Probleme comune de anxietate a câinelui și cele mai bune tratamente de anxietate pentru animale de companie

În timp ce disconfortul și bolile psihologice, în special anxietatea, sunt adesea considerate a fi limitate la oameni, nu este cazul. Câinii pot suferi de anxietate. Anxietatea este definită de medic veterinari pe PETMD.COM ca "anticiparea pericolelor viitoare de origine necunoscută sau imaginată, care duc la reacții corporale asociate în mod normal cu frica."

Pentru oameni, anxietatea poate duce la atacuri de panică, hiperventilație, suferință gastrointestinală, tremurând și transpirație excesivă. Câinii își exprimă anxietatea într-un mod ușor diferit. Deoarece câinii nu au o gamă de expresie că oamenii au, câinii tind să-și arate anxietatea în comportamente inadecvate sau inexplicabile.

Probleme de anxietate de câine și tratamente

Unele anxietate sunt frecvente la câinii datorită factorilor de stres care le alarmă. Anxietatea extremă, totuși, se manifestă de obicei în comportament inadecvat. Dacă comportamentul inadecvat sau inexplicabil este cronic, durabil și consecvent, suspectează o problemă de anxietate.

Anxietatea poate fi exprimată prin defecare și urinare în locații inadecvate, lătrat, vocalizări cum ar fi plânsul și mârâul și distrugerea proprietății, De obicei, ceea ce pot rupe sau de a rupe. Comportamentul distructiv este comun în câinii anxioși, deoarece tensiunea excesivă care a construit trebuie să fie eliberată. Un câine anxios poate ascunde sau evita interacțiunea cu oamenii și ceilalți câini.

Câinii înfricoșători tind să-și pună cozile între picioare, să se ciocnească ușor, tremura și acționează foarte pasiv până la punctul de a apărea fără viață. Dacă un câine este panicat, el poate încerca să șuroreze, să alerge în jurul valorii de inutil și maniacal sau să devină extrem de defensiv. Un câine panicat este probabil să se rănească și poate că tu. Nu este personal. Un câine o iese pentru că îi este frică. Este un strigăt pentru ajutor.

LEGATE DE: Cum îmi ajut câinele meu să facă față anxietății de separare

Tratamente de anxietate de câine

Cauze de anxietate la câini

Câinele dvs. este în pericol de anxietate în funcție de mediul său, machiajul chimic și de tipul de rasă. Deși alți factori joacă un rol în anxietatea Doggy, acestea sunt cele mai frecvente cauze.

Mediul în care un dog abuzat a trăit înainte de a veni să trăiesc cu dvs. s-ar fi putut face să se teamă și să fie agresivi. Dacă un câine este obișnuit cu abuzul, el poate continua să se simtă amenințat chiar și atunci când abuzatorul nu mai este prezent.

La fel ca și cu oamenii, anxietatea poate fi o problemă chimică. O tulburare de anxietate poate apărea dintr-un dezechilibru al neurotransmițătorilor (substanțe chimice care permit celulelor creierului să comunice între ele) în creier, ceea ce poate provoca anxietate care are ca rezultat un comportament inadecvat.

Anumite rase sunt mai predispuși la anxietate, inclusiv Chihuahuas, păstori australieni, preceseri, cântece și câini de bovine. Cu toate acestea, anxietatea nu se limitează la tipul de rasă. Orice câine poate avea o problemă cu tulburarea.

Anxietatea de câine tinde să înceapă între unii și trei ani. Cu toate acestea, câinii mai în vârstă pot avea, de asemenea, anxietate, de obicei sub formă de anxietate de separare, deoarece procesele creierului lor încet și devin mai înfricoșătoare de situații comune, cum ar fi plecarea în zi.

Cred că câinele meu are o problemă de anxietate - ce ar trebui să fac?

Sunați la profesioniști! Veterinarul dvs. este locul de început. Anxietatea poate fi un simptom al unei boli și el va putea să excludă cauzele fizice, cum ar fi boala tiroidiană sau o tumoare cerebrală. Dacă nu poate fi atribuită unei probleme fizice, medicul veterinar poate discuta opțiunile pentru tratarea câinelui pentru anxietatea sa.

Cu toate acestea, dacă sunteți pozitiv că anxietatea câinelui dvs. este ceva nesemnificativ și că vă puteți ocupa de acasă, puteți încerca să utilizați unele dintre ele cele mai bune medicamente de anxietate câine Pentru a trata această problemă. Alternativ, mulți părinți de companie optează pentru Veste de anxietate pentru câini care ține caninele noastre calm aproape în orice moment.

Absolut nu pedepsiți câinele dvs. pentru a fi anxios sau nervos. Nu în niciun caz, țipă la câinele tău sau să-l mustre pentru anxietatea lui. La fel ca și cum strigă la un om pentru a opri plânsul nu funcționează, berare că câinele tău va face doar situația mai rău.

Nu-ți dai câine tratează când are un atac de anxietate. El poate crede că este răsplătit pentru comportamentul său inadecvat, ceea ce face dificil să spună dacă este de fapt anxios sau prezintă comportamentul anxios pentru a obține un tratament.

LEGATE DE: Cum să utilizați animalele de companie tratați pentru a vă menține câinii fericiți

Tratamente de anxietate de câine

Tratamente pentru anxietatea câinilor

VET dvs. va recomanda probabil anumite metode comportamentale pentru a ușura anxietatea câinelui. Tactica comportamentală El recomandă depinde de ceea ce declanșează teama câinelui tău.

El poate sugera să vă dați câinelui un medicament anti-anxietate. Cele mai frecvent prescrise medicamente sunt clomipramina (clomicalm), fluoxetina (Prozac) și acepromazina (Promace, Aceproject). Acestea sunt toate medicamentele pe bază de prescripție medicală, pe care va trebui să o obțineți de la o farmacie.

LEGATE DE: 56 cele mai populare suplimente de câini

Clomipramine este utilă în special pentru tratarea anxietății de separare. Funcționează ca un antidepresiv prin stimularea nivelurilor de serotonină, care este o chimică creier care poate provoca reacții mintale nefavorabile atunci când sunt epuizate. Clomipramina reduce simptomele de anxietate, cum ar fi lătratul, distrugerea și incontinența.

Fluoxetină, deseori folosit pentru depresie, este, de asemenea, un booster de serotonină. Ajută la reducerea comportamentelor obsesive bazate în anxietate. Câinii anxioși pot prezenta comportamente compulsive, cum ar fi lins, mușcătură, urmărind coada sau alte comportamente moderate care sunt periculoase atunci când sunt făcute în exces.

Acepromazina este mai puternică decât celelalte două și este utilizată în cazuri grave. Are un sedativ în el care ajută la controlul câinilor care suferă de anxietate la niveluri care le fac un pericol pentru ei înșiși sau alții.

Există multe medicamente antianxietate pe care VET dvs. le poate prescrie, dar acestea sunt printre cele mai frecvente. Tratamentul durează de obicei câteva luni, iar în cazuri foarte grave - câinii care sunt expuși riscului de rănire - câinele dvs. poate fi necesar să fie spitalizat până când medicamentul ajunge la un nivel din sângele său care este eficient împotriva anxietății.

Având un câine anxios nu este niciodată distractiv, dar cu medicina potrivită și antrenamentul comportamental, anxietatea poate fi controlată și câinele dvs. poate trăi viața normală și fericită pe care o merită.

Citiți următorul: Interviu despre cum să se ocupe de anxietatea de separare la câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Probleme comune de anxietate a câinelui și cele mai bune tratamente de anxietate pentru animale de companie