Semne de otrăvire la câini

Semne de otrăvire la câini

Mediul câinelui dvs. este umplut cu toxine potențiale. Deși faceți tot posibilul pentru a păstra substanțe otrăvitoare departe de câine, expunerea la toxină este încă posibilă. Știind ce să caute, este posibil să vă salvați animalul de la efectul otrăvirii.

1. Drooling sau spumând la gură

Mulți câini vor experimenta iritarea gurii după ce mănâncă sau mestecă ceva toxic. Acest lucru este deosebit de obișnuit după ce un câine nibble pe a planta otrăvitoare sau gust A Produse chimice toxice. Dacă observați că câinele dvs. este drooling sau spumant, încercați să identificați lucrul pe care îl mesteca sau mănâncă, eliminați-l de la atingerea câinelui dvs. și păstrați-l în cazul în care este nevoie de o probă. Contactați-vă medicul veterinar pentru sfaturi despre pașii următori.

2. GI deranjat

Multe toxine provoacă iritație gastrointestinală care duce la greață, vărsături și diaree. Câinii își pot pierde mai întâi apetitul înainte ca alte semne să se dezvolte. În unele cazuri, puteți vedea sânge în vărsături sau scaun.

Vărsăturile sunt adesea primul semn al otrăvire antigel, droguri ingestie, ingestie otrăvitoare a plantelor și Ingerarea alimentelor toxice. Dacă câinele dvs. începe brusc vărsături, nu trebuie ignorat. Căutați dovezi de ingestie de toxină și contactați medicul veterinar.

3. Letargie

Toxinele pot afecta negativ organele și funcțiile corpului, determinând un câine să se simtă bolnav și incomod. Mulți câini devin obosiți și iunie atunci când se simt bolnavi. În plus, unele toxine, cum ar fi otravă de șobolani, poate provoca sângerări interne. Această pierdere de sânge poate duce la letargie.

4. Convulsii și tremura musculară / spasme

Multe toxine afectează sistemul nervos și / sau mușchii. Acest lucru poate duce la convulsii, tremor sau spasme musculare involuntare. Medicamentele pe bază de prescripție medicală și plantele toxice sunt adesea vinovați. Dacă câinele dvs. începe să tremură sau să se răsucească involuntar, poate fi o idee bună să faceți un videoclip al semnelor. Priviți în jur pentru a vedea dacă puteți găsi toxine. O criză nu este normală decât dacă câinele dvs. are deja o condiție ca epilepsie. Asigurați-vă că contactați medicul veterinar la primul semn al spasmelor musculare, tremorilor sau convulsiilor. Multe toxine pot lucra rapid, ducând la moarte sau o boală gravă.

5. Colaps

Anumite toxine acționează rapid și pot face un colaps de câine înainte ca orice alte semne să fie văzute. Acest lucru este cel mai frecvent cu medicamentele pe bază de prescripție medicală, substanțele ilicite și substanțele chimice, dar pot apărea și cu ingerarea plantelor și mușcăturile de șarpe. Dacă câinele dvs. se prăbușește brusc sau pierde conștiința, aceasta este o situație de urgență. Adu-ți câinele la cel mai apropiat birou veterinar deschis.

6. Probleme de respirație

Toxinele care afectează sistemul respirator pot provoca respirația șuierătoare, respirația morții, scurtarea respirației, respirația încetinită și dificultatea respirației. Puteți vedea, de asemenea, gingiile de întoarcere albastru în culori. Dacă câinele dvs. are probleme cu respirația de orice fel, ar trebui să fie tratată ca o urgență. Obțineți câinele dvs. la cel mai apropiat veterinar deschis.

7. Temperatura corporală anormală

Pe măsură ce toxina are efect în organism, vă puteți vedea temperatura câinelui creșterea sau căderea. Temperatura scăzută a corpului (sub 100 grade Fahrenheit) se numește hipotermie. Febră și temperatura corporală ridicată (peste 103 grade Fahrenheit) se numește hipertermie. Dacă bănuiți că câinele dvs. este prea rece sau fierbinte, ar trebui Verificați temperatura (rectal, dacă este posibil). Contactați medicul veterinar dacă este anormal.

8. Răni sau arsuri

Substanțele caustice pot provoca răni sau arsuri pe piele și în gură. Multe substanțe chimice dăunătoare pot irita pielea și cavitatea orală dacă un câine vine în contact cu ei. Anumite plante pot, de asemenea, să rănească sau să irită pielea, mai ales când sunt consumate. Clătirea zonei afectate pot minimiza iritarea, dar este încă important să contactați medicul veterinar pentru mai multe sfaturi.

9. Gingii palide, albastre sau galbene

Unele toxine afectează corpul în moduri care pot fi văzute în membranele mucoase (gingii, limbii, pleoapelor, cavitatea orală). De exemplu, ingestie de ceapă poate duce la anemie și gingii palide. Pierderea de sânge de la otravă de șobolan și alte toxine care provoacă sângerări vor face, de asemenea, gingiile par palide. Anumite plante și medicamente toxice care afectează ficatul pot provoca gingii să pară gălbuie (icter). Toxinele care afectează sistemele cardiovasculare sau respiratorii pot duce la gingii colorate albastre.

10. Umflătură

Fața unui câine și sau membrele pot deveni umflate după expunerea la toxină. Acest lucru este cel mai frecvent după ce un câine este mușcat de un șarpe sau lovit de o insectă. Dacă observați că umflați într-o zonă a corpului câinelui, ar putea însemna probleme. Contactați-vă medicul veterinar pentru mai multe sfaturi. O fotografie poate fi utilă dacă pare dificil să se descrie.

11. Schimbări de comportament

Câinele dvs. poate deveni foarte hiperactiv sau excitat după ingerarea unei toxine. Acest lucru apare adesea după ce un câine mănâncă un stimulent cum ar fi ciocolată, cofeină sau medicamente. Dimpotrivă, câinele dvs. poate deveni deprimat sau chiar minim receptiv, mai ales dacă câinele dvs. a ingerat un sedativ sau alcool. Orice schimbare de comportament extremă garantează un apel către VET.

Ce trebuie să faceți dacă animalul dvs. este otrăvit

Contactați mai întâi medicul veterinar dacă bănuiți că Câinele dvs. a fost expus la o toxină. Dacă se întâmplă acest lucru atunci când medicul veterinar este închis, contactați cel mai apropiat veterinar de urgență pentru sfaturi.

Asigurați-vă că oferiți cât mai multe informații cu privire la substanța toxică, inclusiv informațiile despre pachete (dacă este cazul / disponibil), când a apărut expunerea, cât de mult a fost ingerat sau atins și orice semnează câinele dvs. arată. De asemenea, va trebui să cunoașteți greutatea și informațiile aproximative ale câinelui dvs. despre istoricul său medical. Afișați toate medicamentele și suplimente pe care le primește câinele dvs. Fiți pregătiți să discutați despre semnele pe care le-ați văzut la câinele dvs.

VET-ul dvs. vă poate spune să veniți direct, sau puteți obține instrucțiuni de îngrijire la domiciliu. Nu Inducerea vărsăturilor Fără a fi îndreptat să facă acest lucru de către un profesionist veterinar, deoarece unele toxine provoacă mai multe daune atunci când este vărsat înapoi. Este posibil să trebuiască să clătiți haina, ochii sau gura câinelui dacă pielea a intrat în contact cu una din aceste zone.

Tu sau biroul dvs. veterizați poate trebui să contacteze o agenție de control al otrăvurilor pentru sfaturi despre cum să procedezi. Aceste servicii percep o taxă la apelant, dar vor oferi cele mai bune opțiuni de tratament bazate pe dovezi. Un antidot poate fi disponibil pentru toxină. În unele cazuri, tratamentul de susținere este necesar într-un mediu spital.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Semne de otrăvire la câini