Neosporoza la câini

Puppy în iarbă care ține mingea albastră

Neosporoza este o boală neuromusculară care poate provoca o varietate de simptome înfricoșătoare într-un câine de companie. Puii sunt deosebit de sensibili la boală. Deși nu este cea mai obișnuită boală, proprietarii de câini ar trebui să fie conștienți de cauza sa, simptome potențiale pe care le pot vedea în animalul lor de companie și ce tip de plan de tratament să se aștepte să prevină un rezultat fatal.

Cum să-ți păstrezi cățelul de a se îmbolnăvi

Ce este neosoroza la câini?

Neosporoza este o boală care apare ca urmare a unui parazit specific care își face casa în tractul intestinal al câinilor. Este o boală care provoacă probleme neurologice, precum și alte probleme, dar poate să apară și fără simptome în etapele sale incipiente. Este mai frecvent văzută la bovine și la alte animale de fermă decât sunt câini.

Semnele de neosoroză pot depinde de cât de gravă are o infecție pe care un câine are.

Semne de neosoroză la câini

  • Imposibil de mers pe jos
  • Ataxia
  • Soarele de piele sau inflamația
  • Tuse
  • Masa musculară scăzută
  • Moarte

Inițial, neosoroza nu poate provoca simptome într-un câine, dar dacă o infecție este lăsată netratată, poate avea dificultăți de mers pe jos și de a experimenta ataxia. Acest lucru se datorează paraliziei posterioare care se dezvoltă pe măsură ce progresează boala. Efectele neurologice sunt cauzate de boala care, ulterior, cauzează această paralizie împreună cu o scădere a masei musculare. Pielea poate deveni, de asemenea, inflamată și roșie în unele zone și rănile se pot dezvolta chiar din cauza distrugerii țesutului cauzează boala. În cele din urmă, dacă se vede tusea, atunci plămânii sau inima pot fi afectați de boală pneumonie și boala de inima poate rezulta, de asemenea, cu tratamentul netratat sau întârziat al neosorozei. Neosporoza este probabil să provoace moartea dacă este lăsată netratată și mai multe simptome un câine arată că este mai rău prognosticul.

Cauzele neosorozei la câini

Neosporoza este cauzată de Parazitul intestinal Neospora Caninum. Acest parazit trăiește cel mai adesea în tractul intestinal al bovinelor și poate fi trecut pe câini după ce au ingerat carnea brută, precum și puștiul Barnyard sau unele animale sălbatice. Parazitul folosește câinele ca gazdă definitivă sau intermediară și bovine ca o altă gazdă intermediară. Acesta poate fi trecut pe puii dacă câinele gravid este infectat, ducând la puii infectați la naștere. Dacă se întâmplă acest lucru, infecția este menționată ca neosoroză congenitală. Dacă un cățeluș nu este născut cu neosoroză, atunci cel mai probabil au contractat boala de la consumarea părților animale infectate în schimb.

Diagnosticarea neosorozei la câini

Diagnosticul este de obicei realizat de un medic veterinar după efectuarea unei examinări fizice complete, obținând o istorie completă a câinelui și recunoașterea simptomelor bolii. Un test de titer special folosind sânge sau fluid spinal va fi, de asemenea, rulat pentru a căuta dovezi de expunere la parazitare. În ciuda faptului că acest parazit trăiește în tractul intestinal, există rareori dovezi ale N. caninum în fecalele unui câine în timpul unei examinări fecale de rutină.

Tratamentul neosorozei la câini

Neosporoza la câini este tratată în prezent cu un curs lung de antibiotice. Tratamentul simptomatic al rănilor pielii, pneumoniei și alte semne de neosporoză, inclusiv pierderea musculară și paralizia, va trebui, de asemenea, să fie abordate dacă sunt prezente. Tratamentul poate continua pentru o lună sau chiar mai mult la câini cu simptome.

Pentru că puii tineri tratați pentru neosoroză, dacă un cățeluș este diagnosticat cu neosporoză, este recomandat de Consiliul de paraziți al animalelor de companie să trateze întregul gunoi, chiar dacă nu prezintă semne ale bolii.

Cum de a preveni neosoroza la câini

Riscul unui câine care este infectat cu N. caninum este scăzută, dar pașii pentru a preveni apariția neosorozei pot fi luate, mai ales dacă câinele dvs. este expus în mod regulat la bovine și alte animale de fermă. Este important să ne amintim că nu există vaccin pentru neosoroză la bovine sau câini.

Câinii nu ar trebui să li se permită niciodată să mănânce rămășițele animalelor sau de la o vacă, deoarece acest parazit se găsește cel mai adesea în aceste țesuturi. Ca o altă precauție, câinii care au neosoroză nu ar trebui să fie niciodată crescuți pentru a preveni trecerea acestei infecții pe așternutul de pui.

Este neosoroza contagioasă pentru oameni?

Din fericire, neosoroza nu este considerată a boală zoonotică Deci nu se crede că se răspândește la oameni. Unii oameni au avut titruri pozitive pentru N. caninum Fără a fi bolnav, totuși, oamenii imunocompromiși ar trebui să fie atenți dacă vin în contact cu un câine sau alt animal care este infectat în cazul în care ar putea provoca o problemă pentru ei.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Silva, Rodrigo C și Gustavo P Machado. Canina Neosporoza: perspective asupra patogenezei și managementuluiMedicină veterinară (Auckland, N.Z.) vol. 7 59-70. 26 aprilie. 2016, DOI: 10.2147 / VMRR.S76969

  2. Neosporoza la câini. Merck Manual veterinar

  3. Neosporoza. Consiliul de paraziți de animale

  4. Neosporoza la animale. Merck Manual veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Neosporoza la câini