Hernia ombilicală la câini - definiție, simptome, tratament & # 038; faq

Hernia ombilicală la câini - Definiție, simptome, tratament & # 038; FAQ

Un Hernia ombilicală la câini apare adesea la puii tineri și câini de rang înalt. Este o mică îmbinare spre exterior a căptușelii abdominale, găsită în general în apropierea butonului de buric sau burtă.

La câini, o hernie ombilicală se poate auto-vindeca în timp în puii sau poate necesita o intervenție chirurgicală unică. Doar un veterinar poate efectua această examinare externă și poate decide cu privire la ce măsuri pentru a lua dacă există.

Ce sunt herniile ombilicale la câini?

Un Hernia ombilicală la câini apare atunci când țesutul abdominal (organ, căptușeala sau grăsime) devine vizibil și înfundat din butonul de burtă al câinelui. Un mușchi numit inelul ombilical înconjoară Bellybutton. Dacă acest lucru nu sa vindecat în mod corespunzător după naștere, poate duce la o hernie ombilicală.

Când se formează butonul Belly, mușchiul înconjurător se înregistrează abdomenul la butonul buric. Acest lucru împiedică eliberarea oricărui țesut abdominal. Organele abdominale (stomacul, intestinul mic și gros, ficatul, apendicele și vezica biliară), căptușeala abdominală (cunoscută sub numele de peritoneu) și grăsimile abdominale sunt toate cu risc de a deveni o hernie ombilicală atunci când inelul ombilical nu este pe deplin format.

Căptușeala abdominală va conține organe și grăsimi, astfel încât o hernie ombilicală poate fi doar căptușeala abdominală sau o combinație a celor trei. Hernia apare de obicei ca umflarea în jurul zonei butonului buricului, chiar sub coaste și va ieși când câinele este în picioare. Deși acest lucru depinde de severitate.

Cum se dezvoltă o hernie ombilicală?

Când un cățeluș se dezvoltă în uter, creșterea corpului lor poate merge prost, cunoscută ca un defect congenital. Acest lucru se poate datora mai multor motive din fătul, mama și reproducerea. Dar oricare ar fi cauza, conectarea țesuturilor prin inelul ombilical nu este formată corect. Ei pot avea o lacrimă mică sau mare, prin urmare, se poate observa imediat când se naște catelul sau nu pentru o vreme până când apare o problemă. Hernia poate fi vizibilă după o tunsoare, după ce rupele de rupere din cauza exercițiilor fizice sau a unui prejudiciu sau chiar cu o creștere.

O hernie ombilicală este adesea confundată cu un Inghinal și Hernia diafragmatică. Un Inghinal Hernia iese prin intermediul râului inferior. Deși grăsimea abdominală, căptușeala și organele pot proeminenta, în funcție de severitatea deschiderii, este mai probabil ca acest tip de hernie să fie alcătuită din organe interne de reproducere.

Există două subdiviziuni ale Herniile diafragmatice:

  1. Hiatal, și
  2. peritoneopericardial.

Ambele provin din jurul lungimii diafragmei, zona dintre piept și abdomen. Hiatal se referă la o deschidere de la piept până la abdomen, urmând esofagul. Întrucât peritoneopericardicul se referă la o deschidere între cavitatea și inima pieptului principal. Ambele zone sunt susceptibile la Herniile.

Hernia ombilicală la câini
Ce face hernia ombilicală la câini - definiție, simptome, tratament și faq

Tipuri de herniii ombilicale la câini

Sunt două tipuri de hernie ombilicală la câini: reductibil și ireductibil. Diferențele sunt definite prin faptul dacă hernia poate fi împinsă manual înapoi de un medic veterinar. Cele două diferă în mod semnificativ, severitate și risc de complicații și deces.

Hernia redusă

O hernie care poate fi împinsă cu manipulare de către un medic veterinar. Adesea, această hernie poate avea o ușoară proeminență de grăsime, dar este conținută cu căptușeală internă, organele nu sunt răsucite intern și intervenția chirurgicală este uneori necesară. Deși acestea pot fi dureroase, adesea nu sunt resimțite de câinele dvs. fără presiune pe site. Este posibil să observați o zonă roșie cu umflături care este hernia redusă.

Hernia ireductibilă

Acestea vor necesita întotdeauna o contribuție chirurgicală, deoarece nu pot fi plasați manual înapoi. Răsucirea organelor poate avea loc, căptușeala poate fi ruptă și aceasta este forma severă a unei hernii ombilicale. Oamenii multiplă pot fi proeminenți de pe site. Riscul cu herniile ireductibile este strangularea fluxului sanguin al organului. Acest lucru va începe să omoare celulele, să împiedice funcționarea corectă a organului, ceea ce va duce la infecție și chiar la moarte. Puteți recunoaște aceste hernii cu înroșirea, umflarea și adesea durerea acută.

Simptome ale unei hernii de câini ombilicali

Există 5 simptome ale unei hernice ombilicale - durere, căldură, lipsă de apetit, vărsături și depresie. Un câine poate afișa un simptom sau mai mult atunci când au o hernie ombilicală, deci este important să fii conștient de toate simptomele. Să ne uităm la ele în detaliu.

Durere vizibilă

Modul în care un câine afișează durerea este diferită de modul în care facem. Prin urmare, este important să cunoașteți diferitele moduri în care fac acest lucru, așa că noi ca proprietarii nu au trecut cu vederea semne. Comportamentul câinelui dvs. se poate schimba, în general, atunci când sunt în durere, acest lucru poate însemna un câine activ este mai recrutate sau un câine blând devine mai agresiv. Aceasta poate fi o modalitate pentru ca ei să-și protejeze rănirea. Ei pot, de asemenea, linge zona de disconfort sau scut-o.

Ca o hernie ombilicală se află pe abdomenul inferior, poate să nu fie o diferență vizibilă în mișcare. Destul de des, câinele dvs. se poate lupta să se culce sau să stea pe partea lor pentru a evita presiunea asupra herniei. Ați putea, de asemenea, să auziți câinele dvs. învârtindu-vă sau strigând atunci când se mișcă sau se aplică presiune în zonă. Prin urmare, dacă mângâi stomacul câinelui tău și reacționează negativ, arătând semne de durere sau suferință, pot avea o hernie ombilicală.

Căldura în apropierea abdomenului umflat

Când un câine are un prejudiciu, căldura va înconjura adesea zona datorită creșterii fluxului sanguin, expunerii și chiar infecției în cazuri mai slabe. Așa cum am menționat în punctul de mai sus, când câinele dvs. este în durere, se pot comporta diferit și acest lucru poate crește șansa de a fi mușcat. Prin urmare, acționați întotdeauna cu prudență. Rețineți comportamentul de avertizare a câinelui și le duceți la un veterinar dacă aveți vreo îngrijorare.

Spunând că, dacă doriți să verificați abdomenul câinelui pentru excesul de căldură, asigurați-vă că aplicați o presiune minimă în zona în cauză pentru a evita durerea. Atingeți ușor Bellybutton cu două degete și zonă chiar în jurul ei. De asemenea, trebuie să comparați căldura în zona înconjurătoare și nu la temperatura proprie. Zona ar trebui să fie fierbinte și ar trebui să existe o diferență semnificativă între această temperatură și temperatura abdomenului în altă parte dacă există o hernie.

Lipsa poftei de mâncare

Deși A lipsa poftei de mâncare singur nu poate fi dovezi concludente cainele dvs. are o hernie, poate fi o preocupare care contribuie. Un câine care își mănâncă în mod regulat mâncarea apoi începe să evite că ar putea comunica că există ceva greșit. Nu mănâncă poate reflecta o hernie ombilicală din mai multe motive.

În primul rând, durerea generală își poate modifica comportamentul și le poate da o lipsă de apetit. În al doilea rând, dacă o hernie este ireductibilă, organul sau organele afectate pot deveni sufocate de sânge. Fără sânge fiind îndreptată spre fiecare organ, ei nu vor putea funcționa corect și o digestie adecvată nu va putea să se întâmple. Câinele tău, prin urmare, poate fi constipat sau vărsături, deoarece nu pot folosi corect sistemul digestiv.

Vărsături

Legată de punctul anterior, un sistem digestiv poate fi întrerupt de o hernie ombilicală severă din cauza sufocării organelor. Digestia poate fi întreruptă, deoarece unii dintr-un perete al unui organ poate fi în afara corpului sau răsucite. Mâncarea va trece prin corp și odată ajuns la hernie va fi blocată din pasaj. Câinele dvs. poate începe să piardă în greutate din cauza acestei probleme, deoarece nu vor putea absorbi toate substanțele nutritive din alimente, chiar dacă hernia nu afectează stomacul. Nu toate alimentele pe care le ingerați câinele dvs. pot fi digerate, dar acest lucru depinde de severitatea herniei lor. Prin urmare, dacă câinele dvs. încă mai defecată, aceasta nu înseamnă că vărsăturile ar trebui să fie ignorate ca semn al unei hernii ombilicale.

Depresia și neliniște

Boala, durerea și alte simptome care contribuie la o hernie ombilicală pot face ca câinele să aibă un Depresia indusă de boală. Puteți identifica depresia prin comportamentul câinelui dvs. Prin urmare, va trebui să știți ce comportament este normal pentru ca câinele dvs. să compare diferențele. Un câine cu depresie va deveni adesea letargic, va evita să joace și să meargă sau să arate doar o dezinteres general în orice activitate care necesită energie.

Un alt simptom include o schimbare în starea de spirit. Un câine o dată blând și de răbdare poate începe să arate tendințe agresive, iar un câine care avea încredere și o natură de ieșire poate arăta acum anxietate în viața de zi cu zi. Modificările ulterioare includ o schimbare a apetitului, o creștere a comportamentului de frică și chiar o reticență de a rămâne în aceeași cameră ca tine. Schimbări biologice, cum ar fi o hernie ombilicală, pot avea o influență uriașă asupra stării și comportamentului câinelui tău.

hernia ombilicală în puii
Herniația în puii poate fi genetică, congenitală sau moștenită.

Diagnosticul unei hernii ombilicale la câini

Dacă aveți suspiciuni că câinele dvs. poate avea o hernie ombilicală, ia-i direct la veterinari. VET dvs. va efectua un examen extern pentru a vedea dacă este prezentă o hernie. Ele pot simți stomacul câinelui tău pentru bulgări, se schimbă căldura, caută hernia însăși sau orice înroșire a pielii. Dacă câinele dvs. are o blană lungă, ar trebui să fie de a tăia sau să rade zona pentru a fi siguri. În cazuri rare, hernia nu este vizibilă și nu poate fi simțită, chiar dacă câinele dvs. prezintă simptome care indică această concluzie.

Adesea, veterinarul dvs. va da câinelui dvs. un anestezic general și apoi să utilizați o raze X sau ultrasunete pentru a detecta hernia. VET dvs. va identifica ce țesuturi sunt afectate de hernie și de severitatea sa. Deoarece hernia ombilicală poate necesita o intervenție chirurgicală, este important să identificați problema și nivelul de risc pentru câinele dvs. cât mai curând posibil.

Tratamentul herniilor ombilicale în puii

Medicii sunt încă nesiguri de toate motivele pentru care apar herniile ombilicale, în special la câinii unei vârste mai înaintate. Prin urmare, nu există încă măsuri preventive disponibile. Tratamentul herniilor ombilicale, totuși, diferă în funcție de vârsta câinelui dvs. și de severitatea herniei lor.

Auto vindecare

Herniile ombilicale se găsesc cel mai proeminent pe puii după naștere. Acestea sunt cunoscute ca un tip de defect congenital, o condiție prezentată la naștere. Dacă sunt mici, veterinarii îi vor lăsa adesea să se vindece pe cont propriu. Puii vor fi rareori capabili să se rănească atunci când sunt atât de tineri, de obicei, ei nu pot lăsa chiar în mod compulsiv site-ul. În momentul în care sunt capabili să interacționeze cu site-ul, rana sa vindecat de obicei. Deși acest lucru nu este întotdeauna cazul, iar zona ar trebui să fie foarte monitorizată indiferent. Acest lucru este deosebit de important cu un câine mai în vârstă, deoarece este mai probabil să interfereze cu rana.

Interventie chirurgicala

Unele herniile ombilicale necesită o intervenție chirurgicală dacă au avut organe răsucite, sângerări sau țesut sufocante implicate. Deoarece condiția este atât de proeminentă în puii, este adesea o soluție pentru ca hernia să fie tratată alături de catelul dvs. este spionat sau neutered. Aceasta înseamnă că câinele dvs. va necesita doar o intervenție chirurgicală, minimizând astfel riscurile anestezice asupra câinilor tineri și reducerea timpului de vindecare.

Riscurile anestezice sunt crescute atunci când câinii sunt tineri, bolnavi sau bătrâni. Acestea includ sângerarea în intervenția chirurgicală, o reacție alergică la deteriorarea anestezică sau chiar severă a țesutului la organele afectate.

Informații generale despre herniile ombilicale și tratamentul pentru cățeluși și câini

Hernia ombilicală Recuperarea post-chirurgicală

Recuperarea post-chirurgicală este incredibil de important pentru a minimiza durerea câinelui tău și pentru a încuraja vindecarea rapidă.

Încercați să împiedicați stresul în câine, deoarece dezechilibrele hormonale pot împiedica sau încetini timpul de vindecare. Asigurați-vă că câinele dvs. are o zonă liniștită pentru a se odihni, interferențe minime, spațiu de la alții și nu există zgomote puternice. Ar trebui să verificați zilnic site-ul herniei pentru orice semne de infecție, cusături libere, sângerări sau probleme de drenaj. Câinele dvs. poate avea o depresie post-chirurgicală sau o anxietate, astfel încât este important să păstrați site-ul să verificați cât mai rapid, blând și neinvaziv posibil.

În funcție de chirurgul câinelui dvs., este posibil să fie nevoie să înlocuiți îmbrăcămintea acasă sau să aduceți în mod regulat câinele dvs. pentru o asistentă veterinară pentru a face acest lucru. Dacă este prevăzut un dressing, este posibil să fie necesară înlocuirea regulată. Numărul de schimbări poate depinde de lățimea plăgii și cât de mult se scurge.

Herniile ombilicale la câini - FAQ

Deși am acoperit ceea ce sunt herniile ombilicale, cum vă afectează câinele și cum să le trateze, o mulțime de proprietari vor avea mai multe întrebări specifice! Găsiți cinci întrebări frecvente răspunsate în următoarea noastră secțiune.

Cât costă chirurgia de îndepărtare a herniei pentru puii?

Tratamentul herniei ombilicale poate cost în medie 1.500 de dolari pentru a trata. Acest lucru se datorează chirurgiei, anestezicului și costurilor ocazionale de ședere peste noapte. Costul poate fi influențat de faptul dacă hernia este redusă sau ireductibilă, rasa câinelui tău și factorii lor individuali. Cum ar fi vârsta catelului dvs., sexul și factorii de risc. Gama de prețuri este de aproximativ 700 - 2500 de dolari în funcție de toate aceste elemente.

Companiile de asigurări de câine poate oferi pentru a ajuta la plata, dar depinde de politica lor. Herniile ombilicale vor număra adesea o condiție pre-cunoscută, atâta timp cât există dovada că condiția a existat cu trei luni înainte ca politica să fi început. Alte politici vor oferi o anumită sumă de finanțare pentru problemele de sănătate. De asemenea, dacă nu ați consumat deja sprijinul financiar, plata poate fi utilizată către intervenția chirurgicală.

Anumite rase de câine suferă mai mult de herniile ombilicale?

Rasele de câine la un risc mai mare includ Airedale Terrier, Cocker spaniol, pechinez, Shih Tzu, și Basenji. Aceste rase au fost găsite că au o mare probabilitate de a fi în pericol de hernie ombilicală atunci când sunt tineri.

Anumit rase sunt mai susceptibile la herniile ombilicale. Nu este încă cunoscut de ce apar herniile ombilicale. Prin urmare, nu există o concluzie cu privire la motivul pentru care anumite rase sunt mai predispuse. Ceea ce este cunoscut este că aceste rase sunt pre-dispuse genetic. Prin urmare, crescătorii ar trebui să studieze detectarea și tratamentul herniilor ombilicale în rasele de risc.

Puține studii au fost efectuate comparativ cu tipurile de rase la risc odată ce câinele a ajuns la vârsta adultă.

Ce remedii de acasă pot încerca pentru herniile de câine ombilicale?

Cu o hernie ombilicală, recomandăm cu tărie vizitarea veterinarului înainte de a încerca altceva. Cu toate acestea, există remedii naturale care pot fi recomandate pentru herniile ombilicale. Mai ales dacă VET a recomandat să o lase să se vindece de la sine:

  1. Utilizați un pachet de gheață
  2. Adăugați ghimbirul în dietă
  3. Se toarnă niște suc de legume

Utilizați an gheață Pentru a reduce inflamația pe hernie. De asemenea, poate ajuta la vindecare și poate minimiza durerea câinelui. Înfășurați pachetul de gheață într-o cârpă sau un prosop înainte de a fi ușor de presat la stomacul câinelui. Acest lucru împiedică blocul de gheață să se lipi de pielea câinelui tău. Care poate provoca dureri suplimentare și chiar ușoare ruperea la stratul exterior al herniei. Balonarea și înroșirea pielii pot fi, de asemenea, reduse cu un pachet de gheață.

În doze mici, ghimbir poate fi un remediu mare pentru dureri de stomac și inflamație. O cantitate mică de ghimbir consumată de câinele dvs. poate ajuta la vindecare. Acest lucru poate include reducerea durerii cauzate de hernie, reducând inflamația, umflarea și ajutând la digestie. Ghimbirul poate ajuta la reducerea greață a câinelui. Acest lucru poate fi benefic atunci când au niveluri mai ridicate de anxietate datorită stresului unei hernii.

Adăugați un pic de suc vegetal la alimentele câinelui dvs. în fiecare dimineață pentru a promova digestia sănătoasă și pentru a reduce inflamația. Doar asigurați-vă că legumele sunt în siguranță pentru consumul de câini. În plus, nu oferi prea mult o cantitate de suc, deoarece poate duce la scaunul liber.

Câinii pot participa la spectacole după ce au o hernie ombilicală?

Akc va permite ca câinilor să participe la spectacole după o hernie ombilicală, sub condiția ca acestea să fie vindecate bine. Dacă câinele dvs. are o hernie parțial vindecată, acest lucru poate fi suficient pentru o descalificare. Chiar și fără un diagnostic, dacă sunt afișate simptomele herniei, câinele dvs. nu poate fi eligibil.

O hernie ombilicală poate reprezenta un risc sever pentru sănătatea câinelui dvs. dacă este lăsată netratată. Cu toate acestea, cu îngrijire medicală și monitorizarea atentă a animalului dvs. de companie, puteți trata herniile ombilicale la câini și pui.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Hernia ombilicală la câini - definiție, simptome, tratament & # 038; faq