De ce câinii le place să fie mângâiați?

De ce-do-câini-ca-to-be-peted

Când te gândești cu adevărat la asta, Câinele de câine este un fel de lucru ciudat.

Nu vă mergeți la prietenii dvs. și începeți să le zgâriați pe burtă sau să le mângâie pe capul capului, indiferent cât de bucuroși trebuie să le vedeți sau cât de mândri sunteți ei nu au făcut pe covor (toată lumea are un prieten ciudat ...). Dar nu ne gândim de două ori pentru a mângâia un câine prietenos.

Dar ciudat sau nu, este ceva ce facem și pare să fie ceva câine se bucură! Deci, să ne aruncăm în subiect și să explorăm această trăsătură ciudată a relației de câine umane.

Comunicarea caninei umane

Câinii și oamenii împărtășesc o legătură neobișnuit de puternică.

Multe alte animale formează relații simbiotice, cum ar fi anemone de mare veninoase și Clownfish care trăiesc în mijlocul tentaculelor lor de stingere; Dar acestea și relațiile similare nu sunt nimic asemănător cu cel format între câini și oameni.

De ce câinii le place să fie bătuți

Câinii au trăit alături de oameni pentru zeci de mii de ani (Cercetătorii dezbate data precisă a domesticirii), și pentru că suntem amândoi creaturi destul de inteligente (prieteni ciudați deoparte), Am reușit să dezvoltăm un sistem foarte unic de comunicare În acest timp.

De exemplu, Câinii și oamenii se uită reciproc în ochi atunci când interacționează. Acest lucru este foarte rar în regnul animal - Lupii și cimpanzeii consideră că ochii contactați o amenințare. Câinii înțeleg, de asemenea, indicând, dar cimpanzeii și lupii nu fac.

Chimia dintre dvs. și câinele dvs

Dar legătura dintre oameni și câini nu se limitează la comunicare: De fapt, schimbăm nivelul hormonului nostru de câine atunci când interacționez cu ei și ei fac același lucru cu a noastră.

În mod specific, ei provoacă o creștere a producției de oxitocină, hormon responsabil în primul rând pentru conexiunea mamă-baby care se dezvoltă în primele câteva săptămâni de viață. Dar oxitocina influențează și alte aspecte ale gândurilor și comportamentului nostru. Oxitocina face parte din motivul pentru care simțiți dorința de a fi amabili cu alții și este și la locul de muncă când decideți dacă aveți sau nu aveți încredere în cineva.

Oamenii de știință au studiat de fapt acest lucru empiric și au descoperit asta Când câinii și oamenii lor se uită în ochii celuilalt, ambele experimentează o creștere a nivelului de oxitocină. A mare crește.

De ce câinii le place să fie mângâiați

În timp ce cercetătorii au descoperit că galeri scurte nu au reușit să provoace o schimbare, Acei participanți care se uitau în ochii celuilalt pentru cea mai lungă perioadă de timp au suferit creșteri șocante în oxitocină.

În astfel de cazuri, Câinii au prezentat un minim de o creștere de 130% a nivelurilor lor de oxitocină, în timp ce oamenii lor au văzut o creștere de 300% a propriilor niveluri!

Era probabil cel mai bine pus de expertul Canine-Cognit, Brian Hare, Universitatea Duke într-un interviu cu Ştiinţă. Așa cum este explicat de iepure, "sugerează acest lucru Câinii au deturnat sistemul de legare umană."

Deci, de ce cainele le place să fie mângâie?

Știind că avem un tip special de comunicare cu câinii noștri și că influențim nivelul hormonului celuilalt sugerează că câinii fac contact fizic de la oamenii lor, dar nu ne spune De ce.

din pacate, Oamenii de știință nu au studiat cu adevărat problema riguroasă, Așa că am rămas cu puțin mai mult decât speculații. Cu toate acestea, există câteva teorii interesante și viabile acolo, de ce câinii se bucură de un bun pat. Unii dintre factorii care pot provoca câini pentru a-și placa petting includ:

  • Se simte bine. Oamenii se bucură de toate tipurile de atingere plăcută, iar câinii sunt probabil similari în această privință.
  • Ea servește ca un fel de "lipici social" În aceleași moduri, comportamentele îngrijiteilor favorizează relațiile dintre multe primate.
  • Oferă beneficii pentru sănătate, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale sau a ritmului cardiac redus. Știm că aceste lucruri apar în oameni, iar câinii expun redusă a ritmului cardiac După ce sunt animale de companie de către proprietarii lor.
  • Într-un sens mai larg, Contact fizic poate servi ca un termometru emoțional. Cercetarile au demonstrat că oamenii pot determina adesea emoțiile altora prin atingere numai - poate câinii pot face același lucru.
  • În mod similar, Touch poate ajuta animalele sociale (ca și oamenii și câinii) Păstrați filele pe membrii grupului lor.

Cu toate probabilitățile, câinii se bucură de mâncare pentru o combinație a acestor motive. Dar, fără a fi mai multe cercetări, va trebui să continuăm specularea (deși ar trebui să speculați in timp ce PETTING PUPS).

Opriți Yappin `și începeți Pettin "

Într-un efort de a înțelege mai bine relația de câini umani, cercetătorii de la Universitatea din Florida au proiectat o serie de teste pentru a determina dacă câinii au preferat să primească laudă vocală sau laudă a soiului hands-on. Se pare că nu numai face câinii preferă să fie mângâie de oamenii lor, ei nu par să aibă grijă foarte mult de lauda vocală.

Cercetatorii au descoperit asta Câinii au petrecut mai mult timp în jurul oamenilor care le-au mâncat decât au făcut-o în jurul oamenilor care au oferit doar laudă vocală. De fapt, oamenii de știință au descoperit asta Pentru lauda vocală să se înregistreze, a trebuit să fie cuplat cu alte feedback pozitiv.

Deci, ai putea, de exemplu, să-ți dai câinele un tratament în timp ce îi spui "băiat bun!"După ceva timp, lauda vocală va provoca o reacție pozitivă, fără ca tratamentul să fie necesar.

Desigur, acest lucru ignoră punctul Câinele tău ar prefera să-l petreci, Și asta nu-i cere să-l condiționați deloc. Doar sunați-l și începeți să faceți mângâiere.

Dosul și nu fac griji

Indiferent de motivul pentru care câinele dvs. vă place probabil când îl animați, Este important să vă asigurați că îi animați calea cea bună. În ciuda relației noastre apropiate, câinii nu interpretează lucruri în același mod în care oamenii fac, deci este important să-ți petreci câinele în felul în care va aprecia cel mai mult.

Întrebați mai întâi (nu este doar pentru copii)!

Nu mergeți niciodată la un câine necunoscut și începeți să-l mângâie. Este o modalitate bună de a-l stresa sau de a suferi o mușcătură dureroasă. Solicitați întotdeauna permisiunea proprietarului mai întâi și apoi abordați câinele din lateral - Nu mergeți.

Dacă știi bine câinele (poate că este un animal de companie al unui prieten sau îl vezi la el Parcul de câine tot timpul), puteți scurta porțiunea "întâlniți și salutați" a procesului, asigurați-vă că nu-l surprindeți și citiți limba corpului.

Aflați mai multe despre cum să vă apropiați de canini politicos în noi Ghid despre cum să salutați un câine necunoscut!

Începe încet

Extindeți un pumn liber (care arată mai mult ca o laba) cu dvs palma orientată în jos și țineți-o la câțiva centimetri sub fața câinelui. Odată ce începe să-ți smulgă sau să-ți lingă mâna și să-i rămână coadă, Puteți începe să-l mângâie ușor.

Nu atingeți fața

Majoritatea câinilor preferă să fie mângâiați sub bărbie sau pe marginea feței lor, mai degrabă decât partea de sus a capului lor. Pattingul capului este stresant și intimidant pentru mulți câini, deși din anumite motive, este primul loc pe care mulți dintre noi suntem înclinați pentru animale de companie.

Odată ce câinele își demonstrează aprecierea, puteți începe să-l mângâie pe piept, părțile laterale, umerii sau bârnele din spate.

Cum să animale de companie un câine

Unde ar trebui să-i petreci un câine?

Diferiți câini vor aprecia că sunt mângâiați în diferite zone, dar există câteva locuri comune care vor provoca coada și fețele zâmbitoare de la majoritatea câinilor.

Aceste zone includ:

Pieptul superior

Mulți câini iubesc având pieptul lor (în special zona dintre picioarele din față) peted sau zgâriat. Acesta este un loc minunat pentru a-ți petrece câinele în timp ce se află - stați lângă el, înfășurați-vă brațul în jurul corpului și animalului de companie sau zgâriați regiunea pieptului.

Deoarece acest tip de mângâiere necesită un pic de intimitate și este aproape de vitalitatea delicată a câinelui, este cel mai bine rezervat câinilor cu care ați dezvoltat deja o relație de încredere.

HIP-urile și zona de fund

Acesta este probabil locul în care mulți câini iubesc fiind cel mai mult, și ei își vor pierde adesea mintea dacă sunt prevăzute cu cinci minute de zgârieturi continue în această zonă. Lucrați întreaga regiune, de la un șold, de-a lungul pradă și peste celălalt șold în timp ce scoateți lovirea. Și asigurați-vă că acordați o atenție deosebită bazei coada - mulți câini sunt deosebit de îndrăgostiți de mângâiere în această zonă.

Majoritatea câinilor care vor accepta mângâierea și acționarea prietenoasă față de voi vă vor bucura de zgârieturi la fund și șold, așa că Aceasta este o modalitate destul de bună de a vă promova prietenia cu un nou câine.

Urechile

Dacă vreți ca un câine să vă privească cu iubire pentru o vreme, începeți să vă freci ușor urechile - în special în apropierea bazei în care este cea mai mare parte a cartilajului. Masați ușor zona, precum și zona maxilarului și a gâtului pentru un efect maxim.

Dacă doriți să vă ajutați câinele dvs., puteți avea de obicei rezultate excelente prin masarea ușor sfaturile urechilor sale. Acest lucru poate ajuta chiar câțiva câini să se ducă la culcare.

Stomacul

Dacă un câine este complet confortabil cu tine, el se va întoarce adesea și expune burta. Profitați de această ocazie, oferindu-i niște animale de companie sau zgârieturi blânde pe burtă și probabil veți face un prieten de-a lungul vieții. Mulți câini vor efectua chiar și comportamentul stereotipic dacă obțineți zgârierea drept, așa că căutați în jurul unui pic pentru locul său preferat.

Adesea, câinii ca părțile lor ale lor burta a făcut-o, Deși unii preferă dacă migrați în apropierea înălțimii între picioarele și burta din spate.

Sub bărbie

Deși veți dori să utilizați prudență, făcând partea inferioară a bărbiei unui câine necunoscute, majoritatea câinilor se bucură de faptul că sunt mângâiați în această locație. Puteți chiar să lucrați de la vârful bărbatului spre zona gâtului dacă câinele este confortabil și relaxat.

Fiți blând atunci când mângâiați această zonă pentru cele mai bune rezultate - această locație nu este potrivită pentru felul de mâncare viguroasă pe care o bârfea unui câine sau înapoi sunt.

Cum să animale de companie un câine

Umărul și spatele

Mulți câini ca fiind mângâiați, zgâriați sau bătuți în jurul umerilor sau pe spatele lor. Acesta nu este un loc minunat pentru animalele nefamiliare de companie, dar propriul dvs. animal de companie vă poate bucura foarte mult. Există o tonă de blană și o piele groasă în acest loc, astfel încât să puteți fi relativ viguros atunci când faceți acest lucru (în rațiune).

Strategii și tehnici pentru o plăcere optimă de mângâiere

Un câine nu este exact știința rachetelor, dar există cu siguranță modalități mai bune și mai rele de a merge. Doar încercați să păstrați următoarele sfaturi în minte și veți fi un maestru de câine în cel mai scurt timp.

Calibrați presiunea

Unii câini iubesc cu adevărat viguros, în timp ce alții vor aprecia o atingere mai blândă.

Câinii mari, încrezători și jucăuși vor prefera, în general, fostul, în timp ce canini mici, skittish sau timizi ar prefera să adopți această abordare din urmă. Doar Încercați să citiți câinele dvs. și să ajustați cantitatea de presiune (precum și tipul de mângâiere pe care îl angajați) până când vă dați seama ce îi place cel mai bine.

Rețineți că câinii vor aprecia diferite niveluri de presiune în diferite zone. Majoritatea câinilor se bucură de cea mai viguroasă de mângâiere pe hrana sau pieptul lor, dar preferă o atingere ușoară sub bărbie, pe capul lor sau în jurul urechilor lor.

Evitați depășirea animalelor de companie

O sesiune bună de mângâiere poate obține câinele dvs. destul de concediat, așa că încercați să evitați să-l depășiți atunci când stați pe canapea. Păstrați mângâierea blândă și lentă și ar trebui să încercați să vă încurajați cățelul dvs. să rămână calm în timp ce primiți afecțiunea. Dacă începe să se rănească prea mult, încetinește lucrurile în jos și se deplasează la urechi pentru o clipă -, de obicei, îl calmează puțin.

Pe partea flip, dacă sunteți în afara jocului în curte sau tocmai ați ajuns acasă de la serviciu, probabil că nu este o idee teribilă să-l prelucrați (ocazional, o sesiune deosebit de splendidă va declanșa Zoomies, astfel încât să fie pregătit).

Opriți dacă câinele dvs. prezintă un comportament nedorit

Unii câini pot deveni puțin insistenți în legătură cu a-și zgâria zgârieturile sau burta, care poate fi un pic iritant. Ei pot începe "Nose" mâna pentru ao face în poziția corectă sau pentru a vă târî în poală atunci când decid că merită laudă.

E greu de vina pe ei pentru a iubi afecțiunea mâinilor, dar nu vrei să încurajezi nici acest tip de comportament. Nu-ți cerșești puii când face așa ceva; În schimb, încetați doar să-l mângâie când face asta. Prin eliminarea recompensei, probabil că veți putea descuraja aceste comportamente.

Lucrați diferite locuri

Când primiți un masaj, nu doriți ca terapeutul să rămână într-un singur loc lângă umărul drept - îl doriți să se deplaseze și să lucreze pe toți mușchii tăi. Câinele dvs. va aprecia, de asemenea, când vă răspândiți dragostea și animați mai multe părți diferite ale corpului său.

Poate că puteți începe prin a-și lucra umerii, treceți la piept și apoi terminați cu o zgârietură de burtă. Nu contează cu adevărat ce ordine vă mutați, dar este probabil o idee bună să terminați cu locul său preferat.

Câinele dvs. vă place mai mult decât viața însăși? Știu că o face.

Nici măcar nu Utilizați tratamente pentru a instrui ea, îi dau doar "cine-is-tata-bună-fată?"Tratamentul, dându-i în timp ce o frecă viguroasă pe umeri sau pe șolduri. Dar ne-ar plăcea să vă auzim poveștile. Spuneți-ne totul despre experiențele dvs. de pisici în comentariile de mai jos!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii le place să fie mângâiați?