Vaginita la câini - definiție, simptome, prevenire & tratament

Vaginita la câini - Definiție, simptome, prevenire și tratament

Vaginita la câini este o stare de sănătate comună. Aceasta implică inflamația zonei vaginale. Această condiție este cauzată de bacterii, drojdii, alergii sau anomalii anatomice.

Vrei ce e cel mai bun pentru animalul tău, așa că știind cum să prevină Câine vaginită este bun nu numai pentru pacea ta de minte, ci pentru sănătatea câinelui tău.

Ce este vaginita?

Vaginita este Inflamația vaginului și vulva. Simptomele de vaginită includ descărcarea, durerea, disconfortul, mâncărimea și un miros rău. Cele trei cauze principale sunt infecții, alergii sau fluctuații hormonale. Mai mult de o cauză poate exista în același timp. Diagnosticul de vaginită poate fi făcut numai odată ce alte cauze sunt excluse. Sindromul rămășiței ovariene, Pyometra, Neoplazia vaginală, și corpurile străine cauzează simptome care pot fi asemănătoare cu vaginita. Tratamentul implică de obicei antibiotice cu spectru larg și ducurile vaginale de două ori pe zi (soluții de clorhexidină sau povidone-iod).

Cauzele vaginitei la câini

Cauza vaginită poate fi dintr-o lungă listă de condiții. Aceste cauze includ infectii ale tractului urinar, Reacții alergice, traume vaginale, infecții bacteriene, corpuri străine, contaminarea fecală a vulvei și a hematoamelor vaginale. Unele condiții de sănătate cum ar fi Diabet poate provoca, de asemenea, pronunțarea la vaginită.

Infecții bacteriene

Escherichia coli, streptococ, și Stafilococ sunt cele trei bacterii cele mai frecvente responsabile pentru vaginită la câini.

Câinele dvs. ar putea ridica o infecție bacteriană de la așternutul contaminat. În timp ce aspirarea va elimina părul și murdăria, nu va scăpa de microbi dăunători care se ascund în așternutul de animale de companie. Numai modalitate de a reduce riscul de infecție este de a spălați-vă Pat de câine o dată pe săptămână, sau o dată la două săptămâni ca minim. Între sesiunile de spălare, asigurați-vă că îndepărtați în mod regulat părul și murdăria de la pat. Urmați întotdeauna instrucțiunile descrise pe eticheta patului.

Infectii ale tractului urinar

infectii ale tractului urinar și vaginita sunt cel mai adesea concurente. Acest lucru poate fi datorită faptului că flora vaginală provoacă UTI și, dimpotrivă, urină infectată trece prin vagin, provocând vaginita. Poate fi dificil să se determine dacă vaginita a cauzat UTI sau dacă UTI a provocat vaginită. În orice caz, tratarea uneori implică tratarea celuilalt. Tablete UTI și merișor nu va fi suficient aici.

Condiții medicale subiacente

Diabet, hiperadrenocorticism, și boala hepatică sunt trei dintre cele mai frecvente afecțiuni medicale care pot exacerba vaginita. Vaginita poate fi rezistentă la tratament dacă apare alături de una dintre aceste boli. Diabetul, de exemplu, provoacă niveluri de zahăr din sânge la spike. Această creștere a zahărului poate provoca drojdie la overgrow în zona vaginală. Acest lucru ar putea provoca vaginită.

Strict câini supraponderali poate obține, de asemenea, vaginită datorită bacteriilor și formării umidității între pliurile suplimentare ale pielii. În același timp, unele condiții pot provoca obezitate. Aceasta înseamnă că vaginita nu poate fi cauzată de obezitatea în sine; Mai degrabă, a fost cauzată de o altă stare de sănătate subiacentă. În orice caz, oferind câinelui dvs. o dietă sănătoasă, echilibrată va ajuta la prevenirea altor probleme.

Tipuri de vaginită

Tratamentul vaginitei canine depinde de tipul. Vaginita canină juvenilă rezolvă în mod obișnuit după primul ciclu de căldură al catelusului, în timp ce cazurile pentru adulți pot necesita asistență veterinară. Pentru a vă diagnostica câinele, veterinarul dvs. poate efectua o serie de teste. Acestea includ urineza, examinarea vaginală digitală, vaginoscopia și o examinare citologică.

Vaginita canină juvenilă

Vaginita juvenilă descrie vaginita în pui și câini care nu au lovit pubertatea. Nu a fost identificată predispoziție de rasă. Cele mai afectate puii afectați arată deloc semne minime sau nu există semne de vaginită. Vestea bună despre vaginita catelului este asta Se rezolvă în mod obișnuit pe cont propriu după primul ciclu de căldură. În medie, puii ajung la pubertate (sau la maturitate sexuală) la aproximativ șase luni. Aceasta variază în funcție de rasă. Rasele mai mici tind să ajungă la pubertate mai repede decât rasele mai mari. Deși majoritatea cazurilor de vaginită se rezolvă spontan, aproximativ 20% dintre puii se confruntă cu o recurență.

Puii ar putea beneficia de o dată sau de două ori pe zi de curățare a zonei vulvulare. Puteți să o curățați cu ajutorul șervețelor pentru copii sau a unui produs de curățare pe bază de alcool. Douching nu este raportat a fi o terapie eficientă pentru puii cu vaginită.

Canina Vaginita adultă

Canina Vaginita adultă este mai frecventă în cățele spulbed decât cățelele intacte. Vârsta la debut este variabilă și, ca și cu vaginita catelului, nu există nici o predispoziție de rasă raportate. În majoritatea cazurilor, vaginita adultă provoacă mucoid sau descărcare purulentă din vulvă. Următoarele semne cele mai frecvente sunt incontinența urinară, Pollakiuria și Lickingul Vulvar.

Ocazional, cățelele prezintă semne clinice asociate cu o boală concurentă, cum ar fi boala hepatică, care ar putea exacerba vaginita. De fapt, Cele mai frecvente probleme raportate la câinii cu vaginită sunt infecții ale tractului urinar (26 până la 60% din cazuri), anomalii anatomice vaginale (20-36% din cazuri) și boală sistemică (15% din cazuri).

Spre deosebire de vaginita juvenilă, vaginita adultă este mai puțin probabil să se rezolve de sine. Dacă bănuiți că câinele dvs. adult are o vaginită canină, Veterinarul dvs. va putea să-i prescrie cel mai bun tratament pentru starea ei. Acest lucru este deosebit de important dacă câinele dvs. are o condiție concurentă alături de vaginita ei. Infecțiile tractului urinar sunt cele mai frecvente probleme raportate alături de vaginită.

Canina Vaginita adultă
Câinii spionați sunt mai probabil să obțină vaginită adultă.

Simptomele vaginitei la câini

Vaginita la câini se manifestă printr-o serie de simptome. Aceste simptome includ Licking Vulvar, frecvența crescută a urinării, scotajarea sau frecarea zonei vaginale și umflarea. În un mic sondaj de câini cu vaginită, 33% au avut descărcare mucoid, 20% au avut mucopurulent, iar 27% au avut o descărcare purulentă. Rareori, descărcarea este cu sânge. Adevărata descărcare hemoragică nu este descrisă la câinii cu vaginită necomplicată.

Pentru a calma simptomele incomode, câinele dvs. ar putea linge zona vaginală mai mult decât de obicei. Ea ar putea, de asemenea, să frece zona afectată pe mobilier sau pe podea. Vaginita uneori provoacă urinare dureroasă, astfel încât câinele dvs. ar putea exprima disconfortul și durerea când urinează.

Cum să tratați vaginita la câini

Nu toate cazurile de vaginită la câini vor rezolva singuri. Tratamentul se va schimba, de asemenea, în funcție de cauza vaginitei câinelui dvs. Este important să rețineți că, dacă câinele dvs. are o vaginită la debut adulți, nu trebuie să ștergeți zilnic zona afectată. Acest lucru este recomandat numai pentru vaginita juvenilă. Ștergerea zonei unui câine adult afectat poate agrava de fapt simptomele și poate perturba pH-ul zonei vaginale ale câinelui. Este întotdeauna cel mai bine să vă luați câinele la veterinar pentru a vă confirma starea și pentru a obține sfaturi cu privire la cel mai bun mod de tratament.

Așteptând până la primul estrus

Pentru niște cățeluși, primul lor Ciclul ESTRUS pare să-i scape de vaginită. În unele cazuri, este nevoie de două cicluri ESTRUS. Pentru alții, nu există nici o schimbare semnificativă în starea lor după mai multe cicluri Estrus. Aceste rezultate sugerează că nu pot fi modificările hormonale sau schimbările epiteliale vaginale ale Estrus care rezolvă vaginita, dar imunocompetența crescândă ar putea fi benefică. Dacă vaginita juvenilă nu dispare după primul ciclu de estrus, este important să vă luați animalul către VET pentru un tratament adecvat.

Medicamente topice

Veterinarul dvs. vă poate prescrie câinele cu clorhexidină sau soluții povidone-iod. POVIDONE-iod este un antiseptic cu spectru larg pentru prevenirea infecțiilor. Clorhexidina este eficientă împotriva drojdiilor, a organismelor gram-pozitive și gram-negative și a aerobilor și Șervețele o continui. Aceasta înseamnă că veterinarul dvs. vă poate prescrie animalul de companie cu orice soluție. Un veterinar sau un proprietar va da, de obicei, medicamentul prin Douching a zonei vaginale, pe care ar trebui să o faceți o dată sau de două ori pe zi. Nu trebuie să utilizați un duș pe animalul dvs. de companie când este în Estrus.

Veterinarii vor prescrie adesea antiseptice topice alături de antibiotice. Antibioticele pot agrava infecțiile de drojdie, deoarece ucid bacteriile benefice care ar controla creșterea drojdiei în vagin. Folosind un antiseptic cu spectru larg, puteți reduce riscul unei infecții cu drojdie. Drojdie poate provoca, de asemenea, unele cazuri de vaginită. Astfel încât eliminând această posibilă cauză poate ajuta la scăderea completă a personalului dvs. de companie din această condiție.

Antibiotice

Dacă câinele dvs. are un diagnostic de vaginită, ea poate fi prescrisă cu un antibiotic cu spectru larg. Un antibiotic cu spectru larg este un antibiotic care acționează asupra ambelor două grupuri bacteriene majore, gram-pozitiv și gram-negativ. Acest lucru este în contrast cu un antibiotic cu spectru îngust. Acest tip de antibiotic este eficient împotriva unui anumit grup de bacterii.

Deoarece vaginita poate fi cauzată de mai mult de un tip de bacterii (e.G. Escherichia coli, streptococ și Stafilococ). BAntibioticele de spectru rutier sunt cel mai adesea utilizate pentru tratamentul unor infecții mai persistente. Este important să rămâneți consecvenți și să finalizați prescrisul curs de antibiotice, Chiar dacă câinele dvs. vede brusc să se simtă mai bine. Vaginita poate re-aparita cu ușurință, astfel încât păstrarea pe calea cu medicamentele pentru animalele de companie vă va ajuta să le simțiți bine.

Îmbunătățirea dietei câinelui

Dieta câinelui dvs. contribuie substanțial la sănătatea lor generală. A Dieta sănătoasă, echilibrată sprijină sistemul imunitar și, prin urmare, ajută la prevenirea bolilor cum ar fi vaginita. Când alegeți mâncarea câinelui, verificați eticheta pentru a vă asigura că oferă o gamă completă și echilibrată de nutrienți. Aceasta înseamnă că Alimentele trebuie să includă o sursă de înaltă calitate de proteine, împreună cu grăsimi, fibre și carbohidrați.

Prevenirea vaginitei de câine

Nu toate formele de vaginită sunt prevenite. Vaginita bacteriană poate fi prevenită în unele cazuri. De Practicând o bună igienă și hrănirea unei diete sănătoase, vă puteți ajuta să vă protejați pooch-ul de această condiție incomodă.

O bună igienă

Pentru a preveni vaginita la câini, este important să se practică o bună igienă. Tu ar trebui Spălați și schimbați în mod regulat lenjeria de pat Pentru a reduce bacteriile și a elimina orice alergeni sau corpuri străine din ea. Asigurați-vă că așternutul este complet uscat înainte de ao returna la animalul dvs. de companie. Vaginita se dezvoltă mai repede atunci când zona vulvulară este umedă, deci este important să-i păstrați uscat. Acest lucru se aplică mai ales după Să vă îmbogățiți câinele. Asigurați-vă că vă uscați pe deplin câinele după o baie completă pentru a preveni nu numai vaginita, ci și alte infecții, cum ar fi infecțiile urechii.

preveniți vaginita la câini
Practicați o igienă bună pentru a preveni vaginita canină.

Probiotice

Unele probiotice pot fi capabile să împiedice unele cazuri de vaginită. Ca și oamenii, câinii au diferite tipuri de bacterii în corpurile lor necesare pentru sănătatea lor. # 8220; bun & # 8221; bacterii, cum ar fi Bifidobacterium și Lactobacillus, Ajutați la menținerea corectă a corpului. Probiotice să lucreze pentru a restabili aceste bacterii bune în intestin, restabilind astfel sănătatea la un sistem de reproducere a unui câine, îmbunătățind rezistența la alergeni și consolidarea sistemului imunitar. Acest lucru, în teorie, ajută la prevenirea vaginitei la câini.

Vaginita la câini - Întrebări frecvente

Au mai multe întrebări sau preocupări cu privire la vaginită la câini? Secțiunea noastră de întrebări frecvente vor avea toate răspunsurile de care aveți nevoie.

Este vaginita contagioasă la câini?

Cele mai multe tipuri de vaginită la câini nu sunt contagioase. Vaginita este o inflamație a vaginului care poate fi cauzată de orice număr de lucruri. Acestea includ alergii, infecții ale tractului urinar și contaminarea fecală a zonei vaginale. Unele condiții de sănătate, de asemenea, lăsau câinii predispuși la vaginită. Diabetul, boala hepatică și hiperadrenocorticismul sunt doar câteva probleme de sănătate care pot exacerba vaginita la câini. Aceste condiții enumerate nu sunt contagioase.

Având mai mult de un câine și nu spălând așternuturile lor în mod regulat le poate lăsa vulnerabile la vaginită. Starea însăși nu este contagioasă, dar bacteriile din lenjeria de paturi pot infecta mai mult de un câine. Dacă un câine contractează vaginita bacteriană, asigurați-vă că ați dezinfectat și curățați cu atenție așternutul câinelui. Acest lucru ajută la prevenirea bacteriilor să infecteze celelalte animale de companie.

Sistemul de reproducere pentru câini de sex feminin
Diagrama care arată principalele organe care alcătuiesc sistemul de reproducere al unui câine de sex feminin.

Vaginita va dispărea pe cont propriu?

Vaginita juvenilă dispare frecvent pe cont propriu după primul ciclu de estrus. Cazurile ușoare de vaginită bacteriană la câinii adulți se rezolvă ocazional de la sine. Unii câini prezintă doar simptome minime sau deloc. Vaginita moderată până la severă a adulților, cu toate acestea, necesită în mod obișnuit tratament specific. VET dvs. va prescrie animalul dvs. de companie cu un antibiotice topice antiseptice și cu spectru larg.

Cât durează ultima vaginită bacteriană?

Vaginita bacteriană se șterge, de obicei, în termen de două până la trei zile cu antibiotice. Cu toate acestea, tratamentul trebuie să continue timp de o săptămână. Nu opriți să vă dați animalele de companie doar pentru că simptomele sunt mai puțin evidente. Mulți câini se întorc la sine normală după două până la trei săptămâni de tratament.

Vaginita netratată, bacteriană persistă mult timp. Acesta poate contribui la infecțiile tractului urinar, infecțiile vezicii urinare și incontinența. Toate aceste condiții pot face urinarea dificilă și dureroasă pentru câinele dvs. Doar cazuri ușoare de vaginită sunt clar pe cont propriu. Dacă câinele dvs. prezintă persistent semne de vaginită, nu iau șansa ca să se vindece brusc de la sine. Veterinarul dvs. va putea să vă prescrie pooch-ul cu tratament.

În cazul în care câinii cu vaginită să fie spulbed?

Experții sunt împărțiți dacă câinii cu vaginită juvenilă ar trebui să fie spayed. Unii recomandă să permită ca catelul să experimenteze ciclul ei estrus pentru a crește șansele de recuperare spontană; Cu toate acestea, unii câini tineri se recuperează înainte de primul lor ciclu. Estrogenul în catelul de maturare induce activitatea antibacteriană în mucoasa vaginală, care ar putea facilita recuperarea acestora.

Recomandarea este că câinii tineri cu cazuri semnificative din punct de vedere clinic de vaginită nu suferă procedura de spargere până când au experimentat Estrus. Cu toate acestea, cazurile ușoare până la moderate nu sunt, de obicei, un motiv pentru a amâna spargerea. Este întotdeauna cel mai bine să vă consultați medicul veterinar despre ceea ce este cel mai bun pentru pooch-ul dvs. înainte de a lua o decizie.

Intervenția chirurgicală pentru vaginita cu debut adult este mai puțin frecventă. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea câinilor nu o cer. De asemenea, nu este clar dacă o ovariohisterectomie completă are vreun efect asupra vaginitei la câini. Intervenția chirurgicală în mod obișnuit implică numai Vaginectomie subtotală. Unele cazuri de vaginită sunt cauzate de anomalii structurale care nu vor rezolva cu antibiotice sau antiseptice. Vaginita scade fertilitatea câinelui de sex feminin.

Vaginita la câini sunt comune
Vaginita este comună atât la câinii adulți, cât și la puii adulți.

Vaginita este o condiție comună care poate apărea la câinii de sex feminin de orice vârstă. Deși se poate clarifica pe cont propriu în cazuri ușoare și juvenile, instanțele moderate până la severe necesită tratament veterinar. Aceasta implică antibiotice și terapie antiseptică topică. Mai multe alte condiții seamănă cu vaginita. Obținerea unui diagnostic precis este esențială pentru tratarea efectivă. Din fericire, prognoza pentru vaginita de câine este bună dacă se solicită tratamentul.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Vaginita la câini - definiție, simptome, prevenire & tratament