Cum să vă spălați dinții câinelui

Ca oamenii, câinii ar trebui să aibă dinții periat în fiecare zi. Boala parodontală este una dintre cele mai comune condiții de sănătate observate la câinii adulți. Din păcate, este și cea mai prevenită. Știind Cum să vă periați dinții câinelui ar putea adăuga ani la viața animalelor de companie!

În timp ce majoritatea oamenilor cred că toți câinii au respirație urâtă, asta nu este deloc adevărat. Câinele dvs. nu ar trebui să aibă respiratie urat mirositoare. Bacteriile din gura câinelui dvs. este ceea ce provoacă respirație urâtă și știi ce ajută la scăparea acestei bacterii? Asta e corect! Periaj zilnic.

Respirația rea ​​nu este singurul lucru pe care trebuie să-l faceți griji dacă neglijați igiena orală a câinelui. Îngrijirea dentară adecvată va ajuta la sănătatea și bunăstarea câinelui dvs. Dacă nu-ți pasă de gura câinelui tău, dinții și gingii, ar putea duce la Condiții grave de sănătate inclusiv:

  • distrugerea și pierderea țesutului gingiilor și a osului în jurul dinților
  • Fistule (găuri care duc la cavitatea orală la trecerea nazală)
  • osteomielita (infecție osoasă)
  • bacteriile care intră în fluxul de sânge și deteriorarea inimii câinelui, ficatului și / sau rinichii

Știind cum să periați dinții câinelui dvs. nu este important, este o parte crucială a rutinei de wellness a câinelui. Împreună cu controalele veterinare obișnuite, exercițiile zilnice și o dietă sănătoasă, sănătatea dentară a câinelui este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a le menține în stare fizică de vârf.

Cum să vă periați dinții câinelui

Cum să vă spălați câineleAsigurați-vă că ați ales un timp când câinele este calm și relaxat. Veți avea un timp mult mai greu periați dinții câinelui dacă este plin de energie. Încerc să o fac în seara înainte de culcare. Câinii mei sunt purtați din zi, așa că le dau 10-15 minute să se stabilească și apoi să încep procesul de periere.

Este mai ușor să lucrați cu un cățeluș, pentru că sunteți în esență, începând cu o ardezie goală. Dinții lor sunt curați și sănătoși și îi puteți ajuta să le păstrați acel mod pentru restul vieții câinelui. Să nu mai vorbim, puii sunt mai deschisi pentru a vă permite să atingeți dinții și gingiile.

Dacă începeți cu un câine adult, nu vă faceți griji! Se poate face totuși. Probabil va dura mai mult timp, dar voi explica cum puteți obține treptat câinele dvs. obișnuit cu această sarcină îngrijire.

Este un proces gradual

Când câinele dvs. se obișnuiește să-și curățești dinții, va trebui să-l ușurezi treptat în procesul de periere. Acest lucru poate dura până la o lună dacă câinele dvs. este deosebit de nervos.

Deci, începeți de atingând exteriorul gurii. Când se află complet confortabil cu asta, poți Pune-ți degetele în gură. Utilizați un deget pentru a freca dinții și gingiile. Nu vă faceți griji dacă câinele se vord sau încearcă să se ridice și să plece de la dvs. Acest lucru este de așteptat.

La început, va trebui să faceți acest lucru de mai multe ori pe zi. Cu cât puteți face mai des, cu atât mai bine. Cu cât așteptați mai mult între aceste studii, cu atât este mai probabil ca câinele dvs. să nu pună piesele împreună. Dacă încercați să lucrați cu el la fiecare câteva ore pe parcursul zilei, el va asocia ceea ce faceți și în cele din urmă vă permite să atingeți dinții și gingiile fără a fi alarmat.

Odată ce ați câștigat încrederea câinelui și vă permite să vă accesați gura, începeți să lucrați cu o pastă de dinți. Va trebui să cumpărați a pastă de dinți făcută pentru câini. Puneți puțin pe deget și lăsați-l pe Fido să-l lingă. Când se află complet confortabil cu pasta de dinți, puteți adăuga în periuța de dinți.

Din nou, veți avea nevoie de a periuță de dinți concepută pentru câini. Obținerea corpului dvs. confortabil cu pasta de dinți și de periuță de dinți poate dura câteva săptămâni. Ți-am spus că acesta este un proces foarte treptat. Nu te frustrați. Când învățați cum să vă periați dinții câinelui, trebuie să fiți răbdători.

câine pastă de dinți

Cum să vă spălați câinele

Cum să vă spălați câinele

Acum pentru procesul real de periere. Nu este dificil odată ce obțineți animalul dvs. folosit la idee. De fapt, este destul de asemănătoare cu periajul propriilor dinți.

Începeți periajul unuia sau doi dinți la un moment dat - indiferent de câinele dvs. vă va lăsa să faceți. Partea din față a dinților din spate și dinții canini ar trebui să fie prima prioritate.

Câinii au o limbă brută. Ajută la răzvrătirea o parte din placa din interiorul dinților lor.  Interiorul trebuie încă să fie periat, Dar la început, vă puteți concentra asupra dinților dinților și a canininelor.

Doriți să Aplicați o ușoară presiune și mutați peria în cercuri mici. La fel ca atunci când vă periați propriii dinți, dacă aplicați la multă presiune, ați putea deteriora gingiile câinelui. Periajul la un unghi de grad de 45 ° va permite periuței de dinți pentru a curăța gingiile și dinții în mod corespunzător.

Pasta de dinți formulată pentru câini nu necesită clătire ca pasta de dinți pentru oameni. Odată ce ai a periat dinții lui Fido timp de aproximativ 3 minute, îl puteți lăsa să lingă pasta de dinți rămasă de pe dinți.

După cum am menționat, este mai bine să spălați dinții câine o dată pe zi. În mod ideal, ar trebui să-i spălați dinții seara după masa sa finală a zilei. Acest lucru vă va ajuta să eliminați orice placă sau bacterii care au construit în cursul zilei.

Dacă nu aveți timp să vă spălați dinții câinelui dvs. în fiecare zi, majoritatea experților dentari veterinari recomandă perierea dinților câinelui de cel puțin 3 ori pe săptămână. Acest lucru va ajuta drastic pentru a preveni cantitățile grave de acumulator de placă și tartru.

De asemenea, ar trebui să aveți dinții câinelui dvs. curățate profesional o dată pe an la o clinică veterinară. Discutați acest tratament cu medicul veterinar. Ele vă pot vorbi prin procedură și vă pot oferi o estimare a cât de mult va costa.

Citiți următorul: Albirea dinților câinilor - Iată opțiunile dvs

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă spălați dinții câinelui