10 Moduri pe bază de știință pentru a ușura anxietatea la câini

Unii pot crede că sentimentul de anxietate este limitat numai la oameni. Ei ar fi greșit. Sentimentul de îngrijorare, nervozitate și neliniște se extinde și la cel mai bun prieten al omului. Dacă fido-ul dvs. suferă de această condiție, învățând să ameliorează anxietatea la câini Cu aceste metode bazate pe știință va face viața mult mai ușor pentru tine și pentru puii tăi.

Câinii au fost observați pentru a afișa aceleași tipuri de comportament și acțiuni asociate cu oamenii care suferă de atacuri de anxietate. Și, la fel ca oamenii, anumite protocoale, tratamente și acțiuni pot fi făcute pentru a scădea sau chiar elimina efectele anxietății.

Mulți proprietari nu își dau seama că câinele lor are anxietate. Dacă observați semne precum:

  • Barking excesiv sau urlă
  • gâfâind
  • saliva
  • pacing.ro
  • tremurând

Câinele dvs. poate suferi de anxietate. Anumite tipuri de anxietate la câini, cum ar fi anxietatea de separare infamă, sunt ușor de dat seama. Când părăsiți casa, câinele devine anxios și poate lătrat, urât sau devine distructiv. Uneori, acest lucru poate fi ușurat cu simplu câine anxietate vesta, Pui și petrecerea timpului cu un câine sau mergeți peste tejghea Ajutoare de anxietate pentru câini traseu.

Dar alte declanșatoare de anxietate la câini pot fi mai greu de identificat și chiar mai greu de rezolvat și de a ușura în canini. Indiferent de ceea ce poate provoca problema, trebuie să știți cum să ușurați anxietatea la câini pentru a vă ajuta să faceți pooch-ul. În acest articol, enumeră zece dintre cele mai bune metode care au rădăcini științifice și au fost dovedite de lucru, deci este foarte probabil ca unul sau mai multe să lucreze pentru a ușura și anxietatea câinelui tău.

LEGATE DE: 4 factori care provoacă anxietate la câini (conform cercetării)

10 moduri pe bază de știință pentru a ușura anxietatea la câini

10 moduri pe bază de știință pentru a ușura anxietatea la câini

1 desensibilizare sau contra-condiționare

Studiile privind introducerea și eliminarea neuroselor la animale arată că frica, anxietatea și alte comportamente nedorite sunt obiceiuri persistente care apar prin învățare (Wolpe, 1961). O metodă eficientă de a înțelege cu succes un comportament nedorit la animale este prin contralimitate. Contra-condiționarea se antrenează câinele să se comporte pozitiv în locul unui comportament negativ (cum ar fi frica sau anxietatea).

În mod repetat, alimentând câinele în timp ce răspunde la un stimul care provoacă anxietate slabă, apoi crește încet la un stimulent puternic poate avea succes în reducerea anxietății. De fiecare dată când animalul este expus la alimente, răspunsul de anxietate devine inhibat și este înlocuit cu răspunsuri pozitive asociate cu alimentația.

Pe de altă parte, desensibilizarea este expunerea repetată, controlată a stimulului care, de obicei, provoacă frică sau anxietate la câinele dvs. astfel încât câinele dvs. să nu mai aibă răspuns nedorit. Când proprietarii li sa oferit un program de desensibilizare pentru animalele de companie, câinii au arătat o scădere a fricii pentru zgomote puternice, cum ar fi focurile de artificii (Levine și colab. 2007). În plus, sa constatat că desensibilizarea sistematică este un tratament de succes pentru câinii cu anxietate legată de separare (Butler și colab. 2011).

2 Expunerea la diferite situații și medii sociale ca pui

Expuneți puii în diferite situații și medii atunci când sunt încă tineri vor reduce șansele să expună comportamentul înfricoșător. Privarea de experiențe poate face ca câinii tineri să se teamă în mod obișnuit și anxios.

Formarea și învățarea în timpul vieții timpurii sunt critice importante pentru învățarea comportamentelor adecvate. De exemplu, studiile privind șobolanii și câinii arată că restricționarea experienței timpurii (Thompson și colab. 1954), cum ar fi eliminarea unui mediu îmbogățit și învățarea unor lucruri noi, va duce la un comportament mai bun, abilități de învățare și inteligență ca adulți.

Expunerea la un mediu îmbogățit poate, de asemenea, să împiedice animalul să fie anxios sau înfricoșător de stimuli diferiți.

La teritoriul scoțian, animalele care au fost restricționate de experiențele timpurii arată că există un deficit în capacitatea de rezolvare a problemelor și un efect de întârziere asupra inteligenței la scadență. Expunerea la diferite medii poate fi o experiență de învățare în viața timpurie și poate contribui, de asemenea, la personalitatea câinelui, cum ar fi comportamentele emoționale, temerile și anxietatea (HEBB, 1955).

De asemenea, citiți: 7 moduri dovedite de a calma un câine (susținut de știință)

3 feromoni

Feromonele sintetice, cum ar fi câinele care se potrivește feromonului (DAP) sau adaptați, imită feromonii naturali care eliberează mamele în timpul asistenței medicale. Este unul dintre Majoritatea metodelor pentru a ajuta astăzi câinii anxioși.

Câinele care face ca feromonii să poată fi pulverizați în jurul casei sau oriunde altundeva câinele dvs. poate expune comportament anxios. DAP se crede că face ca câinele dvs. să se simtă mai sigur și relaxat, ducând la ameliorarea foarte eficientă a anxietății la câini.

Feromonele, în general, pot fi utilizate pentru stres general, anxietate de separare, fobii de zgomot și călătorii. A Articol recent pe care l-am publicat au analizat mai multe studii ale câinelui care face ca niște coliere de feromoni pentru câini și eficacitatea lor dovedită asupra anxietății la câini.

Într-un studiu cu 54 de câini care se temeau de focuri de artificii, a existat o îmbunătățire semnificativă raportată în scorurile totale de severitate a fricii și scorurile globale de frică (Tod și colab. 2005). Unele clinici veterinare folosesc DAP în sala de așteptare pentru a preveni anxietatea și teama de câini.

DAP a avut ca rezultat o mai mare relaxare a câinilor în setarea clinicii. Într-un set de adăpost, DAP a fost eficient în reducerea lătratului și a altor indicatori de stres la câini (Mills și colab. 2016).

4 melatonină

Melatonina este un hormon natural pe care corpul a produs în glanda pineală care ajută la controlul somnului și al ciclului de trezire. Melatonina este adesea folosită pentru a calma nervii, a reduce anxietatea și facilitează somnul profund.

Ameliorează anxietatea la câiniÎntr-un model animal, sa demonstrat că melatonina prezintă o activitate anxiolitică (Papp și colab. 2006). La om, o creștere a secreției de melatonină este asociată cu relaxarea și scăderea anxietății și a insomniei. Melatonina la doze de 4 și 6 mg / kg a fost capabilă să reducă anxietatea provocată de injecțiile de lipopolizaharidă (Nava și colab. 2001).

Zona Amygdala a creierului poate fi implicată în efectele benefice ale melatoninei asupra anxietății. Când șobolanii au fost administrați melatonină în amigdala, animalele au scăzut comportamentele de anxietate; Cu toate acestea, performanța memoriei spațiale a fost afectată negativă (Karakas și colab. 2011).

5 medicamente anti-anxietate

Medicamentele anti-anxietate sunt medicamente care sunt utile pentru ameliorarea simptomelor de anxietate și sunt utilizate în mod obișnuit în combinație cu alte tipuri de terapie, inclusiv contra-condiționarea și desensibilizarea.

Unele medicamente anti-anxietate utilizate în mod obișnuit pentru câini includ:

Alprazolam (Xanax): Acestea sunt utilizate în mod obișnuit pentru câinii cu fobii de zgomot și pot reduce semnele de anxietate, cum ar fi gâfuirea, stimularea, tremurul, ascunderea, salivarea excesivă, distructivitatea, lătratul excesiv și auto-traumele atunci când sunt administrate la o doză de 0.02mg / kg 1 oră înainte de o furtună anticipată (Crowell-Davis și colab. 2003).

Clonazapam (Klonopin): Poate fi folosit pentru ameliorarea anxietății la câini, precum și controlul convulsii (la doze mai mari) (Crowell-Davis și colab. 2008).

Diazepam (Valium): 24% dintre proprietarii care utilizează diazepam pentru a reduce frica și pentru a scuti anxietatea la câini în timpul furtunilor raportate de valium a fost eficient (Herron și colab. 2008). Cu toate acestea, unele efecte secundare negative ale valiumului includ sedarea, apetitul sporit, agitația și agresiunea.

Clomipramine: Anxietatea de separare, tulburarea obsesiv-compulsivă și fobia de zgomot au fost controlate efectiv cu ajutorul unui alt medicament anti-anxietate numit clomipramină (Seksel și colab. 2001).

Clorhidrat de trazodonă: Îmbunătățește calmarea comportamentală și ameliorează anxietatea la câini atunci când sunt administrate zilnic sau pe o bază necesară (Gruen și colab. 2008).

6 dieta

Dacă dieta câinelui dvs. constă în principal din alimente junk, el poate deveni hiperactiv sau anxios. Deși nu o mulțime de studii s-au uitat la această relație, un studiu de 4.000 de copii din Marea Britanie a arătat că dietele bogate în aportul alimentar junk a fost asociat cu un nivel crescut de hiperactivitate până la vârsta de 7 ani și probabil că ar fi scăzut în Top 33% din scara hiperactivității (Wiles și colab. 2007).

În contrast, inclusiv acizi grași polinesaturați, cum ar fi omega-3 și omega-6, pot îmbunătăți simptomele și pot ajuta la reluarea anxietății la câini, inclusiv apetitul, starea de spirit, somnul slab, atenția, focalizarea și oboseala (Yehuda și colab. 2013).

7 Remedii de flori Bach

Înapoi remediere de salvare pentru animale de companieRemediile de flori Bach sunt un amestec de apă, brandy și diluții de materiale de flori, inclusiv cicoare, heather, castan roșu și caprifoi, care a fost inițial dezvoltat de o casă renumită numită Edward Bach. Sa crezut că petalele de flori au proprietăți de vindecare.

Un exemplu de remediu de flori comercializați este un produs numit remediu de salvare, care conține cinci flori. Într-un studiu clinic dublu-orb, sa demonstrat că remedierea de salvare scade măsurătorile anxietății (Halberstein și colab. 2007). Deși nu s-au efectuat experimente formale pe aceste picături de plante la animale, unii proprietari de câini atestă capacitatea lor de a reduce anxietatea.

INTERVIU: Cum să se ocupe de anxietatea de separare la câini

8 Skullcap

SkullCap este o plantă medicinală puternică care este cultivată în America de Nord de Est și a fost folosită în mod tradițional pentru a atenua tensiunea nervoasă, epuizarea, precum și pentru a promova relaxarea (Brock și colab. 2014). Rezultatele din cercetarea clinică preliminară și studiile in vitro sunt promițătoare pentru utilizarea potențială a skullcap pentru tulburările de anxietate și anxietate (Brock și colab. 2010).

SkullCap este utilizat pentru a trata o gamă largă de condiții nervoase, inclusiv insomnie, isterie și retragere. De asemenea, poate contribui la reluarea anxietății la câini și la oameni.

9 Valerian

Valerian, cum ar fi Skullcap, este o plantă care a fost folosită în mod tradițional pentru a trata insomnia, stresul și anxietatea. Într-un studiu care compară efectele medicamentelor valerian la anti-anxietate, acestea au fost comparabile în ameliorarea anxietății (Shahinfar și colab. 2016). Deoarece Valerian este o plantă naturală, poate fi mai benefică să se utilizeze în loc de medicamente chimice pentru a ameliora anxietatea la câini.

Cu toate acestea, remedierea animalelor de companie, un produs care conține valeriană, vetiver, busuioc și salvie și aplicat printr-un spray, a fost demonstrat că nu reduce răspunsul la stres la câini (Taylor și colab. 2016). Acest lucru indică faptul că cercetările ulterioare privind capacitatea lui Valerian de a scuti anxietatea la câini este necesară.

10 Zylkene

Zylkene este un remediu natural care vă ajută să vă relaxați și să vă liniștiți animalele de companie, în special în situații stresante, cum ar fi furtunile și un mediu clinic. Ingredientul activ în zylkene este o proteină rafinată care este de obicei găsită în lapte care stimulează receptorii din creier.

Numeroase studii au arătat efectele zylkene.

Zylkene a fost eficient în:

Anxietatea la câini poate părea inofensivă la început, dar cascada de emoții și acțiuni care vin după pot avea repercusiuni masive nu numai pentru sănătatea câinelui, ci și pentru sănătatea relației cu proprietarul (proprietarii). Datorită medicamentelor care ajută la tratarea anxietății la om, combinate cu unele soluții specifice caninei, există acum tratamente pentru a ușura stresul și ameliorarea anxietății la câini.

Citiți următorul: 12 semne Câinele dvs. este stresat

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 10 Moduri pe bază de știință pentru a ușura anxietatea la câini