Temperatura normală, inima și ratele respiratorii la câini

Medicul veterinar care examinează catelul de bulldog zâmbind

La fel ca oamenii, câinii au o temperatură normală a corpului, ritmul cardiac și rata respiratorie. Aceste lucruri ajută la reglementarea funcțiilor corporale ale unui câine, dar se pot schimba și atunci când există o problemă. Știind ce lectură sunt normale pentru un câine și ce s-ar putea întâmpla dacă nu sunt bune pentru ca proprietarul câinelui să înțeleagă.

Ce este o temperatură a corpului într-un câine?

O temperatură a corpului este cât de cald sau rece este un câine. Acest lucru este de obicei măsurat cu un termometru și a temperatura rectala este măsurarea standard a temperaturii corpului într-un câine. Ocazional, un termometru al urechii va fi folosit pentru a obține o temperatură a câinelui, dar acestea nu sunt la fel de precise într-un câine ca termometru rectal. Este înregistrată în grade Fahrenheit sau Celsius.

Temperaturile corporale ale unui câine
Hipotermie / redusăSub 101
NormalÎntre 101 și 102.5
Hipertermic / ridicat / febrăPeste 102.5

Probleme cu o temperatură anormală a corpului într-un câine

Temperatura corpului este importantă pentru sănătatea unui câine. Dacă un câine este prea rece sau hipotermic, poate să nu primească fluxul sanguin adecvat la toate părțile corpului. Dacă este prea cald sau hipertermic, acesta poate provoca daune organelor interne. Această condiție este, de asemenea, menționată ca o febră. Ambele extreme pot fi fatale unui câine.

Dacă un câine are o temperatură anormală a corpului, poate fi letargic și nu foarte alertă. Dacă temperatura este prea mică, câinele poate forați, dar dacă temperatura este prea mare, câinele se poate pantaloni. Fie extrema este îngrijorătoare.

Ce este o ritm cardiac într-un câine?

Ritmul cardiac al unui câine este denumit și pulsul. Acesta cuantifică de câte ori se bate inima unui câine într-un minut și este înregistrată ca bătăi pe minut sau BPM. Inima unui câine pompează sângele în restul corpului și poate fi resimțit de un proprietar de câine prin plasarea unei mâini peste inima câinelui lor.

Inima este situată în piept în apropierea armei stângi și bătăile pot fi ușor palpate într-un câine slab. Fiecare bate a inimii care este simțită este numărată într-un interval de timp de 60 de secunde pentru a obține ritmul cardiac. Uneori, bătăile sunt numărate timp de 15 secunde și apoi acest număr este înmulțit cu patru pentru a obține aceeași lectură și pentru a reduce timpul necesar pentru a obține aceste informații. Un medic veterinar sau alt profesionist veterinar poate folosi un stetoscop pentru a obține aceste informații sau pentru a vă simți un impuls într-o arteră în piciorul sau coada unui câine, de asemenea.

Ratele cardiace ale unui câine
Bradicardic / redusSub 60
Normal60-140
Tahicardic / ridicatPeste 140 de ani

Câinii mai mici și din formă pot avea rate de inimă mai rapide decât câinii mai mari. Datorită acestui mic câini au de obicei rate de inimă între 100-140, în timp ce câinii mai mari vor fi între 60-100 bpm.

Probleme cu o ritm cardiac anormal într-un câine

Dacă inima unui câine bate prea încet, suficient sânge nu este furnizat întregului corp. Acest lucru poate provoca eșecul organului și în cele din urmă moarte. Dacă bate prea repede, Inima poate deveni supraîncărcată și poate eșua. Stresul inutil pe corpul unui câine poate fi evitat cu o ritm cardiac normal.

Ce este o rată respiratorie la un câine?

O rată respiratorie este de câte ori un câine ia o respirație într-un minut și este înregistrat ca respirații pe minut. O inspirație și expirarea numărului ca o respirație. Această acțiune este necesară pentru a oferi oxigen țesuturilor și organelor câinelui și este pur și simplu numită respirație. Acest lucru se face de obicei prin nasul unui câine, dar poate apărea și prin gură.

Ratele respiratorii ale unui câine
Bradypneic / scăzutSub 10
Normal10-35
Tahipneic / ridicatPeste 35

Câinii mai mici pot avea rate mai rapide respiratorii decât câinii mai mari.

Probleme cu o rată respiratorie anormală într-un câine

Dacă un câine are o rată respiratorie care este prea lentă sau prea rapidă, oxigenarea corespunzătoare a tuturor țesuturilor din organism nu are loc. Acest lucru poate provoca daune permanente organelor și țesuturilor, face un câine slab, colaps, și chiar să fie fatal dacă oxigenul suficient nu este difuzat prin corp. Gâfâind este o respectare comună la câini, dar dacă va continua o perioadă lungă de timp sau se transformă în hiperventilație Nu va permite unui câine să ia cantități adecvate de oxigen.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Echivalentele de temperatură și conversiiManualul veterinar

  2. Vitalitatea normală pentru un câineSpecialiști de urgență și veterinar de urgență

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Temperatura normală, inima și ratele respiratorii la câini