Cesky terrier: profil de rasă de câine

Cesky Terrier în iarbă

Terrierul Cesky este o canină de contraste. Mic, dar robust, plin de viață, dar laidback, condus, dar docil - acest câine este un vânător bine rotunjit, care face, de asemenea, un câine de familie iubitor. După cum vă puteți aștepta, o astfel de comoară este greu de găsit, cu Cesky fiind una dintre cele mai rare rase de câine din lume.

De asemenea, cunoscut sub numele de Terrier Boem, acesta este câinele național al Republicii Cehe. Cesky este pronunțat ca "șah-kee", iar cuvântul înseamnă literalmente cehă - care se potrivește de când începuturile rasei au fost un produs al viziunii și determinării omului ceh. Terrierii Cesky sunt mai lungi decât sunt înalți și sportivi într-o haină lungă, matasoasă, care vine în diferite nuanțe de gri. Un cald distinctiv de cascade de blană de pe frunte și peste ochi.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Terrier

Înălţime: 10 până la 13 inci

Greutate: 14 până la 24 de lire sterline

Palton: Lung și matasos

Culoare: Variații nuante de gri (de la negru la platină)

Speranța de viață: 12 până la 15 ani

Caracteristicile terrierului Cesky

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieMediu
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăMediu
Nivel de energieMediu
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria terrierului Cesky

Ar putea părea o idee îndepărtată de a-ți proiecta câinele ideal, dar Frantisek Horak, un vânător din orașul Praga, a avut o viziune în minte pentru o nouă rasă de câini. La mijlocul anilor 1900, Horak a decis să se angajeze într-un program de reproducere pentru a produce un terrier care ar fi un vânător adaptabil, dar o mașină de însoțitor ușor și tratabil.

Unii terori, în timp ce vânătorii tenacei, tind să fie capul și dominant. Scopul pentru Cesky a fost acela de a crea un mic terrier care nu ar pierde capacitatea de a vâna independent sau cu un pachet, dar ar fi, de asemenea, mai ușor și ascultător.

Pentru a-și atinge viziunea, Horak a început să reproducări selectiv teritoriul scoțian și terrierii din Sealyham, care au avut tipul ideal și trăsăturile pentru această nouă rasă. În timp ce nu este bine documentată, există o anumită speculație că Dandie Dinmont Terrier și Dachshund WireHaid au contribuit, de asemenea, la piscina genelor Cesky. Aceasta nu este o întindere de a crede, deoarece Dandmontele Dandie sunt cunoscute pentru temperamentul lor docil - o preocupare de vârf pentru Horak, în timp ce Dachshunds are tipul lung și scăzut de corp cu abilitatea de a vâna jocul mare și mic.

În ciuda obstacolelor pe care multe rase au experimentat în fața celui de-al doilea război mondial când populațiile de reproducere au fost scăzute și resursele au fost limitate, Horak a văzut că progresul pe care la făcut cu terrierul Cesky nu a fost oprit. În 1963, Federația Cynologique Internationale (FCI) a acordat recunoașterea oficială a rasei.

Aproximativ două decenii scurs înainte de Cesky Terrier a fost importat mai întâi în Statele Unite în anii 1980. Ar dura mai multe decenii înainte de rasa a obținut recunoașterea AKC - care a avut loc în 2011. Astăzi, acest terrier Boemian se află pe lista AKC a raselor rare de câini, făcându-l cu atât mai special pentru a găsi unul.

Cesky Terrier Care

Cesky face un mare tovarăș și este în sus pentru aventură sau amiabil la canapea cuddling. Sunt o alegere excelentă pentru locuitorii de apartamente, dar se bucură de o curte de curte sau un timp obișnuit de joc în aer liber. Țineți minte că ca pe un terrier, au o natură inteligentă care trebuie să fie canalizată în mod corespunzător sau rău. Dar, în comparație cu mulți alți terrii puternici, veți găsi cesky să fie mai ascultător și supus, făcându-i un animal de companie bine rotunjit.

Dorința lor de a vă face să faceți această rasă deosebit de ușor de antrenat. Ele înțeleg de obicei elementele de bază ale formării casei și ascultarea relativ ușor. Fii în căutarea, totuși, pentru încăpățânarea subtilă. Ca terrier, sunt încă predispuși la o atitudine independentă dacă nu sunteți activi cu instruirea și păstrați o comandă bună. Nivelul lor de informații înseamnă că ei iubesc, de asemenea, să învețe noi trucuri și poate fi o bună ocazie de a-și da mintea în timp ce vă consolidează legătura.

Ca o rasă mică, dar activă, vă puteți aștepta ca Cesky să fie gata pentru o plimbare bună, lungă în fiecare zi și chiar vă poate alătura pentru o jogging. Dacă vă bucurați de drumeții sau de backpacking, acest terrier va fi chiar acolo cu dvs. - doar fiți conștienți de faptul că statura sa scurtă înseamnă că ar putea avea unele limitări atunci când vine vorba de roci sau de a negocia trecerile râurilor.

Când vă bucurați de marele în aer liber cu un cesky, amintiți-vă că acest câine a fost crescut pentru a fi un vânător avid, astfel încât ei pot fi foarte condamnați. Cel mai bine este să vă păstrați câinele pe o lesă pentru a evita o urmărire sălbatică și șansa de dezastru.

Acești câini sunt cunoscuți a fi afectuosi și loiali cu membrii familiei, dar mai mult rezervat cu străini. Nu sunt deosebit de stagnați sau chiar agresivi - doar atenți până când se simt confortabil cu noul venit. O coajă mare în comparație cu dimensiunea relativă a lui Cesky servește ca un avertisment bun al intrușilor, dar asta este despre toate aceste rase are de oferit în ceea ce privește abilitățile de supraveghere.

Rasa face bine cu copii bine manevrați și poate fi învățat să cohabită cu alte animale. Socializarea corectă este esențială, mai ales cu pisici și câini de dimensiuni similare, deoarece Cesky poate fi dominator. Este important să evitați să vă lăsați în mod liber Cesky cu animale de buzunar, cum ar fi gerbili, hamsteri, dihori etc., Deoarece aceste creaturi mici pot declanșa cu ușurință unitatea de pradă a lui Cesky.

Fitingly, terrierul Boemian are un strat de curgere liberă și mătăsos. Va necesita destul de scăldat, deoarece textura fină a părului tinde să dețină murdăria. În plus, o periaj bună la fiecare câteva zile va păstra încurcările la vărsarea Bay și Curb, pe care proprietarii spun că poate fi considerabilă. Aproximativ la fiecare 6 până la 8 săptămâni (în funcție de haina câinelui dvs.), va trebui să vă îngrijorați câinele profesional. Haina lui Cesky trebuie să fie îngrijită cu mașini de tuns, mai degrabă decât striparea mâinilor.

 & # 64-vitatasar "date-caption =" "date-expand =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_1-0-35 "Container de date =" Adevărat "/">
 "Data-caption =" "date-expand =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_1-0-36 "Container de date =" Adevărat "/">
& # 64-life_of_my_sweet_dogs "Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_1-0-37 "Container de date =" Adevărat "/">

Probleme comune de sănătate

Călărimând de la o reproducere atentă a pooches pedigreed, Cesky este cunoscută ca o rasă sănătoasă, cu puține probleme comune de sănătate. Crediții care se angajează să ajute Cesky continuă să prospere și să crească în popularitate, sunt esențiale pentru continuarea longevității și a naturii sănătoase a acestei rase.

Ocazional, acești câini se ocupă de Tulburarea Scottie Cramp - o tulburare moștenită de la linii de sânge Terrier scoțian utilizate pentru a dezvolta rasa. În timp ce provoacă spasme musculare și crampe, Scottie Cramp în formele sale mai blânde nu este amenințătoare sau debilitantă - un episod, de obicei, trece în aproximativ 30 de minute sau mai puțin.

Deși există câteva alte condiții de sănătate genetice care trebuie preocupați, păstrați-vă pe viziunea pentru următoarele probleme de sănătate canine:

Dieta și nutriția

Hrăniți cesky o dietă echilibrată, fără a supraviețui la mese sau cu tratamente. Acești câini pot fi orientați foarte alimentar, deci este important să le păstrați pe o rutină și să nu le permiteți să execute. Rasa nu este cunoscută pentru a suferi de multe alergii alimentare, astfel încât în ​​general ei fac bine pe orice formulă de hrană de înaltă calitate.

Cele mai bune rase de câine rare și unice
PROS
  • Ușor de antrenat cu Docile Demeanor

  • Se înțelege bine cu copiii

  • Mai puțin strâns decât alți terrieri

Contra
  • Pot fi dominante sau agresive cu animale mai mici

  • Acționarea puternică de pradă

  • Poate fi străin timid fără socializare adecvată

Unde să adoptați sau să cumpărați un terrier Cesky

Deoarece Terrierul Cesky este o rasă atât de rară, poate fi o provocare pentru a găsi un crescător din apropiere. În plus, acești tovarăși râvniți nu pot fi găsiți în adăpostul local de animale. Cu toate acestea, avocații pentru rasă sunt foarte interesați să vadă că terrierul Boemia devine un animal de familie mai cunoscut, astfel încât acestea sunt în general fericite să fie de ajutor în orice mod posibil.

Începeți căutați un terrier Cesky aici:

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă vă gândiți la un terrier Cesky, ajută la aflați mai multe despre patrimoniul rasei. Noțiuni de contact cu proprietarii Cesky sau crescătorii este un loc bun pentru a începe.

Alți terrii compactați care trebuie luați în considerare includ:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cesky terrier: profil de rasă de câine