Pot să-mi las câinele meu să frece liber?

Un câine stând într-un drum

Te-ai întrebat vreodată dacă e bine să lași câinele tău să frece gratuit? Puteți trăi într-o zonă rurală și vedeți ceilalți câini roaming. Poate că câinele dvs. iubește să rătăcească și să exploreze ca majoritatea câinilor. Poate că câinele tău se întoarce întotdeauna. De ce spun unii oameni că aceasta nu este o idee bună?

Din păcate, nu este nici condiții de siguranță, nici adecvate pentru a permite câinelui dvs. să călătorească liber. În general, câinii nu ar trebui să li se permită off-leash, Chiar și cu supravegherea.

De ce câinii obișnuiau să se rostogolească liber

Cu multe decenii în urmă, a fost considerată normă pentru a permite câinilor să se rostogolească liber, mai ales în zonele rurale. Apoi, au fost mai puține mașini pe drum. Câinii au fost mai puțin adesea considerați membri ai familiei așa cum sunt astăzi. Mulți câini au trăit pe resturi de masă și au dormit afară - a fost așa cum a fost viața. Speranța de viață a câinilor a fost mult mai scurtă. Au fost, de asemenea, mulți câini nedorite și rătăciți care au ajuns să fie eutanasiați.

În aceste zile, avem o idee mai bună despre riscuri. Medicina veterinară a avansat, iar majoritatea oamenilor se gândesc la câinii lor ca membri esențiali ai familiei. În timp ce roaming peisajul rural și explorarea lumii este o mulțime de distracție pentru majoritatea câinilor, pur și simplu nu este sigur. Indiferent dacă locuiți într-o zonă rurală izolată sau doar un cartier liniștit, unde toată lumea își permite câinilor să alerge câinii liberi, în roaming, duc la probleme.

De ce nu este sigur să lăsați câinele dvs. să se libească

Vehicule

Chiar și cel mai izolat drum are o mașină sau camion trece ocazional. S-ar putea să spuneți că câinele dvs. nu traversează niciodată drumul, dar nu există nici o poveste când se poate schimba. El poate vedea un animal pe cealaltă parte sau poate să se rătăcească în stradă nemilos. Câinii care au fost loviți de mașini reprezintă un procent foarte ridicat de animale de companie care intră în clinici de urgență veterinare. Mulți dintre acești câini nu supraviețuiesc.

Boli infecțioase

În timpul explorarii, câinele dvs. poate întâlni substanțe care transportă bolile din fecalele animalelor, sălbatice moarte și chiar și alte animale vii. Câinii sunt scovengers oportunist care mănâncă instinctiv ceea ce găsesc atrăgătoare. Ele pot contracta cu ușurință o boală infecțioasă. Unele dintre aceste boli nu pot fi vindecate.

Paraziți

Apa în picioare, cum ar fi iazurile și baloanele de reproducere, sunt terenuri de reproducere pentru mulți paraziți intestinali. Fecalele animalelor de multe ori poartă și paraziți. Din nou, câinele dvs. poate mânca tot ceea ce găsește atrăgătoare și ingerați un parazit în acest proces. Mulți dintre acești paraziți pot face ca câinele să se îmbolnăvească, adesea începând cu diareea. Nu puteți observa acest lucru până când complicațiile sunt grave.

Vătămare la sau de la alte animale

Câinii sunt creaturi prădătoare prin natura. Ei pot urmări și ataca animalele sălbatice și alte animale de companie. Deși este o rușine pentru fauna sălbatică locală să fie rănită, este chiar mai tragică pentru ca animalele de companie altcineva să fie rănit sau chiar ucis. Pe partea flip, un animal agresiv sau defensiv (domesticit sau sălbatic) ar putea să vă rănească sau să vă omoare câinele.

Deranjând alte persoane

Fii un vecin bun, chiar dacă cel mai apropiat este la distanță de mile. Un câine de roaming gratuit poate călători în kilometru. El ar putea să se rătăcească pe proprietatea altcuiva și să sapă grădina sau să distrugă alte proprietăți. Ar putea să-și deservească proprietatea. Mai mult, câinele dvs., indiferent de cât de frumos ar putea fi, poate sperie oamenii (în special copiii). Este pur și simplu nepoliticos și iresponsabil să facă față altor persoane din comunitatea dvs. în acest fel.

Consecințe juridice

Multe domenii au legi de leșie, ceea ce înseamnă că ați putea fi amendat pentru a permite ca câinele să se rostogolească liber. În unele cazuri, câinele dvs. ar putea fi luat chiar de la dvs.

Pierdut sau furat

Câinele dvs. poate să rătăcească prea mult într-o zi și să nu reușească niciodată. Oamenii pot crede că câinele tău liber de roaming este o rătăcită. Cineva îl poate duce la lire sau îl poate ține la sine. Câinele dvs. ar putea fi chiar furat cu bună știință de o persoană rău intenționată sau lacomă.

La fel de mult ca câinele tău ar putea să fugă, faceți câinele și comunitatea dvs. un dezavantaj, dar permiteți acest lucru. În schimb, ieșiți acolo și Exercițiu cu câinele tău. Construiți un gard pentru curtea dvs. sau aduceți câinele dvs. într-un câmp închis sau în luncă pentru a juca. Considera Vizitarea unui parc de câine Dacă câinele dvs. poate juca frumos. Vă rugăm să fiți a Proprietarul câinilor responsabili și să-ți păstrezi câinele să rătăcească în jurul comunității tale.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot să-mi las câinele meu să frece liber?