Cum să identificați și să tratați incontinența urinară la câinii de sex feminin

Câine în birou veterinar

Incontinența urinară este o problemă destul de comună în câinii de sex feminin spulger, pe măsură ce îmbătrânesc. Destul de des, câinele tău nu va fi conștient că ea scurgeri de urină, Deși este posibil să fiți foarte conștienți de acest lucru când se întâmplă în interiorul casei voastre. Vestea bună este că medicul veterinar poate fi capabil să prescrie un medicament pentru a ajuta.

Ce este incontinența urinară?

Incontinența urinară se referă la scurgerea neintenționată a urinei de către câinii casnici. Acest lucru este destul de obișnuit - poate afecta până la 20% din câinii de sex feminin spulbed - mai ales pe măsură ce îmbătrânesc. Uneori scurgerea urinară implică doar câteva picături de fluide - în alte momente, poate implica urinare neintenționată de o mulțime de fluid. Incontinența urinară nu este intenționată și nu este susceptibilă de auto-control - ca rezultat, nu poate fi tratată prin antrenament comportamental.

În timp ce incontinența urinară nu este dăunătoare în sine, dacă este lăsată netratată, poate duce la afecțiuni ale pielii sau, în unele cazuri, la infecții mai grave ale rinichiului sau ale vezicii urinare.

Simptome

Cel mai evident simptom al incontinenței urinare este, desigur, golirea neobișnuită a urinei din interiorul casei (când câinele este complet instruit). În plus, pot apărea următoarele simptome:

  • Piele iritată
  • Mirosul neplăcut
  • Lingerea neobișnuită a zonei Vulval
  • Dribling urinar

Cauze

Există o varietate de cauze potențiale pentru scurgerile de urină, inclusiv infecțiile, boala neurologică, boala renală sau alte boli care provoacă creșterea consumului de apă, senilitate, urete ectopice, pietre, tumori și incontinență indusă de sfincterul uretrală (USMI) la câinii de sex feminin. Cea mai frecventă cauză de incontinență la câinii de sex feminin de vârstă mijlocie sau în vârstă. Cauza este considerată a fi multifactorială cu legăturile cu lipsa de estrogen de a fi spulbed, dimensiunea crescută a unui câine și chiar obezitatea. Acest lucru este cunoscut sub numele de incontinență mecanică a sfincterului uretral.

Acest tip de incontinență este legat de hormonul estrogen. Estrogenul întărește mușchii câinelui care controlează urinarea. Când nivelurile hormonale devin mai mici cu vârsta, mușchii ei nu mai ține urina în locul potrivit. Pe măsură ce urina se colectează în zona vestibulului, acesta poate scurge apoi când se mișcă și se întâmplă cel mai frecvent atunci când se ridică sau se află în jos.

În majoritatea cazurilor, incontinența urinară este singura problemă, deși uneori a infecții ale tractului urinar sau o altă boală este văzută și care face screening o urină în aceste câine foarte importante. Uneori, medicul veterinar poate dori să screască diagnosticarea sângelui sau imagistică, cum ar fi Xray, de asemenea.

Tratament

Dacă câinele feminin spayed are probleme cu scurgerile de urină, cum ar fi o piscină de urină lăsată pe pat după ce a dormit, primul pas este să vă vedeți veterinarul. Ea va recomanda probabil o urinare și sânge pentru a exclude o infecție a tractului urinar sau alte boli, cum ar fi diabetul sau boală de rinichi.

Dacă sunt excluse alte cauze ale incontinenței urinare și animalul dvs. de companie este diagnosticat cu USMI, VET dvs. poate recomanda un medicament numit proin care conține fenilpropanolamină (PPA). La momentul acestei scrieri, acest medicament este cel mai frecvent medicament utilizat pentru a trata incontinența hormonală în câinii de sex feminin spulger. Este tolerată bine de majoritatea câinelui, deși discutați cu VET dacă este potrivit pentru animalul dvs. de companie. Acest medicament ajută la creșterea tonului muscular neted al vezicii urinare și uretrei pentru a ajuta la controlul fluxului de urină. Acest medicament nu funcționează imediat, ci mai degrabă durează câteva zile până la săptămâni pentru a deveni eficiente.

Un alt medicament numit Incurin, care este bazat pe hormoni a fost, de asemenea, utilizat pentru tratamentul în USMI. Acest medicament este, de asemenea, etichetat numai pentru incontinența receptivă a hormonilor la câinii de sex feminin. Conform FDA, estrogenii măresc tonul muscular de odihnă al uretrei la femele și poate fi utilizat pentru a trata câinii de sex feminin cu incontinență urinară datorită epuizării estrogenului. Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu tratamentul cu Incurin au inclus o pierdere a apetitului și vărsăturilor.

Dacă este diagnosticată incontinența hormonală, medicul veterinar vă poate ajuta să determinați cel mai bun tratament pentru a ajuta la gestionarea acestei condiții pentru câinele dvs.

Prevenirea

Cauza incontinenței hormonale este mutafactorială în câine, dar a fost legată de spargere, obezitate și mărire a animalelor de companie. Majoritatea medicului veterinar sunt de acord că evitarea spargerii animalului dvs. de companie nu este fiabilă sau recomandată ca majoritatea câinelui de sex feminin spulgery trăiesc o viață foarte fericită și confortabilă. În plus, ei nu trebuie să se ocupe de riscurile de sarcină, cancer mamar, pyometra și mai mult.

Cu incontinență urinară, cea mai bună opțiune este să păstrați o privire apropiată pentru această problemă și să o abordăm rapid. Prin lovirea problemei în cele mai vechi etape, este mai ușor să evitați problemele legate de piele sau vezică urinare (și, desigur, este mai ușor să vă păstrați urina de origine). În plus, deoarece incontinența urinară poate fi un simptom al mai mult problemă serioasă, Este important să aveți o adresă VET problema cât mai curând posibil.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Incontinenta urinaraManualul veterinar, 2020

  2. Incontinenta urinaraWashington State University College of Veterinary Medicine

  3. Câinele meu se scurge. Universitatea din Illinois la Colegiul de Medicină Veterinară Urbana-Champaign, 2020

  4. Comprimatele incurse și comprimatele de mestecat proinU.S. Administrarea alimentelor și a medicamentelor, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să identificați și să tratați incontinența urinară la câinii de sex feminin