Vaginita la câini

Câine pe masă fiind examinat de Vet

Vaginita este o problemă care poate fi văzută în orice câine de sex feminin, chiar dacă este spionat. Această problemă are o serie de cauze, astfel încât proprietarii de animale de companie ar trebui să fie conștienți de semnele și simptomele sale.

Întârzierea tratamentului pentru vaginită la câini poate face o problemă fundamentală mai rău, deci este important ca proprietarii de animale de companie să caute atenția veterinară dacă bănuiesc că câinele lor are o problemă.

Ce este vaginita la câini?

Vaginul face parte dintr-un tractul reproductiv al femeii, iar vaginita este inflamația acestui organ. Vaginita juvenilă sau catelus este observată în câinii intacți, tineri, în timp ce vaginita de debut adulți este mai frecvent văzută în câinii spayed, adulți și feminini.

Semne de vaginită la câini

Vaginita poate fi mai dificil de observat într-o câine blană Dar semnele acestei probleme sunt, de obicei, ușor de văzut dacă sunteți vigilenți

Simptome

  • Zona vaginală inflamată / umflată
  • Creșterea urinării
  • Lingerea excesivă a zonei vaginale
  • Descărcarea vaginală anormală

O zonă vaginală inflamată este un indicator cheie pe care un câine are vaginită. Acest simptom, împreună cu umflarea vaginală, poate fi ușor confundat cu a ciclul de căldură într-un câine intact. Zona înconjurătoare poate fi, de asemenea, inflamată și umflată datorită linsului excesiv pe care îl face câinele dvs. Aceasta este în încercarea de a curăța orice descărcare și de a calma disconfortul. Această curățare excesivă poate fi, de asemenea, văzută la un câine cu pyometra, o infecție a tractului urinar sau care este în căldură.

Puroi, mucus, și chiar sângele pot fi văzute venind din vagin, pe blana câinelui sau pe podea, lenjerie de pat sau la mobilier în care se află câinele tău.

În cele din urmă, un câine cu vaginită poate simți nevoia de a urina mai des, astfel încât să ceară să treacă afară pe o bază mai frecventă.

Semne de probleme urinare comune la câini

Cauzele vaginitei la câini

Există o serie de lucruri care pot provoca vaginită într-un câine de sex feminin. Unele dintre acestea includ:

  • Infecția tractului urinar (UTI) - Un UTI apare atunci când bacteriile intră în tractul urinar. Această infecție are ca rezultat inflamația care poate apărea în vagin.
  • Condiții neobișnuite - Dacă zonele anale și vaginale ale câinelui dvs. nu sunt păstrate curate, urină și fecale pot construi și provoca vaginită. Îngrijirea regulată a blănurilor în aceste zone și chiar ștergând zona cu un copil de ștergere după eliminarea câinelui poate ajuta la prevenirea acestuia.
  • Incontinenta urinara - Câini cu incontinență urinară dribble urină, deci este dificil să-și păstreze zona vaginală curată și uscată. Acest lucru poate duce la dezvoltarea vaginitei.
  • Defecte de naștere - Unii câini sunt născuți cu urete ectopice sau o conformare slabă a vulvei lor, care contribuie la vaginită.
  • Tumorile vaginale - O tumoare în vulvă sau vagin poate duce la vaginită.
  • Trauma - Dacă zona vaginală a câinelui este rănită, această zonă poate deveni inflamată și poate dezvolta vaginită.
  • Corpuri străine - Ocazional obiecte mici cum ar fi Semințe de iarbă, Foxtails, sau alte piese de plante se pot depune în deschiderea vaginală. Acest lucru poate duce la vaginită datorită iritării acestor elemente.

Diagnosticarea vaginită la câini

Dacă bănuiți că câinele dvs. are vaginită, un medic veterinar ar trebui să efectueze o examinare fizică a animalului dvs. de companie. Un eșantion de evacuare din interiorul vaginului poate fi colectat folosind un tampon de bumbac. Celulele din acest tampon vor fi murdare pe un diapozitiv care urmează să fie examinat sub microscop. Semne de infecție, inflamație și alte anomalii vor fi căutate. Dacă trebuie să se efectueze încercări suplimentare pe baza rezultatelor citologiei, acestea pot include culturi bacteriene și o vaginoscopie.

Tratament

În funcție de severitatea și cauza vaginitei din câinele dvs, antibiotice pot fi prescrise alături de alte medicamente. Ștergerea regulată a zonei care utilizează o soluție medicamentoasă poate fi, de asemenea, necesară.

Dacă câinele dvs. a dezvoltat vaginita datorită unei tumori, corpului străin sau defectului, poate fi necesară o intervenție chirurgicală, dar majoritatea cazurilor de vaginită nu sunt grave și se rezolvă cu un tratament mai puțin invaziv.

Cum de a preveni vaginita la câini

Cea mai bună modalitate de a împiedica câinele dvs. de a dezvolta vaginită este să se asigure că deschiderea vaginală este întotdeauna curată. Câinii cu blană scurtă nu au nevoie de obicei de mult ajutor cu acest lucru. Cu toate acestea, dacă câinele dvs. are o blană lungă, este supraponderală sau are o conformare slabă a zonelor rectale și vaginale, poate fi justificată ajutorul.

Păstrați blana tăiată și utilizați un bebeluș după ce câinele dvs. elimină pentru a elimina resturile de urină și fecale de la deschiderea vaginală.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Johnson Ca. Diagnosticul și tratamentul vaginitei cronice în cățea. VET CLIN CLIN AM MICAL MICAL 1991-21 (3): 523-531.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Vaginita la câini