Ajutând un câine în muncă

Australian Shepherd Mama câine și pui de îngrijire medicală

Este câinele dvs. însărcinată și pe punctul de a da naștere? Dacă aceasta va fi prima dată când vă ajută să nașteți un câine, citiți pentru câteva răspunsuri la întrebările frecvente despre ieșire (nașterea).

În primul rând, ar trebui să vorbești cu tine medic veterinar despre proces. Este important să înțelegem riscurile potențiale și să puteți identifica semne de complicații. Este mai bine să găsiți un medic veterinar care are experiență și interes în reproducerea caninei. În mod ideal, veterinarul dvs. va fi verificat câinele dvs. pe parcursul sarcinii. VET vă va vorbi despre dvs Pregătirea și poate, de asemenea, să vă puteți ajuta să găsiți consumabilele potrivite. Este, de asemenea, o idee bună să vorbim cu un Creditor de câini cu experiență și să ia în considerare faptul că persoana respectivă este prezentă pentru naștere.

Știind când câinele dvs. este gata să dea naștere

Un câine însărcinat prezintă de obicei semne de cuibărit în aproximativ 48 de ore de la debutul muncii. Aceste semne pot include zgârierea la patul ei și caută un loc sigur ca să o aibă Puppies. Ar trebui să începeți să luați temperatura rectală a câinelui o dată sau de două ori pe zi, după cum se apropie data. Temperatura normală a corpului este de aproximativ 100-102 ° F. Când temperatura rectală scade sub 100 ° F, acesta este un semn bun că munca va începe în aproximativ 24 de ore.

În prima etapă a muncii, câinele dvs. va începe să experimenteze contracții uterine. De asemenea, ea poate începe săi și săpare. Mulți câini se vor ciocni sau se agită. Câțiva câini chiar vom varia. Acesta este tot ceea ce este considerat comportament normal și durează de obicei șase până la douăsprezece ore până când cervixul dilats și ea este gata să-și livreze puii.

Ce puteți face pentru a vă ajuta

Când câinele dvs. merge mai întâi în muncă, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă păstrați distanța în timp ce o observa în liniște. Vă poate surprinde să aflați că câinii nu au de obicei nevoie de mult de ajutor. De fapt, poate fi destul de fascinant pentru a urmări că instinctele unui câine preluate pe măsură ce sunt și îngrijorau pe tineri.

Cand Câine gravidă este gata să-i livreze primul cățeluș, ea va trăi în mod obișnuit sau va împinge, timp de aproximativ 10-30 de minute înainte ca catelul să apară. Pe măsură ce fiecare nou-născut apare din canalul de naștere, veți vedea că este acoperit cu o membrană care trebuie îndepărtată pentru ca catelul să respire. Cele mai multe mame vor face instinctiv acest lucru prin lins și mușcare la membrană. Ea va linge gura și nările pentru a permite ca catelul să respire. Placenta va fi încă atașată de catelul prin cordonul ombilical. Mama ar trebui să scadă cordonul ombilical în aproximativ cinci minute, apoi continuați să lingă corpul catelusului curat.

Dacă mama nu îndepărtează membrana în aproximativ două minute, va trebui să vă ajutați. Îndepărtați cu grijă membrana folosind degetele, apoi frecați ușor catelul curat cu un prosop. Legați banda ombilicală a cordonului ombilical, șir sau ața (nefolosită și nedorită) aproximativ o jumătate de centimetru de la burta catelului, având grijă să nu trageți pe cordon. Tăiați cablul cu foarfece chirurgicale sterilizate de aproximativ un centimetru și jumătate distanță de catelus. Cablul ar trebui să cadă pe cont propriu în câteva zile.

Puii sunt, în general, născuți la aproximativ 45-60 de minute. Între pui, mama poate sau nu încearcă să mănânce placenta de la puiul anterior. S-ar putea să doriți să împiedicați cainele să mănânce prea multă placentă, deoarece poate provoca vărsături mai târziu.

Aproximativ la jumătatea drumului prin livrarea puilor, mama ar putea fi nevoită să ia o pauză. Până la patru ore poate trece înainte de a începe să se transforme din nou. Nu există nici un motiv de îngrijorare dacă nu depășește mai mult de patru ore înainte de a începe să livreze următorul pui. Sperăm că aveți o idee despre numărul de pui și de dimensiunile acestora. VET-ul dvs. poate lua raze X în jurul zilei 45 pentru a determina numărul de pui.

Unele pui pot fi născute în primul rând. Acest lucru nu este anormal și nu este de obicei o problemă dacă puștiul pare blocat.

Semne de complicații

Apelați-vă imediat medicul veterinar dacă apare oricare dintre următoarele:

  • Ea nu intră în muncă în 24 de ore de la temperatura ei căzând sub 100 ° F
  • Ea se străduiește / are contracții pentru mai mult de 45 de minute și nu se naște nici un catelus
  • Un catelus pare a fi blocat în canalul de naștere, sau catelul este la jumătatea drumului, iar mama nu mai poate împinge catelul.
  • A fost mai mult de patru ore de la ultimul puști, și știi că există mai multe înăuntru
  • Ea pare a fi în durere extremă
  • Perioada de gestație a ajuns la 70 de zile
  • Aveți alte preocupări cu privire la mama sau puii ei

Când aveți îndoieli, contactați un medic veterinar cu întrebări. În mod ideal, veți avea deja o relație cu un veterinar cu experiență în reproducerea caninei.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Munca și livrarea la câiniRochester Hills Veterinarieni

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ajutând un câine în muncă