Hernia la câini: cauze, semne și tratament

Hernia la câini: cauze, semne și tratament

La fel ca părinții lor de companie, câinii pot obține și Hernia. Hernia la câini poate fi datorată rănilor sau unei anomalii metabolice care determină o anumită secțiune a peretelui abdominal al câinelui să slăbească. Sau ar putea fi congenital. Și din moment ce cavitatea abdominală este de fapt înghesuită cu o mulțime de organe și țesuturi, se poate imagina doar ce se va întâmpla în continuare dacă acest punct slab izbucnește brusc. Vestea proastă este că există câteva tipuri de hernie la câini care sunt cu siguranță amenințătoare. Vestea bună este totuși că acestea pot fi tratate, dar vor necesita recunoașterea rapidă a simptomelor, astfel încât tratamentele adecvate vor fi instituite imediat.

Definirea herniei

Hernia este de aproximativ definită ca o depășire a conținutului abdominal prin peretele abdomenului. Acestea pot include țesuturi grase și organele abdominale care își împing calea printr-un loc slăbit în peretele abdominal. În timp acest loc slăbit se poate rupe, creând o gaură.

Dacă este suficient de mic, numai țesuturile grase pot iesi prin perete. Acest lucru poate fi ușor remediat de aplicarea atentă și blândă a presiunii pentru a împinge țesutul gras prin gaură și înapoi în cavitatea abdominală.

Dacă gaura se întâmplă să fie suficient de mare, astfel încât să permită secțiuni sau organe ca intestinele sau colonul să împingă peretele abdominal, există o posibilitate ca trecerea îngustată să conțină vasele de sânge în aceste organe. Acest lucru limitează fluxul sanguin și poate duce la pierderea organului.

Recunoașterea rapidă a prezenței herniei beges tratament prompt, evitarea pierderii de organe. De aceea este important să înveți cum să recunoaștem simptomele herniei la câini.

Tipuri de herniii

Câinii pot avea unul din cele 5 tipuri diferite de hernie. Acestea sunt după cum urmează:

  • Hiatal

Hiatusul esofagian este o deschidere naturală situată în diafragma unui câine prin care esofagul trece să se alăture stomacului. Este, de asemenea, prin intermediul hiatusului esofagian că trece nervul vag. În hernia hiatală, partea superioară a stomacului se împinge prin această deschidere naturală mică. Poate comprima esofagul, precum și nervul vag.

  • Diafragmatică

Diafragma este acel strat special de mușchi care separă cavitatea toracică, unde se află inima și plămânii, din cavitatea abdominală. Funcția sa principală este în respirație. Atunci când contractează, ea extinde cavitatea toracică pentru a reduce presiunea în spațiul pleural. Deoarece există o presiune mai mică a aerului în plămâni, aerul din afara corpului câinelui intră în.

Din păcate, dacă o gaură se dezvoltă în acest strat de mușchi, organele abdominale împingând prin gaură pot afecta în mod semnificativ procesul de respirație. Câinele dvs. va avea dificultăți sau respirația muncii. De asemenea, poate comprima inima, ceea ce duce la probleme mai grave.

  • Ombilical

Printre căpuși, hernia ombilicală este destul de comună. Acest lucru este în mare parte congenital în natură și are ca rezultat proeminența ombilicului prin peretele abdominal. Este ușor de identificat, deoarece puteți simți o bucată pe butonul Puppy`s Belly. Cel mai bun lucru este că cele mai multe herniile ombilicale se rezolvă pe cont propriu. În unele cazuri, cu toate acestea, intervenția chirurgicală poate fi necesară pentru a rezolva problema, dar numai atunci când Câinele a fost deja netered sau spionate.

  • Perineal

Perinemul este opusul diafragmei, formând marginea inferioară a cavității abdominale. Este linia de demarcație dintre cavitatea abdominală și cavitatea pelviană. În astfel de cazuri, colonul sigmoid sau orice alt organ abdominal sau țesut se pot împinge prin perineu și comprimă organele din pelvis adiacente rectului și anusului, cum ar fi vezica urinară. Acest lucru poate duce la probleme în urinare. Se vede în mod obișnuit în câinii neutilizați mai vechi de 5 ani.

  • Inghinal

Ultimul tip de hernie la câini este inghinal, care este înghițirea câinelui. Intestinele mici și mari, vezica urinară sau chiar uterul se pot împinge prin mușchii slăbiți ai îngrozitorului, strangularea și tăierea circulației acestor organe. Acest tip de hernie la câini este în mare parte congenitală în natură, deși este de obicei văzut în câini care sunt însărcinați precum și în Evul Mediu.

Cauzele herniei canine

Există două cauze principale ale herniilor la câini. Primul este congenital, adică câinele sa născut deja cu condiția. Este cea mai frecventă cauză a herniei găsită la câinii mai tineri și este adesea rezultatul unei probleme în timpul dezvoltării embrionare și fetale. De asemenea, este posibil ca un defect genetic să fie trecut de la unul dintre progenitorii câinelui.

Literatura existentă arată că anumite rase de câini au un risc mai mare de a dezvolta anumite tipuri de hernie, cimentând în continuare ideea de moștenire genetică ca mijloc de cauzalitate a bolii. Bulldogii englezi și Shar-Peis, precum și alte rase brahycefalice sunt cunoscute a fi mai vulnerabile la herniile hiatale, în timp ce Weimaraners și Spaniels Cocker au crescut predispoziția la herniile diafragmatice.

A doua cauză a herniei este trauma sau rănirea. Rănirea forței de forță față de abdomen pot slăbi musculatura fie a diafragmei, fie a perineului sau chiar peretele abdominal în sine. O creștere a presiunii intraabdominale este, de asemenea, văzută de experți ca una dintre cauzele posibile ale herniei, deoarece o creștere a presiunii în cavitatea abdominală poate împinge organele interne și alte structuri pe peretele abdomenului. Cu toate acestea, presiunea ar trebui să fie suficientă pentru a împinge aceste organe.

Manifestări clinice ale herniei canine

După cum am menționat deja în discuția noastră despre diferitele tipuri de hernie la câini, manifestările clinice observate la canini cu afecțiunea sunt de fapt legate de organul care este restrâns. În general, cu toate acestea, manifestările pe care trebuie să le urmăriți includ următoarele.

  • Durere
  • Lipsa poftei de mâncare
  • Vărsături
  • Masa palpabilă sau bucată în abdomenul câinelui
  • Tuse
  • Dificultatea respirației sau respirației muncitoare
  • Dificultăți de respirație
  • Dificultate urinare
  • Bătăi neregulate ale inimii
  • Saliva

Pentru câinii cu hernie hiatală dificultăți de respirație, dificultăți de înghițire, reflux acid, regurgitarea alimentelor, vărsăturilor și durerii toracice sunt foarte frecvente. Câinii cu hernie diafragmatică vor arăta adesea o respirație foarte rapidă și bătăi inimii, dificultăți de respirație, decolorare albastră a pielii și a mucusului membranelor și un abdomen care arată ca acesta este capătat.

Câinii cu hernie ombilicală pot prezenta adesea cu constipație, vărsături, sensibilitate în abdomen, roșeață în zona ombilicală și o masă palpabilă în regiunea ombilicală. Caninii care sunt suspectați de hernie perineală vor arăta semne de slăbiciune sau letargie, dificultăți de a trece scaunele, dificultăți de urinare și umflarea vizibilă în zona rectului. Este, de asemenea, posibil ca câinele să aibă o orientare diferită sau o mișcare a coastei sale.

Câinii care sunt suspectați de a avea hernie inghinală prezentă în mod obișnuit cu urină sângeroasă, o frecvență crescută de urinare, trecând urină foarte slabă, umflarea fiecăruia dintre rânduri și depresie.

Diagnosticarea herniei la câini

Una dintre modalitățile cele mai definitive de a diagnostica hernia este palparea unei mase moi în zonele în care nu ar trebui să fie în mod normal. Cu toate acestea, majoritatea veterinarilor ar dori totuși să fie siguri că ceea ce văd și palparea este de fapt hernie și nu o altă condiție a bolii. Ca atare, o radiografie a zonei afectate poate ajuta la vizualizarea plasării herniei și dacă este situată adânc în cavitatea abdominală a câinelui sau nu. Acest lucru va permite, de asemenea, veterinilor să vizualizeze cea mai bună abordare dacă vreodată hernia necesită corecție chirurgicală.

În majoritatea cazurilor, un mediu de contrast este introdus în tractul digestiv al câinelui înainte raze X. Aceasta este de a transforma tractul digestiv și organele asociate în opac după examinarea cu raze X. Deoarece sunt acum opace, este mult mai ușor să-și urmeze conturul în regiunea abdominală a câinelui și să determine dacă ceva nu este loc.

Testele de diagnosticare a imaginilor vor fi apoi comparate cu rezultatele examenului fizic, precum și istoricul câinelui de manifestări clinice. Diferitele manifestări ar trebui să se potrivească bine cu locația herniei pentru a face un diagnostic mai convingător, mai definitiv.

Pentru a vă asigura că câinele dvs. este potrivit pentru operație, o serie de teste și examene de diagnosticare pot fi comandate de către medicul veterinar. Acestea pot include teste de sânge și chimie de sânge, precum și panouri de electroliți. Chimia sângelui este importantă deoarece oferă o estimare brută a funcției pancreatice, ficat și renale, precum și o idee echitabilă de metabolism de glucoză. Contele de sânge oferă o bază pentru identificarea tulburărilor legate de sânge care ar putea afecta repararea și vindecarea plăgilor chirurgicale.

Cauzele herniei canine

Tratamentul herniei canine

Deoarece patologia principală în hernie este crearea unei găuri într-un perete în interiorul corpului câinelui, numai corecție chirurgicală poate ajuta la împingerea organelor și țesuturilor care ar fi putut deja să fie proeminente prin această gaură și să închidă chirurgical gaura. Cu toate acestea, nu toate herniile ar trebui tratate cu o intervenție chirurgicală, deoarece există aceia care se rezolvă de obicei pe cont propriu.

Herniile cu deschideri destul de mici nu necesită neapărat o intervenție chirurgicală ca o manipulare atentă a zonei poate ajuta la înlocuirea țesuturilor proeminente înapoi în cavitatea abdominală. Cu toate acestea, deoarece gaura este încă prezentă, intervenția chirurgicală poate fi efectuată cândva în viitor. De exemplu, herniile ombilicale, în timp ce se rezolvă fără intervenție chirurgicală, pot fi reparate chirurgical numai după ce câinele a fost neterat sau spayed.

În plus față de chirurgie, VET poate oferi, de asemenea, tratament simptomatic. De exemplu, dacă există reflux acid ca urmare a herniei hiatale, pot fi prescrise antiacide. Antiemetica poate fi, de asemenea, administrată în cazurile de vărsături, precum și în analgezice pentru durere.

În cazurile de hernie hiatală sau hernie diafragmatică complicată de pneumonie, este posibil ca Veters să comande antibioticele corespunzătoare. Este imperativ ca dozarea recomandată de antibiotice să fie respectată la.

Prevenirea herniei canine

Este posibilă prevenirea herniei la câini. Deși există într-adevăr nici o modalitate de 100% de a preveni dezvoltarea tuturor tipurilor de hernie, există mai multe moduri în care vă puteți ajuta să vă protejați câinele împotriva acestei condiții.

Spațiale și sterilarea au fost considerate două dintre cele mai eficiente modalități de prevenire a herniilor inghinale și perineale. Având ca câinele dvs. sterilizat sau spayed, poate contribui astfel la minimizarea riscului de a dezvolta aceste două tipuri de hernie.

Deoarece toate cele 5 tipuri de hernie la câini sunt de origine congenitală, o modalitate de a evita acest lucru este oferind câinelui dvs. cu cea mai bună nutriție posibilă pentru rasa, stilul de viață și dimensiunea. Acest lucru ar trebui să contribuie la reducerea riscului herniei pe puii lor ar trebui să rămână gravidă. Braciurile și câinii din Brachycephalic care sunt cunoscuți ca fiind la un risc crescut de dezvoltare Herniia nu ar trebui să permită să crească, deoarece există o șansă foarte puternică că vor trece defectul genetic pe descendenții lor.

Sprijinirea câinilor cu hernie

De la timp câinii sunt diagnosticați cu hernia până la câteva luni după repararea chirurgicală a herniei, este imperativ ca părinții de companie să-și susțină câinii. O creștere a presiunii intraabdominale poate agrava în continuare gaura din perete. Activitățile intense, inclusiv exerciții și piese viguroase, ar trebui minimalizate cu orice preț. Protecția animalelor de companie din leziuni suplimentare la abdomenul lor poate ajuta, de asemenea.

După repararea chirurgicală a herniei, câinele trebuie să fie bine odihnit pentru a facilita vindecarea ranii chirurgicale și pentru a preveni creșterea anormală a presiunii intraabdominale. Blotarea ar trebui evitată deoarece acest lucru poate pune o tulpină pe gaura justă în peretele abdominal. Feedingurile frecvente mici funcționează cel mai bine în astfel de situații.

Hernia la câini poate fi o bulge foarte simplă în abdomenul lor. Sau ar putea dovedi cu ușurință punerea în pericol de viață, mai ales dacă organele proeminente sunt deja tăiate din alimentarea lor de sânge datorită strangulării de către gaură. Vestea bună este că hernia mai devreme este diagnosticată la câinele dvs., cu atât mai devreme vor fi aplicate tratamentele adecvate. Mai devreme sau mai târziu câinele dvs. va fi capabil să-și reia activitățile normale de viață zilnică.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Hernia la câini: cauze, semne și tratament