Pisica aruncând spumă: ce trebuie să știți

Cat de spumă de pisică

Când vă aflați treziți în mijlocul nopții prin sunetul unei pisici gagging sau vărsături, poate fi dificil de gândit clar. S-ar putea să vă împiedicați prin casă, căutând semne de vomit și găsiți doar o băltoacă de spumă clară în care pisica ta a aruncat.

Există multe motive potențiale pe care pisicile le pot arunca spumă și fiecare dintre aceste condiții necesită o prelucrare și tratament propriu unic de diagnosticare.

De ce se aruncă pisicile?

Pisicile pot arunca sau voma, din mai multe motive. În multe cazuri, un proprietar al pisicilor primul gând atunci când vărsăturile lor de pisici este că pisica trebuie să aibă părul de păr.

În timp ce cu siguranță poate fi cazul, există mulți alți factori care pot provoca o pisică să vadă. În majoritatea cazurilor, aceste alte cauze de vărsături sunt mult mai probabil decât bilele de păr, deoarece chiar și bilele de păr apar în mod obișnuit secundar unei alte condiții subiacente.

Una dintre cauzele principale de aruncare în pisici este o boală care afectează tractul digestiv.

Există multe cauze diferite ale gastro-intestinale (GI) supărat la pisici, inclusiv paraziți, infecții bacteriene, intoleranță alimentară, indigestie, gastrită (inflamație la nivelul stomacului), pancreatită (inflamația pancreasului) sau constipație.

Unele pisici pot vomita deoarece au ingerat un obiect străin, cum ar fi șir sau o insectă. Alte pisici pot vomita datorită unei boli intestinale subiacente mai grave, cum ar fi cancerul sau o condiție inflamatorie autoimună.

Pisicile pot, de asemenea, să vadă din cauza bolilor sistemice sau a condițiilor care apar în afara tractului gastrointestinal. Un număr de boli sistemice pot include vărsături ca semn clinic, cum ar fi diabetul, hipertiroidismul, boala renală cronică, boala hepatică și altele. Ingerarea toxinei poate, de asemenea, să declanșeze vărsături, precum și unele condiții neurologice.

La examinarea cauzelor potențiale ale vărsăturilor la pisici, acesta poate fi util să se facă distincția între vărsăturile acute și cronice. Vărsăturile acute sunt vărsăturile care au fost dezvoltate recent și brusc.

De exemplu, o pisică fără istoric anterior de vărsături care vărsăm de mai multe ori într-o singură zi se confruntă cu vărsături acute. Vărsăturile cronice, în contrast, este vărsăturile care apare pe o perioadă prelungită de timp.

În timp ce uneori poate fi o provocare pentru a face distincția între vărsăturile acute și cronice, caracterizarea vărsăturii pisicii dvs. poate ajuta la îngustarea cauzelor potențiale ale vărsăturilor. Vărsăturile acute sunt mai susceptibile de a fi cauzate de paraziți, infecții sau un corp străin, în timp ce vărsăturile cronice sunt mai susceptibile de a fi asociate cu boli de lungă durată, cum ar fi boala inflamatorie a intestinului, cancerul sau boala sistemică.

Cum spuma este diferită de vomit?

Cat vărsături în iarbă

Pisicile vărsăm spumă atunci când stomacul și intestinele superioare sunt goale. O combinație de bilă și mucoasă dau vărsături un aspect spumos.

Când vă gândiți la vomita "normală", probabil că imaginați ceva care arată mai mult sau mai puțin ca alimentele nedigerate. Acest lucru poate face surprinzător sau în ceea ce privește atunci când pisica voastră vărsăm spumă albă sau alt lichid limpede.

O pisică va vărsa spumă atunci când stomacul și intestinele superioare sunt goale. Această spumă este o combinație de bilă și mucoasă, ceea ce îi conferă un aspect spumos caracteristic. Prezența spumei în vărsăturile pisicii voastre, în loc de alimente digerate, sugerează că pisica dvs. probabil nu a mâncat în orele imediat înainte de vărsături.

De ce pisica mea aruncă spuma?

Pisica la medicul veterinar

Pisicile pot vărsa spumă pentru o mare varietate de motive, deci dacă pisica dvs. o face în mod regulat, poate doriți să vorbiți cu un medic veterinar.

Pisica ta poate vomita în spumă din mai multe motive, inclusiv condițiile gastrointestinale, cât și condițiile care apar în afara tractului intestinal.

Cauzele comune ale vărsăturilor la pisici includ:

  • Paraziți intestinali: Există o varietate de viermi intestinali care pot provoca vărsături la pisici, inclusiv viermi, viermi rotunzi și Ollulanus tricuspis, viermele stomacului pisicii. Pisicile dezvoltă în mod obișnuit acești viermi după ce au intrat în contact cu voma sau fecalele unui animal infectat.
  •  Infecţie: Infecții bacteriene, cum ar fi Campylobacter și Salmonella, poate provoca vărsături în pisici. Există, de asemenea, o serie de boli virale care pot provoca vărsături la pisici.
  • Intoleranță la mâncare: Ca și oamenii, pisicile pot dezvolta alergii sau sensibilități la ingrediente în alimentele lor. În timp ce alergiile alimentare provoacă adesea probleme de piele la pisici, unele pisici pot dezvolta vărsături sau diaree ca urmare a unei sensibilități alimentare.
  • Boala mediată de imunitate: Pisicile sunt predispuse la o serie de condiții inflamatorii ale intestinelor, care sunt denumite în mod obișnuit boală intestinală inflamatorie. Triggerul acestei inflamații este adesea necunoscut, deși sensibilitatea dietetică poate juca un rol. Pisicile afectate demonstrează adesea vărsături, diaree și / sau pierdere în greutate.
  • Cancer: Tumorile din esofag, stomac sau intestine pot provoca pisici să arunce în sus. Aceste tumori pot împiedica fluxul mecanic al alimentelor din trecut a tumorii sau pot provoca inflamație care interferează cu funcția gastrointestinală normală.
  • Corp strain: Pisicile sunt creaturi naturale curioase. Ocazional, o pisică curioasă mănâncă șir, frunze, bug-uri sau alte elemente nealimentare. Odată ingerat, aceste materiale pot irita tractul gastrointestinal sau pot provoca blocaj intestinal, dintre care oricare ar putea declanșa vărsături.
  • Boală sistemică: În unele cazuri, vărsăturile pot fi un simptom al unei boli sistemice (corporale). Condiții cum ar fi hipertiroidismul, diabetul, boala renală cronică și boala hepatică sunt asociate cu vărsături, în plus față de alte boli. Chiar și viermele de inimă sunt asociate cu vărsături în pisici.

Pentru a determina cauza vărsăturii pisicii dvs., medicul veterinar va trebui să efectueze o examinare fizică aprofundată și o prelucrare a diagnosticului. În timpul examenului fizic, medicul veterinar va palpa abdomenul pisicii dvs., senzația de a dovedi masele intestinale sau îngroșarea intestinală.

Veterinarul dvs. va căuta, de asemenea, semne de boală sistemică care pot explica vărsăturile pisicilor tale. Apoi, medicul veterinar va recomanda testarea diagnosticului. În funcție de vârsta, istoria și anormalitățile de examen fizice, testele recomandate pot include sânge, o analiză de urinare, testarea pentru leucemia felină și virusul imunodeficienței feline, testarea nivelului tiroidian (la pisicile mai vechi), radiografiile abdominale (raze X) și / sau ultrasunete abdominale. De asemenea, pot fi recomandate teste suplimentare, în funcție de rezultatele acestor teste inițiale.

Ce să faci dacă pisica ta aruncă spumă?

Ce trebuie să faceți dacă vrăjite pisica voastră spumă

În cazul în care pisica vamită spumă, începeți să luați note pentru a dezvolta o înțelegere a ceea ce sa întâmplat.

Dacă observați că pisica dvs. a aruncat spumă, este important să faceți câteva observații. Pisica voastră a vărsat spuma roșie, care ar putea indica sângerări în esofag? A vărsat pisica vamit spumă galbenă, ceea ce indică prezența biliei? Luând notă de caracteristicile Vomit-ului pisicii dvs. vă poate permite să furnizați informații potențial valoroase pentru medicul veterinar.

Apoi, monitorizați-vă cu atenție pisica. Un singur episod de vărsături (chiar dacă pisica voastră vărsă mai multe puddle în succesiune rapidă) poate să nu necesită intervenție imediată, atâta timp cât pisica dvs. acționează în alt mod normal. Limitează pisica într-o zonă mică pentru ușurința de monitorizare (astfel încât să aveți încredere că pisica dvs. nu va fi vărsată într-un colț al casei unde este posibil să nu o găsiți) și să vă uitați la ea, dar ea se poate întoarce la ea normal în următoarele câteva ore.

Pisica la medicul veterinar

Dacă pisica dvs. a vărsat frecvent sau prezintă semne de boală, ia-le la un medic veterinar.

Dacă pisica ta are trei sau mai multe episoade de vărsare într-o zi, sau dacă el sau ea acționează foarte letargic sau bolnav chiar și după un singur episod de vărsături, trebuie să contactați medicul veterinar pentru a programa o întâlnire pentru pisica ta. O pierdere a apetitului care persistă pentru mai mult de o zi ar trebui, de asemenea, să declanșeze un apel medicului veterinar.

Multe pisici au o istorie pe termen lung a vărsăturilor cronice și intermitente. În timp ce proprietarii de multe ori creșe acest lucru până la bilele de păr, aceste pisici au adesea probleme gastrointestinale care contribuie la vărsături. Dacă pisica dvs. are o istorie de vărsături, ar trebui să menționați acest lucru medicului veterinar la următoarea dvs. întâlnire. Veterinarul dvs. vă poate vorbi despre potențialele cauze ale vărsăturilor pisicii dvs., discutarea potențialelor opțiuni de lucru și de tratament cu dvs. Dacă vărsăturile cronice ale pisicii dvs. crește frecvența sau severitatea, aceasta indică necesitatea de a vă apela medicul veterinar și de a programa o vizită anterioară.

Concluzie

Există o serie de motive pe care pisica ta o poate vărsa spumă, fie pe o bază acută, fie cronică. Dacă aveți îngrijorări cu privire la vărsăturile pisicii dvs., este întotdeauna cel mai bine să contactați medicul veterinar pentru o evaluare amănunțită.

întrebări frecvente

Ce să faci când pisica ta aruncă spumă?

Dacă pisica are un singur episod de vărsături, puteți încerca îngrijirea de susținere la domiciliu. Reținerea alimentelor timp de câteva ore pentru a permite stomacului pisicii dvs. să se stabilească, apoi reintroduceți alimentele încet și treptat. Dacă pisica dvs. refuză să mănânce sau are episoade repetate de vărsături, contactați medicul veterinar.

Când ar trebui să fiu preocupat de vărsăturile mele de pisică?

Vărsăturile pot fi o preocupare atunci când apare acut, precum și atunci când devine o problemă cronică. Dacă pisica dvs. are mai mult de trei episoade de vărsături într-o perioadă de 24 de ore sau are o istorie de vărsături cronice, intermitente, trebuie să contactați medicul veterinar pentru o evaluare amănunțită.

Ce pot da pisicii mele pentru vărsături?

Nu există medicamente prea contrare care pot fi administrate în condiții de siguranță la o pisică vărsată. Dacă pisica voastră vărsă de mai multe ori într-o perioadă de o săptămână, contactați medicul veterinar pentru a programa o întâlnire pentru o examinare fizică. Veterinarul dvs. va căuta cauza fundamentală a vărsăturii pisicii dvs. și poate fi capabilă să prescrie medicamente anti-greață, dacă este cazul.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisica aruncând spumă: ce trebuie să știți