Câinii au butoane de burtă?

Oamenii au o fascinație ciudată cu butoane de burtă. Din momentul în care suntem tineri, vrem să arătăm tuturor butoanele noastre de burtă și să privim și la alte butoane de burtă. Copiii își pun prietenii dacă au un "# 8220; Iny & # 8221; sau un & # 8220; outie.& # 8221; Ei vor să știe cum au primit butonul de burtă și pentru ce este folosit. Această fascinație a fost transferată acum în proprietatea animalelor de companie, iar mulți proprietari de câini se întreabă: Câinii au butoane de burtă?

S-ar putea să sune prost să punem întrebarea, & # 8220;Câinii au butoane de burtă?& # 8221; Dar este unul dintre acele lucruri mici pe care o mulțime de oameni pur și simplu doriți să știți, Chiar dacă nici răspunsul nu ar avea niciun efect. Bine, permiteți-mi să vă spun că majoritatea proprietarilor de câini găsesc de obicei răspunsul foarte surprinzător.

Da, câinii au butoane de burtă. Acum, aici, ce altceva ar trebui să știți și # 8230;

Toate animalele placentare, inclusiv canini, au nevoie de un cordon ombilical în timpul gestației. La unele animale, ca oamenii, butonul buric devine o cicatrice foarte remarcabilă, dar asta nu este întotdeauna cazul. Mulți oameni cred că câinii nu au butoane de burtă, deoarece nu sunt la fel de ușor de văzut cum sunt pe oameni. Asta nu este cu adevărat cazul.

Câinii au butoane de burtă? Da, ei fac.

De ce câinii au butoane de burtă

Mamiferele sunt similare în mai multe moduri

Acum că am răspuns la întrebarea pe butoanele de burtă ale câinilor, este timpul să ne uităm la modul în care ei iau cei în primul rând. Butonul buric al câinelui, cunoscut și ca Umbilicus, este locul în care vasele de sânge din placentă sunt atașate de puști înainte de a fi născuți. Aceste vase de sânge oferă esențiale Nutriție că are nevoie de catelus, Permiteți fluxul de oxigen și ajută la îndepărtarea produselor deșeurilor.

În cele mai multe cazuri, cordonul ombilical este încă atașat de catelus când se naște, dar după o lovitură de succes de către mamă, este îndepărtată și ea o va mânca de obicei. Cicatricea care este lăsată în urmă după ce cordonul ombilical este detașată și este mult mai puțin vizibilă pe majoritatea animalelor decât este pe un om.

De ce de obicei nu vedem butoanele de burtă pe câini? Motivul este că pe câini este o cicatrice plană și este rapid acoperită cu blană de îndată ce se naște catelul, astfel încât poate fi dificilă pentru a vedea.

Oamenii au cu siguranță cele mai vizibile butoane de burtă ale oricărui mamifer. Marsupials (mamifere cum ar fi Koala, Possum și Kangaroo) și monotremes (mamifere de ouă, cum ar fi platypus) sunt singurele mamifere care nu au nevoie de un adevărat cordon ombilical și, astfel, nu au un buton de burtă de orice fel. Majoritatea mamiferelor placentare sunt ca câinii și pisicile, în că cicatricea lor ombilică se va estompa de timp.

Când ați putea observa un buton de burtă pe un câine? Cu cei mai buni câini cu părul scurt și mediu, cel mai bun timp pentru a observa un buton de burtă se află în câteva ore de naștere, iar cel mai bun loc de a privi este în jurul micului trunchi al părului în care haina lor se întâlnește la baza coastelor. Ceea ce ne-am referit la un buton de burtă este situat chiar sub coastele coastelor nou-născutului și ar trebui să arate ca o cicatrice mică, foarte subțire.

Iată câteva articole pe care le puteți găsi, de asemenea, interesante de citit:

Unde câinii au butoane de burtă

Potențial pentru hernia în jurul butonului buricului câinelui

Din păcate, la fel ca și cu bebelușii umani, lucrurile nu merg întotdeauna fără probleme atunci când se naște puii. Uneori, A Hernia poate apărea în jurul zonei butonului de burtă a câinelui. Herniile se dezvoltă atunci când zidul abdomenului nu se închide complet în jurul cordonului ombilical în timpul dezvoltării catelului și, ocazional, această condiție poate deveni viața care pune viața la catelus.

O hernie ombilicală este o proeminență (înfundată spre exterior) a căptușelii abdominale, a grăsimilor abdominale sau a unei porțiuni de organe abdominale prin zona din jurul ombilicului (buton de buric sau burtă). Umbilicul la câini și pisici este situat pe partea inferioară a acestora chiar sub ribcage.& # 8221;

O hernie ombilicală necomplicată nu va provoca în mod normal probleme și se va corecta într-o perioadă scurtă de timp. Cu toate acestea, hernia complicată de burtă de câine este atunci când părți ale abdomenului intern, cum ar fi intestinele, prinderea decalajului în peretele muscular și, în mod obișnuit, intervenția chirurgicală va trebui efectuată pentru a corecta problema. Problema poate fi rezolvată, de obicei, în același timp, catelul este spayed sau neutered.

Ce câini pot obține Butonul Burber Hernia Problema? Orice catelus sau orice rasa de caini poate suferi de o hernie ombilicala, dar unele rase canine - inclusiv Basenjis, Beagles, Terrier Airedale si Pekingese - sunt mai predispuse la aceasta complicatie de sanatate.

Dacă adoptați un catelus care este una dintre aceste rase, trebuie să păstrați un ceas în zona lor abdominală pentru orice semne de umflare. Nu este nimic de îngrijorat; pur și simplu ia notă de burta lor cel puțin o dată pe zi, care este foarte ușor de făcut.

N-am văzut niciodată un buton de burtă pe câinele meu!& # 8221; Dacă nu ați observat niciodată butonul buric al câinelui înainte, acesta este de fapt un lucru bun. Când mama dvs. canine are pui, ar trebui să verificați zona butonului de burtă a câinelui la scurt timp după naștere pentru a vă asigura că nu există complicații potențiale. De asemenea, dacă sunteți în căutarea de a adopta un catelus, un lucru pe care ar trebui să-l căutați sunt semne ale unei hernii ombilicale în jurul zonei butonului de burtă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii au butoane de burtă?