Pisicile au butoane de burtă?

Pisicile au butoane de burtă

Ar putea părea o întrebare ciudată, dar este cu siguranță una care se cultivă din timp în timp. Și, în timp ce știm că pisicile sunt mamifere - și toate mamiferele gestată cu o placentă - poate fi greu să vă înfășurați capul în jurul valorii de faptul că există sau nu un astfel de lucru ca un buton de burtă pisică. Desigur, nu este nemaiauzit pentru ca pisicile să aibă o problemă cu loviturile de burtă, astfel încât localizarea se poate lua în considerare cu atât mai dificilă.

În acest articol, vom vorbi despre toate lucrurile Buton Burly, răspunzând la acele întrebări arzătoare, cum ar fi "Pisicile au cordoane ombilicale?"Și pisicile au butoane de burtă". Mai bine, vă vom oferi o lecție rapidă de biologie, astfel încât să puteți cunoaște Ins și Outs din aceste innesuni și outies.

Ce este un cordon ombilical?

Butonul Belly - cunoscut și în lumea științifică ca ombilicus - este o mică intrare în fătul mamiferelor. Aici, cordonul ombilical este capabil să acorde acces la toate organele esențiale și să permită trecerea de sânge bogată în nutrienți de la mamă la copil. Umplut cu vene și artere, cordonul ombilical are o căptușeală exterioară dură pentru ao proteja de daunele în timpul sarcinii, cât și nașterea - practic, până când fătul devine un copil și poate respira pentru sine.

Cablul ombilical este atașat la placentă, care funcționează ca un sistem de filtrare pentru sânge de la mamă. Placenta folosește Incredible, Inginerie Naturală pentru a permite oxigenului, anticorpilor și nutrienților esențiali să treacă la făt, în timp ce blochează bacteriile proaste prezente în sânge.

Pisica stând într-un câmp verde mare

Pisicile au un cordon ombilical?

Absolut. La pisici, există adesea mai mult de un pisoi prezent în pântece - ceea ce înseamnă că există o mulțime de corzi și placentă să ia în considerare în timpul nașterii. Deoarece sângele oxigenat vine de la mamă, înseamnă că există un nivel foarte ridicat de presiune pus pe inima ei în timpul sarcinii, în special cu atât de mulți placenți pentru a răspunde.

Din fericire, cordonul ombilical este suficient de scurt încât nu se încurcă împreună, iar pisoii sunt capabili să rămână aproape de placentă - acest lucru scurtează și călătoria sângelui, dându-i mama un pic de pauză!

Ar trebui să scot cordonul ombilical de la un pisoi?

Ca toți mamiferele, odată ce bebelușul, pisoiul, catelul sau orice alt tânăr a fost născut, copilul este capabil să respire în propriul lor oxigen și, prin urmare, cordonul și placenta nu mai sunt necesare. La scurt timp după naștere, spasmele de cordon și se vor separa de placentă, lăsând o scurtă parte în urmă.

Dacă ați avut recent pisoii se întreabă dacă să elimine restul cordonului ombilical sau dacă cordonul rămas provoacă orice durere, nu te teme. Odată ce cordonul ombilical este separat de placentă, este lăsat pe pisoi până când se usucă, se scufundă și cade din propriul acord. Și, în timp ce este posibil să nu fie deosebit de plăcut să se uite, este mai bine să evitați interferența cu procesul de vindecare și ar putea fi încă niște substanțe nutritive esențiale în corzile care nu au fost încă complet absorbite.

Permițând cablului să renunțe la acordul propriu, înseamnă, de asemenea, că sunteți mai puțin probabil să deschideți o rană, care apoi are o șansă mai mare de infecție. Astfel, singurul motiv pentru care ar trebui să modificați vreodată cablul rămas, este dacă zona arată ca și cum ar putea fi infecție - și, chiar și atunci, acest lucru ar trebui făcut doar pentru a curăța rana după luarea sfaturilor din veterinarul dvs. Amintiți-vă că pisoii nu au încă un sistem imunitar, deci chiar și cele mai lazive bacteriile pot provoca vătămări grave pisicilor voastre tinere.

Pisicile au butoane de burtă?

Odată ce ombilicul a căzut din stomacul pisicilor, veți observa o mică cicatrice lăsată în urmă. Felicitări, tocmai ați găsit butonul buric! Nu vă faceți griji, la fel ca oamenii, această cicatrice va rămâne pentru tot restul vieții, dar nu provoacă nici un rău sau de daune. La pisoii tineri, există un risc crescut de infecții dacă cicatricea este înlăturată, totuși, așa că încercați să descurajați orice tânăr din lingerea lor - sau reciproc - bellii.

Unde pot găsi butonul buric al pisicii mele?

Găsirea unui buton de burtă pe o pisică complet crescută poate fi mult mai dificilă decât ar putea fi pe un om. Pentru început, este într-o zonă diferită a stomacului lor, că vânătoarele inițiale se pot dovedi dezamăgitoare. În al doilea rând, aveți toate blană pentru a concura cu! Apoi, există faptul că multe pisici nu aprobă vânătoarele legate de burții lor - într-adevăr, unii nu se bucură nici măcar de un accident vascular cerebral în acea zonă și perioade lungi de timp petrecut în jurul valorii de acolo pot duce adesea la o mână zdrobită. În cele din urmă, cu atât mai greu pisica ta, cu atât mai greu poate fi să găsești butonul buric, deoarece excesul de grăsime poate întinde cicatricea și o poate face mai subțire - și, prin urmare, mai greu de găsit.

Cel mai bun moment pentru a găsi butonul buric de pe pisica dvs. este atunci când sunt complet confortabile și relaxate în jurul tău. În aceste cazuri, o pisică se poate întoarce adesea pentru a-ți arăta stomacul într-un efort de a-și arăta familiaritatea și de a avea încredere în tine. Cu toate acestea, nu profitați de acest lucru prea mult timp și nu încercați niciodată să acordați o pisică nefamiliară care se rostogolește - ar putea fi pur și simplu că se joacă!

Majoritatea pisicilor au un buton de burtă relativ mare, în comparație cu oamenii, și puteți găsi navale chiar sub cușca. Rețineți că va fi foarte mic - aproximativ 5 mm lungime - deci, dacă nu îl puteți observa, nu încercați să mutați blănurile prea mult. Pur și simplu încercați din nou un alt moment - sau verificați Google, pentru a vedea unul fără risc, deloc!

Pisica mea are un innie sau o ieșire?

Aceasta este principala diferență dintre pisici și oameni, iar motivul atât de mulți oameni par a fi sub impresia că pisicile nu pot avea butoane de burtă. În timp ce oamenii au ceea ce este denumit în mod obișnuit "innesii" sau "outies" (Focul de distracție: aproximativ 90% dintre oameni au innesuni, iar doar 10% au outies) Butoanele de burtă pisică nu iau cu adevărat formularul "Button". O pisică navală este mai mult de o cicatrice subțire plată, care marchează unde a fost atașată o dată cordonul ombilical.

Când este un buton de burtă nu este un buton de burtă?

Dacă verificați o pisică sau pisoi tânără pentru a vedea cum se formează butonul de burtă și par să aibă un "outie", ar putea fi că este, de fapt, o hernie. Referindu-se la veterinari și profesioniști ca hernie ombilicală, acest lucru se întâmplă atunci când cordonul ombilical nu a fost destul de vindecat corect.

Rezultatul este o mică deschidere în peretele abdominal, creând o pungă moale care se blochează ușor în cazul în care cicatricea se bazează de obicei, creând apariția unui outie. În timp ce acest lucru sună destul de serios, cele mai multe herniii ombilicale sunt capabile să vindece din propriul acord, așa că încercați să nu accentuați prea mult. Cu toate acestea, ele sunt mai predispuse la infecții, iar hernia se poate agrava în timp - mai ales atunci când pisoiul face o mulțime de eforturi fizice.

Ca regulă generală, dacă hernia nu se apropie și nu devine butonul tradițional de burtă sau cicatricea, în momentul în care sunt gata să se supună Spaying sau sterilizare, care este de aproximativ 3 și 4 luni. În aceste cazuri, poate să merite ca veterinarul să închidă hernia, în timp ce pisoiul este deja în curs de operație. Astfel, provoacă mai puțină stres decât a trebui să se ocupe de două intervenții chirurgicale la o vârstă fragedă și dă herniei o șansă de a se vindeca din propriul acord.

Herniile netratate pot provoca boli care pun viața în pericol dacă nu sunt reparate chirurgicale după acest timp, așa că păstrați-vă la acestea. Și, ca întotdeauna, contactați-vă VET dacă - în orice moment - sunteți preocupat de vindecarea butoanelor de burtă în pisoi, sau dacă sunteți preocupat de Butonul dvs. pentru pisici adulți.

Ați putea, de asemenea, să vă place revizuirea celor mai bune Mâncare pentru pisici.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisicile au butoane de burtă?