Rabies vaccine efecte secundare la câini

rabie reacții

Un rabie reacție de vaccin poate provoca probleme grave, dar orice vaccin are potențialul de a provoca o reacție. Se întâmplă când unii câini " sisteme imune sunt supraîncărcate și incapabili să se ocupe de vaccinul (e) în mod corespunzător.

Reacțiile vaccinului vin atunci când organismul dezvoltă un răspuns imun hiperactiv la componentele vaccinului, cum ar fi proteinele sau adjuvanții. Eșecul vaccinului, pe de altă parte, se referă la vaccinarea care nu poate fi protejată împotriva provocării - expunerea la agent ar trebui să protejeze împotriva.

Reacții potențiale

Reacțiile imediate sunt lucruri pe care le puteți vedea imediat, fie într-o zi de primire a vaccinului.

  • Anafilaxie
  • Umflarea facială
  • Respiratie dificila
  • Urticarie

Nu există un prim ajutor pentru o reacție de vaccinare. Luați în considerare această urgență și luați-vă câinele la veterinar imediat, Chiar dacă este o reacție ușoară. În acest fel, VET-ul dvs. poate să-l înregistreze pe notele sale pentru a fi conștient de vaccinări viitoare și a raportat-o ​​la producătorul vaccinului și corpul federal de supraveghere. Amintiți-vă medicului veterinar în viitorul reacției câinelui dvs. și în special lăsați orice medic veterinar care nu este veterinarul dvs. obișnuit știți despre reacție.

Câinele dvs. va reacționa din nou?

Uneori, medicul veterinar va recomanda pre-medicamente, cum ar fi benadril sau steroizi înainte de un vaccin. Alteori, dacă vaccinul a provocat o reacție care pune viața în pericol, VET poate recomanda împotriva lui. Discutați cum ar trebui să continuați cu medicul veterinar.

Rabies este singurul vaccin care este obligatoriu legal și trebuie să fie dat de un medic veterinar. Dacă câinele dvs. a avut o reacție rea la un vaccin rabie, puteți cere medicului dumneavoastră să scrie o scrisoare care să ateste că câinele dvs. are potențialul de reacție care pune viața în pericol la altul doza de vaccin. Depinde de organele de conducere din zona dvs., indiferent dacă vor scuti câinele sau nu.

Semne de reacții întârziate

Fiecare vaccinare poate avea semne specifice de reacții. Există reacții severe (tip I) care apar în mod obișnuit în câteva ore până la vaccinare și, de asemenea, reacții întârziate.

Reacțiile întârziate nu sunt atât de clare. Asta pentru că pot începe într-o săptămână, dar pot dura mult mai mult. Alteori, ele arată doar săptămâni mai târziu. Aceste reacții întârziate rămân controversate cu privire la faptul dacă există o legătură directă cu vaccinul rabiei.

Caryl Wolff este un consultant de câine din Los Angeles și consultant pentru comportamentul câinilor certificat prin IAABC, Nadoi și CPDT și alte organizații profesionale canine. Ea poate fi atinsă prin doggiemanii ei.COM Site.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Rabies vaccine efecte secundare la câini