4 Factori care provoacă anxietate la câini (conform cercetării)

Majoritatea proprietarilor de câini înțeleg Importanța unei diete nutritive și a plimbări zilnice pentru bunăstarea generală a câinelui, dar câți proprietari de câini cunosc factorii care pot afecta bunăstarea psihologică a câinelui? Anxietate la câini este o stare reală și dacă l-ați lăsat netratată, puteți ajunge foarte nefericit. Câinii anxioși au probleme de baie, probleme de comportament și pot deveni chiar agresive.

În timp ce ideea câinelui tău care apare un paxil cu Kibble poate părea absurd, câinii domestici au fost diagnosticați cu multe tulburări de anxietate bine-cunoscute, cum ar fi tulburarea de anxietate generalizată, fobiile și anxietatea de separare. Există cu siguranță o Componenta genetică mare la aceste trăsături anxioase de personalitate, dar mediul joacă un rol-cheie.

Deoarece mediul unui câine poate fi controlat în mare măsură de către proprietar, este important ca proprietarii de câini să înțeleagă factorii de mediu care contribuie la comportamentul anxios la câini. Înțelegerea științei din spatele acestei condiții poate ajuta proprietarii să realizeze severitatea acestuia și importanța tratamentului.

De asemenea, citiți: 7 moduri dovedite de a calma un câine (susținut de știință)

Știința anxietății la câini
4 factori cauzali (pe baza cercetării)

Știința anxietății la câini

1. Experiențe de viață timpurie și îngrijire maternă

Ca și oamenii, experiențele timpurii de viață par să joace un rol în dezvoltarea comportamentului anxios la câini. În mod specific, între vârsta de 3 și 12 săptămâni, câinii par a fi deosebit de sensibile la experiențele de viață și la mediul lor. Una dintre experiențele care afectează frică cel mai mult este îngrijirea maternă slabă.

Cu alte cuvinte, dacă mama nu are grijă în mod adecvat pentru catelul ei, că catelul este mult mai probabil să crească înfricoșătoare și anxioasă. Are sens. Dacă un cățeluș nu poate avea încredere în mama proprie, va avea dificultăți în a avea încredere în oricine sau altceva.

Din păcate, acest lucru poate fi un factor de mediu care nu poate fi controlat la fel de ușor de către proprietar. Majoritatea proprietarilor au acces limitat la un catelus în această etapă a vieții sale.

2. Socializarea timpurie

Știința anxietății la câiniCelălalt factor care afectează cu fermitate anxietatea la câini este socializarea în primele trei luni ale vieții catelului. Cele mai puține oportunități pe care un catelus trebuie să le socializeze cu alți câini și oameni, cu atât mai multă înfricoșătoare este probabil să fie.

Acest lucru are și sens. Ca și oamenii, câinii sunt susceptibili să se teamă de necunoscutul. Socializarea acordă puii ocazia de a învăța ceea ce este lumea și că, în cea mai mare parte, este foarte puțin să se teamă de viața de zi cu zi. Luând un catelus în parc și lăsându-l să se joace în jurul altor câini și oamenii îl învață că este sigur și distractiv să ieșiți în lume.

Podcast: Cum să calmezi anxietatea câinelui cu muzica

3. Exercițiu

Deoarece exercițiul de efect pozitiv are asupra anxietății și depresiei la om și animalele au fost bine stabilite, nu este o surpriză asta un efect similar a fost găsit la câini. Câinii cu sensibilitate la zgomot (o teamă de zgomote puternice) și anxietate de separare (o teamă de a fi separați de proprietar) au avut un exercițiu semnificativ mai puțin zilnic decât câinii care nu au arătat aceste trăsături.

Deoarece cantitatea de exerciții zilnice a unui câine devine aproape în întregime controlată de proprietar, este important ca proprietarii de câini să înțeleagă impactul exercițiului asupra anxietății. Efectul exercițiilor asupra anxietății ar putea fi explicat într-o serie de moduri.

Biologic, exercițiul crește Producția de serotonină Atât la oameni, cât și la animale, astfel încât exercitarea regulată este similară cu popparea unui paxil. În mod social, exercițiul unui câine este, de obicei, luată sub forma unei plimbări zilnice, ceea ce le expune la alți câini și alți oameni.

După cum sa menționat mai devreme, cele mai multe experiențe sociale pe care un câine le are, cu atât mai puțin nerăbdători pare să fie. Mai mult, cu cât exerciți mai mult cu câinele dvs., cu atât mai mult timp petrec mai mult de interacțiunea cu câinele dvs. Dacă petreceți o mulțime de timp de calitate cu câinele dvs., câinele dvs. este mai puțin probabil să se simtă singuratic sau anxios când sunteți departe.

LEGATE DE: Top 15 cele mai bune ajutor de anxietate de câine pentru calmare

4. Numărul de câini și adulți din gospodărie

Un alt factor care afectează anxietatea la câinii care este în mare parte în cadrul controlului proprietarului este câți câini sunt în gospodărie. Sa constatat că câinii înfricoșători erau adesea singurul câine din gospodăria lor.

De mult timp a fost înțeles că oamenii cu sprijinul social se ocupă mai bine de stres, deci nu este atât de surprinzător faptul că câinii ar beneficia și de compania zilnică de canin. Indiferent de cât timp un proprietar își petrece cu câinele său, un prieten uman nu poate oferi același nivel de sprijin unui câine ca prieten al aceleiași specii.

Gândiți-vă: indiferent cât de mult ne putem iubi animalele de companie, avem nevoie de prieteni umani să fie completați. De ce câinii ar fi diferiți?

Dimpotrivă, când au existat mai mulți adulți într-o gospodărie, câinii erau mai îngrijorați și înfricoșători. Această constatare nu este la fel de ușor de explicat. Poate că acești câini experimentează un sentiment de a fi suprasolicitați.

Factorii care provoacă anxietate la câiniCopiii tind să coboare pe teren pentru a juca și a interacționa cu un câine, în timp ce adulții vorbesc adesea cu un câine deasupra capului câinelui și sunt mai asociate cu disciplina. Deși un proprietar nu poate să controleze cât de mulți adulți trăiesc în gospodărie, un proprietar ar putea limita câte adulți se află în cameră cu câinele la un moment dat, sau să încerce să vorbească cu câinele pentru a ușura o anxietate.

În concluzie

Există mulți factori care pot contribui la anxietate la câini. Cei mai mari factori sunt îngrijirea maternă slabă, lipsa socializării timpurii și lipsa exercițiului. Deoarece exercițiul este cel mai ușor controlat de proprietar, iar exercițiul încorporează o componentă socială, este important ca proprietarii de câini să-și petreacă o perioadă semnificativă de timp exercită cu câinii lor dacă doresc ca câinii săi să trăiască anxietate fără anxietate.

Citiți următorul: Top 5 cele mai bune veste de anxietate de câine

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 4 Factori care provoacă anxietate la câini (conform cercetării)