Hernie hiatală la câini

Examenul VET pentru buldogul englez

Herniile hiatale pot apărea în orice Rasa de câine dar ele sunt mai răspândite în rasele brachycefalice. Aceste hernie afectează atât cavitățile pieptului cât și abdominale și pot provoca respirații grave sau probleme digestive. Din fericire, nu toate cazurile de hernie hiatală necesită o intervenție chirurgicală, dar câini de prieteni ar trebui să fie conștienți de această problemă și de problemele potențiale pe care le poate provoca.

Ce sunt herniile hiatale la câini?

Herniile hiatale sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de hernie diafragmatică. Diafragma este un mușchi subțire care separă organele din piept din organele din abdomen. Organele normale din piept includ inima și plămânii în timp ce abdomenul conține stomacul, intestinele, ficatul, pancreasul, vezica biliară și alte organe vitale. Cu o hernie hiatală sau diafragmatică, diafragma are o deschidere în el, numită o hiatus, unde esofagul intră în stomac. Această deschidere nu ar trebui să fie acolo și, prin urmare, permite organelor de la abdomen să cadă în cavitatea toracică. Uneori organele intră și ies din deschidere, dar când organul devine blocat probleme apar.

Semne de hernie hiatală la câini

Semnele unei hernii hiatale sunt similare cu alte probleme care afectează sistemul digestiv al unui câine.

Semne ale unei hernii hiatale la câini

  • Hunched înapoi
  • Durere abdominală
  • Vărsături cu sau fără sânge
  • Diaree
  • Regurgitație
  • Respiratie dificila
  • Saliva

Majoritatea câinilor care au o hernie hiatică nu prezintă semne ale problemei până când un organ din abdomen nu se blochează în cavitatea pieptului. Hiatusul sau deschiderea este de obicei mic, astfel încât, în cazul în care o parte a intestinului sau alt organ se încadrează în cavitatea pieptului pe care o poate bloca și nu este capabilă să se întoarcă la locul în care aparține. Acest lucru poate provoca dureri severe datorită constricției care apare în mod obișnuit atunci când intestinul sau alt organ se blochează în deschidere. Câinii își pot lua spatele sau pot striga în durere când burta lor doare din cauza asta. Vărsături și diaree poate apărea și și poate conține chiar sânge. Regurgitarea alimentelor la scurt timp după consumare, drooling sau hiper salivant, și chiar dificultatea respirației se poate întâmpla ca urmare a unei hernii hiatale, de asemenea.

Cauzele herniilor hiatale la câini

Se pare că există doar două cauze ale unei hernii hiatale la câini.

  • Defect din nastere: De asemenea, cunoscut sub numele de defecte congenitale, defectele congenitale sunt probleme sau anomalii pe care unii câini sunt pur și simplu născuți. Herniile hiatale sunt cel mai frecvent ceva pe care un câine îl are de la naștere și sunt descoperite întâmplător când sunt luate raze X, câinele primește o intervenție chirurgicală abdominală sau dacă câinele începe să prezinte semne de unul.
  • Trauma: Dacă un câine nu se naște cu o hernie hiatală, atunci cel mai probabil se dezvoltă una după o traumă severă. Fiind lovit de o mașină sau supraviețuirea unei căderi sunt motive comune o hernie hiatală ar putea să apară în afara de a fi un defect de naștere.

Diagnosticarea herniei hiatale la câini

X-Rays sunt cea mai frecvent utilizată metodă pentru a ajuta un medic veterinar în diagnosticarea unei hernii hiatale, dar pot fi necesare și ultrasunete, endoscopie și intervenții chirurgicale. Un câine poate sau nu poate prezenta simptome de a avea o hernie hiatală și, uneori, un diagnostic de hernie hiatală este realizat alături de o altă problemă care a determinat razele X sau alte teste de diagnosticare.

Tratamentul herniilor hiatale la câini

Dacă o hernie hiatală este severă și provoacă probleme într-un câine, intervenția chirurgicală va fi necesară pentru a înlocui organele care ar fi putut deplasa prin deschidere și în cavitatea pieptului și pentru a închide hernia. Dacă hernia hiatală nu este la fel de severă, medicamentele pentru a trata orice simptome cum ar fi regurgitarea sau diaree pot fi utilizate până când este necesar să corecteze chirurgical hernia.

Cum de a preveni herniile hiatale la câini

Din păcate, deoarece câinii care au hernie hiatală sunt de obicei născuți cu ei, nu există nici o modalitate de a le împiedica. Bineînțeles, făcând ceea ce puteți pentru a vă menține câinele în siguranță de la orice traumă majoră care ar putea provoca întotdeauna o hernie hiatală, dar aceste tipuri de incidente sunt de obicei accidentale. Creșterea selectivă a raselor de câine brahycefalice, cum ar fi Shar Pei, care sunt adesea diagnosticate cu herniile hiatale pot ajuta la scăderea probabilității unui câine să se nască cu o hernie hiatală, dar o cauză ereditară este doar suspectată și nu dovedită.

Simptome și tratamente ale bolilor comune de câine
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Hernie hiatală la câini