Vaginita în puii

Norfolk Terrier Puppy

Puppy Vaginită (numită și vaginita juvenilă) este inflamația vaginului într-un catelus care nu a ajuns la pubertate. În contrast, vaginita de debut adulți afectează câinii de sex feminin spulbați. Cauza fiecărei forme de vaginită nu este bine înțeleasă, dar este de obicei o condiție ușoară care este ușor de tratată.

Ce este vaginita?

Vaginita este inflamația vaginului. Vaginita juvenilă are loc numai în puii. Nu pare să favorizeze nici o rasă și poate să apară în orice tip de câine. Condiția poate provoca inflamație vulvare, iritație și disconfort. Câinele poate linge frecvent zona pentru a încerca să ușureze disconfortul.

Semne de vaginită în pui

Vaginita de catelus necomplicat are puține semne. Este adesea descoperit întâmplător în timpul unui a Verificarea veterinară. Semnele sunt de obicei ușoare, pot veni și pot merge și pot include:

  • Descărcare vaginală care este mucoasă, alb până la galben, și de obicei nu este greu
  • Licking vulva - Unii câini pot, de asemenea, să scot pe podea pentru a încerca să ușureze iritarea
  • Iritarea ușoară a pielii în jurul vulvei

În pui, dacă există semne suplimentare, cum ar fi urinarea frecventă, aceasta poate fi o problemă de sănătate, alta decât vaginita catelului. Pentru câinii adulți, urinarea sau incontinența frecventă poate fi un semn suplimentar de vaginită, deși acest lucru se poate datora și unei alte probleme.

Cauzele vaginitei

Veterinarieni nu sunt în întregime siguri ce cauzează vaginita, deși există câțiva factori care pot juca un rol în ea. De exemplu, câinele dvs. poate avea o infecție a tractului urinar sau un dezechilibru chimic în urină, care duce la o abundență de pH care duce la vaginită.

Este, de asemenea, posibil ca vaginul catelusului să aibă prea multă drojdie sau că sa născut cu o anomalie în anatomia vaginului ei. Contaminarea vulvei și a vaginului cu material fecal este posibilă deoarece unii câini au obiceiul de a linge zona. Obiectele străine și leziunile vaginale pot provoca, de asemenea, vaginită și aceste cazuri pot deveni cronice. Vaginita poate apărea la câini cu anumite condiții medicale, de asemenea. Diabetul și boala hepatică sunt două dintre cele mai frecvente și acestea pot exacerba semnele de vaginită, în special la câinii mai în vârstă. În cele din urmă, câinii grav supraponderali pot experimenta vaginita, deoarece bacteriile și umiditatea pot fi prinse în pliuri suplimentare de piele și țesut, provocând iritații.

Factori de risc pentru vaginita catelului

Câinii tineri care nu au avut primul lor ciclul de căldură sunt expuse riscului pentru vaginita catelului. Semnele pot apărea în puii la vârsta de 6 până la 8 săptămâni. Câinii de sex feminin care au fost spionați pot dezvolta vaginita de debut adulți. Din nou, nu există predispoziție de rasă și poate apărea la orice vârstă.

Diagnosticarea vaginitei catelului

Semnele și vârsta puilor sugerează puternic diagnosticul. Dacă suspectați vaginita, este cel mai bine pentru un medic veterinar să vă examineze catelul. Acestea vor efectua probabil vaginoscopie, o procedură în care o cameră flexibilă este introdusă în vulva și vagin. Aceasta oferă o examinare vizuală a pereților interiori ai vaginului. Dacă există o vaginită prezentă, aceasta va dezvălui o suprafață înroșită. Un eșantion de celule din vagin examinate sub microscop va arăta modificări tipice pentru vaginita catelului, de asemenea.

VET dvs. poate dori să facă alte teste pentru a exclude alte condiții care ar putea avea nevoie de tratament. De exemplu, aceștia pot lua o probă de urină pentru a verifica o infecții ale tractului urinar. Un tampon al vaginului poate fi folosit pentru a verifica cantități neobișnuite sau tipuri de bacterii care indică o infecție bacteriană care necesită terapie cu antibiotice. Alte teste pot fi, de asemenea, recomandate de către VET dvs.

Tratament

Vestea bună este că vaginita cățelușului se îndepărtează de obicei după ce câinele merge în căldură pentru prima dată. Experții sunt împărțiți cu privire la întrebarea dacă PUPS SPAY cu vaginita catelului înainte de primul ciclu de căldură sau le permiteți să treacă printr-un ciclu. Aceasta este o întrebare pe care ar trebui să o discutați cu medicul veterinar despre câinele dvs.

În cazuri ușoare, fără factori complicatori, cum ar fi o infecție subiacentă, tratamentul constă în curățarea zilnică a vulvei. Acest lucru se poate face cu o ștergere a bebelușului necunoscut sau o soluție de curățare a urechii fără alcool. Scopul este de a menține zona curată și de a atenua orice iritare din descărcare.

Antibioticele sunt necesare numai dacă testele pentru bacterii dezvăluie o populație mai mare decât normală sau neobișnuită de bacterii. De obicei, numai câinii adulți sunt antibiotice prescrise dacă medicul veterinar este preocupat de infecție nu va clarifica pe cont propriu. Dacă VET-ul dvs. a găsit o altă problemă medicală împreună cu vaginita, care va trebui să fie tratată imediat. În multe cazuri, tratamentul acestor alte afecțiuni determină rezolvarea vaginită. Unele veterinări recomandă probiotice zilnice pentru câinele dvs., dar acest lucru este de la caz la caz. În timpul vindecării, unii câini își pot linge excesiv zona genitală. Astfel de câini trebuie să poarte un guler Elizabethan pentru a preveni inflamația și infecția ulterioară.

Cum de a preveni complicațiile de la vaginită

Anumite cazuri de vaginită de catelus pot deveni cronici. Acest lucru se datorează frecvent unei anomalii cu anatomia organelor genitale ale câinelui feminin. Veterinarii așteaptă de obicei până la prima căldură a catelului pentru a vedea dacă va persistă vaginita cronică. Dacă vaginita continuă, intervenția chirurgicală poate fi necesară pentru cazurile severe sau complicate.

Curățarea zilnică a vulvei este de obicei tot ceea ce este necesar până când starea se rezolvă pe cont propriu. Este important să verificați cu veterinarul dvs. dacă observați modificări ale naturii descărcării, dacă apar alte semne sau vaginita nu este clar în momentul în care VET a declarat. Rețineți că, în unele cazuri, câinii de sex masculin pot fi atrasi în special de câinii de sex feminin cu vaginită. Păstrați câinele dvs. clar de atenția nedorită sau atingeți de la câinii de sex masculin în acest timp, deoarece acesta poate complica în continuare vindecarea.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Vaginita în puii