușor limba pentru a-și păstra căile respiratorii. Dacă există o sângerare externă vizibilă, încercați să o opriți prin acoperirea plăgii cu o cârpă curată și punerea lui presată. Dacă sângerarea nu se oprește după cinci minute, ia-ți câinele la veterinar cât mai curând posibil.

3. Hemoragie internă

În timp ce sângerările interne este unul dintre motivele pentru care câinele dvs. poate intra în șoc, uneori poate să nu fie atât de severă pentru a provoca acest tip de reacție. Cu toate acestea, dacă gingiile câinelui dvs. sunt culori palide sau albe, acest lucru poate fi cauzat de sângerarea internă.

Sângerarea internă la câini poate fi cauzată de mulți factori, inclusiv vătămarea, ficatul sau prejudiciul splină, ulcerul stomacului etc. Acordați atenție altor simptome de sângerare internă, cum ar fi scaunele negre sau deteriorate, letargie, lichid în stomac, vărsături și colaps.

Ce să fac:

Dacă bănuiți că câinele dvs. are sângerări interne, încercați să-l păstrați calm și relaxat. Înfășurați o pătură sau un prosop în jurul lui și vorbiți cu el încet. Următorul pas este luarea câinelui dvs. la veterinar cât mai curând posibil. Când îți iei câinele să-l duci la mașină, nu pune nici o presiune asupra abdomenului său. În schimb, puneți un braț sub pieptul câinelui, chiar în fața picioarelor din față. Așezați celălalt braț în spatele picioarelor din spate.

4. Tulburări de coagulare a sângelui

Gumele palide la câini pot fi, de asemenea, un semn al unei tulburări de coagulare a sângelui. Această condiție înseamnă că sângele unui câine nu se coagulează, așa cum se presupune că poate duce la sângerări excesive sau anormale. Unele condiții care determină acest lucru includ boala von Willebrand, trombocitopatia și trombocitopenia. Alte semne ale unei tulburări de coagulare a sângelui includ sângerări, sânge în scaun sau urină, vânătăi pe piele și petechiae (pete maro sau roșii mici pe piele).

Ce să fac:

Dacă câinele dvs. sângerează și nu puteți opri, el poate avea o tulburare de coagulare a sângelui. Luați câinele la veterinar imediat pentru un diagnostic și o transfuzie de sânge, dacă este necesar.

5. Boală de rinichi

Rinichii câinelui dvs. produc în mod natural eritropoietină, un hormon care asistă măduva osoasă pentru a face celule roșii din sânge. Dacă plooch-ul suferă de boală de rinichi, La fel ca insuficiența renală cronică, el va avea mai puțin din acest hormon și poate dezvolta anemie și are gume palide. Alte simptome ale bolii renale cronice la câini includ deshidratarea, incontinența urinară, apetitul redus, letargia, vărsăturile, pierderea în greutate și ulcerul oral.

Ce să fac:

Dacă bănuiți că câinele dvs. are o problemă de rinichi, duceți-l la veterinar pentru a obține un diagnostic. Dacă suferă de insuficiență renală cronică, va trebui să faceți unele modificări în dieta sa și să asigurați o hidratare adecvată pentru a gestiona această condiție.

6. Blotat

Canina Bloat este o condiție foarte gravă. De fapt, Blotat poate fi fatală dacă este lăsată netratată pentru prea mult timp. În plus față de gingiile palide la câini, care pot apărea dacă torsiunea de stomac împiedică sângele să se întoarcă în inimă din corpul inferior, alte simptome de umplutură includ extinderea abdomenului câinelui, recepționarea, neliniștea, salivarea și suferința.

Ce să fac:

Blotat este o urgență care amenință viața și necesită o îngrijire veterinară imediată. Dacă câinele dvs. are umflat, va trebui să intre în operație.

7. Paraziți

O infestație de parazită severă poate duce la multe probleme pentru pooch, cum ar fi anemia parazitară. Gingii palide și alte simptome ca febra, lipsa de energie și apetitul, pierderea în greutate, urina colorată etc. poate semnala o infecție parazitară. Cele mai frecvente infecții parazitare la câini sunt viermi intestinali Dar câinele dvs. poate suferi, de asemenea, de o infestare severă a puricii.

Ce să fac:

Prevenirea infecțiilor parazitare este posibilă, deci încercați să vă păstrați câinele departe de a mânca fecale, consumând apă veche și asigurați-vă că nu vine în contact cu animalele infectate. De asemenea, puteți utiliza medicamente și produse preventive, atât pentru paraziți interni, cât și pentru externi.

Cu toate acestea, dacă câinele dvs. suferă deja de o infestare parazitare, VET dvs. va prescrie cel mai probabil antibiotice și va trimite casa dvs. de pooch. Dar dacă câinele dvs. are anemie parazitară, VET dvs. poate prescrie, de asemenea, terapie cu steroizi sau, în cazuri mai severe, terapie fluidă sau chiar transfuzie de sânge.

8. Ingestia otravă a șobolanilor

Dacă ale tale câine mănâncă otravă de șobolani (sau orice alt tip de otravă de rozătoare), el va fi expus la warfarină, care este un anticoagulant care poate duce la sângerări profunde din nas, gură sau chiar recum sau vagin. Altele decât sângerarea și având gingii palide, pooch-ul dvs. poate arăta și alte semne cum ar fi dificultatea respirației, tusei, scaunelor negre, vărsăturilor, letargiei și colapsului.

Ce să fac:

Dacă otrăvirea de șobolan a fost ingerată recent, VET dvs. poate induce vărsături și administrate cărbune activat pentru a preveni absorbția ulterioară a acestei substanțe chimice periculoase. Dacă s-au dezvoltat semne clinice, câinele dvs. poate necesita o îngrijire de susținere, inclusiv terapie fluidă și transfuzie de sânge. Stânga netratată, ingestia otravăi de șobolan poate fi fatală pentru câinele dvs.

9. Otrăvire de zinc

Poziționarea zincului, sau toxicitatea zincului se întâmplă atunci când un câine ingeră obiecte din zinc, cum ar fi banii sau unghiile. În timp ce zincul este o parte naturală a corpului câinelui dvs., luată în cantități excesive, previne absorbția fierului, ceea ce ajută la producerea de celule roșii din sânge. Acest lucru va duce în cele din urmă la anemie și simptome precum gingiile palide la câini, precum și lipsa apetitului, vărsăturilor, diareei, icterului și letargiei.

Ce să fac:

Primul pas este eliminarea obiectului pe care îl ingerat câinele dvs. Poochul dvs. va primi terapia cu fluide IV pentru a promova urinarea, precum și anumite medicamente pentru a ajuta la eliberarea zincului din corp. În cazuri severe, poate fi necesară o transfuzie de sânge.

10. Boala de inima

Câinele dvs. poate avea gingii palide dacă suferă de boala de inima. Problemele cardiace pot duce la alte probleme de sănătate, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale, respirația rapidă și tuse, pulsul slab și abdomenul mărit. Cu toate acestea, simptomele vor depinde de severitatea bolii și nu pot fi prezente la toate dacă problema inimii câinelui dvs. nu este gravă.

Ce să fac:

În timp ce tratamentele nu pot inversa boala cardiacă, câinele dvs. poate conduce o viață normală cu unele manageri. Acest lucru implică în cea mai mare parte dieta potrivită și veterinarul dvs. poate prescrie o dietă redusă de sodiu care ajută la munca inimii în mod eficient. Desigur, trebuie să vă consultați medicul veterinar înainte de a face orice modificare a dietei câinelui dvs.

11. Cancer

Există câteva tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de măduvă osoasă, care poate duce la scăderea producției de celule sanguine, ceea ce duce apoi la gingii palide la câini. Alte tipuri de cancer, ca cele care afectează splina și ficatul, pot provoca sângerări interne la câini. Toate acestea pot provoca gingii palide sau albe la câini, în plus față de alte simptome care depind de tipul de cancer.

Ce să fac:

Terapia pentru cancer la câini depinde de tipul și dimensiunea cancerului. Tratamentele posibile includ chirurgie, chimioterapie și radioterapie, precum și o combinație a acestor tratamente.

În concluzie

Gumele palide în ghidul câinilor - ceea ce înseamnă și ce să facețiCuloarea gingiilor câinelui vă poate spune multe despre sănătatea sa generală. Gingiile sănătoase ar trebui să fie roz și un pic strălucitor.

Dacă gingiile câinelui dvs. sunt palide sau alb, poate fi un semn al multor condiții de sănătate posibile. Acestea includ șocuri, anemie, tulburări de coagulare a sângelui, sângerări interne, toxicitate de zinc, ingestie de otravă de șobolan, boală renală, boli de inimă etc.

Când observați gingii palide la câini și nu sunteți siguri de motiv, este mai bine să vă luați pooch-ul către veterinar pentru a determina cauza de bază și pentru a dezvolta un plan de tratament.

Citiți următorul: 12 complicații care se dezvoltă atunci când ignorați sănătatea dentară a câinelui

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Gumele palide la câini: ce înseamnă și ce să faceți