(Chihuahua dachshund mix): fapte și temperament

Chiweweneie (Chihuahua dachshund mix

Este ca și finalele Cupei Mondiale, unde Germania se întâlnește cu Mexicul pentru titlul celui mai drăguț și cel mai adorabil mic. Cu toate acestea, chiwewenie nu este de fapt vying pentru onoruri individuale, deoarece poartă cu mândrie istoria bogată a faimosilor săi părinți. Unii îl numesc Taco-ul german sau hotdogul mexican, dar chiweweneie este altceva decât. Jucăuș și ieșind ca părinții săi cu o lovitură destul de încăpățânată, dar în mod egal devotată și curajoasă, chiweweweneie este ceea ce mulți designeri de câini numesc un meci cer făcut făcut. Dar este acest hibrid cainele drept pentru tine? Să aflăm.

ISTORIA CHIWENEIEI

Ca toate produsele hibridizării sau încrucișării moderne, nu există într-adevăr atât de multe informații cu privire la originea reală a acestui amestec Chihuahua Dachshund. Acest lucru este destul de neobișnuit, deoarece încrucișarea nu este de fapt nouă. Ea a fost în jur de mai bine de un secol, rezultând de dorința unor crescători să vină cu un câine care să-și îndeplinească cerințele pentru anumite tipuri de câini. Ceea ce este cunoscut este că chiferniul a fost în jur de la părțile timpurii ale celor 20 de aniasecol. Cu toate acestea, numai în ultimele decenii, numerele sale sunt în creștere.

Ideea de a trece un dachshund cu un chihuahua are sens perfect. Chihuahua de dimensiuni standard reprezintă aproximativ 6 până la 9 inci, în timp ce dachshundul este aproximativ aceeași înălțime maximă la 9 inci. Numai acest lucru face ca împerecherea naturală să apară fără a fi nevoie de inseminare artificială care poate reprezenta o serie de probleme etice. Ca atare, într-adevăr nu contează care dintre cele două este barajul și care este Sirele. Cu toate acestea, în încrucișarea este întotdeauna rasa de sex feminin care ar trebui să fie mai mare dintre cele două astfel încât orice variații genetice de dimensiune a așternutului pot fi cazate cu succes la câine cu un uter mai mare. Acest lucru permite, de asemenea, dezvoltarea mai eficientă a așternutului prin perioada de gestație.

Reproducerea pe diferite rase de câini nu este nemaiauzită. Din păcate, designerii trebuie să aibă o înțelegere foarte clară a modelelor de ereditate din Mendelia. Hotdogii mexicani sau taco-urile germane sunt considerate ca atare numai atunci când ambii părinți sunt garantați 100% Purebred. Aceasta înseamnă că atât părinții Dachshund, cât și părinții Chihuahua nu ar trebui să aibă nicio altă rasă de câine în genele lor, indiferent dacă sunt sau în sus în copacul lor de familie. Acesta este un punct foarte important în a face o încrucișare dacă se speră să atingă un nivel de consistență a rasei, care să cuprindă într-o bună zi standardele unei rate pură.

Modelele clasice de moștenire genetică dețin că 50% fiecare dintre caracteristicile mamei și tatălui se va combina pentru a produce un amestec unic de 50-50 într-un descendent. De asemenea, trebuie să înțelegeți că pentru fiecare caracteristică, ar putea fi o trăsătură dominantă sau o trăsătură recesivă. Ca atare, în cazul în care scopul designerului câine este de a crea un chifernic care are urechi lungi droopie ale dachshundului în loc de urechile de la Chihuahua, atunci el trebuie să se asigure că câinele cu o trăsătură mai dominantă pentru urechi este dachshund.

După ce au spus că, nu există într-adevăr nici o garanție că chiweweweneie-ul pe care îl obțineți va avea exact aceleași caracteristici ca și a vecinului vostru sau al unui prieten.

Cine sunt părinții?

Având în vedere că într-adevăr nu există nicio sursă credibilă cu privire la istoria chixeniei, cel mai bine este să ne uiți mai aproape de originea părinților lor.

Chihuahua

Acest Reducerea câinilor mici a fost în jur de mult timp și este descendentul direct al Techichi. Techichi-ul acum dispărut este civilizația Toltec Câine favorit de companie. Se crede că Technichis ar fi existat chiar înainte de timpul Toltecii cu arheologi care găsesc artefacte care poartă desene ale câinelui. Aceste artefacte au fost datate să fie din perioada de 300 î.Hr. Alte descoperiri arheologice arată că Chihuahua este deja în Mexic cu aproximativ 1400 de ani înainte de sosirea primilor europeni.

Chihuahua, Fiind un nativ al unei țări care are o istorie foarte colorată, are multe mituri. Localnicii, drumul înapoi atunci, credeau că acești câini să fie ghiduri spirituale al căror unic scop era să protejeze sufletele recent în călătoriile lor în lumea interlopă. Conchistadorii europeni în 16 ania secolul le-a descris ca fiind mici, Câini fără păr care au fost adesea folosite de "nativii" ca sticle de apă caldă vie, ori de câte ori cineva era bolnav sau rănit. Sa crezut că rănirea sau Boala se transferă la câine, permițând individului să se vindece.

În legătură cu o postare: Chihuahua Harnesses

Chihuahua câine rasă

Există în esență două tipuri de Chihuahuas - haina lungă și stratul neted. În timp ce este ușor să vedem că Chihuahua cu părul lung va necesita o întreținere, nu este cu adevărat cazul ca și cum să fie ușor curățați și îngrijiți. Fie Chihuahua poate fi "cap de cerb" sau "cap de mere", referindu-se la forma capetelor lor. Capul Apple Chihuahuas au capete rotunjite, urechi scurte, ochi apropiați și picioare scurte. Pe de altă parte, cap de cerb Chihuahuas vine cu capete plate, mai subțiri și mai lungi picioare, urechi mai mari și ochii setați mai mult. Cele mai moderne cluburi de canisa se uită la capul Apple Chihuahua ca standard al rasei, deși capul cerbului Chihuahua a fost destul de popular în mijlocul celor 20 de ania secol.

FCI recomandă ca Chihuahua să fie între 3.3 și 6.6 kilograme atunci când sunt cultivate complet, deși AKC și Kcuk recunosc limita superioară de 6 kilograme pentru conformitate. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că aceste standarde sunt doar scopuri de spectacol. Ca atare, nu este neobișnuit să vedem un Chihuahua cântărind până la 10 kilograme, poate chiar mai mult. În ceea ce privește înălțimea sa, standardul este în prezent la 6 până la 9 inci, deși câinii de companie pot crește până la 12 până la 15 inci.

Uită-te la Chihuahuas ca niște rozătoare mari care iubesc să se înfurie într-o grămadă de perne, Pături de câine, sau chiar hainele împiedică. Îi iubesc den și nu ar deranja să rămână în siguranța relativă a întunericului toată ziua. Cu toate acestea, ei iubesc și lumina soarelui. Este mic, dar are o convingere foarte puternică că este la fel de mare ca a Marele Dane. Chihuahua este destul de singură. Știe exact ce dorește și va merge neîncetat pentru asta. Este destul de un barker, de asemenea. Și dacă nu reușiți să o antrenezi la catelus, veți ajunge cu un câine foarte de yappy.

Chihuahuas sunt una dintre puținele rase de câini care ajung la 20 de ani. Cu toate acestea, nu sunt exact invincibili, deoarece acestea sunt, de asemenea, predispuse la trahee, patellas de lux, boală de inimă congestivă, hidrocefalie, lipofuscinoză ceroidă neuronală, probleme dentare, obezitate și boli de inimă congestive. Ele pot fi mici, dar problemele lor de sănătate sunt gagantuan.

Ați putea dori, de asemenea: Mâncare pentru câini pentru Chihuahuas

Dachshund

Devotat, curajos, jucăuș, inteligent și încăpățânat. Acestea sunt doar câteva dintre descrierile pe care oamenii le au despre Wiener clasic cu 4 picioare. Este cel mai mic din familia Hound, dar este cel mai mare din punct de vedere al spiritului. Spiritul său de vânătoare, inteligența, caracterul și devotamentul incontestabil față de familia sa sunt bine apreciate de cei care cunosc Dachshund mai mult decât forma sa subțire.

De asemenea, cunoscut sub numele de câine Wiener sau câinele de cârnați, Dachshund se crede că a provenit din Egiptul antic. Teoria se bazează pe observația câinilor mumificați de la Dachshund în urne de înmormântare egipteană antice. În acest caz, atunci noțiunea inițială că rasa este de origine germană este eronată. Întrebarea este acum când a fost vechea dachshund egiptean adus în Europa? Fără nici o dovadă verificabilă cu privire la originea exactă a rasei, convingerea că aceasta provine din Germania încă deține.

Începutul anului 18a Textele secolului descoperite în Germania au arătat rezultate cum ar fi "Dachs Krieger" și "Dachs Kriecher", deși traducerea literală a acestor formulare va dezvălui "Badger Warrior" și respectiv "Badger Crawler". Din păcate, aceste referințe nu sunt de ajutor fie deoarece acestea sunt interpretate în cea mai mare parte ca fiind legate de scopul câinelui și nu cu adevărat rasa.

Primul dachunss a cântărit 31 până la 40 de lire sterline, mai mult decât standardele moderne. Ei au fost foarte renumiți pentru vânătoare și exterminare Badgers, ajutând, de asemenea, maeștrii lor umani în bătăi de bătăi. Ei au fost, de asemenea, utilizați în vânătoare de iepuri și vulpi în timp ce localizarea de cerb rănit. Când este folosit ca un pachet, dachshunds au fost cunoscute pentru a merge după un joc mai mare și mai feroce, cum ar fi mistreții sălbatici și wolverinele. AKC afirmă că dachshundul a fost crescut în mod special pentru a vâna Badgers cât mai curând 15a secolul, deși clubul său de specialitate, Clubul Dachshund din America, consideră că rasa a fost dezvoltată de forestieri la sfârșitul anului 18a la începutul anului 19a secol.

Există posibilitatea ca Dachshund să fie un amestec de mai multe rase de câini, inclusiv Schweisshund, Hound Basset, Dachsbracracke și Beagle. Dachshunds timpuriu Sported straturi netede, în timp ce cele cu părul lung au fost rezultatul încrucișării cu spaniels, permițându-le să vâneze pradă iubitoare de apă ca și vidrele. Dachshundul cu părul de fire este cel mai nou soi, cel mai bine cunoscut pentru urmărirea pradă prin peria spinoasă. Este în 1870 când rasa a fost importată în SUA în primul rând pentru a vâna iepurii.

Dachshundul este foarte apreciat pentru remarcabilitatea sa simtul mirosului. Fiind un câine de miros, poate urmări prada și alte obiective pentru mile. Poate avea o dimensiune foarte diminutivă, dar nimeni nu pune la îndoială hotărârea să sapă pentru a elimina badgerii din găurile lor. Curajul său este, fără îndoială, feroce, deoarece nu se va întoarce chiar și de la un adversar înfricoșător.

Dachshunds sunt cunoscute pentru a trăi până la 15 ani. Cu toate acestea, mulți sunt predispuși la probleme de spate, cum ar fi rupt, herniat, ciupit sau discul alunecat. Ele sunt, de asemenea, vulnerabile la umpluturi care pot duce la torsiune gastrică. Epilepsie, Diabet, tulburări oculare și Probleme cutanate De asemenea, abundă.

Ați putea dori, de asemenea: Dog alimente pentru dachshunds

Idei sumare

Acum că aveți o idee despre originea coriei, în ceea ce privește părinții săi, puteți avea deja o idee despre ce fel de câine aduceți acasă. Ca întotdeauna, este foarte important să subliniem faptul că caracteristicile chixeneilor vor varia foarte mult de la ameliorator la ameliorator, deoarece totul depinde de caracteristicile pură părinților, precum și de orice defecte inerente purtate în genele lor. De aceea nu putem ajuta, dar supraîncărcarea importanței de a privi ambii părinți ai părinților dacă vreți să obțineți unul.

Iată câteva dintre faptele despre amestecul Chihuahua Dachshund pe care îl cunoaștem în prezent:

  • Tacosul german poate crește oriunde între 6 și 9 centimetri în înălțime, deși este foarte probabil că pot crește chiar în funcție de caracteristicile de înălțime ale părinților.
  • Hotdogii mexicani pot cântări între 3 și 11 kilograme, în funcție de dimensiunea părinților și dacă a fost folosită o ceașcă de Chihuahua sau un dachshund miniatural în încrucișarea.
  • Poate trăi de la 13 la 16 ani.
  • Culoarea chirunului rezultat poate lua pe oricare dintre culorile părinților. Acest lucru poate fi în culori solide, cum ar fi negru, roșu, albastru, ciocolată, fawn și cremă. Ar putea fi, de asemenea, o combinație de culori cum ar fi Fawn și Tan, negru și argintiu, albastru și smântână și alte combinații posibile.
  • Haina poate fi părul cu părul, neted sau grosier. Ambii părinți ai chiwewiei size ocazional, astfel încât ei nu au nevoie de prea multă periere și îngrijire. De două ori periajul săptămânal ar trebui să fie suficient.
  • Aveți nevoie de dragoste pentru a juca foarte mult. Ei nu se deranjează dacă este în interiorul casei sau chiar în aer liber.
  • Instinctul puternic de vânătoare al dachshund și tendințele de yapping ale Chihuahua poate face cu adevărat o combinație rambunctivă.
  • Chiwewene este foarte teritorială. Nu-mi place cu adevărat împărtășirea dvs. sau a unui element pe care îl valoriște cu alte animale de companie sau cu alte persoane.

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

În timp ce chiwewene nu este o pură, există un număr tot mai mare de oameni care sunt destul de interesați de a adăuga unul la familiile lor în creștere. Dar înainte de a aduce acasă un amestec Chihuahua dachshund, asigurați-vă că înțelegeți mai întâi următoarele lucruri.

  • Instruire

Antrenamentul câinilor ar trebui să înceapă în serios. Chiar dacă ați reușit să aduceți acasă un chifernic crescut de la părinți bine manierați, casa dvs. este încă relativ nouă pentru ei. Ele sunt un lot jucăuș și au inteligența și viclenia pentru a se potrivi. Când este luat de la sine, această inteligență poate ieși cu ușurință din mână. Chiweie-ul dvs. poate să nu fie capabil să distingă o mușcătură jucăușă de la unul care doare. Ca atare, la fel de rambunptiv ca ei, ei trebuie să fie instruiți mai devreme.

Aveți dificultăți de instruire, deoarece pot fi foarte încăpățânați. Sesiuni de antrenament mai scurte, păstrându-le pe deplin interesate sunt cheia. Formare pozitivă de armare Principiile sunt întotdeauna mai bune decât lipirea cu tija sau încorporarea metodologiilor de formare aversive. Dacă sunteți dornici să vă pedepsiți-vă chiwewene, lăsați-o să fie că este sub formă de pedeapsă negativă în care ceva asemănător cu adevărat este luat de la el. Este mult mai bine decât provocarea durerii sau a daunelor. Acest lucru îi va face doar confuz și temându-vă de voi și nu vor învăța comportamentul dorit pe care doriți să-l arătați.

  • Hrănire

Câinii mici necesită alimente mici nu numai datorită stomacurilor lor mai mici, dar mai mult pentru a preveni balonarea. Conservele merită hrană pentru câini de înaltă calitate care nu este plină de calorii sau umpluturi goale. Cât mai mult posibil, du-te pentru kibble de dimensiuni mai mici dacă asta e treaba ta; Deși mâncarea de câine umedă sau conservată este mai bună. Unele conserve sunt predispuse la obezitate, astfel încât să se asigure că veți merge la alimente cu conținut scăzut de calorii, bogate în proteine ​​și cu conținut scăzut de grăsimi; Deși nu ar trebui să fie hrănite prea puține calorii, deoarece au nevoie de energie pentru stilul lor de viață activ și jucăuș.

În legătură cu o postare: Mâncare de câini cu proteine ​​ridicată

Suplimentarea poate fi, de asemenea, necesară deoarece acestea sunt predispuse la dezvoltarea unor probleme comune, cum ar fi patelurile de lux. Cele mai multe sunt, de asemenea, predispuse la dezvoltarea alergii așa că fii atent la ceea ce dai. Dacă nu sunteți sigur, este posibil să doriți să începeți cu o dietă de ingredient limitat și să faceți acest lucru adăugând un ingredient la un moment dat.

În legătură cu o postare: Cel mai bun alimente pentru câini umede

  • Exercițiu

Chihuahua poate fi animalul tău Quintessential Den, dar dachshundul este în mod clar un câine care iubește să fugă, să sară și să sapă. Nu este nimic mai bun pentru ca un dachshund să facă asta pentru a alerga. Cele mai multe conștiințe iau caracteristica dachshund. Dacă sunteți în căutarea unui câine care se va culca cu voi pe canapea toată ziua, uitați-vă de chiwewene. Trebuie să alerge. Iubește să joace Fetch. Și dacă se întâmplă să aveți tipul de păr, puteți merge de fapt pentru activități legate de apă.

Exercitarea este o necesitate pentru chifernicie, mai ales dacă părinții săi sunt cunoscuți că sunt obezi. În plus față de dieta controlată cu calorii, exercițiul poate contribui la stimularea metabolismului, permițând utilizarea mai eficientă a caloriilor în loc să o depozitați ca grăsime. Pentru clientul mediu, acest lucru înseamnă de obicei cel puțin 60 de minute de plimbări zilnice și aproximativ 2 ore de joc săptămânal. Nu uitați jocurile de minte pentru a ajuta la construirea unui câine bine rotunjit.

  • Socializare

Niciunul dintre părinți nu este de fapt prietenos cu alți câini, deși Chihuahua poate arăta o anumită afecțiune pentru pisici. Ambele nu sunt, de asemenea, bune pentru copii, în special cei foarte tineri, deoarece ei pot obține foarte nippy din cauza naturii lor foarte jucăușă. Cu toate acestea, cu socializarea timpurie, aceste probleme pot fi gestionate cumva. Din nou, cheia de aici este mai devreme socializare; ca nu mai ajungi cu o bonaparte chiar în casa ta.

Cute Chihuahua Dog

  • Îngrijirea

Chiwewene este foarte ușor de mirele care necesită doar îngrijirea lunară de două ori lunară sau cel puțin o dată pe lună. Ei nu au vărsat niciuna niciodata ca ar putea fi foarte bine vesti bune pentru parintii de companie care au membri ai familiei astmatice, deși nu ne recomandăm să vă împingeți norocul.

Tăierea unghiilor și curățarea urechilor se poate face în timpul procesului de îngrijire, deși igiena dentară trebuie făcută întotdeauna zilnic, deoarece hibridul este cunoscut pentru dezvoltarea problemelor dentare.

În legătură cu o postare: Cele mai bune curățători pentru câini

  • Sănătate

Alergiile sunt foarte frecvente printre conectori. Deci, cel mai bine este să păstrați un ochi vigilent asupra alimentelor sale, precum și locurile în care se aventurează. Alte probleme pot include diabet zaharat, hipotiroidism, probleme de spate, patellas de lux, hidrocefalie, probleme dentare și hipoglicemie.

Este imperativ ca părinții de la chifernicie să fie difuzați în mod corespunzător pentru astfel de condiții de sănătate. Deși este aproape imposibil să execute genele nesănătoase din restul, obținerea unui câine de la un crescător de reputație ar trebui să contribuie la o mai bună pace a minții.

În mod ideal, chiwewene este potrivit pentru următoarele persoane:

  • Cei cu copii care au cel puțin 8 ani
  • Cei care pot conduce un stil de viață activ
  • Cei care pot dedica 60 de minute de câine de mers pe jos în fiecare zi
  • Cei care nu mă deranjează un câine de yapping
  • Cei care au o înțelegere corectă a consolidării pozitive

Din păcate, chiweweneie nu este recomandată pentru următorii oameni.

  • Cei care preferă un câine de tur sau unul care nu necesită o mulțime de activități fizice
  • Cei care au copii sub vârsta de 8 ani
  • Cei pe care îl urăsc absolut la lătrat
  • Cei care nu pot dedica cel puțin 30 de minute de câine de mers pe jos în fiecare zi
  • Cei care pot avea alți câini sau alte animale de companie acasă; cu excepția cazului în care se respectă socializarea timpurie

Temperament

Energetic și jucăuș, perspectivele pozitive ale chi-zice în viață este puternic întemeiată în strămoșii. Este un câine iubitor și dedicat pe deplin familiei sale, deși în măsura în care poate deveni destul de posesiv și teritorial. Nu există nimic mai mult decât să plătească o chiperie decât să se joace cu maeștrii umani toată ziua. Este un bun supraveghetor, deși uneori yappy. Este foarte alertă, datorită nimicității lui Chihuahua.

Datorită dimensiunii sale mici, este un favorit printre părinții de animale de companie care pot aluneca cu ușurință a chiuliei într-o persoană călătoria de transport de companie sau pungă. E un tovarăș câine pentru seniori și single-urile care pot avea tot timpul în lume să răsfăț un câine foarte activ.

Chihuahua DAHSHUND MIX este un câine foarte activ care poate avea o dimensiune foarte mică, dar spiritul său este, fără îndoială, uriaș. Este ca și cum ai avea Rottweiler sau a Pitbull terrier în corpul unui Chihuahua sau o mare Dane sau St. Bernard în corpul unui a Buldog francez. Natura sa jucăușă este cea mai bună pentru persoanele care pot ține pasul cu energia sa infecțioasă.

Surse:

  1. Chiweienă, Wag
  2. Dachshund, Petmd
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » (Chihuahua dachshund mix): fapte și temperament