Benadryl pentru pisici: dozare, siguranță și efecte secundare

Benadril pentru pisici

Benadryl, care este un nume de marcă pentru droguri clorhidrat de difenhidramină, este un antihistaminic utilizat pentru a trata simptomele de alergii la pisici, inclusiv umflarea, mâncărimea, strănut și stupi, care rezultă din mușcături de insecte sau ingeni, expunerea la alergeni de mediu, cum ar fi iarba sau polenul și reacțiile la mușcături sau vaccinuri.

Antihistaminice blochează receptorii de histamină din organism care sunt responsabili pentru inițierea reacțiilor alergice. Citiți mai departe pentru a găsi răspunsuri la cele mai frecvente întrebări despre Benadryl pentru pisici.

Este Benadryl Seif pentru pisici?

Benadryl este în general considerat a fi Sigur pentru pisici. Cu toate acestea, ca și în cazul tuturor medicamentelor, Benadryl trebuie utilizat corect.

Cel mai bine este să-i numiți medicul veterinar să întrebați utilizarea lui Benadryl pentru pisica dvs., deoarece unele pisici nu ar trebui să ia Benadril, inclusiv pisici cu certitudine conditii medicale (de exemplu, probleme de inimă sau glaucom), cei care iau alte medicamente, pisici însărcinate sau care alăptează și pisici care sunt alergice la difenhidramină.

Dacă utilizați Benadryl, deoarece pisica dvs. are o reacție alergică sau care se confruntă cu pielea mâncărime, urmărind întotdeauna cu medicul veterinar. Benadril va trata simptomele unei pisici (umflarea, mâncărime, strănut, stupi), dar nu tratează cauza fundamentală a umflării sau a mâncării.

De exemplu, pisica ta ar putea suferi de o alergie la mușcături de purici, dar pur și simplu tratarea pisicii pentru mâncărime, fără a aborda infestarea puricii nu vă va vindeca pisica.

În plus, pisicile care se zgârie și de mestecat datorită alergiilor sau unei alte afecțiuni ale pielii necesită asistență medicală suplimentară pentru a ajuta la abordarea motivului primar pentru mâncărimi, precum și pentru a trata condițiile secundare care ar fi putut dezvolta, cum ar fi infecțiile cutanate.

În cazurile de reacții alergice severe (anafilaxie), pisicile experimentează astfel de semne ca umflarea facială, dificultăți de respirație, vărsături, diaree, letargie, convulsii sau colaps.

Aceste reacții severe, care pot fi cauzate de zgârierea viespi sau albine sau mușcăturile de insecte sau șerpi, necesită o atenție veterinară urgentă. Benadril nu este suficient pentru a reduce reacțiile alergice severe.

Dacă pisica dvs. se confruntă cu o reacție alergică severă, adu-o imediat la un medic veterinar. Dacă acest lucru se întâmplă după orele de lucru normale, iar clinica dvs. veterinară este închisă, aduceți pisica la cel mai apropiat spital veterinar de urgență.

`

Efectele secundare ale benadrilului la pisici

Este posibil ca unele pisici să experimenteze efecte secundare atunci când se iau benadril.

Unele comune efecte secundare din Benadryl că ați putea observa în pisica dvs. includeți:

  • Sedare / somnolență
  • Agitație / emoție
  • Gură uscată
  • Dificultate urinare
  • Saliva
  • Diaree
  • Vărsături

Pisicile vor prezenta, de obicei, semne de efecte secundare nedorite în decurs de o oră de la administrarea lui Benadril.

Dacă observați pisica dvs. prezintă oricare dintre semnele de mai sus în timp ce luați Benadril, opriți dați medicamentul și contactați medicul veterinar pentru ceea ce ar trebui să faceți.

Deși unele pisici devin somnoroase atunci când iau Benadryl, alții devin amplificați. Din acest motiv, nu este recomandat Benadryl la pisici pentru anxietate sau pentru sedare.

Benadryl Supradozaj

Chiar dacă Benadryl este de obicei considerat a fi sigur pentru pisici, este posibil supradozaj pisica ta cu benadril. Evitați să dați o doză letală de benadril prin cântărirea pisicii dvs. înainte de a da medicamente și dând doar cantitatea recomandată de benadril.

Nu dați niciodată mai mult de 1 miligramă de benadril pe kilogram de greutate corporală și nu dați niciodată lui Benadryl mai des decât la fiecare opt ore într-o perioadă de 24 de ore. Dând mai mult decât doza recomandată de benadril sau de a oferi prea multe doze într-o perioadă de 24 de ore mărește riscul de supradozaj benadril la pisici.

Ca și în cazul tuturor medicamentelor, utilizați Benadryl pentru pisici cu precauție și cu atenție și întotdeauna cu îndrumarea medicului veterinar.

Semnele de supradozaj Benadryl la pisici pot include una sau mai multe dintre următoarele:

  • Respirație rapidă
  • Respirația lentă
  • Respiratie dificila
  • Bataie rapida de inima
  • Convulsii
  • Inconştienţă
  • Moarte

Cât de mult Benadryl îmi pot da pisica?

Puteți cumpăra Benadryl supra-the-contor la majoritatea farmaciilor, magazine de bacanie și magazine big-box. Benadryl este vândut ca tablete sau lichide. Este important să utilizați numai benadrilul simplu.

Singurul ingredient activ trebuie să fie HCI diphenhidramină. Nu utilizați niciodată medicamente combinate (de exemplu, difenhidramina combinată cu un decongestionant).

Dozaj tipic de benadril pentru pisici este de 1 miligram per kilogram de greutate corporală. În funcție de ceea ce se utilizează Benadrilul pentru a trata, pisicile pot lua Benadril de până la trei ori pe zi (la fiecare opt ore într-o perioadă de 24 de ore). Consultați-vă cu medicul veterinar pentru a afla cât de des puteți lua în siguranță pisica dvs. Benadryl.

Benadryl comprimate vin 25 mg. Dacă pisica ta cântărește 12.5 lire sterline (dați sau luați o lire sau cam asa ceva), puteți rupe un comprimat în jumătate și puteți da asta pisicii tale.

Devine mai dificilă pentru pisicile care cântăresc mult mai puțin de 12 ani.5 kilograme sau mult mai mult de 12.5 kilograme (cu excepția cazului în care pisica dvs. este destul de mare - a Cat de 25 de lire sterline poate lua un plin 25 mg comprimat din benadril).

Lichidul Benadril pentru pisici ar putea fi mai ușor de măsurat și, de asemenea, mai ușor de oferit unei pisici (pisicile sunt notorii dificil de a ajunge la pastile de înghițire).

Veterinarul dvs. poate vinde Benadryl Special Lichid pentru pisici sau puteți folosi Benadryl pentru copii. Asigurați-vă că ați verificat cu medicul veterinar pentru a vă asigura că toate ingredientele inactive din diphenhidramina lichidă de peste-counter sunt sigure pentru pisici.

Cum de a da Benadryl la pisici?

Dacă dați comprimate Benadryl, țineți pisica în poală sau puneți-o pe o masă. Îndreptați cu grijă capul pisicii spre tavan, deschideți gura pisicii dvs. prin plasarea unui deget pe dinții inferiori și rapid Așezați pilula cât mai departe în gât este posibil.

Apoi, permiteți pisicii voastre să-și închidă gura și o lovide ușor sub bărbie pentru ao încuraja să înghită pilula. Țineți gura de pisică închisă până când știți că a înghițit pilula.

Dacă dați Benadril lichid, utilizați seringa de măsurare inclusă în pachet pentru a măsura doza corectă de benadril.

Poziționați seringa chiar în interiorul gurii, în spatele uneia dintre dinții ei canini. Îndreptați seringă înapoi în gură în spatele limbii, apoi ușor și încet Squirt lichidul în gura pisicii tale, dându-ți timpul de pisică să înghită și să respire.

Indiferent dacă dați comprimate sau lichide, suflarea încet pe fața și nasul pisicii vă poate ajuta să vă încurajați pisica să înghită Benadrilul. Alternativ, puteți încerca să ascundeți o tabletă în alimente sau amestecând lichidul în alimente.

Fiți conștienți de faptul că, în general, pisicile nu-i place gustul lui Benadril, indiferent dacă este în formă lichidă sau de tabletă. Ia în considerare lucrul cu o farmacie complicatoare, care ar putea fi capabilă să facă un benadril lichid într-o aromă ca pisicile. Dacă doriți să mergeți pe acest traseu, adresați-vă medicului veterinar să recomande o farmacie complicatoare.

Benadryl pentru diagrama de dozare a pisicilor

Greutatea pisicii Benadril (mg)Lichid (12.5 mg per 5 ml)Tablete (25 mg)
6 kilograme6 mg2.5 ml1/4 comprimat
8 kilograme8 mg3 ml1/4 comprimat
10 kilograme10 mg4 ml1/4 comprimat
12 kilograme 10 mg4 ml1/2 comprimat
15 kilograme15 mg 6 ml1/2 comprimat
20 de kilograme 20 mg8 ml1/2 comprimat
25 de lire sterline25 mg10 ml1 comprimat

Utilizați Benadryl pentru pisici în condiții de siguranță

Benadryl pentru pisici poate ajuta în mod sigur și eficient dacă pisica ta este mâncărime, strănut sau experimentează umflarea. Cu toate acestea, chiar dacă Benadryl este ușor de obținut și de a da pisicii dvs. acasă, este vital să căutați îngrijirea veterinară pentru pisica dvs. cât mai curând posibil.

Acest articol este doar în scop informativ și nu este destinat să fie un substitut pentru îngrijirea profesională veterinară. Vorbiți întotdeauna cu medicul veterinar despre întrebările pe care le aveți în legătură cu starea medicală a animalului dvs. de companie. Nu întârzia să caute sfaturi veterinare profesionale din cauza a ceva citit pe Internet.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Benadryl pentru pisici: dozare, siguranță și efecte secundare