Refluxul acid la câini

Câine deschis gura vărsături

Refluxul acidului este recunoscut în mod obișnuit de vărsarea și lingerea buzelor și este o indicație a unei probleme în tractul gastrointestinal al unui câine. Cunoscând ceea ce poate provoca această problemă și ce se poate face cu privire la acesta poate ajuta proprietarii de câini să furnizeze cea mai bună îngrijire posibilă pentru un câine cu reflux acid.

Ceea ce este refluxul acidului?

Refluxul acid este, de asemenea, cunoscut sub numele de reflux gastroesofagian și poate apărea la câini atunci când conținutul stomacului și intestinele curge în direcția greșită. Este incontrolabil. O deschidere temporară a sfincterului care conduce de la esofag la stomac, împreună cu un flux invers al sistemului gastrointestinal, va provoca un câine pentru a vomita conținutul stomacului.

Semne de reflux acid la câini

  • Bile de vărsare
  • Regurgitarea alimentelor
  • Scăderea apetitului
  • Durere în timp ce înghiți
  • Licking buza
  • Neliniștea pe timp de noapte

Spre deosebire de A câine care este bolnav, vărsături și nu se simte bine, Câinii cu reflux acid nu poate acționa anormal până când apare conținutul stomacului lor brusc.

Un semn comun de reflux acid la câini este vărsături de bilă sau regurgitarea alimentelor nedigerate la scurt timp după consumarea. Bilă este substanța galbenă care este văzută într-un stomac gol. De obicei trece prin stomac și în intestine, dar dacă un câine are reflux acid, poate ieși din gură.

Regurgitarea alimentelor poate apărea din alte motive, dar câțiva câini cu reflux acid vor avea o inversare a fluxului de conținut de stomac la scurt timp după masă datorită presiunii crescute asupra mușchiului care separă stomacul și esofagul. Acest lucru face ca alimentele să fie scuipă înapoi sau regurgitate. Dacă această regurgitare continuă să apară și un câine nu primește caloriile și substanțele nutritive din alimentele, se produce pierderea în greutate va avea loc.

Nu toți câinii cu reflux gastric vor vomita sau vor regurgui. Unii câini vor avea simptome mult mai subtile datorită prezenței acidului stomacului în esofag. Aceste simptome pot include lingerea buzelor, măcinarea dinților sau neliniștea și anxietatea pe timp de noapte.

Dacă este lăsată netratată de ceva timp, vărsături cronice de bilă poate duce la inflamația esofagului numită esofagită. Acest lucru poate provoca durere în timp ce înghiți și duce la o lipsă de responderență de a mânca.

Cauzele refluxului acidului

Refluxul acid poate fi cauzat de câteva lucruri:

  • Cronic vărsături: Uneori câinii vor dezvolta vărsături pe termen lung din medicamente sau de la un proces de boală. Acest lucru poate duce la reflux de acid.
  • Anestezie: Când un câine primește medicamente anestezice, sfincterul gastroesofagian care împiedică în mod normal conținutul de stomac să se întoarcă la esofagul relaxează. Dacă un câine este poziționat astfel încât capul să fie sub stomac atunci când este sub anestezie, aceste conținuturi de stomac se poate scurge.
  • Hernie hiatală: De asemenea, cunoscut ca o hernie diafragmatică, acest defect este ceva care poate crește riscul ca un câine să dezvolte reflux acid. Herniile hiatale apar atunci când există o deschidere în diafragmă care permite o parte a stomacului, intestinelor sau ficatului să intre în cavitatea pieptului. Datorită poziționării anormale a stomacului acest lucru poate duce la reflux de acid. O hernie mare hiatală poate fi adesea văzută pe o radiografie, dar herniile mici pot fi mai greu de văzut.

Diagnosticarea refluxului de acid la câini

Poate fi dificil să diagnosticheze refluxul acidului, deoarece nu este vizibil din exteriorul unui câine, astfel încât o examinare fizică a unui medic veterinar nu găsește de obicei nicio anomalalitate care să indice un diagnostic de reflux acid. O istorie a modului în care câinele acționează acasă, vărsături bilă sau regurgitarea alimentelor, care nu doresc să mănânce, este care prezintă durere Când înghițiți prin plâns sau plâns sau pierderea în greutate va ajuta un medic veterinar în diagnosticarea acestei afecțiuni. Uneori un câine experimentează reflux acid în timp ce la spitalul de animale, astfel încât un medic veterinar să o poată vedea prima dată.

Endoscopia este instrumentul de diagnosticare de alegere. Aceasta implică anestezie și punerea unui endoscop în esofag, astfel încât camera mică să poată arăta medicul veterinar ceea ce arată căptușeala esofagului.

Tratamentul refluxului acid la câini

Medicamentele și restricțiile dietetice sunt necesare pentru a gestiona refluxul acidului, dar dacă este cauzată de o intervenție chirurgicală hernică hiatală, va fi de asemenea necesară. Alimentele sunt adesea restricționate pentru o zi sau două și apoi o alimentație cu conținut scăzut de grăsimi și cu proteine ​​cu conținut scăzut de proteine ​​este alimentată în intervale mici, frecvente pe parcursul zilei. Cu excepția intervenției chirurgicale, tratamentul este administrat de obicei de către proprietarul câinelui acasă.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Muenster, M. și colab. Boala de reflux gastro-esofagian la 20 de câini (2012 până în 2014)Jurnalul de Practică Animală mică, vol 58, nu. 5, 2017, pp. 276-283. Wiley, DOI: 10.1111 / JSAP.12646

  2. Rodríguez-alarcón, Ca și colab. Refluxul gastroesofagian la câinii anesteziați: o revizuireRevista Colombiana de Ciencias Peculia, vol 28, nu. 2, 2015. Universidad de Antioquia, DOI: 10.17533 / UDEA.RCCP.V28N2A03

  3. Esofagită la animale mici. Merck Manual veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Refluxul acid la câini